Sony Xperia X Performance: Η Sony έκανε την έκπληξη με Snapdragon 820 [MWC 2016]

H Sony από την έκθεση MWC 2016 δεν περιμέναμε να ανακοινώσει το Sony Xperia Z6 και δεν πέσαμε έξω. Όμως έκανε την έκπληξη και τη νέα σειρά Xperia X, στην οποία ανήκει και το Sony Xperia X Performance.

Το Sony Xperia X Performance έρχεται με τον top επεξεργαστή Qualcomm Snapdargon 820, τον οποίο δεν περιμέναμε να δούμε πριν το Sony Xperia Z6.

Το νέο Xperia X ενσωματώνει οθόνη 5 ιντσών 1080p Full HD, έχει δανειστεί το design της σειράς Ζ με “premium metal finish”, ορθογώνιο design, στρογγυλεμένες γωνίες και οθόνη ελαφρώς κυρτή. Σύμφωνα με τη Sony το ανανεωμένο design είναι πιο εργονομικό για το χέρι.

Η κάμερα είναι 23 Μegapixel με LED flash, διάφραγμα φακού F2.0 και Predictive Hybrid Autofocus, έχει 5x Clear Image Zoom και ISO 12800, η εμπρόσθια κάμερα είναι στα 13 Megapixel. Επιπλέον, μαζί με τον Snapdragon 820, το Xperia X Performance φέρνει μνήμη RAM 3GB, ενσωματωμένη μνήμη 32GB με δυνατότητα επέκτασης μέσω κάρτας microSD, υψηλή ποιότητα ήχου, μπαταρία 2700mAh, που υπόσχεται διάρκεια 2 ημερών. Οι διαστάσεις του είναι 144.8×71.1×7.6 χλστ. και το βάρος 164 γρ.

Τέλος, να πούμε ότι έχει IP68 πιστοποίηση για αντοχή στο νερό ενώ στο power button είναι ενσωματωμένος ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

Το Sony Xperia X Performance αναμένεται να βγει στην αγορά τον Ιούνιο, ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή του.

Δείτε επίσης: Sony Xperia X Performance & Xperia X hands-on [MWC 2016]

Διαβάστε όλα τα νέα από την έκθεση MWC 2016

sony xperia x premium mwc 2016, Sony Xperia X Performance: Η Sony έκανε την έκπληξη με Snapdragon 820 [MWC 2016]

sony xperia x premium mwc 2016, Sony Xperia X Performance: Η Sony έκανε την έκπληξη με Snapdragon 820 [MWC 2016]

sony xperia x premium mwc 2016, Sony Xperia X Performance: Η Sony έκανε την έκπληξη με Snapdragon 820 [MWC 2016]

sony xperia x premium mwc 2016, Sony Xperia X Performance: Η Sony έκανε την έκπληξη με Snapdragon 820 [MWC 2016]

sony xperia x premium mwc 2016, Sony Xperia X Performance: Η Sony έκανε την έκπληξη με Snapdragon 820 [MWC 2016]

sony xperia x premium mwc 2016, Sony Xperia X Performance: Η Sony έκανε την έκπληξη με Snapdragon 820 [MWC 2016]

sony xperia x premium mwc 2016, Sony Xperia X Performance: Η Sony έκανε την έκπληξη με Snapdragon 820 [MWC 2016]

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

33 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nikos

Πολυ ωραιο κινητο και high χαρακτηριστικα… Λιγο μικροτερα bezel να ειχε θα ηταν κορυφη… Η sony μπορει να αφησει πολλες εταιριες πισω με σωστη προωθηση των κινητων της

Panos

Αν και δεν εχω sony, είναι το ωραιότερο κινητό που παρουσιάστηκε πραγματικό κόσμημα (masterpiece όπως λεει και στο video) με πολύ ωραίο ui που δεν θυμίζει κινούμενα σχέδια.

tester

Πραγματικά όμορφο κίνητο, πιο όμορφο απο το Ζ5 κατα την γνώμη αλλά ο Ιούνιος είναι λιγο μακριά γμτ.

Νίκος

Τα ηχεία πάλι τα έβαλε όπως στο z3, ram έμεινε στα ίδια από το z2 ακόμα. Το μόνο καλό σου έχει αυτό το κινητό είναι ο snapdragon 820 κάτι καλύτερο από το z5 δεν βλέπω

ducatijim

Φίλε @Νικος, τι εννοείς δεν βλέπεις κάτι καλύτερο από το Ζ5. Το Ζ5 είναι η ναυαρχίδα της Sony κ δεν θέλει να δώσει σε μια mid range συσκευή καλύτερα χαρακτηριστικά. Παρ’ όλα αυτά έχει τον σούπερ τούμπανο 820 κ αδιαβροχοποίηση κ στερεο ήχο κ κάμερα hi end κτλ κτλ κτλ……
Δεν υπάρχει καλύτερο mid range κινητό. Εαν έρθει σε σωστή τιμή θα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Επίσης είναι κ πανέμορφο!!!

Νίκος

@ducatijim άκουσες τι είπα; Η διαφορά μόνο στο 820 είναι τη άλλο διαφορετικό έχει από z5 προς το καλύτερο; Ούτε η ram πήγε στα 4 έμεινε στα 3giga από το z2 ακόμα. Πήγαινε δες την LG

Νίκος

Και στέρεο ηχεία που λες και αδιάβροχο είναι και τα προηγούμενα μοντέλα οπότε πως κάνεις έτσι λες και βγήκε κάτι το παράξενο

Makis

Φοβερή designιά και specs, εύγε Sony. Το s7 δίπλα του, φτηνή κινεζιά. Έτσι είναι, άλλο κορεάτης και άλλο Ιάπωνας….

ducatijim

@Νικος αφού πιστεύεις πως υπάρχουν πολλά mid range με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά πάω πάσο…. 3γιγα ραμ για τέτοιες συσκευές είναι σπέσιαλ.4γιγα θα πάει πιστεύω το Ζ6.
Όσο για την lg ναι ωραίο το g5 αλλά όλα τα mid range της είναι για γέλια. Όπως πολύ υπερκοστολογημένα είναι κ τα mid range της Sammy.
Πάντως κερδίζει ο καταναλωτής με τέτοιες κινήσεις. Οπότε μπράβο στη Sony από μένα

One

Εγω περίμενα ενα 4Κ tablet και απογοητεύτηκα. Η μεταλικη πλατη ειναι καλοδεχούμενη αλλα το θεμα ειναι η κάμερα να ειναι αντάξια του S7 & G5 αν θελει να κανει τη διαφορα. Εαν εχει κρατησει το SAR σε χαμηλα επιπεδα ακόμα καλύτερα. Προβλέπω οτι η επόμενη καινοτομία της Samsung θα ειναι η μεταλικη πλατη 😀

Ξερει κανείς αν το κινητό εχει τον ΙΜΧ318 που έχει 3-axis in body image stabilization??

Nick

Είναι τόσο τούμπανο σε εμφάνιση (το πιο σικάτο τηλέφωνο της έκθεσης κατ’εμέ) και χαρακτηριστικά που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν πράγματι προορίζεται για midrange κατηγορία, στην οποία φυσικά και θα παίζει χωρίς αντίπαλο. Snap 820, 3GB RAM, στερεοφωνικά ηχεία, αδιάβροχο και τέτοια κάμερα….νομίζω πως αν πράγματι ανταγωνιζεται τα υπόλοιπα midrange τότε έχει έτη φωτός απόσταση. Ακόμα και η μνήμη ram με την πολύ καλή διαχείριση της Sony και το ui της παίζει να μην έχει ιδιαίτερη διαφορά στην ελεύθερη διαθέσιμη σε σχέση με αυτήν που μένει στα Samsung με 4GB RAM.

ZJHELLAS

Nick. +1

Mary

Πραγματικά υπέροχο όπως και τα αλλα 2 της σειράς x! Και βασικά για εμένα μόνο αυτά μαζί με το lg G5 ξεχώρισαν στη φετινή mwc.. Η Samsung ήταν πάλι ο φτωχός συγγενής φέτος.

Ιωάννης jb

Ρε παιδια το συγκεκριμένο κινητο δεν ανήκει στη μεσαία κατηγορία τιμής!!
Μη λέτε βλακείες.. Είναι μια ναυαρχίδα που θα αντικαταστήσει το z5..
Είναι καλύτερο απο το z5…
Και σίγουρα δεν εχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα απο τα s7 και g5…

Νίκος.. επειδη εβαλε τα ηχεία όπως το z3 τι να λέει αυτό?? Κακό είναι?? Ποιος ο λόγος να αναφέρει κανείς κάτι τέτοιο μήπως σου φαίνεται πισωγύρισμα?? ή μήπως το λες για κακό??
Διότι τίποτα απο αυτά δεν ισχύει…
Δλδ αμα κραζουμε την sony για κάτι τέτοια, την samsung τη πρέπει να την κάνουμε?????

ducatijim.. Ρε φίλε υπάρχει περίπτωση μια εταιρία να βάλει σε συσκευή της τον πανάκριβο και κορυφαίο sd820 και να μην είναι η κορυφαία πρόταση που δίνει στον καταναλωτή??
Είναι δυνατόν να εχει μια εταιρία σε συσκευή της την adreno 530 και να είναι μεσαίας κατηγορίας αυτή η συσκευή????
Σκεφτείτε λιγο πριν τα γράψετε…

Τέλος ήθελα να προσθέσω… τα άλλα 2 κινητά τις ναι είναι μεσαίας κατηγορίας… και κάτι τελευταίο…
Τι γίνεται με αυτήν τη sony ο άλλος πέρυσι εγραφε θα κλείσει, ο άλλος έλεγε την έπαιξα στο 1.35 (ποσοστό στο στοίχημα) οτι θα κλείσει..
Δε θα κλείσει τελικά ρε παιδιά-τρολς?? Εχω αρχίσει και ανυσηχώ πάρα πολύ!!!!!
χαχαχαχαχα

Νίκος

@Ιωάννης jb δεν κράζω την Sony εξάλλου πάντα sony παίρνω και έχω. Απλά λέω ότι πιο όμορφο είναι με τα ηχεία να μην φαίνονται όπως z2 z3+ z5 πάρα έτσι. Οπότε γιατί το έκαναν απλά να φαίνονται;

vkrd

Μικρές έως ασήμαντες οι διαφορές από το Ζ5. Πολύ ωραία αυτή η αλλαγή στο UI, ελπίζω να το δώσει σε όλες τις συσκευές.

Ιωάννης jb

Μα πως δε κράζεις τώρα?? Αφου και σε άλλο post σε βλέπω πως κάνεις για την ποσότητα τις ram!! Ελεος δλδ εχουμε φτάσει στο σημείο να λέμε λίγα τα 3gb ram και μη μου πεις δεν λες αυτο!!Δλδ τη θα άλλαζε αν είχε 4gb ram?? Ελάχιστα πράγματα και το πιο πιθανο αν πήγαινε σε 4αρα ram είναι να εβαζε πιο πολλά πράγματα στο λογισμικό τις και να ήταν πιασμένο αυτο το 1 γιγα extra!!

Νίκος

@Ιωάννης jb με παρακολουθείς;;; Σε έχω σύνδεση λεγε ότι θες. Ότι γουστάρω θα λέω.

ducatijim

@Ιωάννης jb δεν πιστευω ότι θα έχει την τιμή του Ζ5 ούτε ότι θα το αντικαταστήσει. Είναι απλά το κορυφαίο 5ιντσο σε ποιότητα κ specs!!!. Πιστεύω έχει χαρακτηριστικά ναυαρχίδας αλλά θα έχει τιμή mid range. Έτσι θα κάνει τη διαφορά η Sony κ το ξέρουν πιστεύω. Αν το πουλάνε 450 περίπου θα είναι μεταξύ των φθηνών κ των πολύ ακριβών hi end συσκευών. Το Z6 πιστεύω θα είναι αλλού όταν το βγάλουν!!

One

@Νίκος δεν ξερω αν το ξερεις αλλα τα ηχεια του Ζ5 μπορει να φαίνονται ωραιότερα αλλα δεν είναι τοσο δυνατα οσο του Z3. Εμενα προσωπικά μου αρεσουν τα συγκεκραμένα στο Χ Perfomance γιατι είναι πιο αποδοτικά.

One

Επισης σημασια δεν εχει μνηνη αν ειναι 4gb αλλα ποσο ελεύθερη μνημη εχει το κινητο. H Sony τη στιγμη που ειναι κοντα στο stock Android εχει καλύτερη διαχειριση μνημης στα 3gb από κινητα με 4gb ram.

Xperiakias

ΥΠΕΡΟΧΟ απλά……!

Xperiakias

Και κάτι ακόμα η νέα Xperia Z σειρά θα βγει τον Σεπτέμβριο! Οπότε άλλη κατηγορία το Χ άλλη το Ζ!
https://twitter.com/XperiaBlog/status/701703276400660480?ref_src=twsrc%5Etfw

Stelios

Εγώ ξετρελάθηκα με το xperia XA και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έκανανα σε αυτό το design και το X, το κρίμα είναι ότι γιατί ρεκόρ Sony Ιουνίου μέχρι τότε θα τα ξεχάσουμε

vladimiros

Μαλιστα εχουμε καινουρια σειρα την Χ!! η sony εξακολουθει να βγαζει mid range προς High end κινητα με πολυ δυνατα σπεκσς βλεπε και το Μ5..
Παιδια εγω νομιζω λογικα η sony θα βγαζει και αλλη Ναυαρχιδα δηλαδη να συνεχησει την σειρα Χ..παραδειγμα πως εβγαλε η Lg το ν10 και αυτο δεν ειναι high end??? καπως ετσι ειναι κ σημερα το sony X..τα υπολοιπα 2 ειναι Mind range,
Και για μενα το Ζ5 ειναι πιο ομορφο,τα ηχεια στην ακρη ειναι πολυ πιο ωραια,ενταξει σε καποιους τους αρεσει οπως του Ζ3..
@one δεν νομιζω να βαλανε σε αυτο τον ΙΜΧ318..λογικα στο Z6 θα το βαλουν,πρεπει να εχει τον αισθητηρα του Ζ5 αφου και αυτος του Χ ειναι 23mp,αρα παλι θα ειναι καλη η φωτογραφικη του!!

tech21man

Πολυ ομορφο.

Για μια ακομη φορα μπραβο που δεν πεφτει στην παγιδα της μονιμης qhd. Ακομη και το premium πρακτικα δεν τη χρησιμοποιει παρα σε λιγες περιπτωσεις.

Ξερει να τα φτιαχνει παντως, μετραει σαν οψη/υλικα.

John

Μπράβο στη Sony. Επιτέλους έφυγε και το μαύρο μπροστά όταν πρόκειται για άλλο χρώμα ή συσκευη…

Αντρεας

Ρε παίδες δεν βλέπετε πόσο μεγάλα είναι τα bezels το 1/3 τις οθόνης bezels είναι καμιά σχέση με το z3 και z5 χίλιες φορές καλύτερο

Gvirginia

Πού είδατε την “mid range” συσκευή? Σε σύγκριση με το Z5 είναι ουσιαστικά ίδιο αλλά με καλύτερο επεξεργαστή.
Μόνο σε εμένα δηλαδή φαίνεται ως κλωτσιά στα αχαμνά σε όσους στήριξαν την εταιρεία /προτίμησαν το Z5, με τα όποια προβλήματα του 810?

Ιωάννης jb

Gvirginia.. Γιατι ρε συ κλωτσιά?? Μια χαρά είναι ένα ανανεωμένο z5 έχουμε εδω… Αν κάποιος εχει το z5 τη τον πειράζει αυτή η συσκευή?? Απλα την προσπερνάει διότι έχει μια εξίσου καλή…
Μάλλον το λες επειδή εχει πιο καινούργιο chipset, αλλά τι να κάνουμε δε γίνεται, απο οτι ξέρω οχι μόνο η sony αλλα και κανείς άλλος δε μπορεί να γυρίσει πίσω το χρόνο.. και να εβαζε απο τον σεπτέμβριο τον sd820..

Μια χαρα είναι τα περιθώρια μη τα ξαναλέμε αυτά!!!! Εχουμε βαρεθει φτάνει!!!!
Τα συγκεκριμένα περιθώρια είναι αυτά που δίνουν το τόσο κορυφαίο design αν δεν υπήρχαν θα ήταν άλλο τηλέφωνο που ίσως να έχανε σε αυτό το τομέα… και στη τελική ο κόσμος το τηλέφωνο όταν το πιάνει θα πιάνει 7 εκατοστά πλάτος που στην ουσία αυτά μετράνε και είναι εξαιρετικά λεπτο σε αυτό το τομέα… τώρα το υψος τη θα είναι 14 πόντους, τι θα είναι 14,2 πόντους και τι θα είναι 14,5 πόντους όπως εχουμε εδώ είναι πραγματικά γελοίο να βγει κάποιος και να πει δεν είναι καλό επειδή εχει 14,5… ελεος δλδ

John.. Αυτο δεν εγινε τωρα έχει γίνει απο το xperia z3

Aντρεας

Ρε Ιωάννη εγώ δεν βλέπω ότι είναι τα ίδια περιθώρια με το Ζ3 και το Ζ5 φαίνονται πολύ μεγαλύτερα από αυτά; Κανω λάθος ;

Gvirginia

@Ιωάννης jb Γιατί ένας που έδωσε τα χρήματά του για το Ζ5, βλέπει 4 μήνες μετά να βγάζει η εταιρεία νέο “flagship” και να υποτιμάει την ίδια της τη συσκευή σε σύντομο χρονικό διάστημα. Βλέπει ότι θα μπορούσε να περιμένει λίγο (θεωρητικά θα περίμενε χρόνο), ώστε να πάρει την ίδια ουσιαστικά συσκευή με καλύτερο επεξεργαστή.

Συμφωνώ ότι δε μπορούσε να κάνει τίποτα το Σεπτέμβριο (άντε να έβαζε τον 808), αλλά γιατί να βγάλει τώρα το “νέο Z5” με 820 αντί να περιμένει μέχρι 09/2016 ώστε να βγάλει το Z6 με τον ισχυρότερο εκείνη τη στιγμή επεξεργαστή?

Είναι αψυχολόγητη κίνηση και κατά τη γνώμη μου δείχνει ασέβεια προς τους αγοραστές του Ζ5.

ΥΓ: Σε περίπτωση που το Performance είναι όντως ίδιο με το Z5, γιατί μπορεί να έχουν “κουτσουρέψει” το software ή να έχει πιο αργή RAM κτλ. (σχολιάζω σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα του gsmarena)

tech21man

Αηδιες.

Το z5 ειναι 5,2ρι και ηταν αυτο που μπορουσε να ειναι τη δεδομενη χρονικη στιγμη.

Το X p ειναι αυτο που μπορουσε να βγαλει η sony ΤΩΡΑ. Γιατι να μην το κανει…

Οσοι πηραν το z5 εχουν αυτο που ηθελαν τοτε και μπορουσε η αγορα τοτε.
Αν περιμενεις το επομενο κοντινο αλλα λιγο καλυτερο, παντα θα περιμενεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.