Sony Xperia X/ XA: Ξεκίνησαν οι παραγγελίες Μ.Βρετανία με τιμή 684 και 322 ευρώ

Μετά τη Γερμανία ξεκίνησαν οι προ-παραγγελίες για τα ολοκαίνουρια Sony Xperia X και Sony Xperia XA, στη Μ. Βρετανία. Όπως και στη Γερμανία, απουσιάζει το Sony Xperia X Performance, κάτι που κάνει αμφίβολη τη διάθεση του στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το μόνο κατάστημα που διαθέτει τα νέα smartphones της Sony για προ-παραγγελία είναι το MobileFun, η τιμή του Xperia X είναι περίπου 684 ευρώ (£529), το Sony Xperia XA κοστίζει 322 ευρώ (£249) ενώ δεν αναφέρεται πότε θα ξεκινήσουν οι αποστολές.

Στη Γερμανία το Amazon δίνει τιμή 599 ευρώ για το Sony Xperia X και 299 ευρώ για το Sony Xperia XΑ.

Tο Sony Xperia X έρχεται με οθόνη 5 ιντσών 1080×1920 pixels, εξαπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 650, μνήμη RAM 3GB, ενσωματωμένη μνήμη 32GB επεκτάσιμη μέσω κάρτας microSD, κάμερα 23 Megapixel με Predictive Hybrid Autofocus, εμπρόσθια κάμερα 13 Megapixel και μπαταρία 2620mAh.

Το Sony Xperia XΑ έρχεται επίσης με οθόνη 5 ιντσών ανάλυσης 720×1280 pixels, επεξεργαστή MediaTek MT6755, μνήμη RAM 2GB, ενσωματωμένη μνήμη 16GB με δυνατότητα επέκτασης μέσω κάρτας microSD. Η κάμερα κατέβηκε στα 13 Megapixel, η εμπρόσθια κάμερα είναι 8 Megapixel. Ενσωματώνει μπαταρία 2300mAh, οι διαστάσεις είναι 143.6×66.8×7.9 χλστ., ζυγίζει 137 γρ. και τρέχει Android 6.0 Marshmallow.

Όσο για το Sony Xperia X Performance, που προς το παρόν δεν φαίνεται να έρχεται Ευρώπη, είναι το καλύτερο από τα τρία με επεξεργαστή Snapdragon 820, μνήμη RAM 3GB, οθόνη 5 ιντσών 1080×1920 pixels και κάμερα 23 Megapixel.

sony xperia x and xa prices uk, Sony Xperia X/ XA: Ξεκίνησαν οι παραγγελίες Μ.Βρετανία με τιμή 684 και 322 ευρώ

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
micr0g

Ισως και να μου αρεσε περισσοτερο απο τις αλλες ναυαρχιδες,το μονο μειονεκτημα τα 3gb ram.
Μαζεμενη και ομορφη.
Ανυπομονω να πιασω τον 820 στα χερια μου.

aris

Πλάκα κάνεις φίλε μου. Μαζεμένο και όμορφο. Μάλλον πρέπει να κοιτάξεις τα μάτια σου.

Impressive-Instant

Απαράδεκτη η τιμολογιακή πολιτική της Sony έναντι του ανταγωνισμού με τα χαρακτηριστικά που προσφέρει και μάλιστα με διάθεση από αρχές Ιουνίου…
Φαίνεται το παράδειγμα της HTC δεν το έλαβε υπόψη…

Νικος

Για κοροϊδα ψαχνουν… Απαραδεκτη τιμη… Ξερετε αν to x performance εχει quick charge οπως το s7? Σε 15 λεπτα 80 τοις εκατο?

Νίκος

Μεγάλη πατάτα έκανε η Sony! Όταν οι άλλες εταιρίες βάζουν 4 ram η Sony έμεινε πίσω. Εκτός αν βγάλει Σεπτέμβριο κάτι καλό! Αλλιώς γιατί να πάρεις το X και όχι το z5 που πέφτει κάθε μέρα η τιμή στο σκρουτζ!

Nick

Ερώτηση: Θα προτιμούσατε τηλέφωνο με 3GB RAM και ελεύθερη 1.2GB ή με 4GB RAM και ελεύθερη 1GB ή και το ίδιο ή 100 MB περισσότερα στον ίδιο αριθμό ανοιχτων εφαρμογών;
Δεν λέω απαραίτητα ότι έτσι είναι τα πράγματα βέβαια, αλλά μην αποκλειουμε την πιθανότητα να το σκέφτηκαν αυτό που όλοι κράζουν και κάποιοι εκεί στην Sony. Κάτι μου λέει προσωπικά πως και πάλι θα τρέχει καλύτερο και πραγματικό multitasking σε σχέση με το S7 των 4GB RAM. Θα δούμε.

Κώστας Ζ.

μεινέκτημα λέει τα 3GB RAM…τι αλλο θα διαβασω εδω μεσα…είστε μωρε με τα καλα σας; Άντε ξυπνήστε….

Dimitris KG

Κώστας Ζ και που είσαι ακόμη, θα ακούσουμε πολλά χαζά ακόμη, η προβατοποίηση με την χρήση αριθμών καλά κρατεί. Εδώ άλλος πιο πάνω αναφέρει για 80% φόρτιση σε 15 λεπτά…και το λέει για το s7 που έχει quick charge 2.0 και όχι για το G5 που υποστηρίζει quick charge 3.0 . Παραπληροφόρηση στο full.

A real world example would be a smartphone with a typical 2,750mAh battery will charge to 50 percent in about 30 minutes using Quick Charge 2.0, while the same phone would achieve 80 percent in about 35 minutes with Quick Charge 3.0. On the other hand, traditional charging would yield only 12 percent after 30 minutes.

Πηγή : https://www.digitaltrends.com/mobile/galaxy-s7-no-quick-charge-30/

Panos7GR

Το πιο ενδιαφέρον κινητό της νέας σειράς είναι μακράν το XA. Ωραίο, έχει ωραία αίσθηση στο χέρι, 5 ιντσών edge-to-edge οθόνη (το αναφέρω γιατί το θεωρώ το όριο για χορταστική οθόνη, αλλά και βολική στο κάθε είδους χέρι), ποιοτική κατασκευή (απ όσα έχουμε ακούσει απο τα βιντεάκια όλων στην έκθεση) και για την κατηγορία του έχει τον καλύτερο επεξεργαστή. Ωστόσο για να κάνει το “μπαμ” θα έπρεπε να ήταν πιο επιθετική. Βγαλ’το ρε Sony στα 250-270€ και θα γεμίσει η αγορά με το logo σου!!!!

Για το Χ ουδέν σχόλιο στα 684… Ωστόσο για την μη κυκλοφορία της ναυαρχίδας άμεσα στην Ευρώπη, το θεωρώ αυτοκτονία. Το αντίθετο έπρεπε να κάνει να προλάβει να βγει πρώτη από S7 και G5 και να πουλήσει όσα περισσότερα κομμάτια μπορεί.

JohnWave

Πάει το χασε εντελώς το παιχνίδι η Sony. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει.

Γιάννης

Ευτυχώς που υπάρχει η Sony και μας διασκεδάζει , 720p οθόνη και mediatek στα 322 ευρώ και 1080p οθόνη και 3 GB RAM στα 684 αποτελούν ανέκδοτο , ειδικά όταν όλοι ξέρουν ότι κάθε τρεις μήνες βγάζει νέα ναυαρχίδα και η προηγούμενη χάνει και την μικρή αξία που είχε σαν μεταπώληση.

Ιωάννης jb

Ευτυχώς υπάρχουν και κάτι σχολιαστες εδω μέσα σαν τον γιάννη και μας διασκεδάζουν..
Δλδ με βάση την λογική τους (πιο πολύ την παραλογία τους) απο την ανάλυση τις οθόνης θα πρέπει να βγαίνουν και οι ανάλογες τιμές.. Ενώ τα 3gb ram είναι λίγα..
Η sony αυτή τη στιγμή έχει τις καλύτερες συσκευές στο κόσμο είναι απολύτως λογικό να έχουν τσιμπημένες αρχικές τιμές…

Sotiris

Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε και την μπαταρία 2300mha του XA όταν βρίσκεις τουλάχιστον 2540mha σε κάτι G2 mini… O Ιωάννης Jb συνεχίζει με σχόλια εκτός τόπου και χρόνου, φαίνεται οτι ταυτίζεται με την εταιρεία της οποίας είναι φανατικός που και αυτή δείχνει να μην έχει καταλάβει τι θέλει ο κόσμος.

Spyros

Πραγματικά που βρίσκετε το κακό στο XA? Έχει mediatek cpu που σημαίνει σε περίπτωση hardbrick μπορεί να γίνει recover πολύ ευκολα, εχει 2gb ram (Μια χαρά ειναι, βαση με το M4 Aqua που εχω), και η ανάλυση 720p σε 5 inches είναι μια χαρά. Η τιμή όντως είναι λίγο τσιμπημένη αλλα θα πεσει σε 2-3 μηνες οπως με το Aqua.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.