Sony Xperia XA1: Εντυπωσιακές φωτεινές φωτογραφίες 23 Megapixel

Xperia XA1 Ελλάδα τιμή κάμερα, Sony Xperia XA1: Εντυπωσιακές φωτεινές φωτογραφίες 23 Megapixel

Το Sony Xperia XA1 αποτελεί ένα mid-range smartphone, το οποίο ξεχωρίζει για την ποιότητα της κάμεράς του 23 Megapixel (MP), η οποία είναι από τις καλύτερες στην κατηγορία του, την οθόνη του και την ποιότητα κατασκευής του.

Το Sony Xperia XA1 έρχεται με οθόνη 5 ιντσών, ανάλυσης 1280×720 pixels. Στην καρδιά του χτυπά ο οχταπύρηνος επεξεργαστής MediaTek Helio P20 στα 2.3GHz. Έρχεται με μνήμη RAM στα 3GB, αποθηκευτικό χώρο στα 32GB και τρέχει την έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android 7.0 Nougat.

Η κάμερα στην πλάτη έχει ανάλυση 23 MP ενώ η εμπρόσθια έρχεται στα 8 MP. Η πίσω κάμερα του Xperia XA1 διαθέτει αισθητήρα Exmor RS ανάλυσης 23 ΜΡ με και φακό f/2.0, υβριδική αυτόματη εστίαση, γρήγορη εκκίνηση και λήψη φωτογραφιών και ISO6400. Τα 23 MP δίνουν περισσότερο φως, κάτι που κάνει το Xperia XA1 να ξεχωρίζει καθώς οι εικόνες βγαίνουν αρκετά φωτεινές ακόμη και τη νύχτα. Επίσης, προσφέρει καταγραφή βίντεο ανάλυσης 1080p στα 30fps.

Xperia XA1 Ελλάδα τιμή κάμερα, Sony Xperia XA1: Εντυπωσιακές φωτεινές φωτογραφίες 23 Megapixel

Η ευρεία εστιακή κάλυψη, σας δίνει τη δυνατότητα να αγγίξετε οποιοδήποτε σημείο της οθόνης και να εστιάσετε άμεσα σε ένα θέμα. Η αυτόματη εστίαση εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας σας επιτρέπει να απολαύσετε την κάθε στιγμή, ενώ με την υβριδική αυτόματη εστίαση ταχύτητας μπορείτε να αποτυπώσετε κάθε δραστηριότητά σας σε μια φωτογραφία η οποία θα είναι φωτεινή και δεν θα είναι θολή.

Η μπροστινή κάμερα για selfie στα 8 ΜΡ διαθέτει ευρυγώνιο φακό 23 mm, έτσι εξασφαλίζει ότι όλοι θα χωράνε στη φωτογραφία. Το κλείστρο χειρός εντοπίζει αυτόματα την παλάμη του χεριού σας και βγάζει τη selfie.

Οι αισθητήρες υψηλής απόκρισης σας δίνουν τη δυνατότητα να τραβήξετε ευκρινείς εικόνες ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, και με την κάμερα στην πλάτη και με τη selfie κάμερα.

Το Xperia XA1 διαθέτει οθόνη ανάλυσης 720p με τεχνολογία βελτίωσης εικόνας. Η οθόνη είναι ιδιαίτερα φωτεινή και ταυτόχρονα, η «καμπυλότητά» της λόγω του κυρτού γυαλιού στις άκρες εξασφαλίζει καλύτερη γωνία θέασης.

Xperia XA1 Ελλάδα τιμή κάμερα, Sony Xperia XA1: Εντυπωσιακές φωτεινές φωτογραφίες 23 Megapixel

Όσον αφορά στον σχεδιασμό του, το Xperia XA1 ακολουθεί την κλασσική πλέον προσέγγιση της Sony. Παρά το γεγονός ότι η συσκευή ανήκει στη μεσαία κατηγορία, η κατασκευή της είναι αρκετά ποιοτική με πάχος στα 8mm και καθόλου bezels στα πλαϊνά. To Xperia XA1 έρχεται σε λευκό, μαύρο, χρυσαφί και ροζ.

Στα υπόλοιπα, το Sony Xperia XA1 έρχεται με Smart Cleaner, μια εφαρμογή, η οποία απενεργοποιεί αυτόματα τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε και καθαρίζει το cache, έτσι ώστε να έχετε στη διάθεσή σας όσο το δυνατόν περισσότερη RAM και αποθηκευτικό χώρο.

Ακόμη, στο θέμα της μπαταρίας, η Sony υπόσχεται μέχρι και δύο ημέρες αυτονομίας με μία φόρτιση. Αν χρειαστεί να εξοικονομήσετε ενέργεια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία STAMINA. Έτσι θα παρατείνετε τη διάρκεια μπαταρίας, ώστε να διαρκεί ολόκληρη την ημέρα.

Επιπρόσθετα, η τεχνολογία Qnovo Adaptive Charging παρακολουθεί τις συνθήκες της μπαταρίας, όπως για παράδειγμα τη θερμοκρασία και την πίεση και προσαρμόζει την τάση φόρτισης για μεγιστοποίηση της διάρκειας ζωής της συσκευή. Το Xperia XA1 υποστηρίζει ταχεία φόρτιση, η οποία με λίγα μόνο λεπτά φόρτισης εξασφαλίζει αρκετές ώρες αυτονομίας.

Xperia XA1 Ελλάδα τιμή κάμερα, Sony Xperia XA1: Εντυπωσιακές φωτεινές φωτογραφίες 23 Megapixel

Η τιμή του Sony Xperia XA1 είναι 299 ευρώ και στην περίοδο των εκπτώσεων 249 ευρώ και αποτελεί ένα smartphone, value for money για την κατηγορία του καθώς με λιγότερο από 300 ευρώ, ο καταναλωτής αποκτά μια συσκευή με κάμερα παρομοίων δυνατοτήτων με αυτών των ναυαρχίδων της εταιρείας.

Sponsored

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

42 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ante_geia

Κρίμα γιατί η Sony φτιάχνει καλά τηλέφωνα … αλλά είναι τέρμα βαρετά. αυτό το ντιζάιν το βλέπουμε εδώ και δεκαετίες. Δεν ξέρω καν ποιο μοντέλο είναι ποιο.

Έπειτα στο κάτω μέρος θα μπορούσε άνετα να μπουν κουμπιά μιας και έχει αχρείαστο χώρο. Στο πάνω μέρος έχει αχρείαστο χώρο. Δηλαδή ότι να ναι

forneverarrow

Πήρα πέρσι για ένα εξάμηνο το XA (το προηγούμενο δηλαδή) και σε γενικές γραμμές έμεινα ικανοποιημένος με μόνη και βασική εξαίρεση τη μπαταρία. Ήταν πολυ μικρή και περα από αυτό το κινητό είχε bug στο 4g και όποτε έκανες το λάθος να το επιλέξεις από τα δίκτυα στις ρυθμίσεις η μπαταρία έχανε ένα 25-30% τη νύχτα που ήταν σε idle! Το πρόβλημα έπαυε να υπάρχει αν επέλεγες 3g ή παλιότερο… Αλλά για πιο λόγο να πληρώνω για 4g ενα σκασμό λεφτά χωρίς να μπορώ να το δουλέψω? Η Sony ακόμα να καταλάβει το πρόβλημα που είναι γενικό και το βρήκα σε πολλά fora και γενικά αυτή η συμπεριφορά με έκανε να το πουλήσω και να κλείσω την πόρτα και στους Ιάπωνες…

bezilys

Ante_geia@ Μην λέμε ότι θέλουμε τα κουμπία που είναι έξω από την οθόνη είναι πλέον ξεπέρασμενα δεν βλέπεις ακόμα και η Samsung τα αφαίρεσε και το design μια χαρά είναι που το βλέπεις ίδιο εδώ και δεκαετίες δεν καταλαβαίνω
@forneverarrow θα συμφωνήσω μαζί σου ή sony πρεπει να το κοιτάξει αυτό με τις μπαταρίες που βάζει να ξανα βάλει μεγάλες μπαταρίες όπως εποχές z2, z3….

Κώστας Ζ.

@bezilys Αν δε χαλασει το z3 compact δε φεύγει απο τα χέρια μου…

George

Γνώμη μου πάντα το vfm sony αυτή την στιγμή είναι το x compact.
Το κινητό φοράει εναν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ επεξεργαστή είναι τρομερά γρήγορο φωτογραφίες κορυφή οθόνη το ίδιο κ με αυτονομία για σεμινάριο.
Οποίος την παλεύει με τις 4,6 ίντσες του μην πάει άλλου.
Επίσης στα sony να μην παίζεται με το smartcleaner,το λογισμικό είναι καταπληκτικά γραμμένο κ να το αφήνετε με cache την οποία χρησιμοποιεί πολύ θετικά πρός ώφελος επιδόσεων.

Παπαροκας tiamat

Εντυπωσιακα μπεζελ 23 μετρων…

Mac

@Παπαροκας tiamat η φθηνές συσκευές της Samsung όμως ε; Καθόλου μπέζελ, δεξιά, αριστερά, πάνω, κάτω..

Don mitso mou

Μου αρέσει που ο Έλληνας έγινε και ειδικός στον βιομηχανικό σχεδιασμό και κοιτάει και τα bezels τώρα. Μια χαρά είναι ο σχεδιασμός. Άκρως μινιμαλιστικός.

bezilys

@Don mitso απλός αυτοί που λένε για τα bezels δεν έχουν πιάσει ποτέ κινητό sony γιατί άμα είχαν πιάσει θα είχαν τελείως αντίθετη γνώμη για τα bezels της Sony

One

@forneverarrow εγω φιλε με το XZ Premium που πήρα τώρα έχω πολύ καλή εμπειρία με τη μπαταρία. Και πριν ειχα το Z3 Compact και ειχε και αυτο τρομερή μπαταρία.

Μήπως το συγκεκριμένο μοντέλο είχε αυτό το θέμα? Καλό είναι πάντως να κοιτάς το xda και να βλέπεις γνώμες χρηστών για τη μπαταρία πριν προχωρήσεις σε αγορά.

leon

Μη λεμε οτι θελουμε… Ειναι πολυ καλυτερο τα κουμπια να ειναι εκτος οθονης για αυτο και η σαμσουνγκ τα κρατησε μεχρι και το s7! Στο s8 δυστυχως μας τα χαλασε… Μια χαρα ειμαι με το s7 και 16:9. Φαν της σονυ μεχρι που εβαλε τα κουμπια εντος της οθονης οπως και η lg μετα το κορυφαιο g2! και τα ειδαν τα αποτελεσματα…

Legend

Ξεπερασμένο design. Όλα είναι ίδια πλέον τα Sony. Βέβαια δεν μπορούμε να πούμε την γνώμη μας γιατί θα πέσουν να μας φάνε οι υποστηρικτές της Sony. Καλά θα κάνει να βάλει λουκέτο και στα κινητά όπως πολύ καλά έκανε με τα laptop. Πανάκριβα πίσω από τον ανταγωνισμό, φαίνεται και στις πωλήσεις.

bezilys

@leon δηλαδή εισουν φαν μέχρι το 2012?

Ιωάννης jb

Όπως βγαίνουν τα σκουλήκια μετά τη βροχή έτσι βγαίνει και ο κάθε πικραμένος να σχολιάσει αρνητικά όταν ποσταρει Sony το techblog….
Χαχαχα

Sint

Καμμια φώτο φωτεινη δεν είδαμε όμως. Διαβάζοντας δε βγάζεις άκρη. Όσο για το σχεδιασμο,τραγικός. Τι,απαγορευεται να το λεμε;

Legend

Να δω σε τι θέματα της Sony, θα σχολιάζετε σε λίγο καιρό που θα έχει κλείσει!!!

George

Άμα κλείσει σε κανενα,μα το σημαντικό είναι ότι τότε εσύ θα κοιμάσαι ήσυχος πλέον αφού ένα μεγάλο σου θέλω θα πραγματοποιηθεί κ θα κάνει την ζωή σου πολύ καλύτερη.
Τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω,ότι το χρειάζεσαι όχι απλά το θες.

Karpouzoeispraktoras

Δεν υπάρχει ούτε τραγικός, ούτε υπέροχος σχεδιασμός.
Υπάρχει σχεδιασμός που αρέσει στον Α και δεν αρέσει στον Β και υπάρχει και σχεδιασμός που αρέσει στον Β και δεν αρέσει στον Α. Κάποιοι επιτέλους θα πρέπει να κατεβείτε κάτω στη γη και να πάψετε να το παίζετε αυθεντίες.

Πάλι καλά να λέτε που υπάρχουν πολλές επιλογές και ικανοποιούνται οι καταναλωτικές επιλογές πολλών ανθρώπων. Εμένα προσωπικά με ικανοποιούν πλήρως τα κινητά της Sony εδώ και πάνω από 5 χρόνια. Όταν σταμάτησε η εξέλιξη των compact πήγα να δοκιμάσω Samsung, δε μου άρεσε, δε με βόλεψε (γενικά πολλά δεν), αλλά δεν κατηγορώ αυτούς που τους αρέσει κι έχουν βολευθεί με αυτά. Καλά κάνουν και συνεχίζουν εφόσον τους ικανοποιούν!!!! Εμένα με ικανοποιούν άλλοι σχεδιασμοί για τους δικούς μου λόγους.

Αν έχετε να γράψετε κάτι επί της ουσίας γράψτε το. Τα προσωπικά σας συμπλέγματα δε μας ενδιαφέρουν, έχουμε τα δικά μας και μας φτάνουν.

Αυτά και σε καλή μεριά το κινητό του καθενός.

Ιωάννης jb

Ας τα πάρουμε από την αρχή….
Κάρτα γραφικών mali t880 mp2, ανώτερη από αυτήν των p10 lite και a5 2017…
Επεξεργαστής πολύ δυνατός…
Μνήμη ραμ 3gb για όσους ξέρουν Sony +3gb σημαίνει καλύτερα και από 4gb άλλων εταιριών…
Εσωτερική μνήμη 32gb όσο δλδ έχουν οι περισσότεροι απλά εδώ ξέρεις ότι είσαι εγγύηση ενώ με άλλους αυτό δεν ισχύει..
Κάμερες απλά κορυφή… σε όλους τους τομείς ανώτερο από τους πάντες εκεί έξω… και μοναδικός ανταγωνιστής το πολύ ακριβότερο a5 17…
Οθόνη εδώ πάλι ξέρεις ότι παίρνεις καλή ποιότητα και σίγουρα έχεις από πίσω και την εγγύηση ότι είναι Sony…
Μπαταρία κλασικά 2 μέρες με λογική χρήση και μία μέρα με λιώσιμο όπως οι περισσότεροι δλδ…
Σχεδιασμός κλασική Sony πάντα κάτι καινούργιο ποτέ το ίδιο μοτίβο για παραπάνω από 2 μοντέλα και άσε τους άσχετους να λένε τα δικά τους…

bezilys

@Ιωάννης jb δύο μέρες δύσκολο μου φαίνεται! Αλλά κατά τα άλλα σύμφωνο μαζί σου

hayate

IoanniJB τα 50€ που κάνει παραπάνω το A5 2017 δικαιολογούνται άνετα από
1. Την καλύτερη και μεγαλύτερη οθόνη (super amoled 1080p vs ips lcd 720p)
2. Την αδιάβροχοποιηση την οποία δεν έχει το ΧΑ1
3. Τις καλύτερες (τουλάχιστον στα χαρτιά) κάμερες (12 και 16 megapixels με f 1.9 vs 23 και 8 megapixels με f 2.0)
4. Την πολύ καλύτερη μπαταρία (3000mah vs 2300mah)

Με το p10 lite που το συγκρίνεις επίσης τα κινητά σε τιμή είναι τα ίδια κι ενώ το lite χάνει σε κάμερα (στα χαρτιά πάλι) κερδίζει σε μπαταρία και οθόνη αλλά και σε επεξεργαστή με τον kirin 658 να είναι τέρας

JD

Τραγικό σχεδιαστικά όπως όλα τα Sony. Δεν μπαίνω καν στον κόπο να σχολιάσω τα specs γιατί αν είναι να ντρέπεσαι να δείξεις το κινητό σου για να μην γελάνε μαζί σου δεν έχουν νόημα τα υπόλοιπα.

bezilys

@JD ε πάρε iPhone ή Samsung τότε αφού το θες για μόστρα!

Ιωάννης jb

hayate.. Καλύτερη οθόνη?? Καλά αφού είσαι ο σούπερμαν και βλέπεις διαφορά εντάξει.. Εγώ πάντως επειδή έχω μάτι απλού ανθρώπου διαφορά βλέπω μόνο στο ότι η οθόνη του Sony είναι εξίσου φωτεινή αλλά χάνει στην ελάχιστη φωτεινότητα.. εκεί όπου είναι υψηλή και το βράδυ κουράζει..
Ουσιαστική διαφορά και όχι κουραφέξαλα τύπου α εγώ έχω αμολεντ ή έχω fhd!!!

Την πολύ ανώτερη κάρτα γραφικών του xa1 (την καρδιά ενός smartphone) την προσπερνας ε???
Το σημαντικότερο όλων το προσπερνας μπράβο σου η αντικειμενική άποψη σου με τρελενει..

Μόνο σε αδιαβροχοποιηση και καλύτερη μπαταρία υπερτερεί το Samsung α ξέχασα και μάρκετινγκ!!!!

Το πρώτο θυμήθηκε να το βάλει τώρα! Πριν ένα χρόνο δεν το θεωρούσε σημαντικό ο χρήστης τώρα ξαφνικά το λέτε όπου σταθείτε κ όπου βρεθείτε.. α και που σαι η μπαταρία δεν είναι μόνο τα μιλιαμπερ και όταν ένα κινητό φοράει μέτρια κάρτα γραφικών και υψηλότερη ανάλυση η κατανάλωση είναι μεγάλη…
Γίνε λίγο αντικειμενικος κακό δεν είναι

pitsi

διαβάζει κανένας υπάλληλος της Sony αυτο το μνμ μήπως? εκει στη Sony κλείστε τον τομέα των “smartphone”, που πλεον με τέτοιο σχεδιασμό και λογισμικό μονο smart δεν θεωρείται εν έτη 2017
να δείτε ειναι κομμάτια απο την προηγούμενη δεκαετία που ξεμειναν στις αποθήκες και τα εβγαλαν παλι στην αγορα σαν συλλεκτικά

giorgis

Εγω πάλι δεν θα μπω στον κοπο να ασχοληθω με το xa1 αν και γιαυτα που προσφερει ειναι μια καλη προταση από μια εμπιστη εταιρεια και εχω λογο που το λεω διοτι εχω xperia z3 combact ενάμιση χρονο και xperia sp τρια χρόνια φυσικα δεν τα πηρα αμεσως με το που βγηκαν στην αγορα αλλα ενα χρονο μετα στην μιση τιμη τους πραγματικα βγαζω το καπελο στην εταιρεια το z3 combact δουλευει λες και το πηρα εχθες με 50 παιχνιδια 35 εφαρμογες και μια μπαταρια κορυφη να βγαζει 2 με 2μιση μερες φυσικα παρεμεινα στην 5.1 και δεν πήγα στην 6 για ευνοιτους λογους και το sp μετα απο update που εκανα σε 4.4 σε μαγαζι φιλου του περασε ενα ακομα gb ram kai αλλαξε φακο στην καμερα και έβαλε του xperia x το κινητο πεταει μπαταρια 2370 και βγαζει 1μιση μερα εντονη χρηση και antutu 30.000 με το πειραγμα φυσικα που έκανε ο.φίλος μου οποτε αφου εχο δυο τελεια sony γιατί να παω σε αλλο οταν θα μου προσφερει ελαχιστα παραπανω

bezilys

@pitsi χάχα εσείς οι χατερς ξυπνάτε με το όνειρο η Sony να κλίσει το μαγαζάκι της! Αλλά κρίμα που δεν θα κλισέι για να συνεχίζει να σας πονάει με τις κινηταρες που φτιάχνει!

Legend

Εντάξει ακούμε ότι τώρα και τα Sony είναι καλά κινητά!!! Χαχαχαχα μου φτιάξατε τη διάθεση!! Μπλε και στη θάλασσα!!

hayate

Επειδή είμαι πολύ αντικειμενικός σε σχέση με σένα που είσαι ταγμένος Sony και λίγο Apple και είναι γνωστό σε όλους εδώ μέσα, δες εδώ ένα συγκριτικό βίντεο με το j5 pro που έχει πιο χάλια επεξεργαστή και κάρτα από το A5 2017 και κερδίζει κατά κόρον το αγαπημένο σου ΧΑ1. Ιδού : https://youtu.be/ozJ0EZku7mo Επίσης, μη λέμε ότι θέλουμε. Οι 2 οθόνες δε συγκρίνονται, ούτε σαν ποιότητα ούτε σαν ανάλυση. Και στα χαρτιά και στο μάτι η super amoled βγαίνει νικήτρια (αυτό είναι αντικειμενικότητα αν δε ξέρεις ε) Ακόμη, όσον αφορά στη μπαταρία θα μας τρελάνεις;;; Στο battery test του phone arena το Sony έβγαλε 8.5 ώρες οθόνη και το Samsung ξεπέρασε τις 10 γράφοντας χαρακτηριστικά “Or rather the combination of a very power-efficient chip and a 3,000 mAh battery” ότι δηλαδή η κάρτα / επεξεργαστής κτλ που έχει πάνω το κινητό καταφέρνει να καταναλώνει πιο αργά τη μπαταρία (το αντίθετο με αυτό που είπες εσύ ο ειδήμων κι αντικειμενικος!) Τέλος μιαν ερώτηση παρακαλώ. Τι σημαίνουν αυτά που γράφεις: 1) “Οθόνη εδώ πάλι ξέρεις ότι παίρνεις καλή ποιότητα και σίγουρα έχεις από πίσω και την εγγύηση ότι είναι Sony…” (δηλαδή της Samsung η της Huawei που βάζουν μοναδικές οθόνες στα κινητά… Συνέχεια »

giorgis

Πεστα ρε συ bezilys με ολους τους xaters εδω μέσα που ειναι sammy kai apple boy η εταιρεια εβγαλε κινητο μεσαιας κατηγοριας σε πολυ καλη τιμη και εβαλε καμερα ναυαρχιδας οπως γραφει και στο αρθρο πειτε εσεις που κραζεται την σονυ ποια αλλη εταιρεια το εκανε αυτο samsung οχι huawei οχι lg οχι γιαυτο κραξτε αλλα μετα θαυμαστε ολοι το μεγαλειο της sony

bezilys

Να σου θυμίσω το xz premium ήταν πιο γρήγορο σε speed test που έγινε με iPhone 7, s8, HTC 11,one plus 5….

Ιωάννης jb

hayate.. Είσαι αντικειμενικος;; Για γέλια και για κλάματα είσαι.. Εδώ δε ξέρεις βασικά πράγματα τι μιλάς;; Μου στέλνεις βίντεο σύγκρισης κιόλας αντε και το είδα εντάξει… Ας τα πάρουμε από την αρχή… Το ένα ξεκινάει με 82% μπαταρία και το άλλο με 95… Τελειώνουν με 78 και 92… Δλδ το Sony που έχει πολύ μικρότερη μπαταρία χάνει 3% ενώ το Samsung με 3 χιλιάρικα μπαταρία χάνει 4% πως έγινε αυτό ρε μεγάλε?? Για πες μας να γελάσουμε… Εγώ γελάω πολύ πάντως ειδικά όταν σκέφτομαι ότι το a5 έχει και fhd… Αυτο θα είχε φάει σίγουρα 5-6% μπαταρία… Στης εφαρμογές ανοίγει μια το ένα πιο γρήγορα μια το άλλο… αλλά από την στιγμή που το Samsung στο τεστ ταχύτητας του WiFi πιάνει πολύ καλύτερα σκορ γιατί δε κερδίζει με μεγάλη διαφορά;; Θα μου πεις γιατί φοράει καλύτερο chipset το Sony… Το j7 μοιάζει πάρα πολύ με το a5 έχουν ελάχιστες διάφορες!!! Σε cpu-gpu οι διαφορές είναι σχεδόν ανύπαρκτες!!!! Γενικά στο hardware δεν έχουν ουσιαστική διαφορά δλδ όπως πάει το ένα έτσι πάει και το άλλο… Ίδια είναι.. μια ζωή 200 ίδια τηλ η αγαπημένη σου τώρα θα την μάθουμε.. Οι διαφορές είναι στην type-c του a5 την αδιαβροχοποιηση και κανα 2… Συνέχεια »

Vendetta

Βλέπω σε σχόλια πολλών χρηστών το σκεπτικό ότι ένα μεγάλο μέρος των πωλήσεων της Samsung δεν οφείλεται στα χαρακτηριστικά και την ποιότητα των συσκευών της αλλά στο μάρκετινγκ. Και μου δημιουργείται η εύλογη απορία. Οι άλλες εταιρίες, όπως για παράδειγμα η Sony, της οποίας τα προιόντα είναι ανώτερης ποιότητας από της Samsung, γιατί δεν κάνει το ίδιο ή καλύτερο μάρκετινγκ για να την “ξεφτιλίσει”?

Ιωάννης jb

Vendetta.. Η Sony έχει κάνει πολλές πατάτες.. όπως και να το κάνουμε το ποτάμι πίσω δε γυρνά.. Στο μυαλό πολλών έχει μείνει αυτό και επειδή πλέον υπάρχει και τεράστιος ανταγωνισμός δεν γυρίζουν πίσω.. Είναι και το μάρκετινγκ δε λέω, υστερεί αρκετά και σε αυτό το κόμματι πιθανότατα λόγο κουλτούρας αλλά δεν είναι μόνο αυτό.. Τελευταία πατάτα το m4 aqua ένα εξαιρετικό smartphone που το έφερε μόνο με 8gb μνήμη.. Πολλές οι πατάτες… xperia miro, tipo, go, e1, t3, sp, u, p.. Αυτά σε συνδυασμό με το καλύτερο μάρκετινγκ της Samsung αλλά και τα πολλά ολόιδια galaxy που όμως είχαν χαρακτηριστικά δυνατά και τα κάναν να μη κολλάνε… Έβγαλαν την Sony στην αφάνεια.. Ενώ είχε αρχίσει να βγάζει σιγά σιγά ξανά πολύ καλές συσκευές xperia z, z1, z2, z3compact το οποίο θα μπορούσε άνετα να ονομαστεί z2 compact και αντί για Z3 και z3+ (που πιστεύω δεν άξιζαν όσο τα προηγούμενα όχι ότι δεν ήταν καλά) να πήγαινε κατευθείαν στο z5… Πλέον βγάζει πολύ προσεγμένες συσκευές έχει 2 χρόνια που πραγματικά ότι δημιούργησε είναι εξαιρετικό… Παρόλο που εμένα προσωπικά το νέο design των xz με χαλάει Αλλά τώρα ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος υπάρχουν πολλές καλές συσκευές εκεί έξω.. Δεν γίνεται να… Συνέχεια »

Γιώργος Καπ

Ιωάννη μίλησες πολύ σωστά αυτή τη φορά και χωρίς παρωπίδες. Ήμουν κι εγώ υπερήφανος κάτοχος ενός Ζ3 κι ενός S, τότε που οι 4,3 οθόνες ήταν μεγάλες ! Έχει κάνει λάθη αρκετά η Sony όπως και όλες οι εταιρίες αλλά γενικά η ποιότητα στα προϊόντα της είναι αυτοσκοπός κι όχι επιλογή. Δείτε πχ τις κονσόλες της (PlayStation) αλλά και γενικά τα προϊόντα της. Τώρα οκ σε κάποιον ίσως είναι κάπως το γεγονός ότι το ΧΑ1 έχει 720Ρ οθόνη και δίνει 250€ αλλά το κινητό έχει πολύ καλή κάμερα, καλό επεξεργαστή και γενικά είναι μια ποιοτική συσκευή. Η μπαταρία θα μπορούσε να ήταν καλύτερη με τέτοια μπεζελ αλλά γενικά στα Sony γίνεται σωστή διαχείριση

Παπαροκας tiamat

Hayate μην τη ψαχνεις. Η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα σε καθε ποστ του ιωαννης !

Vendetta

@Ιωάννης jb συμφωνώ μαζί σου για τις πατάτες της Sony. Έχω αρκετούς φίλους που έφυγαν απο την συγκεκριμένη εταιρία για τους δικούς τους πάντα λόγους οι οποιοι ενδεχομένως οφείλονται στα λάθη που έχει κάνει. Απορώ όμως με εταιρίες όπως η Sony, HTC κλπ. οι οποίες έχουν τεράστια τεχνογνωσία πως δεν μπορούν να ακούσουν τις ανάγκες του κόσμου και να επιτύχουν. Ή να το πω διαφορετικά, πως δεν έχουν καταφέρει να πείσουν τον κόσμο ότι τα προιόντα τους καλύπτουν τις ανάγκες των καταλωτών όπως τα προιόντα της Samsung και Apple. Όσο για τους χρήστες που λένε ότι ο σχεδιασμός είναι άσχημος θα ήθελα πραγματικά να μάθω με ποια σπουδαιότητα κατατάσσουν τον σχεδιασμό ως κριτήριο κατά την αγορά ενός smartphone. Το ίδιο και για αυτούς που αναφέρουν την αδιαβροχοποήηση.

Ιωάννης jb

Ρε φίλε τι νομίζεις?? έτσι εύκολα βγάζεις κάτι και κάνει πωλήσεις?? Είναι πολλά δεν είναι κάτι απλό..
Αυτή τη στιγμή οι 2 εταιρίες που αναφέρεις κάνουν τρομερή προσπάθεια για να κρατηθούν ζωντανοί ειδικά η HTC!!!
Είναι εταιρίες με πολλούς εργαζόμενους, με πολλά έξοδα και καλούνται να ανταγωνιστουν μπακάληδες Κινέζους που έχουν τα μισά έξοδα και αγορά 10 φορές πιο μεγάλη!!!!
Από έξω μπορεί να φαίνονται απλά τα πράγματα, αλλά δεν είναι έτσι είναι τελείως διαφορετικά!!!!

Tiamat.. Πάλι σχολιάζεις με 2 ονόματα?? Πάλι ρεζίλι έγινες ρε δε το πήρες χαμπάρι;;
Μου ανεβάζεις ως hayate βιντεακι το οποίο αντί να δείχνει αυτά που λες τα αναιρεί!!!!
Α ρε σουργελο

Παπαροκας tiamat

Ιωαννης να παρουν εσενα στη θεση ceo με τοσες γνωσεις που χεις!
Και ναι ευκολα κανεις πωλησεις! Ρωτα τη samsung να σου πει πως!εισαι ομως ελλατωματικος οπως οι εταιρειες που στηριζεις

Kostas79

Οτι διαβαζω σε πολλα ποστ συμπέρασμα ειναι ενα…ο παπαροκας και κανα δυο αλλοι αν τους κόψεις θα βγάζουν μηλαρακια δαγκωμένα αντι για αιμα. Το εχετε ξεφτιλίσει.

Πρώην κάτοχος iPhone 4s , Samsung s5, lg G4 και τωρα xiaomi 5s plus που δεν σκέφτομαι να αλλαξω σύντομα .

Γράψτε και τι τηλέφωνα είχατε τα τελευταια 3-4 χρονια εσεις που κανετε ποστ να βλεπουμε τι εχει περάσει απο τα χέρια σας!!!

Πέτρος

Είμαι κάτοχος του LG G5 εδώ και περίπου ένα χρόνο. Είμαι υπέρ ευχαριστημένος με το τηλέφωνο. Απλά είμαι φανατικός Σονάκιας και έτυχε και πήρα το LG G5 επείδη η Sony δεν έκανε κάτι διαφορετικό να χτυπήσει την αγορά. Τώρα σκέφτομαι σοβαρά να γυρίσω πάλυ στην Sony και να πάρω το Sony Xperia XA1 Ultra, γιατί θέλω μεγάλη οθόνη ως κάτοχος του Sony Xperia Z Ultra πριν 2 χρόνια. Εσείς τι λέτε?

Bill

Προβλήματα…. Ποιά προβλήματα ωρέ;; Τι να πούμε μετά εμείς οι πικραμένοιΙ;; Οι καθ΄έξιν μαζόχες με τα Windows 10 Phone;; (Ή αλλιώς, πως ένα άριστο ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ, κινητό, το Lumia 950, “καταστρέφεται” παντελώς απ το ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ λειτουργικό του, με τα ΑΠΕΙΡΑ προβλήματα).
+ Απ τα χαρακτηριστικά του, ναι, δείχνει καλό. Μένει να το επιβεβαιώσει και η DxO Mark, που για μας που ασχολούμαστε με τη φωτογραφία, ήταν και παραμένει, απ τις υπάρχουσες, η πιο ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ πηγή του είδους.
+ Και σαφώς βέβαια, μ΄έναν ΦΩΤΕΙΝΟ φακό Zeiss επάνω, θ΄ανέβαινε κι η ποιότητα της φωτογραφίας, αλλά θ΄ανέβαζε επίσης και το κόστος, οπότε ξεφεύγουμε απ τη μεσαία κατηγορία…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.