Επίσημα τα Sony Xperia XA2, XA2 Ultra και L2 [CES 2018]

επίσημα Sony Xperia XA2 XA2 Ultra L2 CES 2018, Επίσημα τα Sony Xperia XA2, XA2 Ultra και L2 [CES 2018]

Η Sony επισημοποίησε τα πρώτα smartphones της για το 2018 στην CES και πρόκειται, όπως ήδη γνωρίζαμε, για τρείς προτάσεις που καλύπτουν το mid-range εύρος χαρακτηριστικών και τιμών. Τα κινητά είχαν διαρρεύσει πλήρως λίγα εικοσιτετράωρα πριν, αλλά τώρα είναι επίσημα. Ο λόγος φυσικά για τα Xperia XA2, XA2 Ultra και L2.

Ξεκινώντας με τα Xperia XA2 και XA2 Ultra (η πρώτη εικόνα του άρθρου και η ακριβώς από κάτω απεικονίζουν το XA2), εκείνa αποτελούν τους κύριους mid-range εκπροσώπους της Sony για την παρούσα χρονιά (εκτός και αν ανακοινωθούν νέες προτάσεις στο μέλλον). Ο σχεδιασμός είναι σύμφωνος με τις πρόσφατες φήμες και παραμένει πιστός στην OmniBalance γραμμή. Τα κάθετα πλαίσια δηλώνουν βροντερά το παρόν, ενώ η οθόνες των δύο κινητών έχουν το κλασικό 16:9 aspect ratio. Το XA2 ενσωματώνει panel 5.2 ιντσών, ενώ το XA2 Ultra είναι λίγο μεγαλύτερο, στις 6 ίντσες. Η ανάλυση τους είναι 1920×1080 pixels. Στο εσωτερικό των δύο smartphones και, συγκεκριμένα, στην θέση του SoC κρύβεται ο Qualcomm Snapdragon 630.

επίσημα Sony Xperia XA2 XA2 Ultra L2 CES 2018, Επίσημα τα Sony Xperia XA2, XA2 Ultra και L2 [CES 2018]

Το μικρότερο XA2 κινητό παρέχει 3GB μνήμη συστήματος και 32GB αποθηκευτικό χώρο, ενώ ο μεγάλος Ultra αδελφός φτάνει τα 4GB μνήμη RAM με 64GB χωρητικότητας. Αναφορικά με την μπαταρία, το πρώτο είναι εξοπλισμένο με μια της τάξης των 3300 mAh, ενώ το δεύτερο με μια ελαφρώς μεγαλύτερη, 3580 mAh. Και τα δύο μοντέλα “φοράνε” έναν μονό αισθητήρα της τάξης των 23 Megapixel στο πίσω μέρος, ο οποίος είναι σε θέση να κάνει λήψη βίντεο 4K και αργής κίνησης στα 120fps. Για τις νυχτερινές λήψεις το ISO φτάνει τα 12.800 ώστε ο φακός να έχει μεγάλη ευαισθησία στο φώς. Στην εμπρόσθια πλευρά, το XA2 έχει μια μονή selfie κάμερα 8 Megapixel με γωνιακό εύρος 120 μοιρών, ενώ το XA2 Ultra ενσωματώνει άλλον έναν φακό 16 MP με Οπτικό Σταθεροποιητή Εικόνας, εκτός του ίδιου module που χρησιμοποιεί ο μικρότερος αδελφός του.

Τέλος, τα XA2 και XA2 Ultra έρχονται με ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται SmartAmp και αποσκοπεί στην βελτίωση του ήχου που πηγάζει από τα ηχεία τους (δεν είναι όμως στέρεο ηχεία). Τα δύο smartphones θα γίνουν διαθέσιμα στις αρχές Φεβρουαρίου, με την τιμή τους να μην γνωστοποιείται ακόμα. Όπως και να έχει, εκείνη θα διαφοροποιηθεί ανάλογα με τους φόρους της εκάστοτε αγοράς, οπότε αναμένουμε το επίσημο ποσό καταβολής μαζί με την διάθεση τους στην χώρα μας.

Το Sony Xperia XA2 Ultra:
επίσημα Sony Xperia XA2 XA2 Ultra L2 CES 2018, Επίσημα τα Sony Xperia XA2, XA2 Ultra και L2 [CES 2018]

επίσημα Sony Xperia XA2 XA2 Ultra L2 CES 2018, Επίσημα τα Sony Xperia XA2, XA2 Ultra και L2 [CES 2018]

Εκτός των δύο αξιόλογων mid-range μοντέλων της οικογένειας XA, η Sony επισημοποίησε και το L2, μια πιο οικονομική πρόταση με ασθενέστερα χαρακτηριστικά. Η σχεδιαστική γραμμή που ακολούθησαν οι Ιάπωνες είναι παρόμοια με τις δύο XA2 συσκευές, όπως φυσικά και με την πλειοψηφία των Xperia κινητών τα τελευταία πέντε χρόνια. Το L2 φέρει ένα… διαχρονικό design με κάθετα πλαίσια, οθόνη 16:9 και αυστηρές γωνίες. Αναφορικά με το panel, εκείνο έχει μέγεθος 5.5 ίντσες και ανάλυση 1280×720 pixels. Στην θέση του επεξεργαστή βρίσκεται ο τετραπύρηνος MediaTek MT6737T, χρονισμένος στα 1500 MHz. Το chipset συνοδεύουν 3GB μνήμης συστήματος μαζί με 32GB ελεύθερο χώρο για αποθήκευση δεδομένων. Σχετικά με τις κάμερες, η κύρια στην πλάτη είναι της τάξης των 13 Megapixel, ενώ ο selfie φακός “αισθάνεται” 8 MP.

Κλείνοντας, η Sony ενσωμάτωσε γενναιόδωρα στο L2 μια μπαταρία με χώρο 3300 mAh, την ίδια δηλαδή που χρησιμοποιεί και το XA2. Η διάθεση του Xperia L2 στο κοινό μάλλον θα λάβει χώρα ταυτόχρονα με εκείνη των XA2 και XA2 Ultra. Η τιμή του θα είναι εμφανώς πιο κάτω από το XA2, αλλά και πάλι θα πρέπει να περιμένουμε για την γνωστοποίηση της στην Ελλάδα. Αν εξαιρέσει κανείς την χαμηλή ανάλυση της οθόνης (ιδιαίτερα λόγω του μεγέθους των 5.5 ιντσών) και τον επεξεργαστή που δεν απευθύνεται σε power users, το L2 θα μπορούσε να αποτελέσει μια τίμια λύση στο εύρος τιμών γύρω από τα 200 ευρώ.

Το Sony Xperia L2:
επίσημα Sony Xperia XA2 XA2 Ultra L2 CES 2018, Επίσημα τα Sony Xperia XA2, XA2 Ultra και L2 [CES 2018]

επίσημα Sony Xperia XA2 XA2 Ultra L2 CES 2018, Επίσημα τα Sony Xperia XA2, XA2 Ultra και L2 [CES 2018]

επίσημα Sony Xperia XA2 XA2 Ultra L2 CES 2018, Επίσημα τα Sony Xperia XA2, XA2 Ultra και L2 [CES 2018]

επίσημα Sony Xperia XA2 XA2 Ultra L2 CES 2018, Επίσημα τα Sony Xperia XA2, XA2 Ultra και L2 [CES 2018]

Πηγή 1, Πηγή 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

νομίζω για τα επίπεδα sony δε θα μπορούσε να δωσει κάτι παραπάνω.δηλαδη και μικροτερα μπεζελ εδωσε, και snapdragon απο κατι mediatek που χε, και μεγαλύτερη μπαταρία και λογικά η καμερα ειναι η ιδια κορυφαια 23mp της πρωην ναυαρχίδας XZ που την διεθεσε και στο προηγούμενο XA1

στα συν η αναλογια 16:9

προκειται για το πρώτο midrange sony που ναι πράγματι καλο

Georges

Τρομερές συσκευές από την Sony με πολύ καλή μπαταρία και specs , το design τους βελτιώθηκε αισθητά , μειώθηκαν και τα bezels και για εμένα είναι μια χαρά τόσο. Στην ναυαρχίδα εξάλλου αναμένεται και το bezeless
Κάπου είδα ότι θα είναι λίγο τσιμπημένες στην τιμή αλλά εντάξει γρήγορα πέφτουν οι τιμές σε κινητά midrange
Είναι καλές οι βελτιώσεις από τους προκατόχους τους, ειδικά η μπαταρία επιτέλους

Γιώργος Κ.

Πραγματικά φαίνονται μειωμένα τα πλαίσια πάνω και κάτω πάρα το ότι όπως λέει και το κείμενο “Η σχεδιαστική γραμμή που ακολούθησαν οι Ιάπωνες είναι παρόμοια με τις δύο XA2 συσκευές, όπως φυσικά και με την πλειοψηφία των Xperia κινητών τα τελευταία πέντε χρόνια”. Τα χαρακτηριστικά πολύ καλά αλλά λογικά η τιμή θα είναι στο Θεό, όπως μας έχει συνηθίσει η Sony τουλάχιστον στην αρχή

NikosAr

Μπράβο …. εμπρός … πίσω … η φωτό τα λένε όλα … δεινόσαυρος των κινητών smart

αλεξανδρος κεντανιδης

Τα χουνε πει και τα χουμε ξαναπει. Αυτο το σχεδιασμο δε τον θελει κανενας ολες οι εταιριες οι σοβαρες ειναι στο μοντερνο σχεδιασμο και αυτοι φτιαχνουν πλακακια με επεξεργαστη. Ποσο πιο χαμηλα απο το 2% να πεσει πια για να καταλαβει ;

One

Η μπροστινή κάμερα με το μηχανισμό OIS στο Ultra πιάνει ολο το πάνω bezel αρα δεν γίνεται με τίποτα να μειωθεί. Έχει και μπαταριαρα 3580 mAh και 16:9 ratio. Πιστεύω οτι είναι καλύτερο ακόμα και από πολλές περσινές ναυαρχίδες αν το δώσει σε καλή τιμή.

Nic21

Ήμουν από τους λίγους αισιόδοξους…
Τελικά έκανα λάθος….
Και πλέον…
Sony όπως λέμε ΝΟΚΙΑ… “Δεν αλλάζεις και βουλιάζεις”
Και αν τυχών βγάλει και το XZ έτσι τότε ακόμα χειρότερα , sony όπως λέμε blackberry

Georges

Δεν μπορώ να καταλάβω το κράξιμο , τα bezels έχουν μειωθεί αισθητά δείτε φώτο το παλιό και δίπλα το νέο , επίσης πια εταιρία έχει βάλει ελάχιστα περιθώρια στα mid range τηλέφωνα ?
Μην λέμε ότι θέλουμε παιδιά εγώ ότι κινητό είδα πέρυσι (μέτριας κατηγορίας) είχε τέτοια περιθώρια

STELIOS

Απελπιστικά αναχρονιστική

Denis Thomas

Προς όλους που κράζουν. Παιδιά αν έχετε χτυπηθεί απο το marketing της sammy αφήστε το, τα sony είναι πολυ ανώτερα για εμας.

Τα bezel είναι φανερά μαζεμένα σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα τους. Επίσης η εμφάνιση ενός τηλέφωνου είναι αντικειμενικη. Έμενα προσωπικά μου αρέσει που η Sony λέει οχι στα trends και κρατάει την μοναδικότητα της.

Είναι πολυ καλύτερα απο τα xa1 ultra και xa1. Επίσης πρόκειται για midrange οχι flagships? Εχω βαρεθεί να βλεπω smartphone enthusiasts με flagship τηλέφωνα, μονο και μονο για να έχουν flagship τηλέφωνα. Πρόκειται για midrange συσκευές.

Χρήστος

Μπροστα design sony 2015 απο πισω design sony 2012 αλα xperia s και t

PanosRPG

λίγοι ειναι αυτοι τους ενδιαφέρει το hardware όλοι η υπόλοιπη ειναι bezelades
Μονο γκρινιάζουν

antonis

Κύριε κεντανιδη αυτή η άποψη είναι δική σου και σεβαστή αλλά αυτά τα τηλέφωνά εμένα με τρελαινουν και μάλιστα βλέπω μεγαλύτερες μπαταρίες,καλύτερους επξεργαστες και Ραμ με 3 και 4 gb το μονο κακό είναι οτι μόλις αγόρασαν το L1……….Και στη τελική κινητά είναι δηλαδή για να αγορασετε sony τι πρεπει δηλαδή να τα κανουν . ……στρογγυλά;

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

ο κ. κεντανιδης ειναι hater προφανώς

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

και μενα μου συμβαίνει παταω στα πρόσφατα και με πετάει γερμανος! αφου πριν φοβήθηκα και εσβησα ολη τη cache απο τον Chrome. δειτε το!

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

λογικα οπως ειπα φοραει τον ίδιο αισθητηρα απο το XZ.

φοραω ακριβώς τον ιδιο στο X Compact οποτε πάρτε ιδεα μεχρι που μπορεί να φτάσει σε νύχτα το XA2!!!

το XA ultra θα ναι ακομη πιο τοπ γιατι θα χει και OIS. θα
ειναι πολυ αξιοπρεπες !

https://flic.kr/p/Dv23Ck

https://flic.kr/p/239AJk6

https://flic.kr/p/2251PWE

https://flic.kr/p/2373HLN

https://flic.kr/p/F1ZbtY

https://flic.kr/p/DuUkvH

https://flic.kr/p/F1ZCHS

https://flic.kr/p/F1ZATj

ΚΝ

Καλύτερα τηλέφωνα από τα προηγούμενα που αντικαθιστούν …και σε αισθητική με μείωση περιθωρίων.
Μιλάμε για τηλ που ανήκουν στη μεσαία κατηγορία και με χαρακτηριστικά τους δύσκολα βρίσκεις σε άλλες εταιρίες με δυνατό μπράντ & υποστήριξη! Όποτε θα αποτελούν μια ωραία & καλή επιλογή για όποιον διαθέτει ενα ποσό 200-300 χρήματα.

John

Μια χαρά το πάει η Sony αν κρίνω απο τα σχόλια. Τα 4-5 άτομα στο techblog ποy αγοράζουν τα μπεζελόφωνα της είναι ικανοποιημένα άρα θα μείνει σταθερή στα ποσοστά πωλήσεων της λίγο κάτω απο το 1% και φέτος.
Όπως λέει και ο Tiamat δεν μπορεί για κάτι παραπάνω τι να κάνουμε.

Ιωάννης jb

Πολύ ωραίες συσκευές! Όμορφο design… Εξαιρετικά specs… Ποιότητα Sony!!! Μπράβο αναμένουμε και καλές τιμουλες για να δέσει το πράγμα

Ιωάννης jb

Το xa2 ultra είναι έρωτας!!!
Μπροστά του κάτι Samsung, χαομι και Χαβάη θα τα πιάνει κόμπλεξ κατωτεροτητας

Nikos

Ας μας απαντήσουν λίγο, οι φίλοι της Samsung και τον υπολοίπων εταιριών, εκτός από τις ναυαρχίδες σε πιο άλλο κινητό έχουν αλλάξει σχεδιασμό ή απλά δεν ξέρετε την ύπαρξή τους.
Βρείτε μου τις διάφορες σε Α3 Α5 Α8 J3 J5 J7 s3 s4 s5

Γιώργος Κ.

Νίκο για δες λίγο την εξέλιξη της σειράς Α από το πρώτο (2016) ως το τελευταίο (2018) όπως επίσης και όπως επίσης και της σειράς j. Κάθε χρόνο τα κάνει όλο και πιο premium.

Νίκος

Γιώργος Κ όπως και στα Sony, αλλά στο σχέδιο είναι ίδια,

Τακης

Δεν μπορω τοσο μπεζελ , θελω πιο μαζεμενο κινητο, αφου μπορει η σονυ δεν εχω καταλαβει γιατι δεν το κανει. Δεν μπορω να πω και τα αηφον εχουν μεγαλα μπεζελς αλλα εχουν και ωραιο σχεδιασμο. Η σονυ ουτε σχεδιασμο θελει να αλλαξει. Ειχα δει το xa1 ultra σε μαγαζι και λιγο πιο διπλα ειχε το Mate 10 pro, υπηρχε τεραστιο χασμα στο μεγεθος των δυο συσκευων με αποτελεσμα να ειναι αντιαισθητικο αυτο της σονυ

Legend

Τελείως αναχρονιστικό design. Οι πωλήσεις του θα κινηθούν σε επίπεδα HTC και χειρότερα. Όποιος δεν θέλει την αλλαγή θα έχει την κατάληξη της Nokia. Δεν πειράζει.

Όσο για τους φαν της εν λόγω εταιρείας-το marketing που έχουμε εκτεθεί, δεν αλλάζει την άποψη μας για νέα δυναμικά design. Τα θέλουμε και τα επιζητούμε. Απλά δεν έχετε κάποιον αντίλογο και λέτε ότι αηδία σας κατέβει. Και τα bezeless μας αρέσουν όσο μας αρέσει η εξέλιξη των κινητών.

bezilys

Τα bezels ομορφαίνουν και το κάνουν ξεχωριστό το κινητό από τα άλλα μακάρι να μην τα αφαιρέσουν ίσως μόνο να τα ελαττώσουν! Όσο για της πωλήσεις κάνε όνειρα να πέσει επειδή εσύ έχεις κολλήσει με τα bezels της Samsung δεν σήμαινει ότι όλα πρέπει να γίνουν samsung….

John

Αχαχα ο άλλος συγκρίνει την Sony με την Huawei και την Samsung. Ας περάσει πρώτα την ZTE , την LeEco και την Alcatel σε πωλήσεις γιατί ακόμη και αυτές την έχουν ξεφτιλίσει και μετά βλέπουμε.

Panos7GR

Επειδή εδώ μερικοί θα μας τρελάνετε… Είναι απολύτως κατανοητό γιατί η Sony έχει βγάλει προς τους καταναλωτές αυτή την αντιπάθεια στο design της, αλλά αυτή η γενική αντιπάθεια έχει καταντήσει εκνευριστική σε επίπεδο γελοιότητας. Παιδιά σε αυτό το άρθρο μιλάμε για L2 – XA2 – XA2 Ultra δηλαδή συσκευές της Sony μικρού – μεσαίου – μεγαλομεσαίου μπάτζετ αντίστοιχα. Στην οποία τα φετινά XA2 και ΧΑ2 Ultra φαίνονται ότι πιο πλήρη μέχρι στιγμής στην αγορά και μακράν με τους καλύτερους αισθητήρες κάμερας (επιπέδου ναυαρχίδας) σε αυτήν την κατηγορία. Γιατί κοιτάτε το δέντρο (design) και χάνετε το δάσος (specs);;; Που στο κάτω κάτω σε αυτές τις κατηγορίες να πούμε και του στρατού το δίκιο δεν έχουμε δει και τόσο λεπτά περιθώρια όσο του XA2 σε άλλη συσκευή του ανταγωνισμού και γενικότερα δεν έχουμε δει και πολλές αλλαγές στο design. Παράδειγμα; Βρείτε μου τις διαφορές: – A3 (2015): https://www.samsung.com/gr/smartphones/galaxy-a3-a300fu/ – Α3 (2016): https://www.samsung.com/gr/smartphones/galaxy-a3-2016-a310f/SM-A310FZKACOS/ – Α3 (2017): https://www.samsung.com/gr/smartphones/galaxy-a3-2017-a320/SM-A320FZKNEUR/ Για τα υπόλοιπα της σειρά Α ψάξτε εσείς. Αν και είναι ακριβώς ίδια με το design του Α3 της κάθε χρονιάς, μόνο που αλλάζει στο μέγεθος λόγω οθόνης. Εγώ βλέπω μεγάλα bezels κι εκεί και συνεχώς ίδιο design. Ένα design που ανακυκλώνεται από το S3 (βλέπε… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.