Sony Xperia XZ hands-on video [IFA 2016]

TechblogTV. Βρισκόμαστε στο Βερολίνο και την έκθεση IFA 2016 και έχουμε στα χέρια μας το νέο Sony Xperia XZ με οθόνη αφής 5.2 ιντσών LCD IPS 1080p, τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 820, μνήμη RAM 3GB, ενσωματωμένη μνήμη 32GB με δυνατότητα επέκτασης έως και 200GB μέσω microSD και θύρα USB Type-C.

Ένα από τα highlights του νέου Xperia XZ είναι η κάμερα 23 Megapixel με διάφραγμα φακού f/2.0 με νέο αισθητήρα IMX300, ο οποίος διαθέτει νέο σύστημα autofocus. Η κάμερα χρησιμοποιεί color detection, phase detection και laser-assist για να μετρήσει σωστά την απόσταση και να τραβά τα αντικείμενα που βρίσκονται σε κίνηση.

, Sony Xperia XZ hands-on video [IFA 2016]

, Sony Xperia XZ hands-on video [IFA 2016]

, Sony Xperia XZ hands-on video [IFA 2016]

, Sony Xperia XZ hands-on video [IFA 2016]

, Sony Xperia XZ hands-on video [IFA 2016]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ioannis

καλα η sony στα κινητα της παντα εχει τελεια καμερα. Παντα θα ηθελα να αγορασω ενα sony Νομιζω πως αυτο το κινητο τα συνδιαζει ολα

Giwrgos

@Ioannis Συμφωνώ με οτι λες αλλά πρέπει να κατεβάσει και της τιμές αν θέλει να την προτιμήσουμε.

One

Ωραίο χρώμα πάντως αυτό και ανάλογα με τη γωνια που το κρατάς αλλου φαίνεται πιο σκούρο και αλλού πιο ανοιχτό..

John

Το χρώμα και η υφή του υλικού μου θυμίζει κάτι Nokia δεκαετίας.

Nick

Μου άρεσε
Ξεχωριστό experia λιτό κ όμορφο.
Αν δεν κατεβάσει τιμές όμως δεν το ακουμπάω.
Ο ανταγωνισμός εχει πλέον φοβερά τηλ

Κωνταντινος

@Ioannis εχεις δει την καμερα του S6/S7 G5? Αν την εχεις δει και λες αυτα την καμερα της σονυ μαλλον εισαι εκτος πραγματικοτητας..τουλαχιστον 2 χρονια πισω η σονυ

bezilys

@Κωστσντινος χαχαχαχα εσύ φίλε μου είσαι πολύ πίσω

Κωνταντινος

@bezilys επειδη τυχαινει και ειναι η δουλεια να μου τεσταρω και να πουλαω κινητα..επεσες σε λαθος ανθρωπο..γελαει ολος ο κλαδος μας με καμερες οπως του Z3-Z5

kwstas

Sony korifh stn camera opoios lei to antitheto Einai tzopanakos more paidia

Κωνταντινος

Πιαστρ ενα S6 S7 G5 στα χερια σας..και το καλυτερο σονυ..και βγαλτε φωτο με χαμηλο φωτισμο..μεχρι και ο εγωισμος σας θα ζητησρι συγγνωμη..εμας που ειναι η δουλεια μας λεμε μαλακιες..εσεις ειστε γνωστες

Solon

@Κωνσταντίνος και λοιποί…
Ως κάτοχος του Xperia Ζ5 Premium και του Galaxy S7 Edge θα επιβεβαιώσω τον Κωνσταντίνο.
Η κάμερα της Sony στο Z5 μπορεί να είναι 23Mpx και να τραβάει και 4K αλλά οι φωτο που τραβάει σε συνθήκες χωρίς καλό φωτισμό είναι χάλια σε σχέση με το S7. Κυριολεκτικά χάλια. Σαν συσκευή το Ζ5 είναι υπέροχο, πάει σφαίρα και ο 810 δεν υπερθερμένεται ποτέ, κι ας λένε ότι θέλουν τα παπαγαλάκια. Αλλά στην κάμερα είναι 2 κλάσεις κάτω από το S7 του οποίου η κάμερα με έχει αφήσει έκπληκτο με τις φώτο που τραβάει χωρίς φλας σε χαμηλό φωτισμό.
Αυτά από έναν χρήστη που έσταξε για την κάθε συσκευή 650 ευρώπουλα.

JohnWave

Μέτριο εμφανισιακά για το δικό μου γούστο ( είμαι λάτρης του design της σειράς P και Μate της Ηuawei). Σαν να είναι prototype. Τώρα όσο αφορά τα χαρακτηριστικά, όλα μια χαρά ( θα ήθελα κάποια στιγμή η Sony να περάσει σε amoled οθόνες αλλά ok ) και απομένει να δούμε αν επιτέλους η Sony θα έχει φτιάξει το post processing της κάμερας. Λέω επιτέλους γιατί το θεωρώ τρελό να προμηθεύει τους αισθητήρες της στους ανταγωνιστές, εκείνοι να τους αξιοποιούν με το κατάλληλο post processing και η ίδια η προμηθεύτρια να μη μπορεί να φτάσει σε αυτά τα επίπεδα. Πέρα από το post processing πρέπει να δώσει και περισσότερη σημασία στο f ρίχνοντας το περισσότερο την επόμενη φορά ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί τη Samsung σε χαμηλό φωτισμό.

bezilys

Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι συγκρίνουν το Samsung s7 που είναι του 2016 με το z5 που είναι το 2015! Κανονικά αν θέλετε να σιγρινεται κάποιο κινητό της Samsung με το z5 αυτό είναι το s6 όπου είναι και της ίδιας χρονιάς! Αν θέλετε να σιγρινεται κάποιο κινητό της Sony με το Samsung s7 πάρτε κάποιο κινητό της Sony του 2016 πχ x performance ή xz!

Nick

Η μεγαλύτερη τιμωρία για τα ψέμματα περί η Sony είναι πίσω σε φωτογραφίες έρχεται από το dxomark όπου το Xperia z5 και xperfomance είναι στην πρώτη θέση μόνο που αυτά στο auto τράβηξαν στα 8 mp στο video που δείχνει ο Κώστας δείχνει ότι πλέον στο auto τραβάει φώτο στα 23 mp σε auto και 20.5 σε 16:9 απλά δεν υπάρχει κάποιος ανταγωνισμός πια.

Γιωργος

Η SONY στις κάμερες είναι τέλεια.Έχω το SONY XPERIA M4 και έχει πάρα πολύ πολύ καλή κάμερα.Τυχαίνει να ξέρω πολύ καλά από SONY γιατί όλα τα κινητά που έχω αγορασει είναι SONY και κανένα μέχρι σήμερα δε με άφησε κακές εντυπώσεις.Μόνο θα είναι ακριβό όταν θα βγει και θα χρειαστεί να περιμένουμε να πέσει η τιμή

JohnWave

@bezilys,Νick και Γιώργο, αν κάποια στιγμή βρεθείτε το βραδάκι για καφέ με τους φίλους σας και κάποιος από αυτούς έχει το S6 ( όχι το S7 απαραίτητα) και εσείς το Ζ5, τραβήξτε φωτό μέσα στο μαγαζί ή έξω στο δρόμο με auto και δείτε τη διαφορά που κάνει το χαμηλό f.

Αν πάλι έχετε τη νέα σειρά Χ τότε συγκρίνετε και πάλι με S6 ή S7. Όσο και πωρωμένοι να είστε θα καταλάβετε τη διαφορά χωρίς καν να χρειαστεί να κάνετε ζοομ στις φωτό που θα έχετε βγάλει για να δείτε τον θόρυβο. Προσωπικά εύχομαι η Sony και οι άλλες εταιρίες να φτάσουν στα επίπεδα της Samsung όσο αφορά τις φωτό σε χαμηλό φωτισμό. Όσο αφορά τις φωτό την ημέρα έξω στο φως εκεί οι διαφορές είναι μικρές μεταξύ όλων των ναυαρχίδων.

bezilys

@John wave το είπες και ο ίδιος στο auto στο manual όμως αλλάζουν τα πράγματα!

Νίκος Z5

Έχω κ εγώ την ίδια άποψη με τα άλλα παιδιά. Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού το Sony δεν βλέπονται. Έχω Z5 είχα και όλα τα προηγούμενα εκτός του Z2. Την μέρα είναι καλές οι κάμερες. Τη νύχτα τίποτα και τα φλας που βάζει η sony της πλάκας. Αυτό οποίος θέλει μπορεί να το δει και στο dxo όπου συγκρίνει τις κάμερες στην κατηγορία φλας!Έχω βγάλει φώτο με όλα τα κορυφαία κινητά τα τελευταία 4 χρόνια. Σαν το S7 πραγματικά δεν υπάρχει. Αναγκαστικά είναι λίγα τα mp που σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις πολύ ψηφιακό zoom αλλά από εκεί και πέρα είναι το καλύτερο. Προσωπικά βέβαια δεν βγάζω φώτο με κινητό γιατί έχω επενδύσει σε φωτογραφική μηχανή χρήματα για να έχω επιλογές και ποιότητα. Αλλά για οποίον έχει το κινητό και για φωτογραφική μηχανή τότε μόνο s7

Ιωάννης jb

Τελικά το κινητακι δεν είναι άσχημο…
Καλουτσικο το λες στο θέμα του design…
Είναι κάτι το διαφορετικό θα έλεγα…
Άλλες εταιρίες να τα βλέπουν αυτά οι οποίες χρόνια τώρα έχουν μπροστά κουμπί.. αυγουλοειδες σχήμα κ άλλα..

Η κάμερα εδώ νομίζω πως θα κάνει τον ανταγωνισμό να τρέχει κ να μη φτάνει…
Ήδη τα z5 κ x performance, είναι κορυφή… Εδώ το πράγμα θα ξεφύγει τελείως!!!
Έβαλε κ type c….

Εντάξει παίρνεις ένα τέτοιο όταν με το καλό πέσει κ η τιμή του κ έχεις ένα θηρίο… Ένα σκυλί το οποίο θα σου βγάλει πολλά χρόνια… πολλές φορτίσεις… Όχι σαν κάποια κινέζικα κ κορεάτικα που σου έχουν περιορισμένους κύκλους ζωής της μπαταρίας… Κ που παίρνουν φωτιά..
Τι να λέμε τώρα… Ιαπωνας = εγγύηση….

Ιωάννης jb

Johnwave αγόρι μ μάθε ότι πολλές φορές η κάμερα του z5 απεικονίζει πιο σωστά από του s7…
Δεν τραβάει πάντα καλύτερα το s7..
Κ στη τελική ακόμα κ αυτό που λες εσύ κ κάποιοι άλλοι αν ισχύει, δλδ ότι τραβάει καλύτερα το βράδυ το s7, να το χαιρεστε εσείς μπραβο σας.. εγώ προτιμώ να είμαι με όμορφη συσκευή minimal σχεδιασμό κ την κάμερα να μη μ χαλάει τη μοστρα…

Nick

Η Sony διαρκώς διαφημίζει τις πολύ καλές νυχτερινές λήψεις ή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού με αυτό το εντυπωσιακό iso 12800 που φτάνει η κάμερα από το Xperia Z3 (κάτοχός του) και μετά. Όντως ισχύει, το χω τσεκάρει πολλάκις ο ίδιος προσωπικά. Τώρα πόσο στα σοβαρά να πάρει κανείς τα άτομα που διατυμπανιζουν τις γνώσεις τους στην φωτογραφία και πάνε να τραβήξουν τοπία σε απόσταση σε σκοτεινές συνθήκες με ενεργοποιημενο το φλας, δεν ξέρω. Τα οποία άτομα αποτελούν και την πλειοψηφία θα έλεγα. Πάρτε το S7 και οποιο άλλο θέλετε να το συγκρίνετε με Z5 & X Performance το βράδυ σε αυτόματο – εκεί επιτρέπει η Sony να πάει μέχρι 12800 το iso – χωρίς φλας που δεν βοηθάει σε τίποτα και τα λέμε.

Ιωάννης jb

Εδώ είσαι σωστός φίλε μου άσχετοι από φωτογραφία τα παιδιά αστούς να λένε μόνο αυτοί τα πιστεύουν

Νίκος Z5

Για τους σχετικούς με την φωτογραφία. Τα υψηλά iso σημαίνουν και πολυυυυ θόρυβο ειδικά σε αισθητήρα 1/2.3 που είναι πολύ μικρός σε μέγεθος.

Nick

Επίσης πρέπει να υπολογίσει επιτέλους ο κόσμος όλες τις παραμέτρους, δεν γίνεται να τα έχουμε όλα δικά μας. Όπως δεν είναι ίδιο το να βγάζει κάποιος €100 την ημέρα δουλεύοντας σαν το σκυλί για 10-12 ώρες με κάποιον που βγάζει τα ίδια ή και λίγα λιγότερα μέσα από την άνεση του γραφείου του με κλιματισμό και 6-7 ώρες εργασίας, έτσι αναλογικά μπορεί κάποιοι (μέσα σε αυτούς είμαι και εγώ) να προτιμούν να έχουν καλαίσθητο τηλέφωνο γουστοζικο χωρίς καρουμπαλα κάμερες να προεξεχουν από πίσω που να βγάζει φωτογραφίες για 8.5 rating παρά κάτι που δεν τους αρέσει εμφανισιακά μόνο και μόνο για μισό κλικ παραπάνω (9.0 rating). Ίσως δεν έκανα και την καλύτερη παρομοιωση παραπάνω αλλά πιστεύω πως καταλαβαίνετε τι θέλω να πω. Σχετικά είναι όλα, κάπου υπερτερεί το ένα κάπου το άλλο, πρέπει να τα ζυγιζουμε όλα και ανάλογα τις προτιμήσεις ο καθένας αποφασίζει τι του κάνει καλύτερα.

Nick

@Νίκος Ζ5, είπαμε, δεν γίνεται να τα έχουμε όλα δικά μας. Το γνωρίζω. Από την άλλη δεν γίνεται να βγάζει ο άλλος το βουνό στο βάθος ή την θάλασσα με το φλας και επειδή του βγήκε κουνημενη (δεν έχει που δεν έχει ois) να βγάζει μάπα την κάμερα.
@Ιωάννης jb, δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε μένα υποννοωντας ότι διαφωνουσες σε προηγούμενά μου μηνύματα, γράφουμε δυστυχώς πάρα πολλοί εδώ μέσα με το ίδιο όνομα. Αμφιβάλλω πως είμαι εγώ πάντως.

Παπαροκας tiamat

Μεχρι και η apple πηγε στο f 1.8 με 4 flash…
η sony….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.