Sony Xperia XZ Pro: Σχέδια με edge-to-edge οθόνη και διπλή κάμερα

Sony Xperia XZ Pro schematics, Sony Xperia XZ Pro: Σχέδια με edge-to-edge οθόνη και διπλή κάμερα

Σχέδια (schematics) μιας συσκευής που πιθανότατα είναι το Sony Xperia XZ Pro ήρθαν στη δημοσιότητα. Στα σχέδια η συσκευή εμφανίζεται με edge-to-edge οθόνη και διπλή κάμερα στην πλάτη.

Αναλυτικά, στο πίσω μέρος βλέπουμε τη διπλή κάμερα να βρίσκεται σε οριζόντια διάταξη στο πάνω αριστερά μέρος του smartphone, συνοδευόμενη από το LED Flash. Πιο κάτω βλέπουμε το logo Xperia και από κάτω το logo του NFC. Η συσκευή φαίνεται ότι θα έχει τον αισθητήρα δαχτυλικού αποτυπώματος στο πλάι.

Στο μπροστινό μέρος, η συσκευή φαίνεται με οθόνη edge-to-edge και ελάχιστα περιθώρια πάνω και κάτω και ένας φακός για την κάμερα.

Σε αντίθεση με προηγούμενες πληροφορίες που ήθελαν το Sony Xperia XZ Pro με οθόνη 16:9, η νέα διαρροή υποδεικνύει το μοντέλο με αναλογία 18:9.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η συσκευή αναμένεται με οθόνη OLED 5,7 ιντσών 4K, Snapdragon 845, RAM στα 6GB και αποθηκευτικό χώρο 128GB. Η μπροστινή κάμερα αναμένεται στα 13MP. Η μπαταρία του αναμένεται με χωρητικότητα 3.420mAh. Η συσκευή αναμένεται να ξεκινήσει τις πωλήσεις της τον Ιούνιο.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Gregorio

Θα ήθελα να πω μερικά πράγματα για αυτούς που λένε ότι η Sony παραπαίει και η Sony κλείνει και η Sony δεν ξέρει από τεχνολογία κλπ, παιδιά μην τρώτε το Marketing του ανταγωνισμού αμάσητο, το ότι στην Ελλάδα έχουμε φάει το Marketing των Apple, Samsung με το κιλό και νομίζουμε ότι μόνο αυτές οι εταιρίες είναι Top δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό, όχι υπάρχουν και άλλες καλές και ίσως καλύτερες εταιρίες από της Samsung, Apple, για εμένα καλύτερες εταιρίες από την Sony και Huawei δεν υπάρχουν, τι καλύτερο έχει το Samsung A9 των 500€ από το Huawei Mate 10Lite των 300€? τίποτα και παίζει το Samsung A9 να είχε χειρότερο σε όλα τα σημεία από το Huawei Mate 10Lite, τι καλύτερο έχει το iPhone X των 1.300€ από το Huawei Mate 10 των 800€ ? μάλλον τίποτα. Όσο για την Sony είναι από της κορυφαίες εταιρίες του είδους της, για δείτε ένα επαγγελματικό συνεργείο που γυρίζει τοκιμαντέρ από την Αλάσκα εως στην Σαχάρα, από τα 20.000 πόδια στον αέρα εως τα βάθη της θάλασσας να δείτε τι μάρκα είναι οι κάμερες και τα μηχανήματα… όχι δεν είναι Samsung, είναι Sony κύριοι, η Sony δεν θα πτωχεύσει επειδή οι Έλληνες… Συνέχεια »

Vladimiros

Μια χαρα θα ειναι η συσκευη δε λεω, παραπανω ραμ θα εχει,ρομ,μεγαλυτερη οθονη κ.α αλλα παλι ενα λαθος απο Sony το οτι θα κυκλοφορήσει τον ιουνιο η συσκευη..μα γιατι?? Φεβρουαριο μεχρι ιουνιο απεχουν 4 μηνες..εδω οι αλλες εταιριες κατευθείαν τα βγαζουν για αγορα..τι να πωωω…
Gregorio ολόκληρο βιβλιο εγραψες αλλα το διαβασα φιλε..και εχεις δικιο σε αυτα π λες..σε οθονες ναι δεν εχει προβλήματα οπως τους αλλους..αλλα το εχω ξαναπει αν προσεξει καλυτερα την καμερα και ντιζαιν διαφορετικο θα τα παει πολύ καλα..

Jo

Θα βγει Ιούνιο γιατί η Samsung παλι καβαντζωσε για αυτήν τον 845

Gregorio

Vladimire το ντιζάιν είναι καθαρά θέμα γούστου του καθενός, γιαυτό και δεν το έπιασα καθόλου αυτό το θέμα, πχ και σε εμένα δεν μου αρέσουν τα τελευταία Sony κινητά και γιαυτό δεν έχω Sony κινητό, πήρα ένα Samsung λόγο του ντιζάιν το μετάνιωσα οικτρά και τώρα παλεύω να πάρω το Huawei Mate 10Pro, όσο για το θέμα κάμερα που έθιξες να σου πω πως οι φακοί της Sony είναι κορυφαίοι, όσοι έχουν πρόβλημα μάλλον ή δεν την ρυθμίζουν σωστά ή ίσως το λογισμικό του κινητού δεν κάνει σωστή διαχείριση, αν δεν ήταν καλές οι κάμερες της Sony τότε δεν θα τους έβαζαν όλοι ακόμα και η Apple. Sorry για το βιβλίο που έγραψα παραπάνω, υπόσχομαι να μην βγάλω και 2ο κύκλο 🙂

bezilys

@Gregorio+++11114 αντε να ξυπνάνε μερικοί John και δεν ξέρω εγώ τι που έχουν τύφλωφη από το πολύ hate!!

Ducati jim

Πραγματικά με κάλυψες σε όλα Gregorio! Η Sony στις τηλεοράσεις κ στις κάμερες είναι πολλά έτη φωτός μπροστά!! Μακάρι να το ψάξουν λιγο τα funboys ειδικά της Samsung !Η διαφορα αν δεις τηλεόραση Sony δίπλα με οποιαδήποτε άλλη μάρκα είναι χαοτική!!!! Όσο αφορά στους φακούς που δίνει σε όλες τις εταιρείες τι να πρώτο πούμε! Απλά το μάρκετιγκ κάνει θαύματα στη σημερινή εποχή….

JohnWave

@Gregorio: 1. Όταν λέμε για ποιότητα κάμερας στα smartphones δεν εννοούμε τον φακό αλλά το τελικό αποτέλεσμα. Στα smartphones με τα οποία η τεράστια πλειοψηφία του κόσμου τραβά στο αυτόματο, σπουδαίο ρόλο παίζει το post processing ( το λογισμικό μετεπεξεργασίας εικόνας) και το διάφραγμα. Μαζί και τα δύο αυτά. Σε αυτά λοιπόν τα δύο μαζί, η Sony υστέρησε όλα αυτά τα χρόνια έναντι του ανταγωνισμού και για αυτό το τελικό αποτέλεσμα των φωτογραφιών της ήταν κατώτερο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο ρόλο παίζει το post processing στα smartphones αποτελεί η κάμερα του Pixel. 2. To θέμα design δεν είναι υποκειμενικό ως προς τα bezels. Όταν το 99% προτιμά όσο το δυνατό μικρότερα περιθώρια, το πράγμα γίνεται αντικειμενικό. Αυτό ισχύει για όλα τα πράγματα. Αν πχ βάλεις δίπλα δίπλα μια TV Sony προηγούμενης δεκαετίας με μεγάλα περιθώρια γύρω γύρω και μια τελευταίων ετών με μικρά περιθώρια, όλος ο κόσμος θα προτιμήσει το design με τα μικρότερα περιθώρια γιατί πολύ απλά το bezeless design έχει να κάνει με την εξέλιξη. Τώρα αν υπάρχει μια ελάχιστη μειοψηφία που προτιμά ρετρό καταστάσεις σε είδη τεχνολογίας, σεβαστό αλλά αδιάφορο. Στα περί XPeria XZ Pro τώρα : Η Sony για πρώτη φορά αντιλαμβάνεται τις απαιτήσεις του κόσμου,… Συνέχεια »

I am

Shut up and take my money

Konstantine

Έχεις δίκιο Gregorio. Δυστυχώς όμως έτσι προχωράει η αγορά & μεγαλώνουν οι εταιρείες οικονομικά (μέσω του μάρκετινγκ). Εγώ πάντως περιμένω την OLED πρόταση της SONY, διότι η αντίστοιχη πρότασή της στις τηλεοράσεις τα σπάει κυριολεκτικά (& ας έχει πάνελ της LG).

Υ.Γ1 τα πάνελ & γενικά οι τηλεοράσεις της LG είναι τέλεια, απλά με διαφορετικό λογισμικό & επεξεργαστή εικόνας η OLED της SONY είναι σε μερικά σημεία καλύτερη & απ’τις αντίστοιχες της LG.

Υ.Γ2 έτσι & στα κινητά δίνει κάμερες σχεδόν σε όλες τις εταιρείες αλλά κάποιες από αυτές (π.χ SAMSUNG) παρέχουν καλύτερο λογισμικό & έτσι αξιοποιούν καλύτερα τους φακούς (π.χ, αν θυμάται κανείς, GALAXY S4 & XPERIA Z είχαν τον ίδιο φακό αλλά η κάθε μια το λογισμικό της με το αποτέλεσμα να είναι υπέρ της SAMSUNG).

Nikopoup

@Gregorio αυτες οι πολυεθνικες δεν ειναι μπακαλικα. Υπαρχει sony mobile, sony electronics, sony entertaiment κ.α. Δεν παει να πει οτι κλεινει, επειδη το τμημα mobile παει κατα διαολου. Ισα ισα στα αλλα ειναι απο τις κορυφαιες και αν ξαναδιαβασεις το σχολιο σου πιο πολυ μιλας για τα αλλα τμηματα παρα για το mobile..

One

Μακάρι να μην είναι 18:9 σαν σοκοφρέτα θα είναι. Το 16:9 είναι πολύ βολικότερο. Επίσης άμα αφαιρέσει τη θύρα 3,5mm θα απογοητεύσει πολύ κόσμο.

@Gregorio όπως τα λες είναι. Η Sony είναι κορυφή στο Hardware σε όλους τους τομείς και στα κινητα (ακόμα και η κάμερα σε manual mode είναι κορυφαία) άπλα στα κινητά σε σχέση με τα άλλα τμήματα που εχει δεν δίνει δεκάρα τσακιστή στο marketing.
Εδω βλέπεις Αμερικάνους και παίρνουν Playstation, κάμερες και τηλεοράσεις της Sony και αμα τους πεις για κινητά σου λένε οτι δεν ξέρουν οτι η Sony βγάζει κινητά.
Για μένα η ιδια η Sony κανιβαλιζει τα κινητά της γιατι πουλάει αισθητήρες σχεδόν σε όλους και προτιμά να εξελίσσει hardware, να κατοχυρώνει πατέντες και μετά να τα πουλάει σε τρίτους, παρά να δίνει τα δισεκατομμύρια που ξοδεύουν η Apple, Samsung & Huawei στο marketing.

Manoslve

Gregorio εγω παρόλο που θαυμάζω την σονυ και θεωρώ ότι είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες είμαι πολύ απογοητευμένος γιατί πρόσφατα αγόρασα το xz1 μετα από 4 κορυφαία μοντέλα της Samsung που είχα στην κατοχή. Το κινητό έχει bugs με το WiFi και τώρα τελευταία με το GPS. Ακόμα δεν έχει λυθεί μέσω update. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι έχει θέματα με το software της. Τι να το κάνω το νέο design της αν δεν μπορεί να λύσει τα πιο βασικά. Και λέω μήπως τελικά ότι δίνεις παίρνεις? Μήπως δεν είναι τυχαίο ότι η Samsung είναι στην κορυφή και όχι η σονυ?

Nick

Γελιέστε όσοι νομίζετε ότι το πρόβλημα της Sony Mobile είναι το ότι δεν βγάζει “όμορφα” κινητά να αρέσουν στον κόσμο να τα πάρει. Και το Galaxy S8 να είχε βγάλει πέρσι ας πούμε με το λογότυπο Sony μπροστά αντί για Samsung πολύ απλά θα έκανε κάποιες πωλήσεις παραπάνω αλλά όχι τίποτα δραματικό, για αυτόν ακριβώς τον λόγο, ότι δηλαδή είναι Sony και όχι Samsung / Apple. Οι Ιάπωνες για μένα δυστυχώς το έχασαν το παιχνίδι χρόνια πριν, άργησαν πολύ να κινηθούν σωστά στον χώρο των smartphone, άργησαν να “ξεφορτωθούν” τους Σουηδούς (Ericsson), όχι ότι δεν ήταν ποιοτικά τηλέφωνα τα τότε Sony Ericsson, αλλά ήταν της – προ smartphone – εποχής (ενδεικτικό ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν κάποια άτομα προφανώς άσχετα με τον χώρο αλλά και μόνο που υπάρχουν λέει πολλά, που δεν γνωρίζουν την SONY ως φίρμα στα τηλέφωνα αλλά μόνο την Sony Ericsson), και όπως λέει και ο φίλος One δεν δίνουν δεκάρα τσακιστη για σοβαρό μάρκετινγκ σε αυτό το division. Προφανώς η μαμά εταιρεία είναι ικανοποιημένη από την τεράστια επιτυχία του PlayStation, από τις ταινίες και την μουσική των studio της Sony, από τις Bravia, τις πωλήσεις dslr, αισθητήρων σε Apple & Samsung, κλπ. Δεν μπορώ να καταλάβω… Συνέχεια »

John

Για να ειναι ανταγωνιστικη μια εταιρεια σημερα ειτε πρεπει να πουλαει φτηνα κινητα με vfm πχ. Xiaomi ειτε πρεπει να ειναι κορυφαιας ποιοτητας σε ολα (καμερα , οθονη , σχεδιασμος κτλ) πχ. Samsung , Huawei. Η Sony δεν ανηκει σε καμια απο τις δυο κατηγοριες αρα δεν μπορει να ανταγωνιστει ουτε στο κατω ουτε στο ανω τμημα της αγορας.

BlackRider21

Συμφωνω απολυτα με τον gregorio δειτε λιγο τι θηρια βγαζει η sony(για κινητα μιλαω) αλλα εδω στην ελλαδα μονο το ονομα μιλαει και επειδη στην παρεα μου ειμασε 4 ατομα και οι δυο εχουν iphone(ο ενας x και ο αλλος 7 plus ),ενας εχει s7 edge και εχω εχω ενα ταπεινο p9 plus και πηρα στην αδερφη μου το xz premium και σας λεω οτι τα “παταει” ολα!

dimz

Ίσως όχι τόσο σχετικό, αλλά πρόκειται να τροφοδοτήσει τη Γαλλική αστυνομία με Xperia X και Xperia Z4 Tablet
https://www.xperiablog.net/2018/01/26/french-police-make-huge-order-for-sony-xperia-devices

giorgosgek

@Gregorio , σε λιγα πραγματα εχεις δικιο, αλλα η αγορα προχωραει συμφωνα με τις προτιμησεις του καταναλωτη, λαθος της sony που εμενε πισω, για πολλους λογους οχι μονο το design που ολος ο κοσμος απεχθανεται , πιο πολυ σημερα 2018. Τα πρωτα sony xperia , μη μιλησω για τα sony ericsson smartphones εχαναν τη μπαλα. Η sony απο 10 ετιες εκανε διαφορες φουστιες σαν εταιρεια και στις crt οσο και να παινευοταν ηταν πισω απο τον ανταγωνισμο , κατι trinitron που η παραμορφωση ηταν αστα να πανε , σε στερεοφωνικα και φακους ηταν καλη. Δεν λεω οτι καμια εταιρεια ειναι καλη , αλλα υπαρχουν λογοι που η apple εγινε μαρκα και κυριαρχουσε δικαια μεχρι το 13 , υπαρχουν λογοι που ειναι εκει που ειναι η samsung με τοσα που προσφερουν οι ναυαρχιδες , υπαρχει λογος που ανεβηκε η huawei ,xiaomi κι αλλες και οι ναυαρχιδες της huawei ειναι ενα τσακ πισω απο αυτες τις samsung πλεον. Οι oled λεγεται οτι ειχαν κι εχουν προβληματα με pixel και burn in , οι Lcd ειναι γενικα πιο αξιοπιστες , δεν ειναι μονο θεμα εταιρειας. εχω δει και πολλα sony που ειναι διαλυμενα . Γενικα η ζητηση για ποιοτητα κατασκευης εχει ανεβει ,… Συνέχεια »

giorgosgek

Το a8 υποθετω εννοεις (οχι a9), γιατι συγκριση με ενα παλιο α9 που δεν εμφανιστηκε πουθενα δεν στεκει . Ειναι ελαχιστα ακριβοτερο λοιπον αλλα και καλυτερο , καλυτερη συνδεσιμοτητα , δικτυα και bluetooth πιο νεο, ειναι αδιαβροχο , εχει κι ενα gorilla glass , ποιοτητα κατασκευης , οθονη super amoled , ελαχιστα μεγαλυτερη αναλυση λογω αναλογιας, καλυτερος επεξεργαστης , πολυ καλυτερη αυτονομια αν και εχει μικροτερη μπαταρια, μακραν καλυτερους αισθητηρες απο το mate 10 lite , ασε που δεν εχει καν slow motion εχω την εντυπωση , μεγαλε δεν εχει ουτε nfc το Mate . Επιπλεον εχει usb type c, οχι το παλιο οπως το mate, fast charging , ραδιακι που ο κοσμος δεν νοιαζεται, νομιζω περισσοτερους αισθητηρες και βασικους , πιο καινουργιο android και ειναι samsung για καποιους που θελουν μοστρα . Για να τα λεμε στα ισια οπως λες κι εσυ , ειναι πολυ καλυτερο και τα αξιζει , τελος. Αν τωρα σε every day tasks ειναι καλυτερο το mate τι να πω , μαγκια του , δεν τα εχω δει διπλα διπλα. Αν τα δεις αντικειμενικα και τα εψαχνες λιγο καλυτερα τα κινητα , θα το εβλεπες. Θελω πολυ να βγαλει ενα “ωραιο” κινητο η sony με… Συνέχεια »

Δημήτρης

Ήθελα απεγνωσμένα να ξεφύγω απο το “μονοπώλιο” της Samsung ψάχνοντας κάτι ποιοτικό με καλή κάμερα…
Βασισμένος στο ότι η Sony είναι κορυφή σε οθόνες και κάμερες, αγόρασα το XZ1 τότε που το είχε βγάλει προσφορά ο Κώτσος την Πρωτοχρονιά…
Το XZ1 λοιπόν ήταν κορυφαίο στα πάντα… εκτός απο την κάμερα…
Χειρότερο αποτέλεσμα δεν έχω ξαναδεί, σε σύγκριση με τα Galaxy S6 που έχω εγώ και το Galaxy S2 που έχει η μικρή μου κόρη (ακόμα και με ένα samsung tablet των 150 ευρώ που έχει ο γιός μου)…
Το πούλησα με συνοπτικές διαδικασίες μέσα σε 8 μέρες, αφού διαβάζοντας δεκάδες σελίδες και παίζοντας μς τις manual ρυθμίσεις δεν μπόρεσα να βελτιώσω το αποτέλεσμα…
Δεν θα ξαναπάω σε Sony κινητό… Δεν της έχω εμπιστοσύνη πια…
Για κάποιον που θέλει δυνατό hardware, οι ναυαρχίδες της σπέρνουν, αλλά απο θέμα φωτογραφίας την αφήνεις πίσω και πάς σε Samsung ή Pixel…

John

Δυο εταιρειες μονο μπορουν να σταθουν ανταγωνιστικα στην Samsung σε επιπεδο ναυαρχιδας , η Huawei στα ακριβα της μοντελα που εχει AMOLED (γιατι στα φτηνα μοντελα οι οθονες ειναι μετριοτατες) και η Google με την σειρα Pixel που ομως εχει πολλα προβληματα ποιοτητας. Ολες οι αλλες συμπεριλαμβανομενης και της Sony ειναι ετη φωτος πισω.

Γιώργος Κ.

Η αλήθεια είναι κάπου ανάμεσα στα σχόλια των Gregorio και John Wave

Τώρα επί του θέματος, θα ήθελα να κάνω μιαν ερώτηση : πως καταλαβαίνετε ότι τα περιθώρια είναι λεπτά;;; Αφού δε φαίνεται πουθενά που διαχωρίζεται η οθόνη και που το “σασι” του κινητού;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.

Smartphones Android Smartphones Apple featured

Οι διάσημοι προτιμούν iPhone αλλά οι δισεκατομμυριούχοι Android – Aυτά είναι τα κινητά του 1%

Η Apple είναι μια εταιρεία που αδιαμφισβήτητα είναι ιδιοφυΐα στο μάρκετινγκ και έχει καθιερωθεί ως μάρκα πολυτελείας.

Smartphones Android Android Smartphones

Ασύρματη φόρτιση Qi2: Σε ποιο Android smartphone θα τη δούμε πρώτα

Η ασύρματη φόρτιση είναι απαραίτητη δυνατότητα για πολλούς χρήστες smartphone, ενώ άλλοι δεν ασχολούνται καθόλου και προτιμούν την ενσύρματη.