Sony Xperia XZ3: Έρευνα δείχνει πως έχει την καλύτερη οθόνη της αγορας;

sony xperia xz3 έρευνα οθόνη ifa 2018, Sony Xperia XZ3: Έρευνα δείχνει πως έχει την καλύτερη οθόνη της αγορας;

Το Xperia XZ3 έγινε επίσημο στην IFA 2018 από τη Sony, και για πρώτη φορά βλέπουμε OLED οθόνη σε Xperia smartphone, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις. Αυτό επιβεβαιώνεται και σε έρευνα της εταιρείας Strategy Analytics, η οποία ανακοίνωσε πως το Xperia XZ3 διαθέτει την καλύτερη οθόνη της αγοράς.

Θα πρέπει να αναφέρουμε πως το Xperia XZ3 είναι το smartphone της Sony που για πρώτη φορά διαθέτει QHD+HDR OLED οθόνη η οποία βασίζεται στην τεχνολογία BRAVIA OLED TV της Sony, προσφέροντας βαθύτερες μαύρες αποχρώσεις, υψηλότερο colour contrast αλλά και μεγαλύτερη ευκρίνεια με ακόμη πιο ζωντανά χρώματα.

Η έρευνα από την εταιρεία Strategy Analytics έγινε μεταξύ των Xperia XZ3, iPhone X, LG V30, Xperia XZ2, Galaxy S9 και Huawei P20, για το διάστημα 21-23 Αυγούστου στο Milton Keynes (Ηνωμένο Βασίλειο), κάτι που σημαίνει πως το Note 9 δεν είχε κυκλοφορήσει ακόμα και για αυτό το λόγο δε συμμετέχει στην έρευνα.

Σε αυτήν την έρευνα συμμετείχαν 202 καταναλωτές οι οποίοι παρακολουθούσαν το ίδιο οπτικοακουστικό υλικό ταυτόχρονα στις έξι συσκευές, οι οποίες ήταν καλυμμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται μόνο η οθόνη τους χωρίς κάποιο άλλο διακριτικό της εταιρείας που τα κατασκεύασε, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες στην έρευνα να μην είναι προκατειλημμένοι απέναντι στις συσκευές.

Όσοι συμμετείχαν στην έρευνα παρακολούθησαν φωτογραφίες και video από το trailer της ταινίας “Venom” σε Standard definition στο YouTube, με τις συσκευές να έχουν ρυθμισμένη τη φωτεινότητα στο 100% και απενεργοποιημένη την αυτόματη φωτεινότητα. Τα κριτήρια για τα οποία ερωτήθηκαν ήταν η φωτεινότητα και η καθαρότητα της οθόνης, η φυσικότητα, η αντίθεση, η ευκρίνεια και το πόσο ζωντανά ήταν τα χρώματα καθώς και το ποιά τους φαινόταν καλύτερη από όλες, με τους καταναλωτές που συμμετείχαν να δείχνουν την προτίμησή τους στην οθόνη του Xperia XZ3.

sony xperia xz3 έρευνα οθόνη ifa 2018, Sony Xperia XZ3: Έρευνα δείχνει πως έχει την καλύτερη οθόνη της αγορας;

sony xperia xz3 έρευνα οθόνη ifa 2018, Sony Xperia XZ3: Έρευνα δείχνει πως έχει την καλύτερη οθόνη της αγορας;

sony xperia xz3 έρευνα οθόνη ifa 2018, Sony Xperia XZ3: Έρευνα δείχνει πως έχει την καλύτερη οθόνη της αγορας;

sony xperia xz3 έρευνα οθόνη ifa 2018, Sony Xperia XZ3: Έρευνα δείχνει πως έχει την καλύτερη οθόνη της αγορας;

sony xperia xz3 έρευνα οθόνη ifa 2018, Sony Xperia XZ3: Έρευνα δείχνει πως έχει την καλύτερη οθόνη της αγορας;

sony xperia xz3 έρευνα οθόνη ifa 2018, Sony Xperia XZ3: Έρευνα δείχνει πως έχει την καλύτερη οθόνη της αγορας;

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

32 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Joni

Ωραία συσκευη..
καλογραμμένη σφαιρατη ρομ καλή κάμερα κ σούπερ ηχεία κ από ότι λένε ίσως η καλύτερη οθόνη.. All around.
Αν πέσει η τιμή θα πουλήσει περισσότερο από άλλες φορές πιστεύω..
Στα υπόψη κγω..

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

blind test οπως αυτο γινονται χιλιαδες και με πολυ μεγαλυτερο δειγμα απο τα 202 ατομα που ερωτηθηκαν εδω, στο ιντερνετ, αλλα δεν ειναι αυτο ενδεικτικο της ποιοτητας .περιμενετε τη γνωμη των ειδικων πχ της displaymate.

εδω βγαινουν βιντεο που κρατωντας εναν κινεζικο κλωνο ρωτανε το κοσμο πως του φαινεται το ολοκαινουριο iphone και αυτος ζητωκραυγαζει !

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

επισης προκειται καθαρα για μια πληρωμενη δημοσκοπηση σαν αυτη που κανουν εδω ελλαδα για τα κομματα.

που βρηκαν το κινητο εκει στην strategy analytics και το δειχναν στον κοσμακι απο τη στιγμη που ουτε αυτο ,ουτε το note 9 δεν ειχαν καν κυκλοφορησει?

ρε γινετε λιγακι πιο σκεπτομενοι ανθρωποι…. πιαστε κανα βιβλιο να αρχιζετε να ξυπνατε!δεν υπαρχει αυτο το πραγμα που ολοι ειναι σαν αποχαυνομενα προβατα πια

Darth

Ας μην έβαζαν και 4 gb ram που πλέον συσκευή μπουκώνει σιγά σιγά με αυτά και όλα καλα (με ίδιες εφαρμογές με Παλιά πλεον η συσκευή από 2.5 gb ram free έχει σχεδόν πάντα 900 850 mb και reload είναι κάθε τόσο… Αβ βγάλω instagramm fb messenger όλα μέλι γαλα βέβαια…αλλά αυτό δείχνει πολλά ότι 4 είναι απλά λίγα έτσι οπος έχουν γίνει app

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

darth και η μονη καμερα χωρις ois με f 2.0 ειναι πολυ λιγα! και τα 64 ρομ ειναι λιγα! και η μπαταρια του ειναι λιγα και γενικα η sony ειναι “λιγια”.

George

Παπαροκάς μην λυσσάς καταλάβαμε ότι δεν σου άρεσε η είδηση που είναι καλή για την Sony που προφανώς δεν χωνεύεις καθόλου .. Μια χαρά είναι τα 64giga χώρος από την στιγμή που παίρνει και SD .. Επίσης η Sony παίρνει άριστα στην ποιότητα
Το κινητό είναι τέλειο
Βέβαια δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο 3 μηνύματα έγραψες για να βγάλεις το άχτι σου επειδή βγήκαν κάποιοι να πουν ότι έχει την καλύτερη οθόνη το Sony , χώνεψέ το και μην μιλάς αν αρχίσουμε να μιλάμε για στυμμένα η Apple και Samsung θα έψαχναν να κρυφτούν

Darth

@Παπαροκας tiamat – Enûma Eliš ανάλογα με τον αισθητήρα που βάλανε και ανάλογα με τον φακό που βάλανε αυτά δεν μπορούμε να τα δούμε (έχω ελπίδες επειδή είναι ψιλό χοντρουλι πίσω να πιάνει τον χώρο η camera)
μπαταρία ανάλογα… φοράει poled και αν κάνουν στο λογισμικό την ίδια δουλειά με την meizu που με κάτι μπαταρίες 3,000 πατάνε κάτω το mate 9 τοτε δεν φοβάμαι απο την άλλη αν έκαναν πατάτα θα φανεί…….

+ κατα 99% το μοντέλο αυτό θα το πάει 700 ευρώ και θα βαρέσει και ενα xz3 premium με μεγαλύτερη μπαταρία καλύτερη camera μεγαλύτερη ram και μεγαλύτερο storage και το 1000 παρέα με το note

πάντως πως αρχίζουμε και εκτιμάμε τα bezels όταν όλα βγαίνουν με το notch……..

George

στημένα * Αα και κάτι τελευταίο η μπαταρία είναι μια χαρά και είναι γνωστό όσο και να μην το παραδέχεσαι ότι έχουν την καλύτερη διαχείριση τα Sony

Geekman

@Παπαροκας tiamat – Enuma Elis ποιες οι γνώσεις σου επί του θέματος , σαν τι μιλάς σαν εκπρόσωπος κάποια εταιρείας δημοσκοπήσεων? Οι άνθρωποι έκαναν μια έρευνα και δίνουν στοιχεία, άντε κρυψου στο λαγούμι σου τώρα.

djfapples

SONY εγγύηση σε όλα χωρίς εκρηκτικές μπαταρίες και φως από κακό βάξιμο στο πλάι άψογο UI φοβερή διαχείριση ram έστω και με 4 giga κ με μια από τις κορυφαίες αν όχι η κορυφαία οθόνη για φέτος χωρίς Notch κ χαζομοδες

Darth

@djfapples για πολλά σύμφωνο για την ram όχι όσο τέλεια διαχείριση και να έχει όταν fb messenger και insta κλπ δεσμεύουν πολύ συνγεκριμενενη ποσότητα της ram δεν μπορεί να γίνει τύποτα, εκτός και αν της σκοτώνει της έφαρμογες όταν είναι στο παρασκήνιο με αυτόν τον τρόπο διαταρασ9ντας την σωστή λειτουργία τους…. Προφανος μπακαλιστικες λύσεις πλέον οποίος κάνει χρήση social apps και δεν θέλει lag και force close 6 και up ram

One

Δεν αμφιβάλω οτι θα είναι πολύ καλή η οθόνη με τη Bravia engine που εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητες της, αλλα απο τότε που χρησιμοποιώ τη 4Κ οθόνη του ΧΖ Premium δεν μπορω να παω σε χαμηλότερη ανάλυση ακόμα και αν εχει τη καλύτερη αντίθεση.

vladimiros

H οθονη του ΧΖ3 οντος φαινεται παρα πολυ καλη μεχρι και ο Κωστας ειπε θα ηθελε να το δει διπλα απο του Note 9,και στην ερευνα αυτη αποδειχθηκε η καλυτερη απο τους καταναλωτες…ΟΠΟΤΕ πρεπει να το παραδεχθειτε καποιοι οτι το ΧΖ3 εχει πολυ καλη οθονη πανω..για την καμερα θα δουμε ακομα…
Οταν το Note περσι ειχε την καλυτερη οθονη εμεις οι sony fans δεν λεγαμε τιποτα,οποτε βγαλτε τον σκασμο καποιοι και χαρητε την τεχνολγια ειτε ειναι απο την Sony ειτε απο την Oppo

Bart

Το ΧΖ2 που έχει την ίδια κάμερα έχει εκπληκτικά αποτελέσματα ακόμη και σε χαμηλό φωτισμό, ΟΚ το Huawei μπορεί να είναι καλύτερο στο ζουμ αλλά τα χρώματα είναι τέρμα αφύσικα για τα γούστα μου. Επίσης με αυτόν τον επεξεργαστή και τα 4RAM πετάει, δεν τρώει σκάλωμα ούτε για αστείο, η μπαταρία του αν και μικρότερης χωρητικότητας έχει από τις καλύτερες επιδόσεις σε ναυαρχίδες αυτή τη στιγμή οπότε το ΧΖ3 με την ελαφρώς μεγαλύτερη μπαταρία, το Android 9 και την oled οθόνη θα τα πηγαίνει ακόμη καλύτερα. Όσο για τα πρώτα benchmarks, σε antutu τουλάχιστον, το κατατάσσουν στην κορυφή. Βγάλτε χολή όσοι μισείτε την Sony, αντικειμενικά το κινητό τα σπάει.

vladimiros

@Bart Σωστος!!

ΕΛΛΗΝΑΣ

Κι εδώ είναι το παράδοξο… Οι “ειδικοί” Όπως αναφέρθηκε και σε άλλο σχόλιο έβγαζαν κάθε χρόνο την infinity display της Samsung Την καλύτερη οθόνη… Εδώ πάλι με blind test τη βλέπουμε στη τελευταία και προτελευταία θέση… Μήπως τελικά αλλού είναι τα στημένα και γίνονται επί πληρωμής και ποσοστών; Γιατί ρε παιδιά κακά τα ψέμματα τις συσκευές όταν τις είδα από κοντά είτε από φίλο είτε σε μαγαζί είτε από γνωστό δεν είπα ουαου όταν είδα την οθόνη της Samsung… Και σε άλλο blind test είχε βγει καλύτερη η κάμερα της Sony με το XZ2. Στη DXOMARK ομως (χωρίς βέβαια να έχει δοκιμαστεί η κάμερα του συγκεκριμένου) έχουν χαντακωσει τις κάμερες των XZ με τελευταία καλή βαθμολογία αυτή του x performance και εκθειάζουν τις κάμερες των I phone Huawei και Samsung με αποτέλεσμα να κράζουν όλοι στα σχόλια… Δεν είμαι υποστηρικτής καμιάς εταιρείας ούτε της Sony φυσικά, έχω αγοράσει πράγματα από όλες τις εταιρείες είτε τηλεόραση είτε κινητό είτε tablet κλπ. και οπωσδήποτε δε θα μπω στη διαδικασία να λογομαχησω με κάποιον για το ποια εταιρεία είναι καλύτερη και ποια οχι. Το θεωρώ τουλάχιστον παιδιαστικο. Αλλά μήπως τελικά το μάρκετινγκ είναι το μεγαλύτερο ατού και εκεί παίζονται τα μεγαλύτερα παιχνίδια; μήπως… Συνέχεια »

JohnWave

Μπράβο στη Sony για την οθόνη. Χρόνια τώρα έλεγα ότι πρέπει να βάλει oled και οι φανατικοί της Sony μου τη λέγανε. Τώρα όχι απλά έβαλε oled, έβαλε και εξαιρετική oled. Της απομένει να φτάσει το ανταγωνισμό σε κάμερα και bezels. Μακάρι του χρόνου να ανέβει και σε αυτούς τους δυο τομείς.

Petros

Καλά τον Παναγιώτη Κουρουμπλη τον υπουργό βαλαν τα τεστάρει τις οθόνες????

Agnostos13

@Παπαροκας tiamat – Enûma Eliš:
Πολλές εταιρείες πριν κυκλοφορήσουν επίσημα ένα προϊον κάνουν τυφλές έρευνες για να δουν εντυπώσεις από τον κόσμο.
Επίσης δεν λέει πουθενά για Note 9 αλλά για S9!

@Petros: Απαράδεκτος…

JD

Η Sony παρηγγειλε την δοκιμη αρα αναμενομενο το αποτελεσμα. Sony κερναει και Sony πινει. ΥΓ. Καμια σχεση AMOLED με POLED. POLED ειχε το Pixel με πολλα προβληματα και μετρια εικονα.

Vladimiros

@JD Αρε μπαγασα επρεπε να ησουν και εσυ σε αυτό το τεστ και να διαλεγες σαν καλυτερη οθονη αυτη του ΧΖ3,γιατι εκει ειναι η μαγκιά χωρις να ξερεις ποια μαρκα ειναι αυτο που διαλεγεις..κανει μπαμ οτι ειναι η καλύτερη οθονη γιαυτο το επελεξε ο κοσμος..και ελπίζω να μην βγαλει ποτε προβλημα η P oled….
Ολοι κραζατε επειδη η sony δεν αλλαζε ποτέ την IPS LCD τωρα εβαλε μια πραγματικά εντυπωσιακή οθονη….αλλα….. Παλι λετε τα δικα σας..πραγματικα δεν βγαζω ακρη με σας..

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

επισης αγνωστε πολλες εταιρειες δημοσκοπησεων κανουν πληρωμενες δημοσκοπησεις και αλλοιωνουν το αποτελεσμα και την ημερα των εκλογων ξεφτυλιζονται

επισης αυτο ηθελα να πω και γω, να το διορθωσω τωρα.
εφοσον λοιπον το πολυ προγενεστερο του xz3, note 9 δεν υπηρχε στην δημοσκοπηση γιατι δεν ηταν διαθεσιμο, το xz3 πως γινεται και το ειχαν στα χερια τους αυτη η αντικειμενικη και καθολου πληρωμενη απο sony μερια εταιρεια?

JD

Σε ερευνα που χρηματοδοτει η sony ποια περιμενες να βγει πρωτη; Η Huawei; Πλακα μας κανεις; Αλλωστε θα φανει συντομα γιατι οι poled εχουν πολλα ψωμια μεχρι να γινουν ισαξιες με τις AMOLED.

vladimiros

Ωραια η ερευνα ειναι στημενη….αλλα εσενα προσωπηκα @JD σου αρεσε αποσα βιντεο ειδες η οθονη του ΧΖ3?? να μας πει την γνωμη σου…μην συγκρινεις με την οθονη του Pixel 2 και τα προβληματα..στο Sony μπορει να μην βγαλει καν… μιλας για τις Αmoled λες και δεν υπαρχει αλλη τεχνολογια!

Vendetta

Πρέπει να ομολογήσω ότι δεν το περίμενα αυτό από τη Sony!!! Μπράβο της και εύχομαι να συνεχίσει έτσι και στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά!!!

giorgosgek

σωστη η sony , θα ηθελα κι εγω μερικα παραπανω , αλλα ειναι μια καλη συσκευη και χαιρομαι που ειναι σε πολυ καλη κατευθυνση. Αυτο ειναι καλο για ολους , ειδικα για τον ανταγωνισμο, αυτο το εξαμηνο και γενικα φετος , οτι ωραιο και καινοτομο εχουμε δει ειναι απο κινα ,δειχνει και Ιαπωνια τις δυνατοτητες της που δεν τις εκμεταλλευοταν.

JohnWave

Όντας στο blog αρκετά χρόνια, ξέρω ότι οι οπαδοί της Sony :
->θέλουν LCD οθόνες (έχουν πει τα χίλια μύρια εναντίον των oled)
->δεν τους αρέσει καθόλου ο σχεδιασμός τύπου S8/S9 (τον έχουν σκυλοβρίσει)
->δεν θέλουν να μικραίνουν τα bezels (θέλουν αυτά του ΧΖ, δλδ 71% screen/body ratio)

Λόγω των παραπάνω, η λογική λέει πως ούτε καν οι οπαδοί της Sony δεν θα πάρουν το XZ3 γιατί:
->έχει oled οθόνη που σιχαίνονται
->έχει αντιγράψει το σχεδιασμό που σιχαίνονται
->έχει ανεβάσει το screen/body στο 80%

Λέτε ξαφνικά ως δια sony μαγείας να αλλάξουν απόψεις τους; Και εμείς που τόσα χρόνια δεχόμασταν προσωπικές επιθέσεις για αυτά που τώρα ξαφνικά εκτιμούν; Λέτε να παραδεχτούν ότι είναι φανατικοί και ότι έκαναν λάθος; Πιο πιθανό βρίσκω να κερδίσει ο Βλαχάκης το τζόκερ…

nikopoup

@vladimiros θα κρινουμε οθονη απο βιντεο? Πατε καλα? Αν δεν την δεις με τα ματια σου πως θα πεις σιγουρα?

JD

Αφου ειναι τοσο καλο το κινητο της Sony ας το στειλουν στο dxomark και στο displaymate. Δεν θα το κανουν ομως γιατι ειναι πολυ πισω και σε οθονη και σε καμερα και αρκουνται σε fake ερευνες που πληρωνουν οι ιδιοι.

Awake

Σε αυτήν την έρευνα συμμετείχαν 202 καταναλωτές οι οποίοι παρακολουθούσαν το ίδιο οπτικοακουστικό υλικό ταυτόχρονα στις έξι συσκευές, οι οποίες ήταν καλυμμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται μόνο η οθόνη τους χωρίς κάποιο άλλο διακριτικό της εταιρείας που τα κατασκεύασε, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες στην έρευνα να μην είναι προκατειλημμένοι απέναντι στις συσκευές. Θέλετε και άλλη διευκρίνιση; Έλεος πια!

jack sf

Άργησα λίγο αλλά για να ξέρετε… Το display mate είναι καραπληρωμενο για να μην πω ότι είναι της Samsung. Όποιος θέλει ας το ψάξει μόνος του δε θα σας τα δίνουμε και στο πιάτο…

Aria

Γειά σας.
Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση
, και όσοι γνωρίζουν, να μού απαντήσουν. Χρόνια χρησιμοποιώ Sony Xperia και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Τελευταία είχα τον Sony Xperia Z3 compact. Έχω 4 μήνες πού αγόρασα τον τελευταίο μοντέλο Sony Xperia XZ3. Είναι πολύ όμορφο και μού αρέσει. Αλλά ξαφνικά την προηγούμενη εβδομάδα μού δημοσιεύθηκε πόνος στο δεξί μάτι και όταν πήγα στον Οφθαλμίατρο, μού είπε ότι χρειάζομαι γυαλιά καθημερινά γιατί έχω χάσει όραση. Ερώτηση. Ή οθόνη και τα χρήματα είναι πάρα πολύ έντονο,λετε να το έπαθα από αυτό??? Έχω και τον προηγούμενο συσκευή και όταν τον χρησιμοποιώ τα μάτια μού χαλαρά, όταν χρησιμοποιώ το XZ3 τα μάτια μου θολώνουν και με κουράζει πόλυ. Εχθές αναγκαστικά να παραγγείλω γυαλιά μυωπίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.