Sony Xperia Z1 f (ala Xperia Z1 mini), Ανακοινώθηκε επίσημα [Japan]

Το Sony Xperia Z1 mini είναι γεγονός και ανακοινώθηκε επίσημα για την αγορά της Ιαπωνίας με κωδική ονομασία Xperia Z1 f. Πρόκειται για ένα μικρό τερατάκι με οθόνη 4.3 ίντσες LCD Triluminos με ανάλυσης HD 1280×720 pixels, τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 800 2.2GHz, μνήμη RAM 2GB, κάμερα 20.7 Megapixel, αδιάβροχο και 4G/ LTE. Να ευχηθούμε να βρει το δρόμο του και προς την ελληνική αγορά.

Sony Xperia Z1 f (SO-02F)
Λειτουργικό σύστημα: Android 4.2.2 Jelly Bean
Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon 800 (MSM8974) 2.2GHz τετραπύρηνος
GPU: Adreno 330
Μνήμη RAM: 2GB
4G/ LTE
Οθόνη: 4.3 ίντστες, LCD Triluminos, X-Reality for mobile, 1280×720 pixels
Κάμερα: 20.7 Megapixel, LED Flash, Full HD video 1920×1080 pixels
Δεύτερη κάμερα: 2 Megapixel
Ενσωματωμένη μνήμη: 16GB
Κάρτα μνήμης: micro SD (έως και 64B)
Wi-Fi ac, GPS, Bluetooth 4.0, micro USB, NFC, Αδιάβροχο
Μπαταρία: 2300 mAh
Διαστάσεις: 127×64.9×9.4 χλστ.
Βάρος: ? γρ.

Sony Xperia Z1 f, Sony Xperia Z1 f (ala Xperia Z1 mini), Ανακοινώθηκε επίσημα [Japan]

Sony Xperia Z1 f, Sony Xperia Z1 f (ala Xperia Z1 mini), Ανακοινώθηκε επίσημα [Japan]

Sony Xperia Z1 f, Sony Xperia Z1 f (ala Xperia Z1 mini), Ανακοινώθηκε επίσημα [Japan]

Sony Xperia Z1 f, Sony Xperia Z1 f (ala Xperia Z1 mini), Ανακοινώθηκε επίσημα [Japan]

Sony Xperia Z1 f, Sony Xperia Z1 f (ala Xperia Z1 mini), Ανακοινώθηκε επίσημα [Japan]

Sony Xperia Z1 f, Sony Xperia Z1 f (ala Xperia Z1 mini), Ανακοινώθηκε επίσημα [Japan]

Sony Xperia Z1 f, Sony Xperia Z1 f (ala Xperia Z1 mini), Ανακοινώθηκε επίσημα [Japan]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

35 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
LP

Αυτό ειναι σωστο Mini…

NIKOΣ.Μ

Mε αυτα τα spec και σε 4,3 που πιστευω οτι ειναι οτι πιο καλο υπαρχει, καλως να ερθει. Και λιγο ακριβω να ειναι σελιγο καιρο στα skroutzομαγαζα, θα εχει πεσει αρκετα.

Panagiotis G

αν και τελικά αποδείχτηκε μούφα η κάμερα του Ζ1 όπως άλλωστε και κάθε άλλη xperia camera το κινητό πιστεύω θα πουλήσει τρελά γιατί έχει όλα τα High end χαρακτηρηστικά που θέλει ο κόσμος σε ένα μικρό πακέτο που δεν το βρίσκεις αλλού μια και πλέον όλα τα ισχυρά τηλέφωνα είναι στις 5 ίντσες.

Κώστας D.

Τούμπανο με τα όλα του! Πραγματικά αυτό το smartphone θα τα αξίζει τα λεφτά του και με το παραπάνω. ΤΟΠ ΛΕΜΕ! Δεν υπάρχει ανταγωνισμός μπροστά του στις 4.3 ίντσες.

Τασος

Ελπίζω να έρθει Ελλάδα. Πολύ καλά χαρακτηριστικά και σωστό μέγεθος.

μαρίνα

Από όσο διάβασα, θα δοθεί στην ιαπωνική αγορά μέσα στον Δεκέμβρη (αν δεν κάνω λάθος). Οπότε, αν έρθει Ελλάδα, (με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει και Ελλάδα μέχρι τότε) αυτό θα γίνει μέσα στο 2014. Καλά θα ήταν να γνωρίζαμε πάνω-κάτω την τιμή. Να το περιμένουμε ή όχι; Πάντως από εμφάνιση, εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ. Ούτε μικρό, ούτε μεγάλο και λιτό. Νομίζω ότι και τα περιθώρια γύρω από την οθόνη είναι λίγο πιο μαζεμένα σε σχέση με το Ζ1. Πάντως, αν μου περίσσευαν τα χρήματα δε θα το περίμενα και θα έπαιρνα το Ζ1, γιατί από ό,τι διαβάζω είναι εξαιρετικό τηλέφωνο και εξίσου όμορφο.

Επίσης, έχω εδώ και καιρό μια απορία, αν μπορεί κάποιος να μου την λύσει. Γιατί η Sony στα κινητά της τηλέφωνα, δεν έχει ένα ενιαίο χρώμα και μπροστά και πίσω; Θέλω να πω, όταν κάποιος θέλει -για παράδειγμα- ένα λευκό τηλέφωνο δεν θέλει μαύρο μπροστά και λευκό πίσω. Το θέλει όλο λευκό, έτσι δεν είναι;

antreas

@μαρινα ο λόγος που δεν είναι μπροστά πίσω λευκό είναι γιατί η sony σε αυτή τη σειρά smartphone χρησιμοποιεί τον σχεδιασμό omnibalance. Αν δεις αλλα τηλέφωνα όπως το xperia sp είναι και μπροστά και πίσω λευκό

kostas

@Panagiotis G οι κάμερες των xperia είναι πολύ καλές ειδικά του z1 πήγα στο plaisio το είδα

Spyros

Μικροτερο μολις 7mm σε υψος κ 4mm σε πλατος απο το n5. Οχι κ τοσο mini τελικα για 0.7ιντσες μικροτερη οθονη. Γι’αυτο λεγεται Ζ1 f και οχι Ζ1 mini?

tech21man

800ρης και μικρη αναλυση=godkiller mfker yeah! Χα χα. Παντως, πραγματικα, καλη στοχευμενη κινηση. Να το ξαναπω? Αν δε σε ενδιαφερει και το μεγεθος οθονης η η full HD αναλυση (προσωπικα οχι ειδικα σε αυτο το μεγεθος) πραγματικα σε κανει να βλεπεις ασχημα αλλα κινητα απο αλλες εταιρειες. Σαν τιμη, σα ποιοτητα, σαν σκεψη. Ειτε android ειτε των αλλων δυο που ακολοθουν παγκοσμιως.

Nio

Μην απαντας σε τρολ kosta.
Το κινητο ειναι ενα κοσμημα κυριολεκτικα.
Ειναι ενα ομορφο τερας. Δεν υπαρχουν λογια.
Μακαρι η Sony να εβγαζε μονο αυτα τα δυο κ να τους εδινε αρκετη σημασια. Αντε κ κανα δυο ακομα.

ioannis

Κάτοχος Z1 πολύ ευχαριστημενος από το κινητό, έχει πολύ τεχνολογία πάνω του, και κάμερα σαν φωτογραφική, και εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, πραγματικά νιώθεις ότι έχεις ένα κορυφαίο κινητό, στην συνέχεια θα δούμε

Gblog

Εξαιρετικο το κινητο και μακαρι να ερθει προς τα μερη μας!Μονο μια μικρη παρατηρηση για να αγγιξει την τελειοτητα.Ή επρεπε να ειχε μικροτερα bezel ή να βγαζανε τα κουμπια εκτος οθονη αφου ειχανε χωρο.Κατα τα αλλα κορυφαιο!

kostas

@Nio ναι, έχεις δίκιο

ΑΡΓΥΡΗΣ

Οι εταιρειες δεν ειναι ικανοποιημενες απο την πορεια των “mini” εκδοσεων των ναυαρχιδων τους. Θεωρουν οτι ειναι προτιμοτερο στο εξης να βαζουν τα ιδια χαρακτηριστικα σε μικροτερο μεγεθος στο εξης παρα υποβαθμισμενα για να κλεψουν λιγη λαμψη απ τις ναυαρχιδες.Η sony τους προλαβε ολους! Επισης με 800αρη επεξεργαστη σε hd αναλυση θα πηγαινει μαλλια-κουβαρια!

μαρίνα

Αντρέα, ευχαριστώ για την απάντηση.

tomtik

Καλό χρυσό,εντάξει στα 400-480 το έπαιρνα κι εγώ, αλλά η σονυ μας έχει βγάλει τον καρκίνο με τις αναβαθμίσεις.Που είναι το παραμύθι του γουγλε για 18μηνη υποστήριξη σε αναβαθμίσεις και γρήγορη ενημέρωση από τους κατασκευαστές;Την έχω χρυσοπληρωσει την σονυ και δεν ξαναγοραζω συσκευή της.Ένα νεξους στις ίντσες αυτές θα ήταν καλό.

Nickolas

Άψογο μακάρι να έρθει και στο Greece 🙂

Panos

Επιτέλους κ ενα mini μονο στο μέγεθος! Όταν έρθει Ελλάδα θα τσιμπησω ένα σε lime!!

Darth

εξαιρετική συσκευή… εκτός από ένα…
Μπαταρία: 2300 με αυτό το hardware…. καθe μισή μέρα… φόρτιση…

και όχι δεν φταίει η sony αλλά αυτοί που φρενάρουν την ανάπτυξη στης μπαταρίες… και μόνο που χώρεσε εκεί τέτοια μπαταρια θαύμα είναι

@Panagiotis G μουφα δεν είναι σε καμία περίπτωση είναι λίγο χειρότερη από την αντιστοιχη της nokia ολα τα άλλα κινητά τώρα τα πατάει

tech21man

O 800 δεν υποτιθεται οτι ειναι οικονομικος? Νομιζω οτι δε θα εχει προβλημα.

bill r

Κολαση το κιτρινο!!
παιδια ειμαι κατοχος xperia Ζ και το εχω απο μεσα μαρτιου απο τοτε εχω παρει σιγουρα το λιγοτερο γυρω στις 3 μικροαναβαθμησεις και μια κυρια μεσα στον ιουλη την 4.2.2! μην λεμε οτι κι’οτι εχει συμορφωθει η sony στο θεμα αυτο!

dimitrakis

Αν κρίνω από το Ζ1 που είμαι απόλυτα ικανοποιημένος μέχρι στιγμής από οθόνη,κάμερα και χαρακτηριστικά το z1 mini θα είναι τέλειο

Nikolaos Nikiforos

ενταξει…ας μου εξηγησει καποιος τον λογο που το original εχει βγει τοοοοοοοσσσσοοοο κουμουτσα…..μ αρεσει που ελεγαν “που να χωρεσουν τα21mgp?” η ο 800αρης?….να τελικα που χωρεσαν ολα οπως επρεπε και με το παραπανω θα ελεγα….εξαιρετικα μαζεμενο , πολυ δυνατα χαρακτηριστικα και κορυφαια spec ….σιγουρα θα ανεβασει τα standard στην κατηγορια 4,3 και αυτο ειναι πολυ καλο για ολους μας….

jacob

@Nikolae, εχε στα υποψιν σου πως στο Ζ1 η Sony για να μη σε κανει να κλαις μεσα στη μερα απο τα νευρα σου, εβαλε 3000mah..
@Darth, για την μπαταρια του mini που λες, σκεψου οτι εδω εχεις 4,3” και οχι fhd… οποτε η αυτονομια ανετα θα ξεπερναει τη 1 μερα (σκεψου συγκρητικα το Ζ αν το εχεις δουλεψει που εβγαζε μερα με 5” και fhd)
-Θελω να ερθει Ελλάδα και ας ξεκινησει απο τα 500Ε.. Νομιζω ειναι όοοοτι καλυτερο.
(όπως λενε και στο μπασκετ):
Έπαιξε στα πόδια τους αντίπαλους και αν το φερει παγκόσμια (που σιγουρο ειναι) θα βρει εύκολο καλάθι! 😉
Βέβαια αν μην αδικήσουμε το Ζ1, παλικαρίσια και πάλι κερδίζει απαντες..

Kratos

Άριστο κατά την ταπεινή μου γνώμη δε λέω.. Αλλά από το ’14 που θα φτάσει (σύμφωνα με αυτά που ακούγοντε πάντα) Ελλάδα ,γιατί θεωρώ απίθανο να μην έρθει, είναι μακρύς ο δρόμος..!! Μετά και από αυτή την ανακοίνωση πάω για τη “κουμούτσα” (Ζ1) με ελαφρά τη καρδιά..!! 🙂

Σπύρος

Πραγματικά ότι καλύτερο στην κατηγορία του! Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.
Το μόνο ίσως θέμα που μπορεί να υπάρξει είναι η ευρεία διάθεσή του. Δεν πρέπει να το καθυστερήσει η Sony!

djfapples

Εγω νομιζω θα το μετονομασει η sony σε Ζ1καπως θα του βαλει αντι για 16giga 8 και θα το φερει στην ευρωπη μετα την παρουσιαση του τον γεναρη κ επειτα. Παρολα αυτα αντιπαλο δεν εχει ειναι τρομερο

Αποστόλης Ρόδος

Αυτό μάλιστα… ενα normal σε διαστάσεις κινητο να κρατας στα χέρια σου.
Πήγα στο Public και έπιασα το z1 στα χέρια μου και μου φάνηκε πως κρατούσα το note2 ενός φίλου μου. Αυτός ήταν και ο λόγος που προτίμησα προχθες τελικά, να πάρω το htc one αντι αυτού.

Πανέμορφο design και ποιοτητα κατασκευής… μια συσκευή που τα σπάει από όλες τις απόψεις… αλλά νομίζω πως αν εβγαζε η Sony ένα κινητό 32gb στις 4,7 ιντσες με μικρό μπεζελ και όλα τα καλούδια και χαρακτηριστικά του Z1 … θα σάρωνε κυριολέκτικά το σύμπαν.

nikos

Δεν λεω πολυ ωραιο κινητο αλλα θα προτιμουσα το nokia lumia 1020 που ειναι σχεδον στο ιδιο μεγεθος, με μεγαλυτερη οθονη (4.5 inches) και επισης κορυφαια specs…ετσι και αλλιως μεχρι να ερθει το Z1 mini ελλαδα το 1020 θα εχει φτασει ενα πεντακοσαρικο στα σκρουτζομαγαζα για να μην πω και λιγοτερο… παντως συγχαρητηρια στη sony που εβγαλε ενα κορυφαιο android smartphone και δεν ειναι γκουμουτσα!!!

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΑΠ

ΑΞΙΟΣ!!!!!ΚΑΤΑΠΛΙΚΤΙΚΟ !!!!!ΥΠΕΡΟΧΟ!!!!!ΤΕΛΕΙΟ!!!!!ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΑΣ,ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ!

Νίκος

Επιτέλους μικρό και πανίσχυρο! Άντε να έρθει Ελλάδα!

almir

Πολύ καλές διαστάσεις, πολύ καλά spec.! Ένα κινητό που ζητάει ο κόσμος, πιστεύω! Με το καλό να το δούμε από κοντά!!!

thomas

καθηστε να δουμε εαν θα ερθει ελλάδα.. εδω δεν ήρθε το xperia V που ειχε φοβερα χαρακτηριστικα

johny

δεν ηρθε το xperia v?τι λες ρε θωμα.για δες λιγο καλυτερα αν ηρθε η οχι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.