Sony Xperia Z5: To Marshmallow θα βελτιώσει τη διάρκεια μπαταρίας

Η σειρά Xperia έχει ένα εργαλείο για την διαχείριση της μπαταρίας, το οποίο ονομάζεται Stamina Mode. Όταν ενεργοποιηθεί αυξάνει τον χρόνο αναμονής του κινητού έως και 400%. Αυτό που κάνει η Sony είναι να κόβει τα background activities, τα οποία καταναλώνουν μπαταρία.

Με ενεργοποιημένο το Stamina Mode οι εφαρμογές δεν συγχρονίζονται, δεν ψάχνουν για notifications ή μηνύματα, όταν είναι κλειστή η οθόνη. Συνήθως οι διεργασίες αυτές είναι που τρώνε την μπαταρία ακόμη και όταν το κινητό βρίσκεται στην τσέπη σου χωρίς να το χρησιμοποιείς.

Επιπλέον, το Stamina Mode μπλοκάρει το data traffic και δεν αφήνει το κινητό να ξυπνήσει. Ωστόσο, συνεχίζεις να λαμβάνεις κλήσεις, SMS και MMS notifications. Οι ειδοποιήσεις συνεχίζουν να λειτουργούν, η native εφαρμογή του ημερολογίου και το LED light θα λειτουργήσει μόνο για να σε ενημερώσει ότι τελειώνει η μπαταρία.

Σύμφωνα με τον γνωστό leaker @Ricciolo1, τα Sony Xperia Z5, Sony Xperia Z5 Compact και Sony Xperia Z5 Premium όταν αναβαθμιστούν σε Android 6.0 Marshmallow το Stamina Mode θα έχει σημαντική βελτίωση και οι μπαταρίες θα γίνουν “Real Champions”.

Το Xperia Z5 έχει μπαταρία 2900mAh, το Xperia Z5 Compact 2700mAh και το Xperia Z5 Premium έχει μπαταρία 3430mAh. Σύμφωνα με τη Sony ήδη οι μπαταρίες τους μπορούν να κρατήσουν δυο ημέρες, οπότε με την βελτίωση του Stamina Mode, θα έχουμε πολύ καλύτερη απόδοση στην μπαταρία.

Sony Xperia Z5: To Marshmallow βελτιώνει τη διάρκεια μπαταρίας, Sony Xperia Z5: To Marshmallow θα βελτιώσει τη διάρκεια μπαταρίας

Sony Xperia Z5: To Marshmallow βελτιώνει τη διάρκεια μπαταρίας, Sony Xperia Z5: To Marshmallow θα βελτιώσει τη διάρκεια μπαταρίας

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nick

Εχθρός του καλού,το καλύτερο.Η Sony stockάρει το λειτουργικό και σιγά σιγά ανεβαίνει,κρατώντας τα χρήσιμα εργαλεία μόνο.Εύχομαι να τα καταφέρει.
WP έχω

ΚΝ

Ισχύει και στα πιο παλιά κινητά με to Stamina. Έχω και ένα Ζ και πράγματι κάνει δουλειά. Είχα δοκιμάσει και το Battery doctor και αυτό επίσης βοηθούσε αρκετά. Πάντως είτε το ένα είχα ανοιχτό ή είτε το άλλο έκαναν σχεδόν την ίδια δουλειά.
Πάντως η Sony κάνει καλή προσπάθεια εδώ και χρόνια, αλλά καλύτερη τον τελευταίο καιρό. Το πρόβλημα ειδικά παλιότερα ήταν ότι έχασε σε κάποιο βαθμό την ταυτότητά της με τα πολλά κινητά. Τώρα δείχνει πιο συγκεντρωμένη και με το premium κάνει μια δυνατή επιστροφή. Ελπίζουμε και συνέχεια.

Πάνος

Ε ναι, αν κόβει τις υπηρεσίες λογικό είναι να διαρκεί περισσότερο. Άντε με το καλό στην επόμενη έκδοση να κόβει και κλήσεις, sms και mms ώστε να διαρκεί ακόμα περισσότερο. Τι σημασία έχει αν το τηλέφωνο είναι άχρηστο όταν η μπαταρία είναι real champion; η μπουρδολογία σε όλο της το μεγαλείο

Νίκος

Κάθε φορά που βγάζουν καινούριο android λένε θα δώσει μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, και στο τέλος γίνετε το αντίθετο τρώει περισσότερη μπαταρία από πριν!

VG

Προσωπικά με το 5.0.1 και μετά με το 5.1 είδα πάρα πολύ μεγάλη διαφορά όσον αφορά την κατανάλωση στην κατάσταση αδράνειας (idle). Δεν είναι λίγο αυτό.
Moto G πρώτης γενιάς έχω αλλά δεν παίζει ρόλο αυτό. Απλώς το έβαλα για να είμαι πιο πλήρης στην απάντηση.

Impressive-Instant

Μπράβο στην Sony που δίνει βάση σε έναν τομέα που πονάνε όλες οι φορητές συσκευές…

ΠΑΝΟΣ

Παιδιά σε nexus 6 πάντως έχει μακράν καλύτερη αυτονομία τo smartphone με marshmallow!

dim

@Νίκος:

Nexus 5 εδώ και το marshmallow έχει αναστήσει την μπαταρία. Μετά το ΠΟΛΥ απογοητευτικό για μένα lollipop, που πάλι έλεγαν οτι θα καλυτέρευε την μπαταρία και τα έκανε χειρότερα όπως λές κι εσύ, αυτή τη φορά είναι αλήθεια. Το λέει κι ο φίλος απο πάνω. Όσο το κινητό κάθεται, τρώει ελάχιστα πλέον μπαταρία.

Λογικό η Sony να φτιάξει κάτι ακόμη καλύτερο πλέον.

Darth

μου αρέσει που βλέπετε κάτι τέτοιο σαν κάτι το καλό…
στην 4.4 συσκευή σε idle σε μια νύχτα μου έτρωγε 1% 2%.. με το lollipop 20% 25% καμία φορά και 30%δεν θα τους πούμε και ευχαριστώ που ελυσαν ένα πρόβλημα το οποίο δημιούργησαν….

btw το μεγαλύτερο πρόβλημα της μπαταρίας είναι σε raw use εκεί δεν σώζει κανέναν κανένα κολπάκι με λογισμικό, εκεί θέλει καθαρά θηρίο μπαταρία με νέες τεχνολογίες που θα έχει τριπλασια χωρητικότητα με ίδιο μέγεθος

Νίκος

@Dim ελπίζω να είναι όπως τα λες! Απλά μπορεί να παίζει και ανάλογα και την εταιρία της συσκευής.

Gus

Μακάρι να την βελτιωσουν γιατι το Ζ3 μου με 5.1.1 καραταει μονο μια μερα ακομα και με μηδαμινη χρηση ενω με 4.4 kit kat κραταγε ανετα 2 μερες και με μικρη χρηση και τρεις

Νίκος

@Gus το ίδιο παρατήρησα και εγώ στο z3 compact που έχω. Και τώρα τελευταία μου ήρθε το firmware 23.4.A.1.236 και έγινε χειρότερο στην μπαταρία. Πριν ήταν το 23.4.A.1.232

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.