Sony Xperia Z5: Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε Android Marshmallow

Η Sony εδώ καιρό ετοιμάζει την αναβάθμιση των συσκευών της στη νέα έκδοση του Android Marshmallow. Φυσικά γνωρίζαμε ότι μέσα στη λίστα θα ήταν η φετινή σειρά των ναυαρχίδων Sony Xperia Z5.

Τελικά το Marshmallow update ξεκίνησε από το Sony Xperia Z5 και πολύ σύντομα αναμένεται στα Sony Xperia Z5 Compact και Sony Xperia Z5 Premium (αν δεν έχει ξεκινήσει ήδη). Η πρώτη χώρα που πήρε την αναβάθμιση είναι η Τουρκία.

Εχθές η Sony επιβεβαίωσε ότι το Sony Xperia M4 Aqua θα αναβαθμιστεί απευθείας σε Marshmallow, ενώ Concept Marshmallow builds είναι εδώ και καιρό διαθέσιμα για τη σειρά του Xperia Z3. Αυτό σημαίνει ότι σύντομα θα πρέπει να περιμένουμε και την τελική αναβάθμιση των Sony Xperia Z3 και Sony Xperia Z3 Compact.

xperia z5 marshmallow update, Sony Xperia Z5: Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε Android Marshmallow
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

31 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νίκος

Αντέ να δούμε τι παίζει

Αλέξανδρος

Αναμένουμε κ εμείς. Κάτοχος Z5c Γερμανία.

Ανδρέας

Αναμένουμε Ζ3… για να δούμε…..

John N

Κατοχος Ζ5. Αντε να μας ερθει με το καλο

Max91

Ζ3+ αν και δεν είναι η καλύτερη συσκευή που πήρα, αναμένω μπας και δω φως στο τούνελ και για όλα αυτά ευχαριστώ τον αγαπημένο snapdragon 810

Nick

Μια ερώτηση παιδιά συγγνώμη επειδή είμαι άσχετος από αυτά, εγώ που έχω το Z3 αλλά επίτηδες το χω αφήσει στην 4.4.4 kitkat μπορώ να το κάνω απευθείας αναβάθμιση στο marshmallow εφόσον το θελησω όταν γίνει διαθέσιμο και για τα Z3 ή θα πρέπει να γίνει σε δυο δόσεις, να περάσει πρώτα το Lollipop και μετά το Marshmallow; Λιγουρα θα μας πιάσει τόσο που τα ανέφερα χαχα. Ευχαριστώ.

Νίκος

@Nick Απευθείας Marshmallow θα πάει αφού κυκλοφορήσει!

Nick

Thanx συνενοματε.

Κώστας Ζ.

@Αλέξανδρος, συγνώμη για το off-topic, αλλά το Ζ5c είναι πιο φθηνό στη Γερμανία,απο ότι στην Ελλάδα;

Αλέξανδρος

@Κώστας Ζ. Στα 400 ευρώ είναι η τιμή του στα αντίστοιχα σκρουτζομαγαζα της Γερμανίας φίλε. Ελλάδα απ’οτι βλέπω είναι 20 ευρώ φθηνότερο.

Κώστας Ζ.

Ναι σωστά! Και άλλη μία ερώτηση! Τα αξιζει τα λεφτα του; Γιατι απο reviews που εχω δει το βγάζουν πολύ μέτριο τελικά…οταν παω,να παω για Ζ5c ή Z3c?

Αλέξανδρος

@Κώστας Ζ εκτός από την κάμερα που θεωρώ πως θέλει βελτίωση,τα λεφτά του τα αξίζει μέχρι το τελευταίο ευρώ. Ο Sd810 ναι θερμαινεται αλλά πρέπει να το σκίσεις το κινητό. Σφερατο με μηδέν λαγκ. Ποιότητα κατασκευής άριστη και τα ηχεία του πολύ καλά,αλλά όχι τόσο όσο ενός htc.Επισης έχω βγάλει αρκετές φορές τις περιφημες δύο μέρες με μπαταρία,αλλά πάντα σε stamina Mode . Η αλήθεια είναι πως το βαθμολογουν μέτριο,αλλά δε μπορώ να έχω άποψη διότι το Z3c δε το είχα ποτέ. Αν είναι μεγάλη η διαφορά στη τιμή,τότε προτίμησε Z3c :). Εγώ με ανανέωση συμβολαίου το πήρα 😉

Κώστας Ζ.

@Αλέξανδρος, εγινε φιλε, ευχαριστω!

Νίκος

@Κώστας Ζ έχω εγώ το xperia z3 compact κανένα κόλλημα, και εξάλλου και τα δυο z3c και z5c έχουν 2 ram. Και αν δεις στο z3 compact έχει μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας από το z5c λόγο του 8 πυρήνου πιο ενεργόβορο! Πιστεύω να μην έχουν μεγάλη διαφορά μετάξι τους.

Κώστας Ζ.

@Νίκος, το’χει και ο αδερφος μου το Z3 compact! εγω εχω το Ζ1…το μονο πραγμα που ζηλεύω είναι τα ηχεια και η μεγαλυτερη οθονη στο ιδιο μεγεθος…και δεν ξερω αν αξίζει να περάσω στο Z3c, ή να περιμένω για κάτι αλλο…το Ζ1c μου είναι αψογο στα παντα..

Νίκος

@Κώστας Ζ Τότε περίμενε το Z6c γνώμη μου θα είναι καλύτερο.

Νίκος

Και κάτι άλλο όντως είναι το μοναδικό z1c σε αλουμίνιο πλαίσιο 👌

Κώστας Ζ.

Αυτό σκεφτόμουν…οτι δεν εχουν τρελες διαφορες τα κομπακτ μεταξυ τους μεχρι τωρα…οποτε ας περιμενω

Νίκος Z3c

Παιδιά εγώ έχω το z3 compact. Φίλος έχει το z1 compact και έχω χρησιμοποιήσει και το Z5 compact.Λοιπον σε θέμα οθόνης και κάμερας έχουν πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ τους. Αν αυτά τα 2 που σας λέω παίζουν ρόλο για εσάς τότε αξίζει η αλλαγή. Εγώ προσωπικά θα αλλάξω το z3 compact με το z5 για τους παραπάνω λόγους. Αν και έχω ένα ενδοιασμο όσο αφορά την μπαταρία μιας και στο z3 compact είναι αρκετά μεγαλύτερη η αυτονομία.

Νίκος

@Νίκος Z3c πάντως εγώ δεν θα έπαιρνα το z5c από την στιγμή που έχω το z3c γιατί έχει μικρή διαφορά. Όπως είπα και πιο πάνω καλύτερα να περιμένω το z6c που θα έχει και μεγαλύτερη ram και 820 επεξεργαστή.

Κώστας Ζ.

@Νικος z3c, συμφωνώ, σε θεμα οθόνης τα χρώματα του Ζ3c ειναι πολυ,πολυ καλύτερα απο το Z1c μου,για το Ζ5c δεν ξερω! Σίγουρα ειναι σημαντικές διαφορές αλλα ειναι λιγο νωρίς να αλλαξω το Ζ1c μου μονο γι’αυτο…(μολις 7 μηνων)…καλύτερα να βγει Ζ6c και βλέπουμε!

ΓιαννηςΖ3

γεια σας παιδια.εδω και καιρο μεγαλος fun των sony smartphones και εχω να σας πω πως τα κινιτα τισ sony ειναι απιστεφτα ιδικα σε θεμα αυτονομιας..ηρθε ο καιρος να αλαξω το Ζ3 μου και θα ηθελα να μ πιτε αν εχετε ακουσει κατι γ το το Ζ6 τωρα στο MWC.αν ναι θα το περιμενο αλλιως παω σφαιρα για Ζ5 premium..pls περιμενω απαντιση ευχαριστω

παπαροκάς tiamat

Γιαννη περιμενε το. ο 810 δεν ειναι καλος

John N

@ΓιαννηςΖ3 δεν εχει ακουστει ακομη κατι για το Ζ6. Ωστοσο, αναμενεται να παρουσιαστεί το Ζ6 το Μάιο, οπως κανει καθε χρονο η Sony. Παντως δε πρόκειται να παρουσιασει κανενα αλλο μοντελο. Αμα θες το premium, τοτε δεν υπάρχει λόγος αναμονης περα του οικονομικου. Αλλα αμα αμφιταλαντευεσαι αναμεσα στο κανονικο και το premium, τοτε πιστευω αξιζει η αναμονη. Σιγουρα δε θα ναι τρανταχτερες οι αλλαγες απο το Ζ5 αλλα μονο και μονο που θα φορα τον Snapdragon 820 και κατα πασα πιθανότητα 4gb Ram, αδιαμφισβητητα αυτο το καθιστα αυτοματως σε πρωτη επιλογη. Και επισης παπαροκα@ η αλήθεια ειναι πως ο 810 στο Ζ3+ υπερθεμαινοταν. Αλλα ο 810 στο Ζ5 που εχω δεν εχει ανεβασει η μπαταρια πανω απο 42 βαθμους και τη φτανω στα ακρα τη συσκευη. Το Ζ1 που ειχα πριν με 5.1.1 εφτανε χαλαρα τους 40 και μετρια προς βαρια χρηση. Γενικα ο 810ν2 δεν υπερθερμαινεται γτ ειναι υποσυγχρονισμενος. Ναι η συσκευή δεν εμφανιζει ιχνος λαγκ, απλα στα benchmarks πιανει σκορ κατω του Ζ3+. Πραγμα αδιαφορο καθως δε μας ενδιαφέρει η εικονικη επεξεργαστικη ισχυς, αλλα το πως ρολαν τα πράγματα στην πραγματικότητα

Gvirginia

@John N Στον 810 το πρόβλημα δεν ήταν η θερμοκρασία (αποκλειστικά), αλλά το throttle που γινόταν λόγω θερμοκρασίας. Παίρνεις έναν επεξεργαστή στα 2.0 GHz και τελικά τα πιάνει μόνο για 1 λεπτό, την υπόλοιπη ώρα πέφτει στα 1.4..
Όπως λες ο v2 (βασικά ο v2.1) είναι υποχρονισμένος, το θέμα όμως είναι αν πιάνει για μεγάλο διάστημα το “νέο ταβάνι” πχ τα 1.7 GHz ή όταν δει ότι πιάσει τους 40 βαθμούς, αρχίζει πάλι το throttle.

Εγώ προσωπικά, αν δεν έχει κάποιο κουσούρι το Z3, θα περίμενα να δω το Z6 (ή και κανένα Z5+ με 820 νωρίτερα). Αν το Ζ6 αποδειχθεί “μούφα”, πάω στο Z5 premium που θα έχει πέσει η τιμή του.

stefanos

@John N γενικά πως είναι σε εμπειρία χρήσης το Z5 ?? η κάμερα του τελικά είναι καλή ή πάλι μέτρια ;; Ενδιαφέρομαι να το αγοράσω και δεν ξέρω αν αξίζει να περιμένω μέχρι να βρεί το Z6…( Συγγνώμη για το off topic @Κώστας Βλαχάκης )

Κώστας Ζ.

@Gvirginia, οπως το’πες,το Ζ3 δεν έχει απολύτως κανένα κοσουρι,τουλαχιστον οχι του κολλητου μου…πηγε και το εδωσε (+170€) για να παρει το edge…για μενα η χειρότερη επιλογή του… Δεν ξερω, κατι δεν μου κάθεται καλα με αυτο το τηλέφωνο, σα να με ενοχλούν αυτές οι προεκτάσεις στο πλάι!
@Γιάννης Ζ3, γνώμη μου, περίμενε για το Ζ6, αν δεν έχει 4Gb ram, τοτε πήγαινε στο Ζ5

John N

@Gvirginia ο snapdragon στο Ζ5 ειναι υποσυγχρονισμενος στα 1.5 ghz και οχι δεν κανει throttling. Οπως λες το ανω ταβανι το πιανει και σταθμευει εκει. Το κινητο δε θερμενεται καθολου ευκολα και ο επεξεργαστης μενει στασιμος στο 1.5 ghz. Κατι ακομα που αξιζει να σημειωθει. Μεχρι το Z3+ δε μπορουσε η καμερα να τραβηξει πανω απο πεντε λεπτα 4Κ βιντεο. Στο Ζ5 δεν υφισταται πλεον κανενα τετοιο ζητημα. Ναι αρχιζει και θερμαινεται μετα τα πεντε λεπτα αλλα δεν κλεινει η εφαρμογη. Εχω βγαλει δωδεκαλεπτο βιντεο συνεχομενα και δεν εκλεισε. Η θερμοκρασια ειχε φτασει 45 βαθμους. Στο Ζ1 παντως που ειχα εφτανε χαλαρα τους 47 με το απλο βιντεο. @stefanos θα σου παραθεσω οσο πιο αδρομερως μπορω τα παντα. Η συσκευη ειναι το πιο ομορφο xperia που εχει κυκλοφορησει ποτε. Ναι αυτο υποκειται στον υποκειμενισμο του καθενος αλλα συγκρινομενο με τις αλλες ναυαρχιδες προσωπικα το βρηκα πιο ωραιο. Δε ξερω για ενδοιασμους κτλ αλλα σαν αδιαβροχο το βουτηξα μεσα στο νερο και το θηριο δεν τιθασευοταν με τιποτα. Αξιζει με διαφορα εναντι των προηγουμενων Ζ. Το premium ειναι και αυτο κομψοτεχνημα αλλα εσυ αποφασιζεις. Λοιπον το μενου και ολες οι εφαρμογες ρολαρουν τερμα smoothly. Για να σε κατατοπισω ειχα καμια 30… Συνέχεια »

vkrd

Λοιπόν επειδή έχω το Ζ5. Απλά ενημερώνω πως το κινητό ζεσταίνεται όταν το τσιτώσεις αρκετά πολύ . Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα όμως, ούτε σβήνει, κάνεις ότι θέλεις με ταχύτητα φωτός, ο επεξεργαστής και το όλο στήσιμο από Σόνυ είναι άψογο. Επίσης σα συσκευή είναι πολύ elegant. Βέβαια ο καθένας με το γούστο του οπότε δεν λέω κάτι άλλο σε αυτό το θέμα.
Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, δε σβήνει δεν κολλάει. Ο 810 είναι κορυφαίος. Πάντα σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέρη του κινητού.
Αυτά προς αποκατάσταση της πραγματικής λετουργίας και όχι συνθηκών εργαστηρίου ή κάτι άλλο.

Φώτης

Ισχύει ότι στο Android 6 θα μπορούμε να μεταφέρουμε ολόκληρες τις εφαρμογές στην κάρτα μνήμη?

Βασιλης

Εμένα καμία φορά αλλάζει την τοποθεσία του καιρού από μόνο του και όταν πατάς ανανέωση καιρού μένει στην τοποθεσία εκείνη και μετά ξεκολλαει η τοποθεσία είναι το Νέο Λιβυσσιο έξω από τον οροπο το έχει κάνει σε κανέναν άλλον ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.