Sony Xperia Z6: Αποκαλύπτεται με τεχνολογία Force Touch;

Είναι αυτό το Sony Xperia Z6; Πιθανόν να έχουμε την πρώτη διαρροή της πραγματικής συσκευής σε video από το χρήστη ViziLeaks στο Twitter και φαίνεται ο χρήστης να ασκεί πίεση στην οθόνη, σε περιβάλλον δοκιμής του αισθητήρα πίεσης στην οθόνη, και αυτό, εφόσον είναι πραγματικό, μας δείχνει την πρόθεση της Sony για αλλαγές στην επόμενη ναυαρχίδα της.

Στο video φαίνεται μια συσκευή της Sony, η οποία θα μπορούσε να ήταν το Xperia Z6 αλλά και κάποια demo συσκευή δοκιμών από τους developers και βλέπουμε ότι ο χρήστης ασκεί πίεση στην οθόνη και ανάλογα με το ποσό δύναμης αλλάζει και ο μετρητής πίεσης στην οθόνη. Από αυτό φαίνεται πως σε κάποια επόμενη ναυαρχίδα της εταιρείας θα έχουμε την τεχνολογία Force Touch, η οποία θα δίνει στο χρήστη περισσότερες επιλογές ανάλογα με το πόση πίεση ασκεί στην οθόνη αλλά και μέσα σε εφαρμογές.

Από αυτήν την αποκάλυψη ενισχύεται και η πληφοροφία που υπήρχε ότι πιθανόν το Xperia Z6 να διαθέτει αισθητήρες πίεσης στην οθόνη και θα μπορεί να εκτελεί επιπλέον εντολές κατά τη χρήση της, και μένει να δούμε εαν κάτι τέτοιο θα αποκαλυφθεί στο Press Event της Sony στις 21 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της MWC 2016 που θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη.

Sony Xperia Z6: Αποκαλύπτεται με τεχνολογία Force Touch;, Sony Xperia Z6: Αποκαλύπτεται με τεχνολογία Force Touch;

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Λευτερης™

Να πραγματικά τώρα, σοβαρά? Ούτε μια εταιρία πέρα από την Apple δεν μπορεί να καινοτομεί και να μην αντιγράφει? έλεος…

aptalikos

Πραγματικά πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι μόνο η Apple καινοτομεί με τις 4.7″ οθόνες και μάλιστα ανάλυσης 720p, τους διπύρηνους επεξεργαστές με βασικές εκδόσεις 16GB καθώς και τους πενταφώτεινους φακούς f/2.2 χωρίς OIS.

astadiala

ρε φίλε κοίτα να δεις έβγαλε το Ford model T με 4 ρόδες και όλοι το αντέγραψαν γατάκια Φεράρι, Πόρσε

μια ερώτηση το βρέχετε το βρακάκι όταν υποστηρίζετε φανατικά μία εταιρεία ??

έτσι από περιέργεια το βρέχετε ??

iphonefun

Χαρα που θα κανουν το 0,01% που θα το αγορασει, βλεπε Z5

Ιωάννης jb

Λευτέρης.. Για χαλάρωσε λίγο.. Εμένα αυτό που έκανε η apple φέτος με το force touch, πιο πολύ μου φαίνεται σαν μια φυσική εξέλιξη τις οθόνης αφής παρά ως καινοτομία, δεν είναι κάτι το σπουδαίο και πραγματικά απορώ για ποιο λόγο θέλει να το υιοθετήσει η sony!!
Η sony είναι μια εταιρία που βάζει πολλά πράγματα πάνω στα κινητά τις και ισως θεωρεί οτι αυτό θα είναι πολύ σημαντικό στο μέλλον!! και θέλει να το ενσωματώσει…
Οπως εχει ηδη βάλει στα κινητά τις εδώ και καιρό τα διπλά στερεοφωνικά ηχεία, την αδιαβροχοποίηση και πρόσφατα την νέα αναλυση οθόνης 4k… πράγματα που μετράνε και σίγουρα στο μέλλον θα θεωρούνται πολύ σημαντικό να υπάρχουν σε σοβαρά smartphones… ετσι θα κάνει λογικά και με τον νέο αυτό τύπο οθόνης αφής…

ΓιαννηςΖ3

χρηστης sony smartphones κ κανενα παραπονο..οτι θελουν ας λενε τα προβατα της samsung k apple..εγω ενα ξερω.η sony ηταν η πρωτη που εδωσε σημασια στο ποσο αυθεντικα προιοντα πουλα κ αυτο τα λεει ολα..ενας σοβαρος ανθρωποσ να μου πει αν εχουμε καπου πηγες αν το Ζ6 θα ανακοινωθει στο MWC ή να παω για το Ζ5 premium..ευχαριστω πολυ

Dapitium

Αυτό που δείχνει ο τύπος είναι ο αισθητήρας πίεσης. Με αυτόν τον τρόπο υποτίθεται πως τεστάρεις την αδιαβροχοποίηση του xperia σου. Με κλειστά flaps πιέζοντας την οθόνη η πίεση στο εσωτερικό της συσκευής αυξάνεται αν το κινητό είναι στεγανό άρα και αδιάβροχο.
Πληκτρολογείς *#*#7378423#*#* , Service Tests, pressure sensor. Γίνεται και σε Z3, ίσως και σε όλη την σειρά Ζ..

Θα μπορούσαν οι τεχνικοί της sony με ένα update να συνδυάσουν θέση δαχτύλου – πίεσης και να φτιάξουν force touch…και στα παλιότερα μοντέλα!

Dapitium

* ατμοσφαιρικής πίεσης (millibar), όχι επιφανειακής πίεσης.

vladimiros

@ΓιαννηςΖ3 ειχα δει την εκμπομη του κωστα βλαχακη τις προαλες και ειπε οτι ισως δουμε το Ζ6..και πως ακουσε οτι με το Ζ6 θα εχει αρκετες αλλαγες απο τα προηγουμενα..δηλδη οτι ξεκολησαν λιγο απο το συνηθισμενο σχεδιασμο,ετσι ειπε….
Εγω παλι δεν πιστευω να βγαλουν το νεο κινητο αυτον τον μηνα..ειπαμε το Ζ5 εχει 5 μηνες που βγηκε..λογικα για μαιο λεω εγω..δες αν θες και το βιντεο και συγκεκριμενα στο 6:50
https://www.youtube.com/watch?v=nmEBCeFuwnA

ΓιαννηςΖ3

@vladimiros euxaristo file

One

Δεν μου φαίνεται το Z6, μάλλον το Ζ5 ειναι. Συμφωνώ με τον Dapitium. Αμα αλλξει το σχέδιο οπως λενε θα ειναι μεγάλη έκπληξη.
Οσο για το Force Touch ακομα και αυτοι που το εχουν δεν το χρησιμοποιούν. Και η πρωτη που το έβγαλε ειναι η Huawei οχι η Apple, για να μη λεμε ανακρίβειες.

Zabarakatranemia

@one

Ποιά Hussein ρε φίλε. Εννοείς αυτο που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο και θα βγει όταν βγει το iPhone 7 ε; Πραγματικά κέρδισε την Apple στο νήμα (5 μήνες να βγει στην αγορά και μετράμε)

Zabarakatranemia

Huawei ούτε το autocorrect την βρίσκει.

Gvirginia

Hussein ίλεως! χαχαχα

Ανακιν

@ιωαννης jb φαντάζεσαι 4κ μου φαίνεται γιατί fhd έχει και καμιά τοστιέρα για επεξεργαστή αυτό είναι το Sony σου τα πιο ελάττωματικα κινητά ever

keysmith

το Ζ5 δεν έκανε επιτυχία λόγω 3 λόγων
– έχει τον κακόφημο 810
– έχει ανταγωνισμό από πολύ φτηνότερα κινέζικα που πλέον κάνουν δουλειά ενώ παλιά ήθελες ακριβό κινητό για να πετύχεις το ίδιο
– τα παλιά Ζ (1,2,3) στέκονται ακόμα μια χαρά και αναβαθμίζονται σε νέα android (το Ζ3 θα πάρει 6.0) οπότε γιατί κάποιος να τα αλλάξει;

Το Ζ6 είναι και αυτό καταδικασμένο να παίξει με τα ίδια προβλήματα ανταγωνισμού πλην του επεξεργαστή που τώρα είναι ο “σωστός”. Νομίζω θα τα πάει καλύτερα αλλα με την καμία όσο το z1,2,3. Αλλάξαν οι εποχές για τις ναυαρχίδες όλων των εταιριών.

εκτοραςΖ1

καποιος να μου πει αν ακουσε τιποτα για Ζ6 τωρα στο MWC ??

Bloodmaster

@Ανακιν
Οταν πιασεις sony στα χερια σου θα καταλαβεις τι λεει ο φιλος ιωαννης jb.Προσωπικα απο τα χερια μου περασαν παρα πολλα κινητα της sony. Σχεδον απο ολα εμεινα ευχαριστημενος. Τωρα αυτα περι υπερθερμανσης εμενα μου φαινονται μουφες.

Gvirginia

@Bloodmaster Βασικά δεν είναι εντελώς σωστό αυτό που λένε για υπερθέρμανση του 810, δηλαδή στα κινητά που έχουν 810 δεν τηγανίζεις αυγά πάνω τους. Αυτό που γίνεται είναι throttling (γερό μάλιστα) γιατί πιάνει υψηλή θερμοκρασία. Ο λόγος που δεν μπορείς να το καταλάβεις κρατώντας την συσκευή είναι επειδή η κάθε εταιρεία έχει θέσει κάποια όρια, πχ όταν ο επεξεργαστής πιάσει/ξεπεράσει τους 50 βαθμούς ρίχνει την ταχύτητα από τα 2.2 GHz στα 1.7. Έτσι αρχίζει και πέφτει η θερμοκρασία αλλά χάνεις τις πραγματικές επιδόσεις που θα πρόσφερε ιδανικά ο επεξεργαστής και εσύ το μόνο που βλέπεις είναι ένα “κρύο” κινητό. Το ίδιο γίνεται και στα PC.
Έχει σχετικό άρθρο το arstechnica με διάφορους επεξεργαστές (810/805/Exynos)

viel

το 3d touch δεν ηταν αυτο το long press που ειχε το android χρονια και κοροιδευαν την apple? εχω μπερδευετει… μαλλον τελικα το 3d touch κατι αλλο ειναι.. δεν ξερω τα εχω χαμενα…. και ειναι δυνατον οι user android fans να μπερδευουν το 3d touch με το long press? αυτα τα power user μυαλα του mobile οικοσυστηματος;

Ανδρέας

Κάποιος έγραψε για πενταφωτεινους φακούς της apple F/2.2 είμαι κάτοχος ζ3 και να σε πληροφορησω ότι η κυρία κάμερα μου έχει F/2.0 άσε που έχει βγει και Samsung 1.9 δεν τον βλέπω ενημερωμένο τον τύπο

vladimiros

@Ανδρεας ειρωνευτηκα το ειπε το παιδι πιο πανω αυτο για το f/2.2..ενοουσε οτι ειπαρχουν και πιο χαμηλα..επισης ειπε για διπύρηνους επεξεργαστές,720 αναλυση..κ.τ.λ…καταλαβες!!
Αν το διαβαζες αλλη μια φορα θα το καταλαβαινες!!

Ανδρέας

@vladimiros έχεις δίκιο δεν το πρόσεξα! Πάντως μπορεί να μην έχουν τόσο χαμηλά διαφραγματα όπως ο ανταγωνισμός αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν έχουν και καλή κάμερα αντιθέτως μάλιστα!

γιωργος

εδω και ενα λιγες μερες κατοχος xperia z5..απολυτα ευχαριστημενος με ενα πραγματικα πανεμορφο τηλεφωνο που εχει τα παντα..αδιαβροχο δυνατη καμερα σφαιρατο χωρις κανενα lag και με μια ρεαλιστικη και φωτεινη οθονη .οσο για τον επεξεργαστη το z5 φοραει το 810v2 και δεν εχω καποιο προβλημα υπερθεμανσης εκτος οταν παιζεις βαρια παιχνιδια για πολλη ωρα πραγμα που συμβαινει στα περισσοτερα κινητα με δυνατους επεξεργαστες..η τιμη πλεον εχει πεσει παρα πολυ και ειναι ιδανικη για να το παρει καποιος τωρα…αφηστε λοιπον εμας τους ρομαντικους να αγοραζουμε sony και εσεις που γουσταρετε iphone και samsung καλα κανετε αρκει να μην κατηγορειτε εταιριες που εχουν σοβαροτητα και προσφερουν πολυ αξιολογες συσκευες στην τεχνολογια εδω και πολλα χρονια…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.