Ο Steve Jobs ήθελε “back button” για το iPhone

iphone back button, Ο Steve Jobs ήθελε “back button” για το iPhone

Ένα από τα εικονικά χαρακτηριστικά του iPhone είναι το κεντρικό κουμπί του. Το κεντρικό κουμπί είναι τοποθετημένο στην κάτω πλευρά της οθόνης για μια δεκαετία τώρα και φέτος για πρώτη φορά αναμένεται να αφαιρεθεί. Ωστόσο, αν είχε υπερισχύσει η άποψη του Jobs, τα πράγματα ίσως ήτα λίγο διαφορετικά.

Ο Steve Jobs αρχικά ήθελε ένα μόνιμο back button στο iPhone. Αυτό προκύπτει από το νέο βιβλίο του Brian Merchant με τίτλο “The One Device: The Secret History of the iPhone”.

Το back button είναι ένα χαρακτηριστικό που έχουμε συνηθίσει κυρίως σε συσκευές με Android, αλλά κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού του iPhone, ήταν κάτι που ήθελε ο Jobs. Τελικά όμως, σύμφωνα με τον Imran Chaudhri, έναν σχεδιαστή της Apple που εργάστηκε για 19 χρόνια στην ομάδα Human Interface της Apple, κατάφερε να τον πείσει να μην το κάνει.

iphone back button, Ο Steve Jobs ήθελε “back button” για το iPhone

Μέσα στο βιβλίο ο Chaudhri φέρεται να είπε στον Jobs ότι οι χρήστες θα μπορούσαν να εμπισυευτούν το κινητό να εκτελεί τις ενέργειες που εκείνοι θέλουν. Ένα κομμάτι του προβλήματος με τα άλλα κινητά είναι ότι τα features ήταν θαμμένα μέσα σε μενού και ήταν πολύ περίπλοκα. Το back button θα μπορούσε επίσης να περιπλέξει τα πράγματα. Τελικά έπεισε τον Jobs.

“Again, that came down to a trust issue, that people could trust the device to do what they wanted it to do. Part of the problem with other phones was the features were buried in menus, they were too complex. A back button could complicate matters too, he told Jobs. ‘I won that argument”.

Θα είχε ωστόσο ένα ενδιαφέρον να βλέπαμε πως θα είχε εξελιχθεί η εμπειρία χρήσης του iPhone σήμερα, αν είχε μπει back button, τότε.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GoGos

Αφήστε τον να αναπαυτεί επιτέλους.

giannis

Είμαι σίγουρος ότι κατά την εξέλιξη του πρώτου iphone, είχαν πέσει πολλές ιδέες που απορρίφθηκαν. Αυτή είναι μία ακόμη και κατά την γνώμη μου ανάξια αναφοράς.

Κώστας Ζ.

Και αντίστροφα, αν είχε μπει back button θα είχαμε απορία πως θα ήταν αν δεν είχε μπει…

mourouzis2005

Σύμφωνα με τις διαρροές των τελευταίων ημερών, ανακαλύπτουμε ότι ο Steve Jobs δεν πολυήθελε να βγάλει το Iphone, ήθελε back button (ενώ το κεντρικό κουμπί είναι το σήμα κατατεθέν του προϊόντος μέχρι σήμερα) και τόσα αλλά που στόχο έχουν τι; Να τραβήξει ο Cook μια γραμμή με το “παρελθόν” και να δώσει το στίγμα του με το iphone X? Μέχρι πρόσφατα ο Jobs ήταν το ιερό τοτέμ της τεχνολογίας, ο guru της τεχνο-μαρκετινγκίστικης έμπνευσης..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.