Steve Wozniak, Η Apple θα έπρεπε να κατασκευάσει Android smartphone

Ο εκ των συνιδρυτών της Apple, Steve Wozniak, υποστήριξε, σε συνέντευξή του στον ιστότοπο Wired, πως η Apple θα μπορούσε να κατασκευάσει ένα smartphone με λειτουργικό σύστημα Android, μια δήλωση που δεν αποτελεί έκπληξη, μιας και ο Woz δεν έκρυψε ποτέ τη συμπάθειά του για το Android αλλά και για κάθε τεχνολογική καινοτομία η οποία έχει να προσφέρει κάτι, δείχνοντας το πόσο ανοιχτόμυαλος είναι σε τέτοια θέματα.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνέντευξή του στο πλαίσιο του συνεδρίου Apps World North America, ο Steve Wozniak αποκάλυψε την πεποίθησή του πως η Apple θα μπορούσε να κατασκευάσει ένα Android smartphone μιας και δεν μπορεί να εμποδίσει κάτι την Apple από το να φτιάξει μια τέτοια συσκευή που θα απευθύνεται και στους Android χρήστες, με τους αντίστοιχους του iOS να παραμένουν πάντα η κύρια προτεραιότητα της εταιρείας.

Επιπλέον, ο Steve Wozniak επισήμανε πως μια τέτοια συσκευή θα μπορούσε να ενισχύσει τον ανταγωνισμό στο χώρο του Android, μιας και η ιδιαίτερη εμφάνιση των προϊόντων της Apple, που προσελκύει το αγοραστικό κοινό, σε συνδιασμό με τη δυναμική του Android θα μπορούσαν να βγάλουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Ενώ η υλοποίηση αυτής της ιδέας δεν είναι αδύνατη τεχνολογικά, αναλογιζόμενοι τη νοοτροπία που έχει η Apple και τη στρατηγική που ακολουθεί, καταλήγουμε στο ότι δεν υπάρχουν πιθανότητες να δούμε μια τέτοια συσκευή.

Εσείς θα “τσιμπάγατε” μια τέτοια συσκευή;

Steve, Wozniak, apple, android, smartphone, Steve Wozniak, Η Apple θα έπρεπε να κατασκευάσει Android smartphone

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

59 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Thodoris1988

Ο ορισμός του “μαρτυράτε χωρίς ξύλο”.

forneverarrow

Τι ξεστόμισε ο αθεόφοβος??? 🙂

παναγιωτης

Συσκευή που να μοιάζει για apple αλλα να έχει android….
Μια βόλτα στα γνωστα κινεζο-μαγαζα minideal,to2c,pandawill κλπ κλπ και θα βρειτε σιγα τα λάχανα.
Πάντως κριμα ο τύπος εχει καταντησει “attention whore” που λενε και στο αμέρικα

Δημητρης

Μετά από 4 χρόνια χρήστης Android με τίποτα δεν θα ξαναγύριζα πίσω σε αυτό. IOS Και το κεφάλι μου ήσυχο .

tasos

Αν το android δεν είναι σε συσκευή HTC, LG, Motorola δεν αξίζει.

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά, σβήνουμε όσα σχόλια είναι εμπρηστικά.

Dimitrinho

Ηξερες να φτιαχνεις υπολογιστες αλλα μεχρι εκει καλα εκανες και ειχες φυγει απο την apple γιατι με αυτα που πιστευεις θα ειχες καταστρεψει την apple.Ακου εκει συσκευη apple με android μην ξεχνας κυριε wozniak οτι τα android ειναι μια πολυ κακη αντιγραφη του iOS με malware κακης ποιοτητας εφαρμογες κολληματα αναξιοπιστο κακης ποιοτητας κατασκευης των συσκευων που το υποστηριζουν κτλ.Ευτυχως που ο Steve Jobs γυρισε στην apple το 1996 και εκανε ολα τα θαυματα που εγιναν μεχρι τωρα και ειναι τα κορυφαια προιοντα στην καθε κατηγορια που υποστηριζουν.
We miss you Steve Jobs

Κωνσταντίνος Φυτίλης

δεν υπάρχει περίπτωση ούτε στο ένα billion των πιθανοτήτων να γίνει κάτι τέτοιο….επίσης θα ήθελα να πώ οτι τα προιόντα της apple θα πρεπε να κοστίζουν 200 ευρώ πιο κάτω απο την επίσημη λιανική πώλησης….τα 739 ευρώ δεν δικαιολογούνται σε καμία περίπτωση απο τα specs τους….και μην ακούσω για την ποιότητα κατασκευής πάλι….δε θέλω να έχω μια Mercedes με κινητήρα yugo, μπαταρία σλοβενίας και ηλεκτρονικό περιορισμό τελικής ταχύτητας (όπου βλεπε κλειδωμένο λειτουργικό)

Dimitrinho

@Κωνσταντίνος Φυτίλης ο συνδυασμος επεξεργαστη a7 64 bit με τον μικροεπεξεργαστη κινησης m7 και μαζι με το λειτουργικο iOS ειναι οπως ο κινητηρας της ferrari laferrari

Panos7GR

@Dimitrinho: Να θυμίσω μόνο ότι όταν άρχισε να αναπτύσσεται το Android, από την εταιρία Android Inc. πριν την εξαγοράσει η Google, δεν υπήρχαν ούτε οι φήμες για το iPhone. Το λέω γιατί μερικοί ξεχνάνε πως ήταν η αγορά τότε ή απλά δεν ξέρουν και μιλάνε χωρίς να το έχουν ψάξει. (Παρακαλώ μην ακούσω την δικαιολογία ότι η Apple δεν μας έχει πει επίσημα από πότε ασχολείται με το iPhone OS (νυν iOS). Και εγώ ρωτώ γιατί άραγε; Τι κερδίζει που δεν έχει αναφερθεί επί του θέματος; Τεσπα, εγώ μιλάω σαν Παναγιώτης του τότε και ειλικρινά δεν θυμάμαι ούτε καν φήμη για Apple)
Επίσης για “κακή αντιγραφή”. Το Android είναι το πρώτο λειτουργικό σύστημα που έγινε κυρίαρχο στην αγορά σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και επίσης στους τεχνολογικούς κύκλους θεωρείται “φαινόμενο”, για την ταχύτητα με την οποία εξελίχθηκε και ωρίμασε!!

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου!

Λευτέρης

Από πανούκλα θέλει να γίνει κούκλα βλέπω

νικ

Σιγουρα η ευελιξια κ η παραμετροποιηση του android δεν παιζεται. Λογικο ειναι που το γλυκοκοιταζουν. Εγω παντως μετα το iphone4 που περασα σε android,δεν ξαναγυριζω.

Jimo

@Panos7gr να σου θυμησω και εγω πως όταν βγήκε το iOS στο πρώτο iPhone το android δεν ήτανε σχεδιασμένο για να δουλέψει σε κινητά τηλέφωνα και έγινε μια αντιγραφή απο το iOS ετσι ώστε να μπει στα κινητά ! Σε λίγο θα παραθέσω και το σχετικό άρθρο !

Jimo

Το Android δεν είχε σχεδιαστεί στην αρχή ως μια απάντηση στο iPhone της Apple, αλλά όταν είδαν τι είχε δημιουργήσει η εταιρία από το Cupertino, οι μηχανικοί της Google έπρεπε να αλλάξουν κατεύθυνση άμεσα. Το Atlantic δημοσίευσε ένα απόσπασμα από το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Fred Vogelstein με τίτλο “Dogfight: How Apple and Google Went to War and Started a Revolution“, όπου περιγράφεται το πώς η Google αναγκάστηκε να αλλάξει το mobile λειτουργικό της, προκειμένου να απαντήσει στο iPhone. Ενώ, όπως είναι ευρέως γνωστό, το project του Android είχε ξεκινήσει στην Google από το 2005, ένα μεγάλο μέρος της 15μηνης προσπάθειας έμοιαζε πολύ κατώτερο σε σύγκριση με αυτό που παρουσίασε ο CEO της Apple, Steve Jobs, μια μέρα στις αρχές Ιανουαρίου του 2007. ”Ως καταναλωτής είχα ξετρελαθεί. Ήθελα ένα αμέσως”, θυμάται ο Chris DeSalvo αφότου είδε την παρουσίαση του iPhone. “Αλλά ως μηχανικός της Google, σκέφτηκα «Εμείς θα πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή».” Ο ιδρυτής του Android, Andy Rubin, ήταν εξίσου έκπληκτος. Στο δρόμο για μια συνάντηση κατά τη διάρκεια του Consumer Electronics Show, έμαθε τι είχε παρουσιάσει μόλις ο Jobs στη θρυλική εκδήλωση για το πρώτο iPhone και αμέσως κατάλαβε πως το project του Android έπρεπε να αλλάξει… Συνέχεια »

Νέρων

Παει καλά αυτός ο Βοζνιακ?Τι να το κάνει η apple το android, όποιος θέλει το πράσινο ρομποτ να πάει στη Samsung ή οπουδήποτε θέλει.Το ios είναι το πιο ολοκληρωμενο OS με διαφορά και όλα τα άλλα περι παραμετροποίησης του android απλά γραφικότητες.Καποιος θέλει ένα τηλεφωνο για να κάνει γρηγορα και ανεμπόδιστα τη δουλειά του και όχι να χάνει την ώρα του παραμετροποιώντας ένα OS που κολλάει.

jimo

α και να μην ξεχασω κανονικα η apple θα επρεπε να βγαλει και εν WP καλα τα λεει ο κυριος !! 🙂

Νίκος Βατ

Να εκφράσω και γω σαν πρώην χρήστης 2 χρόνων και 3 μηνών του iphone 4s (δεν έχω smartphone πια) την ταπεινή μου γνώμη. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλά πράγματα στα οποία συμφωνώ με την apple όπως παγκόσμια εγγύηση δύο χρόνια,αψεγάδιαστη ποιοτική κατασκευή και πρακτικό μέγεθος εάν θέλετε να συμφωνήσετε μαζί μου για ένα ΚΙΝΗΤΟ. Τα χαρακτηριστικά φυσικά ποικίλουν σε κάθε τεχνολογικό έτος και κολοσσό, παρ’όλα αυτά θα είχαμε ένα εξαίσιο αποτέλεσμα εάν συνδύαζαν την εξωτερική εμφάνιση με το ανάλογο λειτουργικό σύστημα. Τουλάχιστον εάν είχε περισσότερη ευελιξία και όχι “ελευθερία” (είναι κακή έννοια για smartphones) το iOS θα ήταν ένα πιο συμπληρωμένο λειτουργικό. Θα ήταν μια καλή ιδέα όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα αλλά από την άλλη θα έσπαγε η κόντρα ανάμεσα στις εταιρείες κάτι που δεν θα μας ωφελούσε όσο νομίζουμε. Προσωπικά θα τσιμπούσα ένα μέσο android device προς το παρών να συγκρίνω εάν έχανα ή κέρδιζα κάτι τόσο καιρό.

Χρήστος Παπαβασιλείου

χαχαχα. Λετε το επόμενο nexus να το φτιάξει η apple δλδ?! Χαχαχα

Dimitrinho

@Jimo πες τα να μαθαινουν μερικοι.
@Χρήστος Παπαβασιλείου χαχαχαχαχα θα ηθελα να το δω αυτο μονο και μονο για να σκασω στα γελια με την αντιδραση των android fanboys τραγικο παντως.

jimo

να πω την αμαρτια μου μετα το Iphone 5 που θεωρω τρομερο κινητο για τα παντα και απροβληΜατιστο παντου και παντα χωρις το παραμικρο κολημα ! εχω αγορασει εδω και 1 μηνα το nexus 5 το μοναδικο android κινητο που μου φερνει σε ios σε σταθεροτητα και χωρις κοληματα ασε που μοιαζουνε το Ios7 με το android kitkat Που ειναι πολυ στεγνο (vanilla) στο nexus !!

Lefteris

θΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΟΥ steve jobs!!

Sot11

ΟΟΟΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ !!!!!!!

Χρήστος Παπαβασιλείου

@Dimitrinho
Και εγώ στο android μεριά είμαι για λόγους 1.χρημάτων 2. Και οθόνης σε ίντσες.
Αμα στο ίδιο σασί έβαζε 4.3 ίντσες η apple και είχα τα λεφτά θα το έπαιρνα. Το iOS είναι πολύ ωραίο, όπως και το stock android 4.4.2 του nexus 4 μου.

Στο θέμα όμως.. Δε μου ακούγεται καλή ιδέα apple και android.
Διπυρινο και 1gb ram?? Η θα δώσει μεγαλύτερα specs από τη ναυαρχίδα της το 5s.
Και να το έκαναν θα πατωνε. Γνώμη μου

Δημητρης

τι android ρε μεγαλε?
ουτε εσυ ο ιδιος δεν θα το παιρνες,μακρυα απο android.

Σταυρος

Καποιο επιχείρημα εκτός της κλασσικης καραμελας ανωτερότητα και smoothness εχετε να πείτε εσεις τα apple fanboys?

Ημαρτον πια με την παραπληροφορηση. Εβγαλε ενα λειτουργικο μαπα το android (honeycomb) και στίγματιστικε για παντα.

Λες και το ios το γραφουν εξωγηινοι και ειναι αλανθαστο.

giorg
Chris

Όσοι αγαπάμε την apple ποτε δεν θα θέλαμε να γίνει κατι τέτοιο..ουτε ο steve θα ήθελε !

tech21man

Η συμπαθεια του Wozniak ειναι γνωστη αλλα και μη ρεαλιστικη ισως. Παρολαυτα, δειχνει γιατι το android, ειναι ανωτερο ρε φιλε. Εξ ορισμου (φιλοσοφια, ευρος συσκευων, δυνατες εταιρειες απο πισω).

Η apple ειναι…η apple.

Γελαω απιστευτα, με μερικους τρολλαδες που επαναλαμβανουν τα ιδια και τα ιδια, ισως ειναι και το ιδιο προσωπο? μεχρι και τα nick μοιαζουν.

Constantine

@giorg Πολυ σωστα φιλε

Enzo

Για τα δικά μου δεδομένα, το μόνο πολύ καλό που έχουν τα iphone είναι το hardware. Συνεπώς, ο συνδυασμός που προτείνει ο Wozniak σαφώς θα με ενδιέφερε!

nickoskr

Με τίποτα δεν θα αγόραζα κάτι τέτοιο! Πιστεύω στο ”κάθε κατεργάρης στον πάγκο του”! Δηλαδή αυτοί που ειδικέυονται στο android να παράγουν android και η apple να κάνει αυτό που ξέρει καλά!

μηνας

Πω τι είπε ο αθεόφοβος, χριστε μου δηλαδή δεν γίνεται να ξεστόμισε κάτι τέτοιο.. Παιδιά πέρα της πλάκας είστε αγωραστες μην παθενετε κολιματα με την οποιαδήποτε εταιρία, δεν υπάρχει το τέλειο για να ξέρουμε και πιο είναι πιο κοντά σε αυτό.. Ο κάθε καθένας αγοράζει αυτό που είναι πιο κοντά στα θέλω που ζητά, για άλλους είναι λογισμικό για άλλους κάμερα για άλλους ο τιμή

sosimple

@Jimo πηρες nexus και σου φαίνεται οτι ειναι καλο και η εξαίρεση στον κανονα των android. . Η πραγματικότητα ειναι οτι οποιαδήποτε ναυαρχιδα και να επαιρνες το ιδιο θα ελεγες. Το android έχει εξελιχθει. Καποτε ηταν για τα πανηγύρια και προσωπικα το εθαβα και εγραφα παντου ποσο ανωτερο ειναι (ηταν τοτε) το ios. Επισης αντεγραψε κατα πολυ το ios δεν ειναι μυστικο. Παντως στη συνέχεια και η apple αντεγραψε το android και σε πολλα πραγματα μαλιστα, αλλα σπανια μιλαει κανεις γι αυτο. Η αγορά εχει παντα δικιο. Καποτε το ios ειχε το 90% των νεων πωλησεων και το android 10% Τωρα συμβαίνει το ακριβως αναποδο. Οσοι δεν καταλαβαίνουν γιατι ειναι απλα κολημενοι.

Panos7GR

@Jimo: Ναι θα συμφων’ησουμε στο γεγονός ότι το Android όταν πρωτοανπτύχθηκε δεν προοριζόταν για κινητά. Ο ίδιος ο Andy Rudin, ένας από τους ιδρυτές της Android Inc. το 2003 και μετέπειτα αρχηγός στην ανάπτυξη του Android OS, όταν εξαγοράστηκε απ την Google η εταιρία του, είχε δηλώσει πως το 2004 όταν άρχισαν την ανάπτυξη του λειτουργικού, στόχευαν την αγορά των καμερών. Δηλαδή το Android αρχικά προοριζόταν να δημιουργίσει τις σημερινές smart cameras. (https://techblog.gr/software/andy-rubin-android-for-smart-cameras-not-smartphones-9212/). To 2005 όταν το Android πέρασε στα χέρια της Google, αποφασίστηκε ότι η αγορά των καμερών φθήνει σιγά-σιγά, ενώ αντίθετα τα camera phones (βλέπε Nokia και Sony Ericsson με την σειρά Cybershot) να κερδίζουν έδαφος, κι έτσι κοίταξαν προς τα κινητά. (Βέβαια έπαιξε σημαντικό ρόλο ότι oι T-Mobile και Orange πλησίασαν την Google γιατί έβλεπαν πως η Microsoft με τα Windows Mobile τότε, έπαιζε καλή μπαλίτσα έχοντας συμφωνίες με HTC, Sony Ericsson, Samsung κτλ). Πρόσεξε 2005! Η Apple δεν υπήρχε στο χάρτη των κινητών… Έπαιζε ακόμα με το iTunes και τα iPod. Αυτά για να απαντήσω στο “να σου θυμησω και εγω πως όταν βγήκε το iOS στο πρώτο iPhone το android δεν ήτανε σχεδιασμένο για να δουλέψει σε κινητά τηλέφωνα και έγινε μια αντιγραφή απο το… Συνέχεια »

tiamat

ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ !!!!!

οπως ειπε και ο φιλος παραπανω μαρτυρανε χωρις ξυλο αυτοι!!…

Kostas K.

Φτιαξε Apple μια Android συσκευή και από 80% μερίδιο αγοράς που έχει τώρα θα φτάσει στο 95%…:P

sotiris

Εγώ πιστεύω πιο εφικτό είναι η Apple να δώσει σε άλλες εταιρείες το ios παρά να φτιάξει η ίδια Androit .
Ίσως όμως αυτός να είναι ο στόχος αυτής της δήλωσης … Να φτιάξει δηλαδή η Apple ένα Androit και παράλληλα να δώσει άλλου το ιός.
James Bond σενάριο.

SLR

Apple… apple… για θυμίστε μου… ξέχασα… Aαα ναι η εταιρεία που φτιάχνει κάποια smartphone που λέγεται iPhone, σωστά; Το ερώτημα είναι ποιος ασχολείται ακόμα μαζί της; Η αγορά κινητών σήμερα πάντως όχι.

kVel

@SLR λες για αυτή την εταιρία που κάθε τρίμηνο κάνει ρεκόρ πωλήσεων με το iphone ξεπερνώντας κάθε φορά το προηγούμενο αντίστοιχο τρίμηνο??

sosimple

Ναι για αυτη την εταιρία λεμε που καθε τριμηνο ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΑ που ειναι και το ποιο σημαντικό παει ολο και ποιο κατω. Απο 70% εχει φτασει στο 15 με τις μετρησεις στον επόμενο τονο να τη δειχνουν στο 9.. Το android σαν αχρηστο λειτουργικο που ειναι, εχει το 80% της αγορας..

Bill

Aν βγάλουν WP μπορεί…

kVel

@sosimple λες για τότε για που δεν υπήρχαν ακόμα τόσες συσκευές με android και πόσο μάλλον συσκεύες των 100 ευρώ. Και το WP άρχισε να ανεβαίνει όταν όταν παρουσίαστηκαν φθηνές συσκευές…

tech21man

Πρωτη φερω βλεπω λεκτικο ξυλο σαν αυτο που εριξε ο panos7GR στους εκαστοτε jim-o-inho!

Darth

@tech21man όταν κάποιος γράφει ασχετοσύνες αξίζει να γράψεις όλο αυτό το κατεβατό (όχι ότι θα το καταλάβουν αλλα οκ)
πάρα πολλοί προτιμούν να δρουν οπαδικα και να πιστεύουν στα βολικά ψέμματα παρά να χρησιμοποιούν το μυαλό τους και να βλεπουν λογικά

δεν θέλω να προσβάλω κάποιον απλός λέω μια επιστιμονικα αποδεδειγμένη αλήθεια για ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού του πλανήτη

Jimo

@sosimple φίλε μου όχι εχω πιάσει όλες τις ναυαρχίδας android στα χέρια μου και δυστηχως όλες μα όλες έχουμε ένα Λαγκ που δεν δικαιολογείτε εκτός αν αυτό σου φένεται φυσιολογικό τότε οκ δεν μιλάω αλλιώς δεν μπορει να κλείνετε τα ματιά σε κάτι τόσο σοβαρό ! Εχω μάλιστα και φίλους που σιγα σιγα άρχισαν να παραδέχονται οτι και τα galaxy s4 τους λαγκαρουν κάτι που αποκλείεται να παραδεχοντουσαν όταν το αγόρασαν !

Σταυρος

Εγω εχω ενα ipad 3ης γενιας στο σπίτι μου που λαγκαρει. What’s your point?

theo

@Σταυρος θα σε παρακαλέσω να σταματήσεις να λες ψέματα. ως γνωστό τα apple δεν λαγκάρουν ΠΟΤΕ σε αντίθεση που τα android δεν μπορείς να τα χειριστείς επειδή 99% του χρόνου λακγάρουν…

μιχαλης

Ειμαι χρηστής android windows phone και IOS και αυτο που έχω να πω είναι ότι κολλάνε και τα τρία αλλο που στο αντροιντ φαίνεται λιγότερο . Αυτο συμβαίνει επειδή στα αλλα δυο κυριαρχούν τα animations που κρύβουν το lag (κάτοχος Lumia 820, gs3 iPad mini)
τέλος πάντων σε σχέση με αυτο που είπε δεν θα ήταν καλό . Δηλαδη τι θα σας πείραζε η αππλε να εβγαζε και ένα κινητό με αντροιντ? Δειτε το λίγο σαν καταναλωτές και όχι σαν μέτοχοι εταιριών . Θα έχουμε περισσότερες ΕΠΙΛΟΓΕΣ που είναι προς ΟΦΕΛΟΣ ΜΑΣ.

o.k.man

@μιχάλης +1

Nio

Ολα τα λειτουργικα κολλανε. Οσο καλυτερο hardware τοσο το καλυτερο. Τα μονα κινητα που δεν κολλανε ειναι το iphone5s (αν βαλεις στα προηγουμενα μοντελα το ios7 σερνονται σαν κροκοδειλοι)
Κ απο android οτι πληρωνεις παιρνεις. Ετσι παει σε ολα τα προιοντα μου φαινεται.. Εεε??
Καλο σας βραδυ.

patikas14

Φοβερή σκέψη!
Τι ταράζεστε Όλοι εσείς παραπάνω, δεν μπορώ να καταλάβω! Είμαι χρήστης android διότι με αυτό μπορώ και κάνω την δουλειά μου ευκολότερα.. Δεν μπορώ να κρύψω όμως ότι δεν βλέπω πως η ποιότητα κατασκευής ενός iPhone είναι καλύτερη!

sosimple

Παντως το ipad 3 με ios 7 εχει τόσο λαγκαρισμα που μονο θλιψη για το που καταντησε η apple μου προκαλει.. Καλυτερα να μη εβγαζε ποτε την 7 αν δεν την σηκώνει.. Και δε μπορεις να γυρίσεις και στην προηγουμενη.. Μη αρχισω να βαζω λινκ με 100αδες iPhone users που απογοητεύτηκαν πληρως και ρωτανε, καλα δεν υπαρχει τροπος να βαλω την προηγούμενη? Guess what you can’t because apple knows better than you..
Μετα και απο jb τα πραγματα γινονται τραγικα..
Ξεκολλήστε απο τους φανατισμους. Δεν ειναι ολα μαύρο ασπρο. Παρεμπιπτόντως η ποιο αλαγκαριστη συσκευή (μετα το iPhone 5s που οντως ειναι) ειναι το g2 μου υπερχρονισμενο και με αφαίρεση του bloaware. . Αφου το δειχνω σε οποιον εχει iphone 5s και του λεω καντο να λαγκαρει.. Δεν τα καταφερε κανεις μεχρι σημερα και ουτε πρόκειται. Φυσικά το g2 ειναι απο τη μανα του πρακτικά σχεδον παντου αλαγκαριστο. Απλα με πειραγμα κοβεις το σχεδον παντου και γινεται εντελως παντου. Και με μια εχτρα σπιρταδα ενα κλικ ΜΠΡΟΣΤΑ απο το iPhone σε καποια πράγματα . Ξερω δεν το πιστεύετε. .

Matt

Έχω μια εντύπωση ότι ο Woz θέλει μια dual-boot συσκευή κατά βάθος. Εγώ θα ήθελα ένα dual-boot ή triple-boot κινητό για να μπορώ να διαλέγω αυτό που μου ταιριάζει εκείνη τη στιγμή που το θέλω. Και τα 3 OS έχουν τα καλά τους και τα κακά τους. Δεν μου αρέσουν τα προϊόντα της Apple γιατί είναι υπέρ του δέοντος κοστολογημένα. Αυτό και μόνο. Κατά τα άλλα είναι πολύ εμφανίσιμα. Πρακτικά, δεν με βολεύει ούτε το iOS ούτε το MacOS. Εμένα μου αρέσουν πολύ τα WP. Αν εξελιχθούν λίγο ακόμα, διότι έχουν αργήσει πολύ, τότε σίγουρα θα ξαναγυρίσω σε WP συσκευή. Ήδη μου λείπει το Lumia. Το Android έκανε πολλά βήματα μπροστά με την KitKat 4.4, διότι αποσυμφορήθηκε το software. Όλα είναι πολύ, μα πολύ πιο smooth. Στο Nexus 5, έχω μείνει έκπληκτος από την ταχύτητα. Επειδή όμως αυτό που ζητάω είναι αδύνατο να συμβεί σε αυτές τις τρεις εταιρείες, απλά ονειρεύομαι… Πάντως, πολύς λόγος για τους πρωτοπόρους και τους αντιγραφείς. Όλοι κλέβουν από όλους, δεν χρειάζεται να μαλώνετε. H Samsung και η Microsoft αντέγραψαν την Apple, το Android πολύ σωστά αναφέρθηκε ότι adapted its existance for mobile phone marketing αντιγράφοντας το iOS, ενώ και η ίδια η Apple “δανείστηκε” όλες… Συνέχεια »

NJ67

Σε όλους τους Apple Fans.Το Android δεν κολλάει.Μπορεί να κολλάει λίγο άμα του έχει κατεβάσει προγράμματα και παιχνίδια που το καθένα είναι 1gb.Επίσης θυμάμαι πού είχα ένα iPhone3gs με ios6 και βαριόμουν παρά πολύ επειδή το σύστημα δεν σου πρόσφερε απόλυτος τίποτα.Μην πω και για το appstore που δεν έβρισκα κανένα ωραίο παιχνίδι να κατεβάσω.Γενικά το iPhone είναι για αυτούς που θέλουν να πουλήσουν μαγκιά και το ios για αυτούς που θέλουν κάτι απλό με λίγα πράγματα.Και γι’αυτό τώρα είμαι σε Android.Βέβαια γνώμη είναι αυτή.Σίγουρα έχετε την δικιά σας και πάντα την σέβομαι.

Jimo

@NJ68 ελα ρε φίλε μην τα ισοπεδωνεις ολα το iPhone ειναι κάτι διαφορετικό δεν θελουμε όλοι να κάνουμε μαγκιά αλλά ειναι η ζωντανή απόδειξη ότι Ενα κίνητο δεν χρειάζεται 500γιγα ραμ 40 πυρήνες για να αποδοσει και αν θες ΠΡΟΣΚΑΛΩ οποιονδήποτε να βάλουμε το τελευταίο αντροιντ κινητο με τα καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά δίπλα σε ένα iphone5 να δούμε αν τελικα κάνει κάτι καλύτερα η γρηγορότερα το αντροιντ ! Μην μιλήσω για εφαρμογές που ατο αντροιντ βλέπεις την ίδια εφαρμογή με 50 διαφορετικά ονόματα μόνο για ν αυξάνονται οι εφαρμογές έλεος !

Γενικα πρεπει ο Κώστας να κάνει μια κόντρα android vs iOS σε ταχύτητα λειτουργικού και κοληματα ! Θα είμαι ΠΑΡΩΝ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΧΤΩ Καθε αποτέλεσμα όπως πρέπει ! Οποίος έχει ΚΟΤΣΙΑ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ

Beowolf

@ios and dry bread freaks.

Παιδιά, όρκο παίρνω, ποστάρω από android συσκευή…απορώ πως δούλεψε..

Panos7GR

Καταρχάς ζητώ συγγνώμη απ τον Κώστα γιατί με το πρώτο σχόλιο-απάντηση στον Dimitrinho, εκτροχιασα την συζήτηση και καταλήξαμε πάλι στο Android vs iOS. @sosimple: Με το σχόλιο σου (σχόλιο #52) περιγράφεις με τα παραδείγματα που έδωσες ακριβώς την κατάσταση των 2 λειτουργικών. Κάθε αντιπαράθεση ανάμεσα σε Android και iOS ανάγεται σε αντιπαράθεση Ανοιχτού vs Κλειστού λειτουργικού συστήματος. Οποίος κατανοήσει την διάφορα ανοιχτού και κλειστού λειτουργικού, μπορεί εύκολα να καταλάβει που διαφέρει το Android από το iOS. Όλες οι ουσιαστικές διαφορές συναντούνται εκεί και τέλος. @NJ68: Εντάξει δεν είναι όλοι που θέλουν το iPhone για μαγκιά. Οι περισσότεροι Ελληναράδες που δεν έχουν ψαχτει από τεχνολογία και το έχουν ίσως ναι το έχουν για μόστρα. (Γυναίκες δεν αναφέρω γιατί αναμενόμενο να θέλουν iPhone. Είναι όμορφο και κομψό, οπότε ποιά γυναίκα να μην θέλει κάτι τέτοιο; Κι έχουν δίκιο!). Το iOS απλό και για λίγα πράγματα δεν θα το έλεγα. Αλλά εξαρτάται από ποιά άποψη το λες… Από παραμετροποίηση; Τότε ναι, αλλιώς ότι προσφέρει το ένα προσφέρει και το άλλο. @Jimo: Το έχω ξαναγράψει εδώ στο Techblog. Το Android είναι από την φύση του πιο αργό απ το iOS. Ο λόγος είναι η γλώσσα προγραμματισμού που είναι γραμμένα. Η Java (που είναι γραμμένο… Συνέχεια »

Jimo

@panos7gr +1 απο μένα μου άρεσε το σχόλιο σου !

Matt

Το 3ο μέρος της απάντησης του panos7gr λέει την αλήθεια. Αλλού είναι γραμμένα τα δύο λογισμικά και άλλες απαιτήσεις έχουν. Ναι, το Android έχει lag. Όμως η αλήθεια είναι ότι με την έλευση της KitKat 4.4 που είναι πολύ μεγάλο release και ας ανήκει στην αρχική ομάδα της 4.x, σε συνδυασμό με πανίσχυρων για την εποχή smartphones (LG G2, Nexus 5 κτλ), έχει σχεδόν εξαφανίσει αυτό το lag. Όχι εντελώς, αλλά είναι σε καλό δρόμο. Έχω το Nexus 5 και είναι απίστευτη συσκευή, τρομερά γρήγορη. Προσωπικά, σε iOS μού έχει κολλήσει η συσκευή και μάλιστα ένα iPhone 5 της κοπελιάς. Όμως έγινε μια φορά μονάχα και δεν το βρήκα τόσο τραγικό. Μόνο στα WP8 δεν κόλλησε ποτέ τίποτα. Ναι, ακούγεται κάπως με όλο αυτό το κράξιμο που τρώνε αλλά ειλικρινά είχα ένα Lumia 920 για 7 μήνες και δεν κόλλησε πουθενά, ούτε καν λάγκαρε. Μου έκανε τρομερή εντύπωση, πόσω μάλλον τώρα που βλέπω ότι τα καινούρια WP8 phones έρχονται με πανίσχυρα specs. Να δικαιολογήσουμε όμως και λίγο το Android, καθώς η αλήθεια είναι ότι εκτός από τη γλώσσα προγραμματισμού, χρησιμοποιεί πολύ, μα πολύ customization το οποίο επιβαρύνει το σύστημα. Στα άλλα, iOS και WP8, υπάρχει ένα Springboard και ένα MetroUI… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i