Ο Steve Wozniak θεωρεί πως το iPhone αξίζει την τιμή του

wozniak iphone price, Ο Steve Wozniak θεωρεί πως το iPhone αξίζει την τιμή του

Τα iPhone σίγουρα δεν είναι από τα φθηνά smartphones της αγοράς και συχνά υπάρχει οι κόντρα με τους χρήστες άλλων εταιρειών, οι οποίοι ασκούν κριτική στους Apple fans ότι πληρώνουν χωρίς να υπάρχει λόγος.

Όσο ακριβή και να θεωρείται η τιμή των iPhones, αυτό δεν είναι κάτι που πρόκειται να αλλάξει. Αντιθέτως μάλιστα, με το επετειακό iPhone 8, η Apple αναμένεται να ανέβει στα 1100 δολάρια.

Για το αν αξίζει ένα smartphone να κοστίζει τόσο, είναι προσωπική υπόθεση του καθενός και ο καθένας αποφασίζει αν θα δώσει το ποσό ή όχι. Όμως, ο συνιδρυτής της Apple, Steve Wozniak, βρέθηκε πρόσφατα σε συνέδριο στην Κίνα και δήλωσε πως το iPhone αξίζει την ακριβή τιμή του, ειδικά αν σκεφτούμε την ποιότητά του.

Συγκεκριμένα ο Wozniak δήλωσε: “Αυτό που θαυμάζω στα κινέζικα smartphones είναι οι έξυπνες κινήσεις για το πως να μειώσουν το κόστος, αλλά να κρατήσουν τα απαραίτητα στοιχεία για την λειτουργία. Στη ζωή, δεν πιστεύω τόσο πολύ στην ποσότητα, όσο στην ποιότητα. Έτσι (η Apple) μπορεί να μην έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά, αλλά θα πρέπει να να έχεις το καλύτερο προϊόν που μπορείς να δημιουργήσεις και η Apple πληροί τις προϋποθέσεις για αυτό”.

“Apple’s pricing is high in the extreme. It’s a safe bet for a lot of people, and when you love Apple, you are willing to pay for it”, δήλωσε ο Woz.

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

Δικαιολογίες !!!

Και όχι δεν πληροί τις προϋποθέσεις γιατί υπάρχουν βασικά μειονεκτήματα και δεν έχει τόσο function λειτουργίες + τους περιορισμούς του iOS.

Η Apple είναι καθαρά Lifestyle fashion και marketing.

Kos

Τα έχουμε ξανά πεί “όσο πιο ακριβά τόσο πιο καλά”

Γιώργος Κ.

Εννοείται πως κανένα κινητό δεν αξίζει τα χρήματα του όταν αυτά υπερβαίνουν το πολύ τα 600€

manosz

Το αφήγημα της ποιότητας δν πείθει…

Sakis

Ειδα την ποιότητα τους, εχουν σκασει ποσα. Ασε που ακομα εχουν lcd οθονες και ουτε καν γρηγορη και ασύρματη φόρτιση. Μην ξεχασω οτι εβγαλαν και την υποδοχη για ακουστικά. Αρα για ποια ποιότητα μιλάει.

JohnWave

Aς τα πάρουμε ένα ένα τα πράγματα : – Κατασκευή : Το iphone έχει εξαιρετική κατασκευή. Εξαιρετική κατασκευή όμως έχουν και android ναυαρχίδες ( όχι όλες αλλά οι περισσότερες). – Design : Στάσιμη κατάσταση ( φέτος επιτέλους θα ασχοληθεί με αυτό το κομμάτι ) – Οθόνη : Το iphone είναι πίσω από τον ανταγωνισμό, ιδίως από τη Samsung. Το αναγνωρίζει και η ίδια μιας και επιθυμεί να βάλει amoled υψηλής ανάλυσης στην premium έκδοση του iphone. – Kάμερα : Και εδώ το iphone είναι κατώτερο από διάφορες android ναυαρχίδες όπως το Pixel, τα S7,S8 και το U11. Αν συμπεριλάβουμε και το manual mode τότε πάει πίσω και από άλλες εταιρίες. Στο μόνο σημείο που υπερτερεί είναι οι φωτό με χρήση telephoto σε καλό φωτισμό. – Επεξεργαστική ταχύτητα : Χάρη στο optimized λογισμικό της και τις optimized εφαρμογές καταφέρνει με κατώτερο στα χαρτιά επεξεργαστή και ram να επιτυγχάνει υψηλότερη ταχύτητα. – Μπαταρία : Κατώτερο από κάποιες ναυαρχίδες, ανώτερο στην plus έκδοση από κάποιες άλλες. – Fast charging : Ποιος ήρθε; – Wireless charging : Tι είπατε ; – Έξοδα για καινοτομίες : Στάσιμη εδώ και χρόνια. – Λογισμικό : Το iOS έχει το πλεονέκτημα που ανέφερα όσο αφορά την επεξεργαστική δύναμη.… Συνέχεια »

Γιώργος Κ.

John εξαιρετικά σωστός. Ωστόσο μερικοί θα βγουν και θα σου πουν πως έχει 5 χρόνια υποστήριξης, ασχέτως αν τα προϊόντα της κολλάνε μετά από 3 Χρόνια αναβάθμισης (βλέπε ipad mini 1st Gen / iphone 4 μετά το ios 8 και ειδικά με το 9)

ahill

Το iPhone είναι πανάκριβο τελεία και παύλα,σε όποιον του αρέσει και τον βολεύει το λογισμικό του είναι δικαίωμα του να το αγοράσει χωρίς να τον κρίνει η κάθε κατίνα του χωριού.

Απο εκεί και πέρα,
@ Γιώργος Κ. για μένα και τα 500 ευρώ πολλά είναι το έχουν παραξυλώσει με τις τιμές όλοι.
@Sakis ασύρματη φόρτιση?Ποιός ήρθε?Κανένα κινητό δεν έχει ασύρματη φόρτιση.
@JohnWave Θα συμφωνήσω σχεδόν σε όλα μαζί σου.

ahill

Στον συντάκτη του άρθρου, ότι θέλεις γράφεις?
Που το είδες ότι το iphone 8 αναμένεται να ανέβει στα 1100$?Στη φήμη που λέει ότι μπορεί να κοστίζει πάνω απο 1000$ η μία απο τις πηγές σου μεταφράστηκε σε αναμονή τον 1100$?

Sakis

Κανενα κινητό δεν εχει ασύρματη φορτιση; απο το παρελθον μας γραφεις; ολα τα ακριβά android εχουν ασύρματη φόρτιση

sint

John wave 100%
έλα φίλε να τα πεις στη γυναίκα μου που πήρε το 7 γιατί …το έχουν τα άλλα κοριτσια και είναι γούτσου…και κάνει μόνο κλήσεις και viber κ παλεύει να φορτίσει 2 φορές τη μερα…χάχα χα πλάκα έχει, το πληρώνεις σα θύμα βέβαια.

forneverarrow

John Wave σωστός. Να προσθέσω το εξής: “άξιζε” τα λεφτά του και όχι “αξίζει”. Μεγάλη διαφορά. Μέχρι το 2014 το αποδεχόμουν και το υποστήριζα καθώς το iPhone ήταν αρκετά μπροστά απο τα Android flagship και μη. Τώρα όμως τα πάντα άλλαξαν. Όσο δουλεύω το LG G5 τους τελευταίες έξι μηνες τόσο δυσκολεύομαι να σκεφτώ ως επιλογή το iPhone μελλοντικά. Και βλέποντας ποσό ωραία δουλειά έκανε η Huawei στο P10 άρχισα να βλέπω με άλλο μάτι τους Κινέζους κατασκευαστές και μάλλον εκεί θα κοιτάξω του χρόνου. Παλιότερα το iPhone ήταν πιο ώριμο σε θέμα λειτουργικού, κάμερας κατασκευής ακόμα και οθόνης, αλλά πλεον μοιάζει απαρχαιωμένο. Συχνά περνάω μουσική σε flac στο G5 βγάζοντας απλά την SD και βάζοντας τη στο laptop, μια διαδικασία που δεν απαιτεί ούτε καλώδιο! Αν ειχα iPhone… Οκ, και με δεδομένο ότι έχω μόνο Linux στο laptop καλή τύχη! Η γυναίκα μου έχει το iPhone 7 και όποτε το πιάνω στα χέρια μου είναι σαν να κρατάω καμία mid range συσκευή κυρίως λόγω μεγέθους και οθόνης! Πραγματικά σε σύγκριση με το G5 (φαντάζομαι με το G6 τη διαφορά) μια φωτογραφία τραβηγμένη ταυτόχρονα απο τις δυο συσκευές στο iPhone φαίνεται κατώτερη. Το browsing στις ίδιες σελίδες ταυτόχρονα μου φαίνεται… Συνέχεια »

Saša

Και τι θελετε να σας πει ο Wozniak, οτι εχουν το καλυτερο τμημα marketing στον κοσμο (μαζι με τη Samsung) και οτι ευτυχως πιανει τοπο και μας το ξεπληρωνουν στο ακεραιο οι καταναλωτες? Δε λεει, θα γινει χυδαιος μετα.

ahill

@Sakis Αν εσύ θεωρείς ασύρματη φόρτιση την υποχρεωτική τοποθέτηση του κινητού σε μία επιφάνεια (που είναι συνδεδεμένη σε πρίζα με καλώδιο) και μόνο σε εκείνη την συγκεκριμένη επιφάνεια για να φορτίση τότε άστο καλύτερα.
Δηλαδή φτάνω δίπλα στο usb καλώδιο αλλά δεν το συνδέω αλλά ακουμπάω το κινητό μου σε μια βάση….. υποχρεωτικά πάντα,απο το παρελθόν που γράφω αυτό το λένε επαγωγική φόρτιση πάντως.

Σταύρος Χρι

@jonhwave τα είπες όλα… Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα…

Darth

@Sakis επαγωγική ναι ασύρματη δεν την λες, ασύρματη θα είναι όταν θα είσαι μέσα σε ενα δωμάτιο με πομπό και θα λαμβάνει συσκευή αυτόματα φόρτιση (σε απόσταση 2 3 μέτρων)

Agnostos13

Apple: Ποιοτητα-Ασφαλεια-Αξιοπιστια-Υποστηριξη

Ξερω…υπαρχουν και αλλου…αλλα ολα μαζι; Και με τι τιμη;

GS

Το πολύ 400 άντε 500 ευρώ αξίζει.Ούτσε σεντ παραπάνω.Έχει βασικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα android αλλά έχει και πολύ βασικά μειονεκτήματα που κάνουν την τιμή τους απλά απράδεκτη.Το 70% το αγοραστών σίγουρα το παίρνουν γιατί λέγεται iphone και όχι για άλλους λόγους.Είσαι το λιγότερο γραφικός όταν λες αυτά.

bezilys

Δεν αξίζει τόσα λεφτά κανένα κινητό με τόσα περνεις υπολογιστή γτ κάποιος να πληρώσει τόσα λεφτά γι ένα κινητό που δεν θα έχει την ελευθερία που έχουν τα android στα κινητά η την ελευθερία που έχουν τα Windows στους υπολογιστές? Τι να το κάνεις άμα έχεις ασφάλεια, άμα είναι προσεκτικος ο χρήστης και με ένα Antivirus στα Android έχει ασφάλεια?Όπως και να έχει τόσα λεφτά δεν κάνει ούτε γι κάποιον απλό χρήστη που μπενει Facebook γιατί το κάνει και με 100 ευρώ αλλά ούτε και για επεγελματιες γιατί είναι κλειστό λογισμικό.

Ιωάννης jb

Για το αν αξίζουν 1000 ευρώ δε νομίζω..
Όταν όμως βλέπω γνωστή αλυσίδα καταστημάτων να διαφημίζει και καλά τρομερή προσφορά λαπτοπ 369 ευρώ με κάρτα γραφικών την 5500 η οποία πιάνει ακριβώς το ίδιο σκορ με την adreno 540 λέω κάτσε!!!
Ίδιο σκορ το λαπτοπ με το smartphone?? ενώ το λαπτοπ θα πρέπει να σηκώσει πολύ πιο βαρύ λογισμικό και πολύ περισσότερο ακόμα πιο βαριές εφαρμογές??
Άσε που με smartphone έχεις πλήρη φορητοτητα, πολύ καλύτερες κάμερες-βιντεοκαμερες και πολλά ακόμη…
Άρα όταν αυτές οι συσκευές πέφτουν στα 4-5 κατοσταρικα σίγουρα τα αξίζουν τα λεφτά τους, διότι έχουν τρομερό hardware και πολλές ακόμα δυνατότητες

Agnostos13

@Ιωάννης jb:
Καλά τα laptop των 400€ ειναι ξεκαθαρα χειροτερα σε επιδοσεις απο ενα smartphone αντιστοιχων χρηματων. Το θεμα ειναι τι δουλεια θες να κανεις…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.