Smartphones

Στη Βραζιλία σου κλέβουν το κινητό για να σου αδειάσουν τον λογαριασμό

Οι συμμορίες στο Σάο Πάολο αναβαθμίζουν τις τεχνικές τους γνώσεις και βάζουν στόχο τους τα smartphones. O λόγος που επιλέγουν τα smartphones, όμως, δεν είναι για να τα μεταπωλήσουν στη μαύρη αγορά.

Ο βασικός σκοπός για τον οποίο έχει γίνει κοινός τόπος η κλοπή smartphones στην Βραζιλία δεν είναι για να πιάσουν κάποια καλή τιμή σε δεύτερη πώληση, αλλά για να γίνει χρήση των εφαρμογών mobile banking μέσω αυτών και να αδειάσουν έτσι οι κακοποιοί τους λογαριασμούς των κατόχων των smartphones αυτών.

Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές το ποιος είναι ο τρόπος με τον οποίο οι κακοποιοί καταφέρνουν να παρακάμψουν όλες τις παραμέτρους ασφαλείας και ταυτοποίησης του χρήστη στις εφαρμογές τραπεζικής για να μπορέσουν να κλέψουν χρήματα με το κλεμμένο smartphone.

Ένα στοιχείο που έχει προκύψει από τη μελέτη του φαινομένου είναι ότι οι κακοποιοί δείχνουν να προτιμούν τα Android smartphones από τα iPhone, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν κλέβουν και smartphones της Apple. Απλώς, το iOS θεωρείται πιο δύσκολο να το ξεγελάσει κανείς και να χρησιμοποιήσει τις εφαρμογές τραπεζικής.

Επεξεργάστηκε την 20 Ιουνίου 2021 8:21

Σχόλια

  • Εντάξει τώρα μαύρη διαφήμιση της Apple ότι προσφέρει καλύτερη ασφάλεια.

  • Στη Βραζιλια λες ευχαριστω αν σ κλεψουν το κινητο μονο ετσι κ σου επιτεθουν...

  • Ο "Γεωργίου" το έλεγε κάποτε " pαπάρια Μάντολες". Τι σχέση έχει το Android και το Ios με την εκάστοτε τραπεζική εφαρμογή. Δαχτυλικό αποτύπωμα ή push Notification έχουν και τα 2. Που κολλάει το ότι το ios είναι πιο ασφαλές? Η έχετε την ψευδεσθηση ότι μια τράπεζα βάζει αλλά standard ασφαλείας στο android και άλλα στο IOS. Αν ίσχυε κατι τέτοιο θα πλήρωνε περισσότερα πρόστιμα απο τις μηνύσεις παρά να καλύψει τα λεπτά των κλοπιμαιων.

    • Eχεις μεσάνυχτα από ασφάλεια κινητών τηλεφωνων. Mαθε λοιπόν οτι το iOS χρησιμοποιεί μια τεχνική που λέγεται sandboxing όπου μπορεί να κάνει ό, τι χρειάζεται, αλλά δεν μπορεί πραγματικά να αλληλεπιδράσει με άλλες εφαρμογές ή, πέρα ​​από ένα συγκεκριμένο όριο, με το λειτουργικό σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν μια εφαρμογή είχε κακόβουλο κώδικα ή ιό σε αυτήν, αυτή η επίθεση δεν θα μπορούσε να βγει έξω από το περιβάλλον δοκιμών και να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.