Συνέντευξη με τον George Zhao, Πρόεδρο της Honor

Συνέντευξη με τον George Zhao, Πρόεδρο της Honor, Συνέντευξη με τον George Zhao, Πρόεδρο της Honor

Το Honor Magic 2 με επεξεργαστή Kirin 980 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στα χέρια του George Zhao, Πρόεδρο της Honor κατά τη διάρκεια του επίσημου press event της εταιρείας στην έκθεση IFA 2018 στο Βερολίνο.

Το Honor Magic 2 διαθέτει μεταξύ άλλων «έξυπνη» λειτουργία Magic Slide, η οποία προσφέρει στους χρήστες αληθινή full view οθόνη και τη δυνατότητα να ενεργοποιεί άμεσα το AI (τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης) της συσκευής με μία απλή κίνηση.

Πείτε περισσότερα για το Honor Magic 2 και τη συρόμενη κάμερα
George Zhao: Το Honor Magic 1 λανσαρίστηκε το 2016. Αυτό μεταφράζεται στο ότι τα 2 προηγούμενα χρόνια ετοιμάζαμε το Honor Magic 2. Η σειρά Magic δεν είναι απλά μια αναβαθμισμένη σειρά, αλλά για μια ολόκληρη φιλοσοφία. Για το Honor Magic 2 λάβαμε υπόψη μεταξύ άλλων την full view display. Την πραγματική οθόνη full view, καθώς είναι από τα πρώτα πράγματα που βλέπεις. Φυσικά λάβαμε υπόψη και τον σχεδιασμό, ο οποίος είναι αναβαθμισμένος σε σύγκριση με το Honor Magic 1. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το πιο δυνατό σημείο. Το πιο δυνατό σημείο του Honor Magic πρώτης γενιάς ήταν οι δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ). Το ότι το smartphone μπορεί να μάθει μόνο του. Αυτό αποτελεί το πιο βασικό στοιχείο της σειράς.

Τι ξεχωρίζει στο Honor Magic 2;
George Zhao: Το συνολικό σχεδιαστικό αποτέλεσμα σίγουρα αποτελεί ένα στοιχείο που το διαφοροποιεί. Σκεφτήκαμε λοιπόν ότι σήμερα υπάρχουν notch ή άλλα στοιχεία που κάνουν τις συσκευές να ξεχωρίζουν. Εμείς σκεφτήκαμε ότι πρέπει να έχουμε full view. Και μετά αρχίσαμε να ψάχνουμε τρόπους για να υποστηρίξουμε την κάμερα. Για παράδειγμα στο Honor 7i είχαμε την περιστρεφόμενη κάμερα, την οποία σκεφτήκαμε και για το Honor Magic 2. Αλλά, ύστερα από συζητήσεις ανάμεσα στα μέλη της ομάδας της Honor, σταδιακά καταλήξαμε στη συρόμενη κάμερα. Εκτός από τον σχεδιασμό και το Honor Magic 2, ξεχωρίζει για τις AI δυνατότητές του.

Συνέντευξη με τον George Zhao, Πρόεδρο της Honor, Συνέντευξη με τον George Zhao, Πρόεδρο της Honor

Ποια είναι η θέση του Honor Magic 2 ανάμεσα στα Honor Play και το Honor 10;
George Zhao: Σε γενικότερο πλαίσιο απευθυνόμαστε σε ένα νεανικό κοινό, αλλά η σειρά Magic φαίνεται ότι προτιμάται από χρήστες μεγαλύτερης ηλικίας. Το Honor Magic 2 εστιάζει σε αυτό το πιο ώριμο κοινό, αλλά και σε όσους αγαπούν τη φιλοσοφία που πρεσβεύει η εν λόγω συσκευή.

Σχετικά με το Honor Play, βλέπετε ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ένα gaming smartphone;
George Zhao: Είχαμε στην εταιρεία εδώ και καιρό μια μεγάλη συζήτηση για ένα σπουδαίο κινητό. Μια συσκευή με εξαιρετικό σχεδιασμό και υψηλές επιδόσεις. Παρατηρήσαμε ότι τέτοια κινητά έχουν ιδιαίτερα υψηλή τιμή που είναι δύσκολο για κάποιον να έχει μια τέτοια συσκευή. Έτσι, σκεφτήκαμε μια συσκευή που προσφέρει επιδόσεις gaming, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα κανονικό smartphone (δεν απευθύνεται μόνο στους gamers). Ο καρπός των συζητήσεων μας είναι το Honor Play. Ένα τηλέφωνο με υψηλές επιδόσεις αλλά τιμή που θα έβρισκες σε ένα mid-range smartphone.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το 2019 και το 2020;
George Zhao: Σε κάποιες χώρες τα πηγαίνουμε ιδιαίτερα καλά, όπως στην Ινδία, τη Γαλλία, την Ιταλία και χώρες της Μέσης Ανατολής. Οι στόχοι μας είναι διαφορετικοί ανάλογα την περιοχή. Για παράδειγμα στη Ρωσία ήδη είμαστε στη δεύτερη θέση. Ίσως του χρόνου να είμαστε νούμερο 1. Στην Ταϊλάνδη ο στόχος μας είναι η κορυφαία τριάδα. Για την Ευρώπη ο στόχος μας είναι να είμαστε στην κορυφαία τετράδα μέχρι το 2020. Πάντως σε γενικότερο πλαίσιο, θα θέλαμε να είμαστε στην κορυφαία πεντάδα κατασκευαστριών παγκοσμίως.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Honor

Samsung, Apple και Xiaomi πρώτες στις παγκόσμιες αποστολές smartphone

Oι αποστολές προϊόντων ΟΕΜ στην Κίνα κατέγραψαν διψήφια αρνητική ανάπτυξη το 2022, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, γεγονός που οδήγησε σε μείωση των παγκόσμιων αποστολών.

Smartphones Honor Android smartphones Honor

Honor Magic 4 Lite: Η δύναμη της μαγείας +Google Play

Αυτό είναι το Honor Magic 4 Lite και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά σύντομα και μάλιστα με Google Play και GMS services.

Smartphones Honor

Honor X9 5G: Ένας ακόμα παίκτης στην mid-range κατηγορία

To έχουμε γράψει αρκετές φορές ότι η mid-range κατηγορία είναι εκείνη που συγκεντρώνει το μεγάλο ενδιαφέρον των καταναλωτών και η Honor μάλλον… συμφωνεί μαζί μας.

Smartphones Honor

H Honor ετοιμάζει παρουσιάσεις νέων μοντέλων στις 29 Μαρτίου

Ένα νέο event ετοιμάζει η Honor για τις 29 Μαρτίου, με τον τίτλο “Ready To Go Beyond”, με νέα smartphones.