Συνέντευξη με τον Marco Tecchio, Product Manager των WIKO smartphones

Συνέντευξη με τον Marco Tecchio, Product Manager των WIKO smartphones, Συνέντευξη με τον Marco Tecchio, Product Manager των WIKO smartphones

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης IFA 2018 είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον Marco Tecchio, Product Manager των WIKO smartphones και να μάθουμε για την νέα σειρά smartphones με notch και face unlock Wiko View2 Plus και View2 Go αλλά και το entry level Harry2.

Η Wiko mobile είναι μια εταιρεία με έδρα την Γαλλία και τα smartphone της κυκλοφορούν στην Ελλάδα από τον περασμένο Μάρτιο. Τα νέα μοντέλα αναμένεται να προσγειωθούν στη χώρα μας μέχρι το τέλος του έτους.

Τι νέο παρουσίασε η Wiko στην έκθεση IFA 2018;
Marco Tecchio: Παρουσιάσουμε τα νέα View2 Go, View2 Plus και Harry2. Επεκτείναμε δηλαδή τη σειρά View2, την οποία ανακοινώσαμε στην έκθεση MWC 2018 τον περασμένο Φεβρουάριο στη Βαρκελώνη και έχουμε κι ένα νέο entry level smartphone, το Harry2.

Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει στα νέα View2;
Marco Tecchio: Αυτό που ξεχωρίζει τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι η οθόνη αναλογίας 19:9 και ο νέος σχεδιασμός. Επίσης το ό,τι έχουν οθόνη HD μεγέθους 5,93 ιντσών.
Στο εσωτερικό τους χτυπά ένας οχταπύρηνος επεξεργαστής. Πιο συγκεκριμένα το View2 Go έρχεται με τον Snapdragon 430 και το View2 Plus με το Snapdragon 450. Το View2 Go έρχεται με 3GB RAM και 32GB ROM και το View2 Plus με 4GB RAM και 64GB ROM. Η χωρητικότητα των μπαταριών τους είναι στα 4000mAh, κάτι που τους δίνει αυτονομία μίας ημέρας για εντατική χρήση του προϊόντος.

Ποια είναι η φωτογραφική εμπειρία των νέων View2 Go και View2 Plus;
Marco Tecchio: Αναφορικά με την εμπειρία που προσφέρει η κάμερα, τα δύο smartphone μας έρχονται με έξυπνη κάμερα. Το View2 Go έρχεται με κάμερα στα 12MP και το View2 Plus με διπλή κάμερα στα 12 και 5MP. Η κάμερα αυτή θα λαμβάνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φως ώστε ο χρήστης να έχει πιο ακριβή εφέ και φωτισμό στις εικόνες του. Η κάμερα των 12MP διαθέτει αισθητήρα IMX 486 με 1,25 microns. Αυτό εξασφαλίζει τη συλλογή περισσότερων πληροφοριών σχετικά με το φως ώστε οι φωτογραφίες να βγαίνουν φωτεινές ακόμη και σε συνθήκες χωρίς φως.
Τις επόμενες μέρες πρόκειται να κυκλοφορήσουμε μια ενημέρωση στις συσκευές μας προκειμένου να «αποκτήσουν» τεχνητή νοημοσύνη, κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα καλύτερα αναγνώριση εικόνας. Η κάμερα θα αναγνωρίζει το σκηνικό και θα ενεργοποιεί αυτόματα τις απαιτούμενες ρυθμίσεις.

Άλλα χαρακτηριστικά των νέων View2 Go και View2 Plus;
Marco Tecchio: Οι συσκευές αυτές επίσης έρχονται με Face Unlock που επιτρέπει το ξεκλείδωμα της συσκευής κοιτάζοντας απλά την κάμερα και με Android Oreo 8.1. Όπως ήδη ανέφερα, ο σχεδιασμός των προϊόντων είναι πολύ όμορφος αλλά και το πίσω μέρος του ξεχωρίζει. Το View2 Go έρχεται σε 4 χρώματα: Anthracite, Cherry Red, Deep Bleen και Supernova. Το bleen είναι ένα χρώμα της εταιρείας μας, μια μείξη ανάμεσα σε μπλε και πράσινο (blue-green). Το Supernova είναι ένα νέο χρώμα που αρχίζει από το χρώμα της λεβάντας και σταδιακά καταλήγει σε bleen. Το View2 Plus έρχεται σε 3 χρώματα: Anthracite, Gold και Supernova.

Ποιες είναι οι τιμές τους;
Marco Tecchio: Οι τιμές είναι 159 ευρώ για το View2 Go και 249 ευρώ για το View2 Plus. Το Plus έρχεται με 1 GB παραπάνω RAM, καλύτερο επεξεργαστή και αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος.

Πείτε μας και λίγα λόγια και για το entry level Harry2
Marco Tecchio: To Harry2 αποτελεί ένα entry level smartphone. Διαθέτει μεταξύ άλλων σύνδεση 4G LTE και έρχεται με ευρεία οθόνη αναλογίας 18:9 και μέγεθος 4,45 ίντσες. Έχεις με αυτόν τον τρόπο μια τρομερή εμπειρία σε μικρό σχετικά μέγεθος. Η προτεινόμενη τιμή του είναι 119 ευρώ.

Ξέρετε πόσα μοντέλα διατίθενται στην Ελλάδα;
Marco Tecchio: Βασικά έχουμε μια ευρεία σειρά προϊόντων, αλλά νομίζω ότι δεν μπορώ να σας αποκαλύψω τον ακριβή αριθμό. Όπως και να έχει, αυτή τη στιγμή φτιάχνουμε το πλάνο μας και σκεφτόμαστε να φέρουμε στην Ελλάδα το View2 Go.

Συνέντευξη με τον Marco Tecchio, Product Manager των WIKO smartphones, Συνέντευξη με τον Marco Tecchio, Product Manager των WIKO smartphones

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business interview Realme Realme Android smartphones

Συνέντευξη με τον Jason Guo, Διοικητικό Στέλεχος της Realme για την Ανατολική Ευρώπη

Πριν λίγες μέρες είχαμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε μια ζωντανή συνέντευξη online μέσω βίντεοκλήσης με τον Jason Guo, Διοικητικό Στέλεχος της Realme για την Ανατολική Ευρώπη.

Business interview

Συνέντευξη με τον Stanislav Protassov, Πρόεδρο και συνιδρυτή της Acronis

Το Techblog βρέθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας προσκελημένο της εταιρείας Acronis για να παρακολουθήσουμε από κοντά τις εργασίες του Συνεδρίου Acronis Developers Conference. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον Stanislav Protassov, Πρόεδρο και συνιδρυτή της Acronis, υπεύθυνο για ολόκληρο το τεχνικό τμήμα της εταιρίας.

Reviews IFA 2018 Sony

Η Sony στην έκθεση IFA 2018: Booth tour video

Ένα από τα πιο ολοκληρωμένα booth είναι η Sony στην έκθεση IFA 2018 που έκλεισε τις πύλες τις την προηγούμενη εβδομάδα. Το Techblog ήταν εκεί και ετοίμασε για όλους τους φίλους της τεχνολογάς και της Sony Mobile ένα χορταστικό booth tour video με πρωταγωνιστή – φυσικά – το Sony XPERIA XZ3!

Smartphones Honor IFA 2018 interview

Συνέντευξη με τον George Zhao, Πρόεδρο της Honor

Το Honor Magic 2 με επεξεργαστή Kirin 980 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στα χέρια του George Zhao, Πρόεδρο της Honor κατά τη διάρκεια του επίσημου press event της εταιρείας στην έκθεση IFA 2018 στο Βερολίνο.