Τα iPhone Xs και Xs Max είναι πολύ καλά smartphone αλλά το Note 9 είναι καλύτερο, σύμφωνα με το Consumer Reports

iphone xs xs max πολύ καλά smartphone note 9 καλύτερο, Τα iPhone Xs και Xs Max είναι πολύ καλά smartphone αλλά το Note 9 είναι καλύτερο, σύμφωνα με το Consumer Reports

Σύμφωνα με το Consumer Reports, τα iPhone Xs και iPhone Xs Max είναι δύο smartphone κορυφαίας ποιότητας και επιδόσεων, αλλά το Galaxy Note 9 είναι καλύτερο κερδίζοντας στα “σημεία”.

Κάθε φορά που γίνονται τέτοιου είδους δοκιμές ανάμεσα σε flagship smarpthones, υπάρχει η ανησυχία πως τα αποτελέσματα θα έχουν αρκετές δόσεις από την υποκειμενική άποψη αυτών που τις κάνουν, ακόμα και αν πρόκειται για τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Consumer Reports. Έτσι, παρά το γεγονός πως το Consumer Reports παραδέχτηκε πως οι αλλαγές στα νέα iPhone σε σύγκριση με τα προηγούμενα του 2017 είναι σημαντικές, αυτές δεν είναι ικανές να φέρουν τα Xs και Xs Max στην κορυφή, με το Galaxy Note 9 να παραμένει το καλύτερο smartphone.

Το iPhone X δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στις δοκιμές του Consumer Reports για το 2017 αλλά αυτή τη χρονιά, τα iPhone Xs και Xs Max καταφέρνουν να σταθούν πολύ καλά στον τομέα της αυτονομίας, τη βελτιωμένη ποιότητα των καμερών αλλά και των πολύ βελτιωμένων επιδόσεων λόγω του επεξεργαστή A12 Bionic.

Ένα αρνητικό στις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν έχει να κάνει με την αντοχή των νέων iPhone στις πτώσεις, με το Galaxy Note 9 να τα καταφέρνει πολύ καλύτερα. Παρά το γεγονός αυτό, το iPhone Xs Max είναι αρκετά ανθεκτικό μιας και κατάφερε να μη διαλυθεί μετά από 100 πτώσεις από κάθε πιθανή γωνία πτώσης, χωρίς να σημαίνει πως οι κάτοχοί του δεν πρέπει να αγοράσουν μια προστατευτική θήκη.

Όσον αφορά τον τομέα της αυτονομίας, τα iPhone παραδοσιακά αντιμετωπίζουν πρόβλημα, με το iPhone X του 2017 να έχει αυτονομία 19.5 ωρών τη στιγμή που τα iPhone Xs και Xs Max έχουν 24.5 και 26 ώρες αντίστοιχα. Αντιθέτως, τα νέα iPhone χρειάζονται αρκετές ώρες για να φτάσουν από το 0% στο 100% με το φορτιστή που δίνει η Apple στη συσκευασία τους. Πιο συγκεκριμένα, το iPhone Xs χρειάζεται 3 ώρες και 15 λεπτά, το iPhone Xs Max 3 ώρες και 30 λεπτά, τη στιγμή που το Note 9 φορτίζει μέσα σε 1 ώρα και 45 λεπτά.

Οι κάμερες των νέων iPhone, σύμφωνα με το Consumer Reports, πραγματοποιούν λήψεις με βελτιωμένη ποιότητα σε σύγκριση με αυτές του iPhone X, ενώ οι δοκιμές έδειξαν πως οι λήψεις είναι πολύ καθαρές και ποιοτικές, με αυτές του Note 9 να υπολείπονται των iPhone αλλά σε τέτοιο βαθμό που οι διαφορές δε γίνονται εύκολα αντιληπτές και φυσικά χωρίς να σημαίναι πως η ποιότητα των φωτογραφιών του Note 9 δεν παραμένει εξαιρετική.

Τέλος, οι επιδόσεις των νέων iPhone, μέσα απο benchmarks που έγιναν, έδειξαν πως πετυχαίνουν καλύτερα σκορ από το Note 9, με τη διαφορά στις επιδόσεις να μη γίνεται αντιληπτή στην καθημερινή χρήση ανάμεσα τους. Οι διαφορές εντοπίζονται στο ότι ο A12 Bionic θα μπορεί να ανοίγει τις εφαρμογές πιο άμεσα και να διαχειρίζεται κάθε είδους γραφικά που εμφανίζονται σε video games και augmented reality εφαρμογές πιο ομαλά από το Note 9, αλλά σε σημείο που να μη γίνεται εύκολα αντιληπτό.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Konstantinos

Οποτε το iphone ειναι καλυτερο σε επιδοσεις/καμερα; Αλλα επειδη το samsung αντεχει τις πτωσεις το βγαζει καλυτερο σωστα;

John

Πεταμένα λεφτά και το Note πόσο μάλλον τα iphone που έχουν και τους περιορισμούς του IOS (ούτε τα εικονίδια δεν μπορείς να αλλάξεις , έλεος). Αγοράζεις 2-3 πολύ καλά κινητά (σχεδόν ισάξια) με τα ίδια λεφτά.
Ειδικά στην Ελλάδα είναι τραγικό να βλέπεις άτομα που βγάζουν 600 ευρώ το μήνα και να μαζεύουν λεφτά ένα χρόνο για να πάρουν iphone ή να βάζουν 48 δόσεις σε κάρτες.

johny

Δηλαδή επειδή αντέχει στις περισσότερες πτώσεις.αλλα με όλα αυτά που διάβασα είναι σαν να λέει πρόσεχε γιατί αν γλιτώσεις τις 100 πτώσεις θα έχεις το καλύτερο κινητό γιατί εκεί που χάνει είναι στις πτώσεις.ειμαι σίγουρος πως αν είχε γίνει το όλο πειραμα με τις πτώσεις ξανά και ξανά το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό.μπορει το αιφον η και σαμσουνγκ από τις πρώτες πτώσεις να είχε βγει νοκ άουτ.κανεις δεν είπε ότι δεν είναι και τα δύο δύο πάρα πολύ καλές συσκευες.ισως οι καλύτερες μαζί με την Χαβάη που έρχεται σε λίγες ημέρες.αναλογα και τα γούστα βεβαια γιατί εγώ πχ προτιμώ το ios.περα από αυτό όμως το συγκεκριμένο τεστ στα δικά μου τουλάχιστον μάτια είναι ότι να ναι.αλλα τι να πεις η λεπτομέρια κάνει την διαφορά.γι αυτό θα πάρεις την καλύτερη θήκη για να έχεις και το καλύτερο κινητό.και άσε μωρέ είναι καλύτερο σε καμερα;σε λειτουργικό;σε αυτονομία μπαταρίας;σε οθόνη;στο τσιπ 7nm;δεν μας νοιάζει!αν σου πέσει 100 φορες τέλος.νικητης ο άλλος.ελεος απλά..Κώστα κάνε αυτή την παρουσίαση σε παρακαλώ με το max για να γουστάρουμε αυτοί που το γουστάρουμε τέλος πάντων.να γράψω και ένα υστερόγραφο..Κώστα αν και γουστάρω σαν τρελός την apple θα ήθελα να αναφέρεις και για τον φορτιστή που δεν περιλαμβάνεται στη… Συνέχεια »

Navarxos

το iphone ειναι λιγο καλύτερο σε πραγματα που δεν γίνονται αντιληπτά αλλα το note εχει περισσότερες λειτουργίες που το iphone δεν εχει

χρηστος

Κραζουν πολλοι το Note. Αγορια μου, το Note εχει και θυρα ακουστικων και μεγαλυτερη μπαταρια (με γρηγορη φορτιση εντος κουτιου..) και IP68 και πενακι. Χωρις notch. Το iphone τα σνομπαρει ολα αυτα και χαιρεστε που εχει κατι ακατανοητες μοναδες παραπανω στα benchmarks & ενα βαθμο καλυτερη καμερα στο DxO..

JohnWave

Καταρχάς μιλάμε για δύο συσκευές με διαφορετικά λειτουργικά. Πολλούς χρήστες δλδ δεν τους απασχολεί καν αυτή η σύγκριση γιατί δεν θέλουν να αλλάξουν λογισμικό. Τώρα για αυτούς που μπορούν να πηγαίνουν από το ένα λογισμικό στο άλλο και δεν είναι φανατισμένοι είτε με την Apple είτε με τη Samsung θα έλεγα ότι : Σε ποια σημεία είναι καλύτερο το XS Max: 1. Tαχύτερο λογισμικό με τη διαφορά να φαίνεται κυρίως στα βαριά παιχνίδια και όχι σε πράγματα καθημερινότητας (πχ web browsing) 2. Eλαφρώς καλύτερη πίσω κάμερα στις λήψεις σε καλό φωτισμό. 3. Kαλύτερος ήχος από τα εξωτερικά ηχεία 4. Γρηγορότερα updates Σε ποια σημεία είναι καλύτερο το Note 9: 1. Σαφώς καλύτερη κάμερα σε χαμηλό φωτισμό οπότε καλύτερη κάμερα overall. 2. Δυνατότητα προσθήκης κάρτας μνήμης. 3. Καλύτερη μπαταρία. 4. Πιο γρήγορο downloading και uploading. 5. Πενάκι. 6. Θύρα ακουστικών. 7. Φορτιστής ταχείας φόρτισης στο κουτί. 8. Ευκολότερη συνδεσιμότητα/συνεργασία με περιφερειακές non apple συσκευές. 9. Χαμηλότερο κόστος service 10. Xαμηλότερη τιμή Αν ξέχασα κάποιο βασικό σημείο για τη μία ή την άλλη συσκευή, συμπληρώστε. Προσωπικά για τους heavy gamers που δεν τους νοιάζει η τιμή, θα του έλεγα να πάρουν το XS Max. Για όλους τους υπόλοιπους το Note 9. Mιλώ… Συνέχεια »

GS

Βλέποντας και τα 2 κινητά παραττηρώ όοτι το Note 9 έχει περισσότερα θετικά σε σχέση με το XS Max και θα τα αναλύσω. Λοιπόν έχουμε και λέμε: 1)Audio jack 3.5mm 2)Όχι notch 3)Μπαταρίια μεγαλύτερη σε μικρότερες ίντσες άρα μεγαλύτερη αντοχή (βέβαια εξαρτάται από την χρήση) 4)Πενάκι 5)Δυνατότητα επέκτασης μνήμης 6)Δίκαρτο (το XS Max δεν το λες δίκαρτο μιας και η eSIM δεν υποστηρίζεται ακόμα) 7)Καλύτεη κάμερα με μεγαλύτερο διάφραγμα 8)Όχι αναγκαστικά beauty mode ενεργοποιημένο μιας και επηρεάζει τη φωτογραφία στο iphone. 9)Samsung paypal 10)Τιμές ανάλογα με τη μνήμη (όχι ότι αξίιζει και τα 1300 ευρώ το μεγάλο αλλά τα 1789 του 512 είναι πραγματικά απαράδεκτη). Όσον αφορά τις οθόνες μιας και χρησιμοποιεί οθόνη Samsung το iphone το λες και ισάξιο με την οθόνη του Note 9.Για τους επεξεργαστές δεν θα πω κάτι.Τώρα εαν το iphone ανοίγει τις εφαρμογές 1 η 2 δευτερόλεπτα νωρίτερα δεν θα απογοητεύσει και κανέναν έτσι και αλλιώς γρήγορα είναι και τα 2.Ίσως να μου αρέσει η κομψότητα του iphone και τα αλουμίνια που χρησιμοποιεί και του δίνει ένα πολύ premium στυλ αλλά και το Note 9 έχει την ομορφιά του.Πάντως ένα σημαντικό υπερ του iphone είναι οι γρήγορες ενημερώσεις (όντως σαν κλειστό λειτουργικό).Βέβαια όπως είπα κανένα… Συνέχεια »

ΚώσταςD.

JohnWave, GS, θα συμφωνήσω μαζί σας.

Δημήτρης Ν

Σαν κατασκευή είναι καλύτερο το iphone έχει και το ανοξείδωτο ατσάλι το οποίο τι κάνει ποιο premium στο χέρι από θέμα κάμερας ξέρω ότι το iphone σε νυχτερινές υστερεί αρκετά σε σχέση με το note 9 μου το είπε άτομο το οποίο τα έχει και τα δύο απλά το iphone κερδίζει στο bokeh και στο dynamic range.
Πολλούς τους βολεύει και το πενάκι σε πολλά αν η apple έβαζε στο xs max θα ήταν ποιο ολοκληρωμένη συσκευή ίσως από του χρόνου αλλά είναι και θέμα διαφοράς στα χρήματα 350 με σχεδόν 500 για Μαξ είναι μεγάλη διαφορά

Δημήτρης Ν

@Gs συμφωνώ σχεδόν σε όλα από μπαταρία πάντως ναι έχει μικρότερη αλλά θα δείξει πόσο περισσότερο κρατάει λογο ios πάντα σχεδόν τα ios κρατάνε αρκετά περισσότερο μπαταρία από αλλά με λίγο μεγαλύτερη αλλά οκ 4000 έχει το note 9.
Κάμερα σε κόντρα ήλιο και σύννεφα και bokeh κερδίζει το iphone αλλά σε χαμηλό φωτισμό χανει.
Πενάκι για πολλούς μεγάλο πλεονέκτημα
Μετά τιμή 850 βρίσκεις το note 9 αν δεν κάνω λάθος το μεγάλο το xs max κοντά στα 1400 νομίζω δεν είναι και μικρή διαφορά.
Προσωπικά 64 του iphone τα θεωρώ λίγα και με τέτοια τιμή κατευθείαν θα πήγαινα στα 256 αλλά μιλάμε για 1550 ευρώ τραγικά πολλά

johny

@Δημήτρη το ios ναι αλλά σε συνδιασμό με τον Α12 των 7nm που καταναλώνει λιγότερη ενέργεια.κακα τα ψεμματα αλλά έτσι και το max είχε μικρότερη τιμή περιλαμβανε ταχυφορτιστη και την προέκταση για τα ακουστικά και είχε εσωτερικά και μια μπαταρία 4000,θα συμφωνήσετε όλοι πως δεν θα είχε αντίπαλο.οχι ότι είναι ακατόρθωτο αυτό που γράφω αλλά επιβάλεται σε μια τιμή που η φτινοτερη είναι 1.340 να περιλαμβάνει τουλάχιστον και τα ασύρματα ακουστικά και τον γρήγορο φορτιστή.και 1.340 και 64 gb είναι όντως λίγα αν και παντα 64 είχα και δεν είχα πρόβλημα.ομως με τα λεφτά αυτά όχι είναι λιγα τα gb.

Petros

To note ειναι σαν τα range rover ειναι για άρχοντες το iPhone ειναι σαν το cayenne το παίρνουν για μοστρα

Kostas

Ο φίλος πιο κάτω #JohnWave τα είπε καλύτερα από τον καθένα.
Τώρα, όσοι θέλουν να μένουν μόνο στην αντοχή από πτώσεις είναι δικαίωμά τους.

βασιλης

Αν κι η συγκριση γινεται παντα μ αυτα που βλεπουμε κι οχι μ αυτα που ΘΑ κυκλοφορησουν,οπως εχει η σειρα τους,τα xs,κανονικα, θα πρεπει να συγκριθουν με το επερχομενο s10 που θα φοραει κι αυτο καινουριο επεξεργαστη καθως και βελτιομενες καμερες κι ισως μπαταρια καθως κι αλλα καλουδια.Εκει θα ναι η σωστη συγκριση συσκευων και value for money.Παντα στα μη πλαισια φανατισμου,αλλα στην ματια ενος ανθρωπου που αγαπαει κι εκτιμα τα τεχνολογικα καλουδια.

Δημήτρης Ν

Σίγουρα αν το iphone είχε 4000 μπαταρία θα τα πήγαινε καλύτερα. Εναν ασύρματο φορτιστή θα έπρεπε να δίνει στάνταρ στο πακέτο με τόσα χρήματα που κοστίζει.

Mp

Note 9 φυσικα καλητερη μπαταρια σε fhd+
καλητερη οθονη ποιο φωτεινη,
s pen
καλυτερα ακουστικα
γρηγορο φορτιση
ανταπτορες usb κτλ
Καλυτερα ηχεια akg
Καλυτερη καμερα μιας και ολα τα κινιτα λιγο πολυ βγαζουν την ημερα μια χαρα
3.5 θυρα
Για την καμερα που ειναι στο κεντρο κανεις δεν λεει τιποτα στην γωνια πανω αριστερα που εχουν τα iphone μερικες φορες βαζεις το χερι μπροστα και βγενουν θαμπες χωρις να το καταλαβεις+το καρουμπαλο που πεταγετε.
παει ο steve jobs παει και η apple

Βασιλης

Όλοι εσείς που σχολιάζεται δουλέψετε με κανένα απο αυτά??για το άθλιο μάτι του Κύκλωπα και τη κάμερα που προεξέχει σα καβλοσπυρο του iPhone δεν λέτε τίποτα????Ποια κάμερα του iphone????Μόνο 3/5 φωτο της προκοπής ενώ το note 9 όλη η οθόνη…Δεν μιλάω για λειτουργίες…πολυ μπροστά το note….πως αρέσει αυτό το χοντρό έκτρωμα μου είναι άδιανοητο…Όσο για τη τιμή….αι στο διάολο ρε apple….αυτά από μένα….

METTEORR

Ποσά λάδωσε η Samsung την Consumer reports για να βγαλει την παντόφλα της ως «καλυτερο τηλεφωνο» ;;;το Iphone παραδέχεται οτι βγάζει καλύτερες φωτο ειναι πιο γρήγορο πιοποιοτικο με καλυτερη μπαταρία ,πιο άνετο και οι δικαιολογία ειναι οτι οι διάφορες δεν γίνονται αντιληπτές;;;;ΤΙΛΕΣΜΩΡΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;

METTEORR

Θέλετε τα πραγματικά θετικά του Iphone?

Ειναι ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ και οχι ολοκληρωτικά κινεζοταϊβανεζικο.

Η κάμερα του τα βάζει με επαγγελματικές DSLR και βιντεοκάμερες κινηματογραφικές όπως αυτές τις RED των 30.000$

Ο επεξεργαστής του Α12 bionic θα επιβιώσει για τουλάχιστον 7 χρωνια ακομα ενω της Samsung σε ενα χρωνο θα σέρνετε.

Το μικρόφωνο του ειναι για επαγγελματικές η ζωγραφίσεις με κορυφαία ποιοτητα φτάνοντας επαγγελματικές συσκευές ηχωγραφισης ενω της Samsung οχι.ειναι ενα απλό κινεζικό μικρόφωνο που σύντομα θα χαλάσει.

Το ηχείο ειναι οτι καλυτερο υπαρχει.συνδιασμος καταπληκτικού μπάσου ,έντασης και ποιότητας που δεν υπαρχει πουθενά.

FACE ID 1000 φορές πιο ασφαλές απο της Samsung που το ξεκλειδωνεις με μια φωτογραφία.

Αγοράζεις με 30€ 200 ολόκληρα γίγα στο iCloud και αποθήκευσης τα πάντα εκεί.μια καρτα SD 200GB ξέρετε ποσό κανει;πανω απο 100€!και μπορει άνετα να χαθεί η να χαλάσει απο βραχυκύκλωμα και να τα χάσεις όλα.

Ποσό το εξερετικης ποιότητας FaceTime

Και iMessage!

Και findmyiphone

Και τόσες εφαρμογές που τα Android δεν θα εχουν ουτε σε 40 χρωνια!

Γιατι η Apple ειναι 500 χρωνια μπροστά.ο λογως;τον είπα στην αρχή.ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙΙΙ.και στα αμάξια τους αιώνες μπροστά και στην μουσική τους και στον πολιτισμό τους και στα πάντα τους και στην τεχνολογίας τους! ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑ ΛΟΙΠΩΝ!

Vendetta

+30000 στον @METTEΩRR

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.