Smartphones

Τα νέα Huawei Mate 30 και Mate X: Δεν θα έχουν Google Play Services

Η Huawei έχει αποκλειστεί τους τελευταίους μήνες από την Αμερική με αποτέλεσμα αρκετές εταιρείες να διακόψουν τις σχέσεις μαζί της ενώ κάποιες άλλες προσπαθούν να λάβουν την ειδική άδεια από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Ο αποκλεισμός που αποφάσισε ο Αμερικανός πρόεδρος δημιούργησε ένα μεγάλο πρόβλημα στην σχέση της Huawei με την Google. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα η Huawei δεν θα μπορέσει να ενσωματώσει στην επόμενη μεγάλη σειρά, Mate 30 αλλά και το πρώτο foldable smartphone Mate X μία πλήρης έκδοση του Android.

Σήμερα, μία πηγή επιβεβαιώσε ότι ο Κινεζικός κολοσσός δεν θα μπορέσει να ενσωματώσει στα επόμενα smartphone του τα Gmail, Chrome, Youtube και το πιο σημαντικό δεν θα έχουν Google Play Services.

Αυτό δεν σημαίνει ότι τα τηλέφωνα θα έχουν κάποιο άλλο λειτουργικό. Απλά αντί να τρέχουν την ίδια έκδοση Android με τις υπόλοιπες εταιρείες θα τρέχουν την open source έκδοση του λειτουργικού. Αυτή η αλλαγή σύμφωνα με ερευνητές θα επηρεάσει τις πωλήσεις της Huawei εκτός Κίνας όπου αναμένεται πτώση τουλάχιστον της τάξεως του 30%.

Πηγή

Σχόλια

  • Αυτο θα ειναι και το τελος της. Δε χαίρομαι γιατι οσο υπηρχε η samsung που με ενδιαφέρει εδινε κατι καλύτερο. Τωρα που η huawei ειναι εκτος μας κερασε το σαπακι note 10...

    Υποθέτω οτι αν συνεχιστει για πολυ το ban τοτε και η ελληνική αντιπροσωπεία της huawei θα εχει το μελλον της αντιπροσωπείας της lg στη χωρα μας.... Άτακτη φυγη...

    • Ποιο σαπακι Note 10 ? Έχεις κάψει κύτταρα ρε φίλε ; Είναι το μοναδικό με exynos που είναι κατά 99% το ίδιο γρήγορο με τον SD. Βρες πρώτα τα λεφτά να το πάρεις και μετά να το κρίνεις. Σαπακι και σαπακι με έχει πιάσει κόψιμο.

  • Ξέρει κανείς τι θα γίνει με τις υπάρχουσες συσκευές της εταιρίας; θα κρατήσουν εφαρμογές τις Google?

  • Προφανώς και μιλάμε για εξέλιξη που ισοδυναμεί με καταστροφή. Καλό θα ήταν να βλέπαμε μια εναλλακτική του Android, αλλά από τη στιγμή που γίνεται βεβιασμένα και χωρίς πολυετή σχεδιασμό, μιλάμε για πισωγύρισμα για την εταιρία. Κρίμα, μεγάλο κρίμα.

    • Μόλις δώσουν οι Κινέζοι open το 5g θα σου πω εγώ πως θα ξανά γίνουν κολλητοί και οι δυο τους!!!

  • Όταν η πηγή μου των νέων στην τεχνολογία είναι το Techblog το οποίο έχει για πηγή άλλες ιστοσελίδες οι οποίες άλλες ιστοσελίδες έχουν για πηγή άλλες ιστοσελίδες όπως συμβαίνει τώρα σε αυτό άρθρο αναρωτιέμαι κατά πόσο ισχύουν πραγματικά ή κατά πόσο δούλεμα τρώω, δεν έχω σπουδάσει δημοσιογραφία αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος πως η ενημέρωση και τα άρθρα δεν γίνεται με πληροφόρηση από άλλες πηγές που οι άλλες πηγές την πήραν από αλλού που εκείνες ένας θεός ξέρει που της βρήκαν ή αν τις εφευρίσκουν με αποτέλεσμα την παραπληροφόρηση, και γενικός σαν Techblog ηρεμήστε και λίγο με την Huawei, κάθε λίγο και λιγάκι άρθρο για το ότι δεν θα έχει Google Play και Androit, ούτε η υπενθύμιση στο κινητό δεν κάνει έτσι...

    • Συμφωνω σε ολα απλα αυτο που λες για τη συχνοτητα των αρθρων της Huawei ειναι σημαντικο για την ελλαδα αφου εχει μεγαλο μεριδιο αγορας επομενως πολλοι ενδιαφερονται για το τι θα γινει με τα προιοντα της.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Ανδρονικίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.