Τα νέα iPhone ενδιαφέρουν τους καταναλωτές περισσότερο το Note 9

νέα iphone ενδιαφέρον περισσότερο galaxy note 9, Τα νέα iPhone ενδιαφέρουν τους καταναλωτές περισσότερο το Note 9

Έρευνα του PC Mag στις Η.Π.Α έδειξε πως οι καταναλωτές περιμένουν την κυκλοφορία των νέων iPhone με μεγαλύτερη ανυπομονησία από το Galaxy Note 9, αλλά και περισσότερο από κάθε άλλο smartphone που πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2018.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε καταναλωτές στις Η.Π.Α έδειξε ποιό είναι το smartphone το οποίο περιμένουν να δουν περισσότερο από όλα μέχρι το τέλος του έτους. Τα αποτελέσματα δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και το Galaxy Note 9 που παρουσιάστηκε επίσημα πριν τρεις ημέρες δεν είναι στην κορυφή της προτίμησής τους, συγκεντρώνοντας ποσοστό 24%.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας για το ποιό smartphone αναμένεται με μεγαλύτερη ανυπομονησία βρίσκονται τα νέα iPhone που πρόκειται να παρουσιαστούν το Σεπτέμβριο. Τα νέα μοντέλα της Apple συγκέντρωσαν ποσοστό 42%, αφήνοντας τη Samsung στη δεύτερη θέση, δείχνοντας πως το δείγμα των 1555 καταναλωτών που συμμετείχαν στην έρευνα, παρόλο που είναι μικρό, είναι ενδεικτικό της προτίμησής τους αναφορικά με τα smartphone που θα εμφανιστούν μέσα στο 2018.

Ανησυχητικό είναι το γεγονός πως το 11% των συμμετεχόντων στην έρευνα δεν έχουν ενδιαφέρον για κάποια συσκευή, δείχνοντας πως ο κορεσμός και η προσμονή για κάτι νέο πάντα υπάρχει, από τη στιγμή που τα επερχόμενα smartphone δε φαίνεται να καλύπτουν τις ανάγκες τους. Στον αντίποδα, τα 2/3 των καταναλωτών δείχνουν να προτιμούν τα iPhone και τα Galaxy smartphone έναντι όλων των υπολοίπων, κάτι που δείχνει ότι τα smartphone των άλλων εταιρειών βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα ενδιαφέροντος, παρά το γεγονός πως μπορεί να διαθέτουν τεχνικά χαρακτηριστικά ίδια με τα αντίστοιχα Samsung Galaxy.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες εταιρείες, τα αποτελέσματα δημιουργούν προβληματισμό, μιας και τα Google Pixel 3 συγκέντρωσαν 7%, το LG V40 4%, το Mate 20 3%, το OnePlus 6T 2%, ενώ 6% συγκέντρωσαν οι υπόλοιπες συσκευές για τις οποίες απάντησαν οι συμμετέχοντες στην έρευνα.

Τέλος, μπορεί το Note 9 να τερμάτισε στη δεύτερη θέση αλλά επιμέρους στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι το 8% όσων ενδιαφέρονται σε αυτό, είναι χρήστες κάποιου iPhone, ενώ το 76% είναι ήδη κάτοχοι ενός Samsung smartphone. Επιπλέον, από όσους περιμένουν την κυκλοφορία του Note 9, το 3% σκοπεύει να το προ-παραγγείλει, το 2% θα το αγοράσει μόλις κυκλοφορήσει επίσημα, το 12% θα διαβάσει τα πρώτα reviews για να αποφασίσει αν θα το αγοράσει, ενώ το 28% δήλωσε πως θα περιμένει την επόμενη συσκευή για να αγοράσει το Note 9, εκμεταλλευόμενοι μια πιθανή μείωση στην τιμή του.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panoslast

Όποτε τους ενδιαφέρει μια συσκευη που δεν έχει βγεί καν?
Λογικό αυτό είναι το μαρκετινγκ!!!
Εμένα με ενδιαφέρει το note 10 πιο πολύ βέβαια.

Petros

1 στους 4 ενδιαφέρει μια συσκευή που υπάρχει ηδη NOTE και οι υπόλοιποι για συσκευές που θα βγουν στο μέλλον και ειδικά στην Apple ολοι η σειρα της μαζί την βαλαν… 4 συσκευές!!!

alxgiann

Παρακαλώ να αλλάξει ο τίτλος του άρθρου σε ” Τα νέα iPhone ενδιαφέρουν τους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ καταναλωτές περισσότερο από το Note 9″, για να μην υπάρχουν παρανοήσεις ως το πόσο μας αφορούν τα γραφόμενα.
Η Αμερικάνικη αγορά λειτουργεί με τους δικούς της, εντελώς διαφορετικούς κανόνες και δεν αποτελεί καν ένδειξη για το τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο. Όταν οι αμερικανοί καταναλωτές, αρχίσουν να μην “αγοράζουν” συσκευή από την περιορισμένη γκάμα πους τους διαθέτει ο πάροχος κατά την ανανέωση του συμβολαίου, τότε θα αρχίσουν να έχουν κάποια σημασία και οι αντίστοιχες ” Έρευνες “.

Tasos

Για αυτούς που παρερμηνεύουν τα αποτελέσματα και βγάζουν δικά τους συμπεράσματα, η έρευνα έγινε πριν ανακοινωθεί το note 9, δηλαδή όλες οι συσκευές ήταν μη ανακοινωμένες και ναι η πλειονότητα των αμερικανών ενδιαφέρεται για τα iPhone, τίποτα καινούργιο.

Agnostos13

@alxgiann:
Περιμένεις να διαβάσεις τις έρευνες για να δεις για τι ενδιαφέρεσαι;
Να μαντέψω είσαι από αυτούς που κοιτάνε τις δημοσκοπήσεις για να επιλέξουν τι θα ψηφίσουν;

metalmania

Panosiast υπαρχει μια πιθανοτητα να μην ξαναυπαρξει σειρα note περαν του 9 παρα μονο s10 κλπ.Αν ισχυιυν σχετικες αναφορες οι οποιες ακουστηκαν προσφατα

giorgosgek

καλα ας βγουν πρωτα και μετα να μιλησουν . Επισης αν κρινουμε απο το παρελθον της apple θα ειναι ιδια με το x αλλα σε αλλες διαστασεις και με χαμηλοτερα χαρακτηριστικα και θα αντικαταστησουν τα 8αρια , τιποτα περισσοτερο , απλα iphone , δεν θα δουμε κατι εξωπραγματικο , οπως εγινε και με το note 9 και το s9 , θα περασουν 3-4 χρονια να βγαλει νεα συσκευη με τεχνολογια η apple . Επισης εχω την εντυπωση οτι το se2 ακυρωθηκε οποτε οτι να’ναι γενικα

forneverarrow

Λογικό μιας και η έρευνα έγινε στην Αμερική. Εμένα πάντως αυτή τη στιγμή (μιλάω ως λάτρης της τεχνολογίας γενικά, εφόσον δεν σκοπεύω σε αγορά στο προσεχές μέλλον) περισσότερο με ενδιαφέρει το Note 9. Συμφωνώ με @giorgosgek ότι όσον αφορά το iPhone σχεδιαστικά θα αργήσουμε να δούμε κάτι νέο. Δυστυχώς η Apple αυτή τη φορά δεν τα πήγε καλά στο design και θα υποστούμε το στυλ του X για καιρό… Πρώτα μετέτρεψε όλη την πρόσοψη σε οθόνη και έπειτα πέταξε και ένα notch αφού κατάλαβε το πρόβλημα που δημιούργησε αλλά ήταν αργά! Κάποτε τα iPhone ήταν θαύματα της μηχανικής! Τα πάντα ήταν σχεδιασμένα συμμετρικά μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια (ακόμα νιώθω δέος όταν βλέπω το SE στα καταστήματα σε άσπρο-χρυσό… κάθομαι και το χαζεύω!!). Το πάνω και κάτω μέρος χωρισμένα σε ίσα μέρη, τόσο μπροστά όσο και πίσω. Ακόμα και τα iPhone 6-8 είχαν ένα αισθητικό balance, ειδικά το 8 με το γυαλί με έχει κάνει υπερήφανο!! Το X όμως… Όχι. Το notch, το κόψιμο των bezels και η αφαίρεση του home button δεν θυμίζει iPhone… Καταλαβαίνω τη μόδα της εποχής αλλά ας το διατηρούσε έστω σαν on screen button με touch id! Gestures?? Αντί να κάνουμε εύκολη τη ζωή μας τη… Συνέχεια »

Chris966

Δεν έχω παρά να συμφωνήσω με τον προηγούμενο προγράφοντα.
Θυμάστε την πίσω όψη του 4s σε μαύρο χρώμα; Πραγματική πολυτέλεια, αληθινή γυάλινη πλάτη (όχι σαν του Χ ή του 8-8s) με εκπληκτική αντίθεση στο λογότυπο της εταιρίας. Με εξαίρεση την απελπιστικά μικρή οθόνη (3,5”) το τηλέφωνο αυτό ήταν ένα αριστούργημα τεχνολογίας, σχεδίασης και αισθητικής σε αντίθεση με τα σημερινά iphone, που τουλάχιστον στα δύο τελευταία υστερούν σημαντικά..

John

Είναι οι ίδιοι καταναλωτές που “γλεντάει” κάθε χρόνο ο Jimmy Fallon με τις φάρσες που κάνει.Την άλλη φορά τους έδινε πίσω το κινητό τους με άλλη θήκη και νόμιζαν ότι είναι το νέο μοντέλο. ΛΟΛ

Agnostos13

@John:
Γιατί…οφείλει ο κάθε άσχετος να παρακολουθεί τα leaks των επερχόμενων συσκευών; Γιατί αυτούς δείχνει ο Fallon…
Όπως στην Ελλάδα που βγαίνουν και ρωτάνε τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου/28η Οκτωβρίου και παίζουν κατά βάση τις κουλές απαντήσεις…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.