Τα πρώτα Sony Xperia που αναβαθμίζονται σε Android Pie από το Σεπτέμβριο

sony xperia smartphone αναβάθμιση android 9 pie, Τα πρώτα Sony Xperia που αναβαθμίζονται σε Android Pie από το Σεπτέμβριο

Πριν λίγες ημέρες έγινε διαθέσιμη η έκδοση Android 9.0 Pie από τη Google και η Sony ανακοίνωσε ήδη τα πρώτα Xperia smartphone που θα λάβουν την αναβάθμιση από το Σεπτέμβριο, με τις τελευταίες συσκευές της λίστας να αναβαθμίζονται το Νοέμβριο.

Η Sony μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα με τα Xperia smartphone και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών προς την ίδια την εταιρεία αλλά τουλάχιστον καταβάλει προσπάθειες για να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί στον τομέα των αναβαθμίσεων του Android, τουλάχιστον αναφορικά με την έκδοση Android 9.0 Pie.

Οι αναβαθμίσεις των Xperia smartphone θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο και θα ολοκληρωθούν το Νοέμβριο, όπως αναφέρει η Sony Mobile. Οι συσκευές που θα αναβαθμιστούν σε Android 9.0 Pie είναι τα Xperia XZ2, Xperia XZ2 Compact, Xperia XZ2 Premium, Xperia XZ1, Xperia XZ1 Compact και Xperia XZ Premium, ενώ οι τελευταίες της λίστας αυτής θα αναβαθμιστούν το Νοέμβριο.

Η Google είχε αναφέρει πως συνεργάζεται με έναν αριθμό εταιρειών για να κάνει διαθέσιμη την αναβάθμιση σε Android 9 μέσα στο 2018 ενώ δήλωσε πως η beta έκδοση θα γίνει διαθέσιμη έτσι ώστε όλες να έχουν αναβαθμιστεί μέχρι το τέλος του φθινοπώρου, δείχνοντας πως η μετάβαση στη νέα έκδοση του Android να γίνει πιο γρήγορα από τις προηγούμενες, κάτι το οποίο θα αποτελέσει μια πρώτη “νίκη” κατά του fragmentation ευθύνεται για τις καθυστερήσεις στο θέμα των αναβαθμίσεων.

Update: Στη λίστα των αναβαθμίσεων της Sony προστέθηκαν τα XA2, XA2 Ultra, και XA2 Plus, τα οποία θα αναβαθμιστούν στις αρχές του 2019.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Impressive-Instant

Ας ελπίσουμε ότι στην λίστα θα προστεθούν και τα XZ, XZs, XA1 series…

Δημητρης

απο τις καλυτερες εταιριες στις αναβαθμισεις και μπραβο!! βεβαια τωρα με το xz2(μικρο μεσαιο μεγαλο) ειναι απο τις κορυφαιες και εκει! να δουμε το xz3!!

One

Πέρσι έδωσε το android 8 τον Οκτώβριο, άμα φέτος δώσει το android 9 το Σεπτέμβριο θα είναι πολύ καλή εξέλιξη.

Ιωάννης jb

Πάντα κορυφή στις αναβαθμίσεις η Sony αλλά δυστυχώς στο τελευταίο smart μας έχει κάνει να τρέχουμε.. Λοιπόν μιλάω για το xz1 το οποίο έχω εδώ και λίγες μέρες και θα ήθελα να έχω την βοήθεια από άλλους κατόχους της συγκεκριμένης συσκευής.. Στη δική μου τα πιξελς στην οθόνη είναι να μη πω κάνουν μπαμ με γυμνό μάτι.. Να πω είναι ευδιάκριτα κάτι που με ενοχλεί και δε ξέρω αν είναι έτσι από κατασκευής ή έχει πρόβλημα..

Agnostos13

Η καλύτερη μακράν στην υποστήριξη αναβαθμίσεων android (μετά τη Google).

Konstantinos

Αναβαθμίσεις λέει… νεκρανάσταση έπρεπε να το πούνε.

vtag

Άλλη μια αναβάθμιση με άπειρα προβλήματα…..

Κώστας Ζ.

@vtag, για πες κανα πρόβλημα

theo.geor

Δεν βλέπω το XA2 Ultra, το οποίο είναι συσκευή του 2018.

JD

Σου λεει αγοραζουν που αγοραζουν τα κακασχημα κινητα μας τουλαχιστον ας τους δινουμε καμια αναβαθμιση εστω και προβληματικη.

vladimiros

Ιωάννης jb Βαλε κανα αλλο ΧΖ1 μαζι με το δικο σου (αν υπαρχει) και δες..αν το δικο σου βλεπεις οπως λες με γυμνο ματι τα πιξελ.. και στο αλλο ειναι μια χαρα..τοτε ξερεις τι πρεπει να κανεις απλα να το στειλεις για σερβις! αν δεν το εχει καποιος φιλος εστω δες απο καποιο καταστημα το ΧΖ1..
Παιδια εγω πιστευω θα παρει την 9.0 και το ΧΖ αλλα και το ΧΖs,,το ΧΖ σε 2 μηνες κλεινει 2 χρονια κυκλοφοριας..οποτε πιστευω πρεπει να το παρει! Το XA2 Ultra εννοειτε οτι θα το παρει απλα η Sony εβγαλε μονο τις ναυαρχιδες προς το παρον..μετα θα προσθεθουν και αλλα μοντελα! οπως και Mid range

djfapples

Από τις πρώτες στις αναβαθμίσεις μαζί με τη ΝΟΚΙΑ

Nick

@Ιωάννης jb, δεν έχω το XZ1 (κάτοχος XZ Premium είμαι) αλλά αν είναι όπως τα λες τότε νομίζω πως δεν χρειάζεται καν η σύγκριση με κάποιο άλλο XZ1, είναι σίγουρο ότι είναι προβληματική η συγκεκριμένη συσκευή που έχεις στα χέρια σου.

Ιωάννης jb

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις….
Η συσκευή έχει σταλθεί σε εξουσιοδοτημενο service γνωστής εταιρείας η οποία έχει πολλά καταστήματα πανελλαδικός… Την έχω πάλι εδώ και καμιά βδομάδα!
Δυστυχώς δεν είχα καμία απολύτως ενημέρωση – επικοινωνία για λεπτομέρειες και δεν έκαναν απολύτως τίποτα πλυν αναβάθμισης (λες και εγώ δεν το είχα αναβαθμισμενο ή αν ερχόταν update δε θα ήξερα – μπορούσα να του τη κάνω..)
Εδώ που μένω δυσκολεύομαι πολύ να βρω συσκευή σε κατάστημα ούτως ώστε να επιβαιβαιωσω το πρόβλημα..

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

χαχαχααα ιωαννης εμπλεξες με arvato και sony!!!!?? 😂😂😂😂
καποτε ολοι θα μαθετε οτι μονο η huawei και η samsung αυτη τη στιγμη παρεχουν σοβαρο service στην ελλαδα και θα μαζευετε οικονομιες να παρετε κανα σοβαρο κινητο οπως το s9…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.