The all new Nokia 105: Επίσημα το feature phone με τιμή 14 δολάρια

Κάθε δύο χρόνια φαίνεται πως η Nokia (ή για να το θέσουμε πιο σωστά η HMD Global), έχει βάλει στόχο την ανανέωση του feature phone Nokia 105. Το πρώτο μοντέλο της σειράς κυκλοφόρησε το 2013.

Δυο χρόνια αργότερα, το 2015 η Microsoft κυκλοφόρησε ξανά το κινητό με ελαφρώς αλλαγμένη ονομασία, ως Nokia 105 (2015).

the all new nokia 105 official, The all new Nokia 105: Επίσημα το feature phone με τιμή 14 δολάρια

Σήμερα, η φινλανδική HMD Global ανακοίνωσε το “the all new Nokia 105”. Ωστόσο, δεν είναι πολλά αυτά που αλλάζουν. Εκτός από την ελαφρώς διαφοροποιημένη εμφάνιση, το Nokia 105 δεν έχει αλλαγές στα χαρακτηριστικά.

Το μόνο που αλλάζει είναι η μεγαλύτερη οθόνη 1.8 ιντσών, αντί για τις 1.45 ίντσες και τις 1.4 ίντσες, στα δυο προηγούμενα μοντέλα. Κατά τα άλλα διαθέτει μνήμη RAM 4MB, ενσωματωμένη μνήμη 4MB και μπαταρία 800mAh, που υπόσχεται έως και 15 ώρες ομιλίας. Ενσωματώνει FM radio, 3.5 χλστ. υποδοχή ακουστικών και micro-USB 2.0.

the all new nokia 105 official, The all new Nokia 105: Επίσημα το feature phone με τιμή 14 δολάρια

Τρέχει Nokia Series 30+ και έχει προ-εγκατεστημένο το Snake Xenzia. Το all new Nokia 105 θα διατεθεί σε single και dual-SIM εκδόσεις, υποστηρίζει GSM bands 900/1800 σε Ευρώπη και 850/1900 στις ΗΠΑ.

Όσο για την τιμή, το all new Nokia 105 κοστίζει 14.50 δολάρια (single SIM) και 15 δολάρια (dual-SIM). Θα διατεθεί σε μπλε, μαύρο και λευκό χρώμα.

Update: Μαζί ανακοινώθηκε και το Nokia 130

Το Nokia 130 διαθέτει επίσης οθόνη 1.8 ιντσών, αλλά χωρητικότητα 8MB, επεκτάσιμη έως και 32GB μέσω κάρτας microSD. Στην πλάτη έχει τοποθετηθεί κάμερα, που μπορεί να τραβήξει και video. Έχει Bluetooth support, μπαταρία 1020mAh για 11.5 ώρες video playback και να ακούς ραδιόφωνο 44.5 ώρες. Στην επάνω πλευρά διαθέτει LED flashlight.

Το Nokia 130 έχει τιμή 21.5 δολάρια.
the all new nokia 105 official, The all new Nokia 105: Επίσημα το feature phone με τιμή 14 δολάρια

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nick_GR

But can it run crysis?

manosz

Ρε παιδιά αμάν πια με την HMD..Το έχουμε καταλάβει ότι έχει τη νοκια..Τι το λέτε ρε συνέχεια; νοκια είναι νοκια λέει πάνω το τηλέφωνο..έλεος..Μν τυχόν κ δν μας το θυμίζετε..τι κολλημένοι είστε;

Πέτρος Π

@manosz : Αυτό ακριβώς που έγραψες σκέφτηκα κι εγώ μόλις διάβασα το άρθρο! Σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την Nokia, κατευθείαν υπάρχει το σχετικό σχόλιο για την HMD από τους συντάκτες! Όχι άλλο κάρβουνοοο!!

SteliosGR

Οντως κι εγω αυτο σκεφτηκα μολις διαβασα το αρθρο.. Λιγο ακυρο να βαζεις συνεχεια την ονομασια της ιδιοκτητριας εταιριας. Το λες και λιγο εμμονικο

Samuli

Φήμες λένε ότι υπάρχει άρθρο για τη Nokia στο Techblog όπου δεν αναφέρεται η HMD Global https://techblog.gr/mobile/nokia-8-snapdragon-835-july-31st-8763/

Kostas

Καλά κάνουν οι συντάκτες και στην αφίσα στον δρόμο έχει υποσημείωση! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΚΙΑ , ΛΕΓΕΤΑΙ ΝΟΚΙΑ ! Και αυτή ειναι η αλήθεια, που το ξαναλέω, με κομψό τρόπο το γράφει και στην αφίσα στις στάσεις! Ήδη οι τιμές που είδα σε μαγαζιά που αναμένονται τα μοντέλα είναι τρελές για κινητά επίπεδου OUKITEL καλό είναι να ξέρει ο κόσμος οτι δεν αγοράζει την ΝΟΚΙΑ που ήξερε!

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά, δεν έχουμε κάποια εμμονή, απλά έτσι το λέμε γιατι έτσι ειναι. Δεν υποβαθμίζουμε την εταιρεία επειδή αναφέρουμε την καταγωγή της. Όποιος θέλει να πάρει Nokia, να πάρει και ας πάρει 🙂

Δείτε το hands-on του Nokia 3 https://techblog.gr/techtv/nokia-3-hands-on-video-review-greek-4722 😀

Agnostos13

Για να λεμε τα συκα…συκα και τη σκαφη…σκαφη το brand Nokia στις κινητες συσκευες το κατεχει η UMD και οχι η Nokia η οποια υπαρχει και δραστηριοποιειται ακομα στον τομεα των δικτυων. Υπαρχει σαφεστατα ελεγχος απο την Nokia οτι ακολουθουνται οι συμφωνιες σχετικα με την παραχωρηση του brand αλλα δεν ειναι Nokia! Ισως ηταν περισσοτερο Nokia επι εποχης Microsoft που ειχε εξαγορασει ολοκληρο το τμημα mobile της Nokia…

Απο εκει και περα νομιζω οτι βλεπουμε το ιδανικο μελλοντικο φανταροκινητο!

manosz

Τι λέτε σοβαρά; και την Volvo την έχει μια κινεζική εταιρεία δν θυμάμαι ποιά Αυτή τη στιγμή.. Αλλά όταν μιλάς για αμάξια λες Volvo πήρα..Δν λες την ιδιοκτησία..

ΝΙΚΟΣ

Αν τα ποιοτικά standards είναι οκ , τι ψάχνετε ; Την άσπρη μύγα; όλα στην κίνα φτιάχνονται .
Οι προδιαγραφές μετρούν και τα τεστ. Ένα τηλέφωνο είναι στην τελική, δεν είναι μαγνητικός τομογράφος , ούτε χειρουργικό robot!

Agnostos13

@manosz:
Έχει διαφορα… Οπως λες την Volvo την εχει μια κινεζικη εταιρεια…
Την Nokia δεν την εχει η UMD!
Το μονο που εχει αγορασει ειναι το δικαιωμα να παραγει με το ονομα Nokia. Η UMD δεν εχει σχεση με την μαμα Nokia, ουτε με την Nokia mobile (που διαλυσε η Microsoft)…

@ΝΙΚΟΣ
Συγνωμη αλλα εγω που το τελευταιο μου Nokia ελεγε made in Finland βλεπω καποια διαφορα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.