The Wall: Modular MicroLED τηλεόραση 146 ιντσών από την Samsung [CES 2018]

The Wall modular MicroLED τηλεόραση 146 ιντσών Samsung CES 2018, The Wall: Modular MicroLED τηλεόραση 146 ιντσών από την Samsung [CES 2018]

Η Samsung δεν θα μπορούσε να λείπει από το Consumer Electronics Show 2018 που λαμβάνει χώρα αυτή την στιγμή στην άλλη μεριά του Ατλαντικού. Ο Κορεάτης κολοσσός επιφύλασσε στους φίλους της τεχνολογίας μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανακοίνωση. Πρόκειται για ένα modular panel που δημιουργεί μια τεράστια οθόνη σε οποιοδήποτε μέγεθος επιθυμεί ο χρήστης.

Ο λόγος για το “The Wall”, μια τηλεόραση 146 ιντσών τεχνολογίας MicroLED με modular σχεδιασμό. Σύμφωνα με την ίδια την Samsung, το design του νέου της προϊόντος αποτελεί ένα παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές μπορούν να προσαρμόσουν το μέγεθος και το σχήμα των τηλεοράσεων τους με βάση τις εκάστοτε ανάγκες. Η εταιρεία τονίζει πως η νέα οθόνη μπορεί να διαμορφωθεί με πολλούς τρόπους έτσι ώστε να εξυπηρετήσει διαφορετικούς σκοπούς. Ο πρόεδρος του επιχειρηματικού τμήματος οθονών (Visual Display Business) της Samsung Electronics ονόματι Jonghee Han δήλωσε πως η “The Wall” είναι η πρώτη modular MicroLED τηλεόραση που απευθύνεται στο καταναλωτικό κοινό και αποτελεί μια καινοτομία του κατασκευαστή.

Ο Han κατέληξε τονίζοντας πως η οθόνη μπορεί να διαφοροποιηθεί στο μέγεθος, ενώ αποδίδει μεγάλα επίπεδα φωτεινότητας, τεράστια ποικιλία / ένταση χρωμάτων και εξαιρετικά επίπεδα μαύρου. Πληροφοριακά, η MicroLED τεχνολογία βασίζεται στην γνωστή LED και μέσω αυτής μπορούν να παραχθούν πιο λεπτά panels συγκριτικά με την, κορυφαία, OLED υλοποίηση. Αυτό σημαίνει πως εκτός από την πρωτοποριακή The Wall τηλεόραση, σύντομα θα δούμε περισσότερες συσκευές με MicroLED οθόνες, όπως είναι για παράδειγμα τα smartwatches (υπάρχουν φήμες για τα επόμενα Apple Watch).

Εν κατακλείδι, η συγκεκριμένη τηλεόραση των 146 ιντσών που μπορεί να πάρει διαφορετικά σχήματα και μεγέθη αποτελεί μια σημαντική παρουσίαση της φετινής CES. Πλέον μένει να μάθουμε την τιμή και την διαθεσιμότητα της… γιγαντιαίας The Wall από την Samsung, κάτι που ο κατασκευαστής ανέφερε πως θα γίνει την ερχόμενη Άνοιξη.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
One

Οι MicroLED ειναι πολύ καλύτερες από τις Oled αλλά δε φαίνεται να θέλουν οι εταιρίες να τις αξιοποιήσουν εμπορικά ακόμα.

Γιώργος Κ.

Φτιάχνει τέτοιες οθοναρες αλλά σύμφωνα με μερικούς δεν μπορεί να βάλει 4Κ σε κινητά της. Ότι να ναι όμως …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.