Το 15%-20% των αγοραστών iPhone προέρχονται από το Android

15% 20% αγοραστών iphone προέρχονται από android, Το 15%-20% των αγοραστών iPhone προέρχονται από το Android

Σε έρευνα της εταιρείας CIRP μεταξύ Σεπτεμβρίου 2017 και Μαρτίου 2018, αποκαλύφθηκε πως το 15%-20% των αγοραστών iPhone προέρχονται από το Android, αλλάζοντας τη συσκευή τους για να αγοράσουν iPhone προτιμώντας κυρίως τα Plus μοντέλα της Apple.

Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε στις Η.Π.Α σε δείγμα 2000 καταναλωτών που προμηθεύτηκαν μια iPhone συσκευή για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με τα αποτελέσματα να δείχνουν ότι το 40% αυτών που έδωσαν τις Android συσκευές τους για ένα iPhone, προτίμησαν το iPhone 8 και 8 Plus, το 25% απέκτησε ένα εκ των iPhone 7 και 7 Plus και ένα 12% τα iPhone 6s και 6s Plus.

Η προτίμηση των πρώην χρηστών Android στα iPhone Plus κρύβει και μια δόση λογικής μιας και οι Android κατασκευαστές προσφέρουν smartphones τα οποία είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος από τα iPhone 6s, 7, 8, και από τη στιγμή που οι συγκεκριμένοι καταναλωτές αποφάσισαν να αλλάξουν λειτουργικό σύστημα, ήταν λογικό να διαλέξουν κάποιο από τα Plus μοντέλα που διαθέτει η Apple, με το ποσοστό που διάλεξαν τα μοντέλα αυτά να είναι στο 39%.

Όσον αφορά τα προηγούμενα μοντέλα όπως τα iPhone 7, 6s και SE, οι πρώην κάτοχοι Android smartphone τα προτίμησαν περισσότερο από τους καταναλωτές που είχαν ήδη iPhone και προέβησαν στην αγορά ενός νέου. Μια τέτοια κίνηση είναι λογική αφού οι χρήστες iPhone συνήθως τα ανταλλάζουν για τα τελευταία μοντέλα που κυκλοφορεί η Apple, ενώ οι χρήστες Android αλλάζουν τα δικά τους smartphone για iPhone τα οποία είναι ελαφρώς παλαιότερα μοντέλα.

Επιπλέον, η έρευνα έδειξε πως ο λόγος που οι πρώην χρήστες Android προτίμησαν να αλλάξουν σε iPhone είναι πως δεν ήθελαν να ξοδέψουν πολλά χρήματα για να γίνουν μέλη του οικοσυστήματος της Apple και να αποκτήσουν την απαραίτητη εξοικίωση, έτσι ώστε σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν από την αλλαγή, να έχουν λιγότερη “χασούρα” στο να επιστρέψουν στο Android.

15% 20% αγοραστών iphone προέρχονται από android, Το 15%-20% των αγοραστών iPhone προέρχονται από το Android

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannogeorge

Απολύτως λογικό.
Πριν 5 χρόνια όλοι οι γνωστοί μου είχαν Android και άντε ένας είχε iPhone. Τώρα….

klaniaris

λογικό είναι. όπως όσοι πάνε στο android έρχονται από ios.

merci

Συμφωνω με τον κλανιαρη, και ειναι και περισσοτεροι σε ποσοστο

Μανώλης

ανούσιες αυτές οι έρευνες κατά τη γνώμη μου!

giannis

Αν βγει έρευνα που να λέει το αντίθετο (ίσως να έχει βγει, δεν ξέρω) θα είχαμε γεμίσει σχόλια με καράβια που βουλιάζουν, χρεοκοπίες, άχρηστους ceo και πολλά άλλα.

ΧΧΧΜΜΜΜΜΜ

καλα είναι παλαβοί εκει;;;;;;;

απο που αλλου να έρχοναι δηλαδη;;;; απο το sailfish;;;; απο symbian;;;;

αυτο εννοειται όπως και το αντίστροφο, αφου μονο αυτες οι 2 πλατφόρμες υπάρχουν

σαν να μου λες πως “Έρευνες δείχνουν πως όσοι δεν πάνε στην Κρήτη με αεροπλάνο, πάνε με καράβι”

πρεπει να πάρουν με τις ντομάτες κάτι τέτοιος που βγάουν τέτοιες έρευνες

Γιώργος Κ.

Παιδιά εγώ πάντως μήλα δε βλέπω σχεδόν καθόλου. Την αγορά και τα τραπέζια στις καφετέριες κυριαρχούν τα Χαβάη τα Samsung και τρίτα τα ζαομι

Jimis

@ΧΧΧΜΜΜΜΜΜ Αν παρατήρησες λεει το 15%-20%..
Εγώ αντιλαμβάνομαι λοιπόν οτι το υπόλοιπο 80%-85%, προέρχονται απο παλιότερες συσκευές με ios.
Το άρθρο επικεντρώνεται στο (μικρό) ποσοστό χρηστών, που κάνουν την μετάβαση, και γιατί την κάνουν.
Οχι οτι κάποιοι ειναι απο android και κάποιοι απο ios.
Δεν θέλει μυαλό αυτό, ούτε ανάλυση.

forneverarrow

Υπάρχει, για να συνεχίσω το συλλογισμό απο ένα άλλο θέμα, μια κατηγορία χρηστών Android (μέσα και εγώ) που ζήσαμε την εξέλιξη του απο το 1.6 ή παλιότερα. Η εξέλιξη του android κατα περιόδους ήταν αλματώδης και οδήγησε ή ανάγκασε την Apple να ακολουθήσει. Αλλα πάντοτε παρακολουθούσα με ενδιαφέρον την παράλληλη εξέλιξη του iOS και διαπίστωνα κάθε χρόνο το εξής: κάθε καινοτομία στο android μου θύμιζε early adoption ή beta testing. Σε συνδυασμό με την ανυπαρξία πρωτοβουλίας για αναβαθμίσεις πάντα ένιωθα οτι μένω με κάτι ημιτελές. Θυμίζω απλά την εξέλιξη του doze mode… Στο marshmallow εισήχθη αλλα στο nougat έγινε όπως πρέπει (π.χ. on the go) με αποτέλεσμα να θες νέα συσκευή για να το χαρείς. Το split screen μπήκε εγγενώς στο nougat αλλα το oreo έφερε τη δυνατότητα για picture in picture. Αντίθετα, όποια καινοτομία έφερε η Apple (έστω και καθυστερημένα) απλά δούλευε άψογα και επιπλέον μπορούσες να την έχεις χωρίς απαραίτητα να αλλάξεις συσκευή (απλό παράδειγμα, θα έχουμε επιτέλους group notifications στο iOS 12 και θα το έχει και κάποιος που έμεινε στο iPhone 5s ή το 6 που το έχουν πολλοί ακόμα). Να λοιπόν γιατί έφυγα απο το android και μη σας κάνει εντύπωση το ποσοστό αυτών που… Συνέχεια »

KostasB

Εγώ θα σταθώ στο ότι καθημερινά βλέπω από φίλους και γνωστούς να λένε πως θέλουν ένα iPhone γιατί υποτίθεται πως δεν κολλάει, πως όλα τρέχουν ρολόι και πως φυσικά είναι μούρη να κυκλοφορούν με αυτό.
Φίλοι οι οποίοι ποτέ τους δεν έδωσαν πάνω από 200-250€ για ένα Android smartphone και λένε συνέχεια πόσο χειρότερα είναι τα κινητά τους σε σχέση με τα iPhone.
Αν τους πεις όμως να δώσουν τα αντίστοιχα ή ακόμη και κάποια λιγότερα χρήματα για ένα Android flagship θα σε πούνε τρελό που θα πετάξουν τα χρήματά τους για ένα Android κινητό. Ένα Android κινητό που σε αυτήν την κατηγορία δεν έχει να ζηλέψει σχεδόν τίποτα από ένα iPhone. Ίσα ίσα που σε κάποια από αυτά θα βρουν και καλύτερα χαρακτηριστικά.
Το παν για μένα είναι για τον χρήστη να τον βολέψει το λογισμικό που θα δουλεύει. Αν έχει τα χρήματα να επενδύσει σε συσκευές Apple ας το κάνει και δεν θα απογοητευτεί. Αλλά αν είναι να πάρει μόνο ένα iPhone για το prestige και στο σπίτι έχει Android tablet είτε φθηνό είτε ακριβό και Windows PC τότε καλύτερα να κοιτάξει προς Android smartphone καλύτερα.

giorgosgek

στο android ποσοι ηρθα απο iphone να ηξερα , που πηραν ολοι s8

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.