Το 5G OnePlus θα είναι $300 ακριβότερο από το 4G και το OnePlus 7 θα έχει επεξεργαστή Snapdragon 855

5G OnePlus $300 ακριβότερο από 4G OnePlus 7 Snapdragon 855, Το 5G OnePlus θα είναι $300 ακριβότερο από το 4G και το OnePlus 7 θα έχει επεξεργαστή Snapdragon 855

Σημαντικές ήταν οι ειδήσεις που έβγαλε η ομιλία του CEO της OnePlus, Pete Lau, κατά την παρουσίαση του Snapdragon 855 στα 7nm με δυνατότητα σύνδεσης στα 5G δίκτυα, τόσο σχετικά με το 5G μοντέλο της εταιρείας αλλά και την επόμενη ναυαρχίδα της.

Η OnePlus έχει κάνει ξεκάθαρο πως έχει στόχο να είναι από τις πρώτες εταιρείες που θα διαθέσουν 5G smartphone στην αγορά, κάτι το οποίο θα γίνει σε συνεργασία με τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας EE στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ αναμένεται να είναι και το πρώτο 5G smartphone σε όλη την Ευρώπη. Αυτό όμως που προκάλεσε εντύπωση είναι πως το 5G μοντέλο θα κοστίζει από 200 μέχρι 300 δολάρια παραπάνω από το 4G μοντέλο.

Όσον αφορά τα 5G δίκτυα στο Ηνωμένο Βασίλειο, η εταιρεία EE θα ενεργοποιήσει τα 5G δίκτυα πρώτα σε πόλεις όπως το Λονδίνο, Κάρντιφ, Εδιμβούργο, Μπέλφαστ, Μπέρμιγχαμ και Μάντσεστερ ενώ δέκα ακόμα πόλεις θα έχουν 5G κάλυψη μέσα στο 2019. Το OnePlus 5G θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία 6GHz της EE και παρά το ότι θα παρέχει ευρεία κάλυψη, δε θα είναι τόσο γρήγορο όσο το δίκτυο με την τεχνολογία mmWave 5G που θα παρέχουν οι AT&T και Verizon στις Η.Π.Α.

Ένα επιπλέον στοιχείο από τον Pete Lau, έχει να κάνει με το ότι η υποστήριξη των 5G δικτύων από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας θα είναι πιο περίπλοκη από αυτή των 4G δικτύων, κάτι που ενδεχομένως να σημαίνει ότι το 5G OnePlus smartphone να καθυστερήσει να φτάσει στις Η.Π.Α, μιας και ο σχεδιασμός της κεραίας για την υποστήριξη της mmWave τεχνολογίας να κάνει και το συνολικό σχεδιασμό της συσκευής πιο δύσκολο και ίσως να μην είναι εμφανισιακά τόσο προσεγμένη όσο είναι τα τωρινά 4G μοντέλα.

Μια ακόμα σημαντική ανακοίνωση από την OnePlus και τον Pete Lau είχε να κάνει με την επόμενη ναυαρχίδα της εταιρείας για το 2019, η οποία θα είναι η πρώτη που θα κυκλοφορήσει με τον επεξεργαστή Snapdragon 855, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει το αν θα αφορά το 5G smartphone της OnePlus, μιας και έχει ανακοινωθεί ότι το OnePlus 5G θα έχει νέο όνομα και σχεδιασμό και πως δε θα είναι το OnePlus 7.

5G OnePlus $300 ακριβότερο από 4G OnePlus 7 Snapdragon 855, Το 5G OnePlus θα είναι $300 ακριβότερο από το 4G και το OnePlus 7 θα έχει επεξεργαστή Snapdragon 855

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Flagship killer

Χιλιάρικο…. χαχαχαχα

Prideous

Δηλαδή η apple όταν βγάλει το iPhone με 5g…
Θα μιλάμε για πάνω από 2000€;
Τι φάση ;

Con

Bye bye oneplus!…

Xiaomi…εεεεερχομαι!!!

NikosAr

@Prideous
Όταν σου θίγουν την εταιρεία που έχεις μετοχές και εσυ βάζεις μέτρο σύγκρισης την Apple …!!!

Tasos Spanos

Σπουδαίο πράγμα
Εδώ με 3g και στο κινητό κάνεις την δουλειά σου τέλεια
Για facebook και chrome δεν χρειάζεται παραπάνω από 3g

Baiosss

Και ποιος θα τα σκάσει για οποιαδήποτε συσκευή τα 800+ μόνο και μόνο για ένα χαρακτηριστικό που στην Ελλάδα θα είναι διαθέσιμο και εγώ δεν ξέρω μετά από πόσα χρόνια;

Περιμένουμε εναγωνίως το OP7 και άσε την OP και όποια άλλη εταιρία με 5G να κουρεύεται.

Papavales

Αν το mobile interbet ήταν πιο φτηνό στην Ελλάδα τότε θα άξιζε το 5g.

Prideous

@Tasos Spanos
Δεν σε κατάλαβα ….
Εγώ λέω πως αν μια εταιρία σαν την 1+ που μας έχει συνηθίσει σε κινητά μέχρι 500€ μια εταιρία σαν την apple που βγάζει κινητά μέχρι 1800€ Όταν έρθει η ώρα να προσθέσει το 5g που θα φτάσει η τιμή ;
Και τα λέω αυτά γιατί έδωσα τώρα 1600 για το xs (που δεν εχει 5g) αλλά δεν νομίζω να ξαναδωσω τόσα λεφτά για κινητό !
Όποτε για ποιες μετοχές μιλάς ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Smartphones OnePlus OnePlus Nord

OnePlus Nord CE4: Εκπληκτικά τα specs του mid-range – Tσιπ SD 7 Gen 3 και μπαταρία 5,500mAh

Οι συσκευές Nord CE είναι πολύ δημοφιλείς στην οικογένεια OnePlus αλλά οι αναβαθμίσεις που γίνονται από γενιά σε γενιά είναι περιορισμένες.

Smartphones OnePlus

OnePlus 13: Με ultrasonic fingerprint sensor, SD 8 Gen 4 και νέα σχεδίαση

To OnePlus 12, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα από την εταιρεία, έχει διατηρήσει τη σχεδιαστική γλώσσα του προκατόχου του, OnePlus 11.

Gear OnePlus Wear OS

OnePlus Watch 2: Υπόσχεται ότι θα λειτουργεί έως και 100 ώρες με μία μόνο φόρτιση

Μετά την αποτυχία του original OnePlus Watch, η εταιρεία είναι έτοιμη για την επιστροφή της στην αγορά smartwatch με το OnePlus Watch 2.