Το εσωτερικό του Note 9 αποκαλύπτει τα μυστικά για τη μπαταρία και την ψύξη του

εσωτερικό galaxy note 9 μπαταρία ψύξη, Το εσωτερικό του Note 9 αποκαλύπτει τα μυστικά για τη μπαταρία και την ψύξη του

Το Galaxy Note 9 είναι πλέον επίσημο και ήδη έχουμε φωτογραφίες από το εσωτερικό της συσκευής που δείχνουν τι αλλαγές έγιναν έτσι ώστε η Samsung να βάλει μεγαλύτερη μπαταρία αλλά και πως επιτυγχάνεται η ψύξη της συσκευής.

Ρίχνοντας μια ματιά στο Galaxy Note 9 μπορεί να μην παρατηρήσουμε πολλές διαφορές τόσο σε σχέση με το Note 8 αλλά και με το S9+, αφού οι ουσιαστικές διαφορές, πέραν των αλλαγών στην πλάτη της συσκευής, βρίσκονται στο εσωτερικό της. Αυτές εντοπίστηκαν όταν Ρώσοι τεχνικοί έκαναν “βίδες” το Note 9 και αποκάλυψαν κάθε τι νέο που κρύβει η νέα ναυαρχίδα της Samsung.

Η πρώτη διαφορά βρίσκεται στη νέα θέση του ψηφιακού αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος βρίσκεται κάτω από τη διπλή κάμερα στην πλάτη της συσκευής, σε θέση πιο βολική για το χρήστη σε σχέση με αυτή του Note 8, για την οποία πολλοί είχαν εκφράσει τα παράπονά τους. Επίσης είναι πλέον γνωστό ότι το Note 9 διαθέτει τη μεγαλύτερη μπαταρία που έχει βάλει η Samsung σε ναυαρχίδα της, μιας και έχει χωρητικότητα 4000mAh. Το ερώτημα σχετικά με το πως κατάφερε κάτι τέτοιο φαίνεται στο εσωτερικό της συσκευής μιας και φαίνεται πως χρησιμοποίησε εξαρτήματα μικρότερου μεγέθους τα οποία καταλαμβάνουν μικρότερο χώρο και μπορούν πιο εύκολα να επισκευαστούν και να αντικατασταθούν.

εσωτερικό galaxy note 9 μπαταρία ψύξη, Το εσωτερικό του Note 9 αποκαλύπτει τα μυστικά για τη μπαταρία και την ψύξη του

Αν δούμε το εξάρτημα που χρησιμοποιείται για τη φόρτιση του Note 9 και το συγκρίνουμε με αυτό του Note 8, θα διαπιστώσουμε ότι είναι μικρότερο σε μέγεθος και χρησιμοποιεί πολύ λιγότερα επιμέρους μέρη, κάνοντάς το πιο εύκολο να αντικατασταθεί και ενδεχομένως πιο οικονομικό, κάτι που θα ωφελήσει και τον τελικό χρήστη.

εσωτερικό galaxy note 9 μπαταρία ψύξη, Το εσωτερικό του Note 9 αποκαλύπτει τα μυστικά για τη μπαταρία και την ψύξη του

Μια ακόμα πιο ουσιαστική αλλαγή στο εσωτερικό του Note 9 είναι το σύστημα ψύξης της συσκευής. Τη στιγμή που πολλά smartphone χρησιμοποιούν σωλήνες χαλκού για τη διάχυση της θερμότητας, το Galaxy Note 9 χρησιμοποιεί μια ολόκληρη πλάκα χαλκού και έτσι όχι μόνο θα διατηρεί τη θερμοκρασία της συσκευής σε φυσιολογικά επίπεδα αλλά θα αποτρέπει τον επεξεργαστή να “υπερφορτώνεται” εξ αιτίας της υψηλής θερμοκρασίας και να μη μπορεί να λειτουργήσει ομαλά.

εσωτερικό galaxy note 9 μπαταρία ψύξη, Το εσωτερικό του Note 9 αποκαλύπτει τα μυστικά για τη μπαταρία και την ψύξη του

Το εσωτερικό του Galaxy Note 9 δείχνει ότι η Samsung αλλάζει μιας και απλουστεύει το εσωτερικό της συσκευής με το να κάνει τα εξαρτήματα που έχει χρησιμοποιήσει πιο απλά στην αποκόλλησή τους από τη μητρική πλακέτα, μειώνοντας ενδεχομένως και το όποιο κόστος για την επισκευή τους, και ίσως είναι μια αρχή για την τοποθέτηση μπαταριών με ακόμα μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

Το ίδιο πράμα με το s9 plus με ποιο μακριά μπαταρία λόγο κάθετης διάταξης της cameras

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.