Το Galaxy A6s κατασκευάζεται από την ίδια εταιρεία που έχει την παραγωγή των Xiaomi;

galaxy a6s κατασκευάζεται εταιρεία παραγωγή xiaomi, Το Galaxy A6s κατασκευάζεται από την ίδια εταιρεία που έχει την παραγωγή των Xiaomi;

Οι πρώτες φωτογραφίες από το Galaxy A6s έκαναν την εμφάνισή τους στο Weibo, με τη νέα mid-range συσκευή της Samsung να φαίνεται να είναι η πρώτη που κατασκευάζεται από άλλη εταιρεία, και πιο συγκεκριμένα από αυτήν που έχει αναλάβει την παραγωγή των Xiaomi.

Η Samsung προσπαθεί να γίνει πιο ανταγωνιστική στην Κίνα, όπου ο ανταγωνισμός στα mid-range smartphone είναι μεγάλος και την εταιρεία να έχει χαμηλές πωλήσεις. Επιπλέον, προσπαθεί την ίδια στιγμή να μειώσει το κόστος παραγωγής έτσι ώστε να γίνει ανταγωνιστική στις τιμές που πωλούνται τα mid-range άλλων εταιρειών όπου η Xiaomi κυριαρχεί.

Για αυτούς τους λόγους, η Samsung έχει δώσει την παραγωγή του Galaxy A6s στην εταιρεία Wintech, η οποία είναι αυτή που έχει αναλάβει την παραγωγή των Xiaomi, με την Κορεατική εταιρεία να εφαρμόζει για πρώτη φορά το outsourcing για την κατασκευή ενός smartphone. Με αυτόν τον τρόπο θέλει να μειώσει το κόστος παραγωγής ενώ ταυτόχρονα θα κρατήσει την τιμή της συσκευής σε χαμηλά επίπεδα και να γίνει πιο ανταγωνιστική στην αγορά της Κίνας.

Όπως δείχνουν οι φωτογραφίες που διέρρευσαν στο Weibo, το Galaxy A6s έχει την κωδική ονομασία “Phoenix” και εμφανισιακά βρίσκεται κοντά τόσο στο Galaxy A7 (2018) όσο και στο Galaxy A9, το πρώτο smartphone παγκοσμίως που έχει τέσσερις κάμερες στην πλάτη. Επιπλέον, το πίσω μέρος της συσκευής δείχνει διπλή κάμερα σε κάθετη διάταξη, πλάτη η οποία δείχνει ότι είναι κατασκευασμένη από γυαλί και ψηφιακό αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων με πιο στρογγυλεμενη μορφή σε σύγκριση με τα όσα μας έχει συνηθίσει η Samsung μέχρι σήμερα.

galaxy a6s κατασκευάζεται εταιρεία παραγωγή xiaomi, Το Galaxy A6s κατασκευάζεται από την ίδια εταιρεία που έχει την παραγωγή των Xiaomi;

galaxy a6s κατασκευάζεται εταιρεία παραγωγή xiaomi, Το Galaxy A6s κατασκευάζεται από την ίδια εταιρεία που έχει την παραγωγή των Xiaomi;

galaxy a6s κατασκευάζεται εταιρεία παραγωγή xiaomi, Το Galaxy A6s κατασκευάζεται από την ίδια εταιρεία που έχει την παραγωγή των Xiaomi;

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Το έχω πει, το λέω και το ξαναλέω. Ως καταναλωτές πρέπει να “ξεκολλήσουμε” το μυαλό μας από το ρητό που λέει “εγώ αγοράζω μόνο Samsung ή μόνο iPhone κτλ.” ‘Ολα, μα όλα τα κινητά είναι κινέζικα. Συμπεριλαμβανομένου του νέου iPhone Xs Max που πωλείται μεταξύ 1.300 εως 1.700 ευρώ περίπου. Κατασκευάζεται ΚΑΙ αυτό στην Κίνα με κόστος κατασκευής περίπου 460 ευρώ ανά τεμάχιο. Σχεδόν οποιαδήποτε άλλη εταιρεία αν το πουλούσε, θα το διέθετε σε σημαντικά χαμηλότερη τιμή. Η Apple όμως εκμεταλλευόμενη το μεγάλο “brand name” που διαθέτει, ανεβάζει κατά μεγάλο ποσοστό την τιμή του με αποτέλεσμα όχι να έχει απλά ένα λογικό κέρδος από την πώλησή του, αλλά υπέρ κέρδος. Αισχροκέρδεια πολύ απλά και με μιά λέξη μόνο. Για αυτό λοιπόν μην κοιτάτε την “μάρκα.” Δεν υπάρχουν στην ουσία “μάρκες” στην εποχή μας. Αυτό που πρέπει να βλέπουμε είναι το hardware πόσο καλό είναι (επεξεργαστές, οθόνες, μπαταρίες, κάμερες κτλ) σε συνδυασμό με το ποσό καλά φροντίζει η κάθε εταιρεία το software που διαθέτει. Ολα αυτά σε συνδυασμό με την τιμή πώλησης του προϊόντος και το επίσημο service που υπάρχει εδώ στην Ελλάδα. Μερικά παραδείγματα: Το προηγούμενο κινητό μου, το lenovo p2, ήταν (και είναι ακόμα, το έχω δώσει σε, ένα… Συνέχεια »

JD

Συγνωμη αλλα κανεις λαθος ΟΛΑ τα iphone κατασκευαζονται στην Κινα απο την HonHai Precision (Foxconn). Επισης εχει μια γραμμη παραγωγης στην Ινδια εκει ομως φτιαχνεται μονο το iphone 6 για την τοπικη αγορα.
Οποιος μιλαει για Κινεζικα κινητα υποτιμητικα ειναι ασχετος απο τεχνολογια. Η Huawei ειναι δευτερη σε πωλησεις και συντομα θα περασει και την Samsung ενω στις 5 πρωτες σε πωλησεις οι τρεις δηλαδη Huawei , Xiaomi και BBK ( OPPO , Vivo , Oneplus) ειναι απο την Κινα.

panos

Οτι και να λέει το άρθρο πετάτε και ένα iPhone μέσα. Ότι να ναι. Όσο και να κοπανάτε τον κωλο σας από κάτω την ποιότητα κατασκευής και υλικών την αίσθηση, το οικοσύστημα και την υποστήριξη των iPhone δεν την πιάνει κανένα κινητό.

Tasos Spanos

Το μόνο που είναι κινεζικό σε κάποια κινητά είναι οι υπάλληλοι στο εργοστάσιο που δουλεύουν με μισθούς εξαιρετικά χαμηλούς και ωράρια μεγάλα

iPhone Samsung και λοιπά όλα είναι κινητά τα οποία σχεδιάζονται, εφευρίσκονται, διαμορφώνονται και τελείοποιουνται στις χώρες προέλευσης τους
Απλά οι εργάτες είναι Κινέζοι αλλά μηχανήματα είναι αυτά που έτσι κι αλλιώς κατασκευάζουν όλα τα εξαρτήματα

Ακόμα και η οθόνη του iPhone xs/xs max είναι Samsung αλλά υπό την σχεδίαση και τροποποίηση της Apple.
Οποίος γνωρίζει πράγματα καταλαβαίνει τι εννοώ.

Οι Κινέζοι στα εργοστάσια αυτά μόνο εντολές άλλων εκτελούν τίποτα άλλο

Gregorio

Εντωμεταξύ το Galaxy A6s εμφανισιακά είναι αντιγραφή του Honor 9Lite που κυκλοφορεί εδώ και 1 χρόνο έξω και εδώ και 6 μήνες στην Ελλάδα, αν δεν έγραφε Samsung στην πλάτη δεν θα το ξεχώριζες…

George

@panos: ‘Οπα, όπα, πήρες πολύ φόρα και άρχισες να λες πράγματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα: Μου λες για το οικοσύστημα της Apple. Ναι, πράγματι. Η Apple έχει το δικό της οικοσύστημα. Αλλά φαίνεται ότι δεν έχεις καν πάρει χαμπάρι το πόσο μεγαλύτερο και με πόσες περισσότερες δυνατότητες είναι το οικοσύστημα της Google. Ακόμα και στο ios κινητό σου, Google search έχεις και χρησιμοποιείς!! Μου λες για την υποστήριξη των iPhone. Σε πληροφορώ λοιπόν ότι την υποστήριξη των iPhone την ξέρω πολύ καλά, γιατί έχω γνωστό μου εργαζόμενο σε μεγάλη εταιρεία πώλησης προϊόντων τεχνολογίας εδώ στην Ελλάδα. ‘Εχουν τύχει περιπτώσεις όπου αγοράζει κάποιος ένα ολοκαίνουργιο iPhone, ανοίγει την συσκευασία ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, ΜΠΡΟΣΤΑ από τον πωλητή, και παρατηρεί αμέσως κάποιο ελάττωμα (π.χ μία γρατζουνιά). Η επόμενη φυσικά και άμεση απαίτηση του αγοραστή είναι η άμεση αντικατάσταση. Ξέρετε ποιά είναι η (αναγκαστική) απάντηση του καταστήματος; “Λυπούμαστε αλλά η Αpple δεν μας επιτρέπει την αντικατάσταση της συσκευής. Η συσκευή σας θα σταλθεί στο service της Apple για δωρεάν επισκευή.”

panos

@George Έχω υπάρξει χρήστης Android και ξέρω τι μπουρδ@λο είναι. Για το αν πήρα φόρα ή όχι τη γνώμη μου είπα αν σε έτσουξε δεν φταίω εγώ είναι δικό σου θέμα.

John Real

Η Apple εχει 3 κεντρα ερευνας και αναπτυξης στην Κινα και μαλιστα διαβαζα οτι θα ανοιξει και αλλα. Οι παρωπιδες σε σχημα μηλου δεν αφηνουν τους ανθρωπους να δουν μπροστα τους. Συνεχιστε τον μηλοσανο και σε λιγα χρονια τα iphone θα εχουν οσο ενα αυτοκινητο.

George

@panos: ‘Εχω υπάρξει χρήστης android εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Το πρώτο μου κινητό θυμάμαι αξέχαστα ήταν android 2.2. Την φράση που λες “τι μπουρδ@λ@ είναι το android”, την είχα σκεφτεί και εγώ παλαιότερα. ‘Εκανα όμως λάθος. Η σωστή σκέψη έπρεπε να ήταν “τι μπουρδ@λ@ συσκευή είναι αυτή που έχω.” Το android ως λειτουργικό, σου δίνει πολλές περισσότερες δυνατότητες σε σχέση με το ios. ‘Εχω περιεργαστεί και iPhone 6 plus κολλητού μου, και δεν με ενθουσίασε καθόλου σε σχέση με το αντίστοιχο android που είχα εκείνη την εποχή, και το οποίο μάλιστα κόστιζε θυμάμαι αξέχαστα το 1/3 της τιμής του iPhone. Οπότε, δέχομαι να μου πει κάποιος ότι θέλω ios γιατί έχω συνηθίσει σε αυτό, και μου είναι οικείο. Σε καμία περίπτωση όμως δεν δέχομαι ότι “θέλω το ios, γιατί είναι καλύτερο από το android.” Εξάλλου το λένε και οι στατιστικές: Η Apple από δεύτερη εταιρεία στον κόσμο σε πωλήσεις κινητών μετά την Samsung (μιλάμε για απόλυτο αριθμό πωλήσεων κινητών σε τεμάχια), ξεπεράστηκε πριν λίγους μήνες σε πωλήσεις από την Huawei, και έπεσε στην τρίτη θέση. Ενώ είναι απόλυτα βέβαιο ότι σε λίγους μήνες θα ξεπεραστεί και από την Xiaomi και θα καταλήξει στην…τέταρτη(!!) θέση των πωλήσεων. Η αλήθεια βέβαια… Συνέχεια »

panos

@George ξέρεις κάτι διαβάζω ότι γράφεις καταλαβαίνω ότι θέλεις να μιλήσεις με έναν άνθρωπο αλλά βαριέμαι απίστευτα. Τράβα καμία βόλτα καλή Κυριακή

Nikopoup

@George τι κάθεσαι και γράφεις? Έβαλε την κασέτα να παίζει

Kos

Έτσι όπως το βλέπω σαν να ξιαομίζει λιγάκι…
Πάντως τα περισσότερα σχόλια επί του θέματος!!!

Άγγελος

Μα τι κουκλάκι είναι αυτό 😍😍😍 Μακάρι κάποια μέρα να έρχονταν τέτοιες συσκευές και από τα μέρη μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S24 Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsung Galaxy S24: Έφτασε η ενημέρωση που βελτιώνει την κάμερα

Η Samsung κυκλοφόρησε την ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας Απριλίου 2024 για τη σειρά Galaxy S24, που συνοδεύεται από βελτιώσεις της κάμερας.