Το iOS 12.1.2 διορθώνει το πρόβλημα με την Qualcomm με νέο animation κλεισίματος εφαρμογών στην Κίνα


Πριν από λίγες ημέρες είδαμε πως δικαστήριο στην Κίνα επέβαλε την απαγόρευση πωλήσεων των iPhone λόγω της Qualcomm. Η Apple όμως προχώρησε στη διάθεση της αναβάθμισης iOS 12.1.2 αλλάζοντας το animation κλεισίματος εφαρμογών στην Κίνα, διορθώνοντας το πρόβλημα που υπάρχει με την Qualcomm.
Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο είχε αναγνωρίσει πως η Apple παραβίασε δύο πατέντες της Qualcomm και αυτό που έκανε η Apple είναι να κυκλοφορήσει την αναβάθμιση του iOS στην έκδοση 12.1.2 όπου άλλαξε το animation κλεισίματος των εφαρμογών όταν ο χρήστης χρησιμοποιεί το multitasking, μια αλλαγή που αφορά αποκλειστικά την αγορά της Κίνας, όπου υπάρχει η διαμάχη με την Qualcomm για την παραβίαση των πατεντών της.
Πρέπει να αναφέρουμε πως το iOS 12.1.2 κυκλοφόρησε αποκλειστικά για τα iPhone και διορθώνει bugs σχετικά με την ενεργοποίηση της eSIM στα iPhone XR, iPhone Xs και iPhone Xs Max και διορθώνει ένα πρόβλημα με τη σύνδεση μέσω δεδομένων για την αγορά της Τουρκίας, ενώ η διόρθωση για το animation των εφαρμογών που αναφέραμε ισχύει μόνο για τα iPhone στην Κίνα.
Τέλος, η ιστοσελίδα MacRumors εντόπισε ένα video όπου φαίνεται το νέο animation μετά την αναβάθμιση, με τις εφαρμογές να μην κλείνουν με κίνηση προς τα πάνω, αλλά μικραίνουν και εξαφανίζονται όταν ο χρήστης επιλέξει το κλείσιμό τους. Επιπλέον, αναφέρεται πως η συγκεκριμένη αναβάθμιση έγινε εσπευσμένα από τη Apple, μιας και η αναβάθμιση η κανονική δεν περιελάμβανε αυτές τις αλλαγές, ενώ οι αλλαγές που δεν έγιναν με αυτήν την αναβάθμιση θα γίνουν διαθέσιμες στο iOS 12.1.3.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Ιάκωβος Μπελώνιας

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.