Smartphones

Το iPhone είχε το μεγαλύτερο παγκόσμιο μερίδιο αγοράς όλων των εποχών το 4ο τρίμηνο του 2022

Tην έκθεσή της για την αγορά smartphone κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022, αλλά και για ολόκληρο το περασμένο έτος, δημοσίευσε η Canalys.

Τα νέα δεν είναι καλά για τους προμηθευτές smartphone αφού η αγορά συρρικνώθηκε κατά 17% το 4ο τρίμηνο, σε σύγκριση με το 4ο τρίμηνο του 2021. Οι αποστολές ολόκληρου του έτους μειώθηκαν κατά 11%, σε λιγότερα από 1,2 δισεκατομμύρια.

To μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας το 4ο τρίμηνο πήρε η Apple, όπως συνηθίζει αφού τότε κυκλοφορεί τα νέα της iPhone. Αυτή τη φορά, ωστόσο, κατέγραψε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς ever με 25%, Η Samsung ήταν δεύτερη με 20%, τρίτη η Xiaomi με 11%, η Oppo τέταρτη με 10% και η vivo στην πέμπτη με 8% της αγοράς, ενώ η κατηγορία “Άλλα” αποτελούσε το 26% των πωλήσεων.

Σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2021, το μερίδιο της Apple αυξήθηκε κατά 2%, της Samsung και της Oppo κατά 1%, της vivo παρέμεινε το ίδιο και της Xiaomi μειώθηκε κατά 2%.

Προχωρώντας στο μοίρασμα της πίτας της αγοράς smartphone για όλη τη χρονιά, η Samsung προηγήθηκε με 22% της αγοράς, ακολουθούμενη από την Apple με 19% και τη Xiaomi με 13%. Η Oppo και η vivo είχαν και οι δύο μερίδιο αγοράς 9%. Σε σύγκριση με το 2021, η Samsung και η Apple κέρδισαν 2 ποσοστιαίες μονάδες , η Oppo έχασε 2%, ενώ η Xiaomi και η vivo έχασαν 1%.

Για το 2023, η πρόβλεψη της Canalys κάνει λόγο για «σταθερή έως οριακή ανάπτυξη» για ολόκληρη την αγορά. Οι πωλητές λέγεται ότι προσεγγίζουν το έτος προσεκτικά, δίνοντας προτεραιότητα στην κερδοφορία και προστατεύοντας το μερίδιο αγοράς, μειώνοντας το κόστος «για να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα της αγοράς», σύμφωνα με τον αναλυτή Le Xuan Chiew.

Επεξεργάστηκε την 18 Ιανουαρίου 2023 10:07

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.