Το iPhone των 6.5 ιντσών αποκαλύπτεται μέσα από renders του @onleaks

Μετά την αποκάλυψη του iPhone των 6.1 ιντσών ο @onleaks σε συνεργασία με την ιστοσελίδα MySmartPrice, δημοσίευσε video με τα renders του iPhone των 6.5 ιντσών το οποίο φημολογείται πως θα είναι ένα iPhone X μεγάλου μεγέθους.

Το φημολογούμενο iPhone των 6.5 ιντσών προορίζεται σαν την μεγάλη έκδοση του iPhone X για το 2018 το οποίο όχι μόνο διατηρεί την κύρια διπλή κάμερα σε κάθετη διάταξη, αλλά η ομοιότητά του με το υπάρχον μοντέλο είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη. Εφόσον τα συγκεκριμένα leaks ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τότε θα έχουμε απλά ένα μεγάλο iPhone X με βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά χωρίς διαφορές στην εμφάνισή του.

Το home button όπως είναι λογικό δεν υπάρχει, ενώ το notch παραμένει μιας και εκεί βρίσκονται όλα τα μυστικά του Face ID. Η πίσω πλευρά της συσκευής δείχνει να είναι από γυαλί για να είναι δυνατή η ασύρματη φόρτιση της μπαταρίας, ενώ οι διαστάσεις της συσκευής είναι 157 × 77.4 × 7.7 mm, κάνοντάς το λιγότερο ψηλό και πλατύ από το iPhone 8 Plus το οποίο έχει διαστάσεις 158.4 x 78.1 x 7.5 mm.

Τόσο το iPhone των 6.5 αλλά και αυτό των 6.1 ιντσών, δείχνουν την τάση της Apple να μεγαλώσει τις συσκευές της σε μέγεθος, εφόσον φυσικά οι πληροφορίες ανταποκριθούν στην πραγματικότητα, όταν πριν από έξι χρόνια είχε δημοσιεύσει την περίφημη διαφήμιση του iPhone 5 σε μια προσπάθεια να μας πείσει ότι η οθόνη πρέπει να είναι όση και η επιφάνεια που μπορεί να καλύψει ο αντίχειρας του χεριού.

iphone 6.5 ιντσών αποκάλυψη video renders @onleaks, Το iPhone των 6.5 ιντσών αποκαλύπτεται μέσα από renders του @onleaks

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

εχουν ξεφτυλιστει τα μεγεθη στα κινητα, εχουν ξεφτυλιστει κ με το νοτς που η apple τους εκανε μεγαλη ζημια κ ολοι την αντεγραψαν, το ιδιο κακο παθαμε που την αντεγραψαν με τη θυρα ακουστηκων και ολοι την κατηργησαν. ασε το 19:9,
19,5:9,
18:9,
18,5:9 o καθενας το βγαζει οσο μακροστενο του καρφωσει.ξενερα τα κινητα πια . ολοι αντιγραφουν τον μπαμπα apple και να δειτε οτι επειδη οτι λεει ο tiamat βγαινει ,μολις βγει το 6,5 iphone θα γεμισουμε με 6,5ιντσες προτασεις απο ολους !

forneverarrow

@Παπαροκας: συμφωνώ απόλυτα για τα μεγέθη. Έχει ξεφύγει το θέμα δυστυχώς. Είχε σταματήσει κάπου ανάμεσα στις 5,1 με 5,5″ πριν δυο τρία χρόνια αλλά απο τότε που βρήκαν τροπο να μετατρέψουν την όλη την πρόσοψη σε οθόνη, η αρρώστια επανήλθε! Να σημειώσω όμως ότι δεν φταίει η Apple για την αύξηση του μεγέθους. Αν θυμάσαι, ήταν η τελευταία που έβγαλε 5,5″ οθόνες με τα Plus, τη στιγμή που το Nexus 6 ήταν στις 6″… Απλά δεν ξέρω για ποιο λόγο κολλάει ο κόσμος με τις μεγάλες οθόνες. Έξω βλέπω τριπλάσια iPhone plus απο ότι κανονικά και όχι μόνο πρόσφατα που έχουν διπλή κάμερα και 3gb ram, αλλά και τα πρώτα που ήταν τα ίδια! Ίσως τελικά ισχύει το ότι οι πολλοί πάνε απλά για το ακριβότερο, τι να πω;

Το X στις 5,8 δεν μπόρεσα να το δουλέψω με ένα χέρι όσες φορές το κράτησα, οπότε φαντάζομαι το 6,5 θα είναι εντελώς unusable με ένα χέρι. Ίσως γιαυτο σταμάτησε το iPad mini… σκοπεύουν να το αντικαταστήσουν με το μεγάλο iPhone!

Κωνσταντινος

Τι ν αυτο με τα τερατια κινητα πια. Μονο εγω πιστευω οτι αν εβγαζε ενα μοντελο στο μεγεθος του iphone 6/7 χωρις bezels θα εσπαγε όλα τα ρεκορ πωλήσεων;

Κώστας Ζ.

@forenever arrow, ωραία σκέψη αυτή με το iPad Mini… Κρίμα που η Apple εγκατέλειψε το σκεπτικό εκείνου του διαφημιστικό που με το ενα χέρι το δάχτυλο έφτανε και τις 2 άκρες της οθόνης… Αυτός είναι αλλωστε και ο λόγος που ζαχαρώνω το SE…είναι το μόνο iPhone μετά το 7, που θα δοκίμαζα να πάρω… Πλέον μόνο η Sony βγάζει μικρά κινητά, αλλα και αυτή το ανέβασε στις 5 ίντσες… Πολύ κρίμα

godis

Σε λιγους μηνες η αξια τις εταιριας θα φτασει το 1 τρις εκ τον οποιον το 70% το οφειλει στο iphone ναι καλα διαβασατε.Πως να το κανουμε αφου και 20 ιντσες κινητο να παρουσιασουνε οι ανθρωποι πουλανε τρελα.Ειναι αυτοι που καθοδηγουνε την σκεψη σας το μυαλο σας και την τσεπη σας μην αυταπατασται οτι οποιαδηποτε διαφορετικη γνωμη μπορει να εισακουστει.

NikosAr

Μάλλον αποτελώ εξαίρεση …. μου αρέσει το μεγάλο μέγεθος στα κινητά αφού πλέον αυτό που θελουμε είναι οθόνη χωρίς κουμπιά. Από ότι βλέπω στο renter για 16:9 μοιάζει !! Άντε ρε Apple κλειστούς τα μαγαζάκια 🙂

Μανώλης

@NikosAr δε νομίζω να αποτελείς εξαίρεση, απλώς (υποθέτω) ότι δε χρησιμοποιείς τόσο πολύ άλλη συσκευή με μεγάλη οθόνη όπως ένα pc ή tablet και σε βολεύει κυρίως το κινητό σου με τη μεγάλη οθόνη.

Το κρίνω επειδή έκανα το ίδιο με το Note 3 που είχα και έχω ακόμα, όμως τώρα που χρησιμοποιώ κυρίως το laptop θέλω ένα κινητό με max 5″ οθόνη να βολεύει στο κράτημα και στη τσέπη!!! 😉

ΝΙΚΟΣ

Η XIAOMI ΒΑΡΑ ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ (6,44 INCH) ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΛΑΡΑΚΙ ΧΟΡΕΥΕΙ!

wave

Και με κεφαλαία γιατι μας το γράφεις ….. να τα ξύσουμε πιο δυνατά!!

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά, παρακαλώ κρατήστε χαμηλούς τόνους στη συζήτηση.

ΝΙΚΟΣ

Ωωωπ. Εύρεση έταιρου τυμπανιστή ultras της Απολ

Αλέξανδρος

@Μανώλης αυτό που λες δεν ισχύει τουλάχιστον κατά κανόνα. Προσωπικά είμαι τύπος του Desktop με οθόνη 27 σπίτι και 24 στο γραφείο που θέλω και αυτή κάποια στιγμή να την πάω σε Ultra wide (μάλλον 34 που μου λένε ότι το multitasking είναι φοβερό και την συνηθίζεις από τις πρώτες μέρες κιόλας γιατί το ύψος της μοιάζει με 24″).
Σε Laptop δε μπορώ να δουλέψω γιατί μου φαίνονται πολύ μικρές οι οθόνες.
Τα παραπάνω τα αναφέρω γιατί όταν έχεις συνηθίσει να κάνεις την δουλειά σου άνετα, δε μπορεί το κινητό σου να είναι “μικρό”.
Όχι ότι πολυχρησιμοποιώ το κινητό αλλά όταν το κάνω (διάβασμα, browsing, excel κ.τ.λ.) δε θέλω να βγάζω τα μάτια μου ή να μη μπορώ να ανοίξω και δύο εφαρμογές στην οθόνη του.
Πάντα φιλικά και χωρίς να υπονοώ κάτι στα παραπάνω, αλλά υπάρχει λόγος που οι μικρές συσκευές έχουν λιγοστέψει στην αγορά (και δεν είναι ότι δεν έχουν σταθερό, tablet η Laptop οι χρήστες).

Στο θέμα του άρθρου πάντως, πιστεύω ότι αρκετούς θα τους κάνει χαρούμενους αν αληθεύει η είδηση, γιατί μετά τις 6 ίντσες μπορεί το κινητό να γίνει πιο παραγωγικό και στην ουσία ένα πολυεργαλείο για δουλειά και διασκέδαση.

Agnostos13

Το ότι πολύς κόσμος πάει προς τις μεγάλες οθόνες στα κινητά έχει να κάνει με διάφορους παράγοντες:
-Δεν χρειάζεται tablet (εφόσον μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά σε ένα μεγαλύτερο κινητό γλυτώνει από την αγορά tablet).
-Το μέγεθος μετράει (εφόσον μπορεί να πάρει το μεγαλύτερο γιατί να μείνει στο μικρότερο).
-Μεγαλύτερες οθόνες-μικρότερες συσκευές (εφόσον οι νέες συσκευές έχουν μεγαλύτερες οθόνες αλλά μικρότερα σασί σε σχέση με τις αντίστοιχες στο παρελθόν βολεύουν πλέον περισσότερο κόσμο).
-Μεγαλύτερη οθόνη-μικρότερο κόστος (εφόσον οι μεγάλες οθόνες είναι πια φθηνές μπορούν να τις αγοράσουν περισσότεροι).

ΥΓ. Για μένα που έχω και tablet νομίζω οτί ένα SE edge-to-edge μου κάνει καλύτερα από ένα δεύτερο tablet.

Agnostos13

^^^προσθήκη:
Και υπάρχουν πάντα και αυτοί που έχουν κάποιο πρόβλημα στα μάτια (πχ πρεσβυωπία) και δεν μπορούν να δουν καλά μικρές οθόνες.

Chris966

Εάν το 5,8” είναι δύσχρηστο να δουλευτεί με το ένα χέρι (που όντως είναι), φανταστείτε πόσο πιό δύσκολο θα είναι το 6,5”..
Πόσω μάλλον όταν το κέντρο ελέγχου έχει μεταφερθεί από την βολικότατη θέση στο κάτω μέρος της συσκευής, στην επάνω δεξιά (!!!) πλευρά του κινητού!

Μανώλης

@Αλέξανδρος όχι εννοείται δεν εκφράζω κάποιο κανόνα!!! 🙂 Για μένα πάντως ισχύει αυτό που έγραψα σαν προσωπική χρήση!!! 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.