Το iPhone Xs Max έχει καλύτερη οθόνη από το Note 9 σύμφωνα με την εταιρεία DisplayMate

iphone xs max καλύτερη οθόνη note 9, Το iPhone Xs Max έχει καλύτερη οθόνη από το Note 9 σύμφωνα με την εταιρεία DisplayMate

Το iPhone Xs Max διαθέτει την καλύτερη οθόνη σε smartphone, παίρνοντας την υψηλότερη βαθμολογία από την εταιρεία DisplayMate, εκτοπίζοντας το Note 9 από την κορυφή, ένα μήνα μετά την ανακήρυξή του σαν το smartphone με την καλύτερη οθόνη.

Η σύγκριση μεταξύ των iPhone και των ναυαρχίδων της Samsung είναι κάθε χρόνο αναπόφευκτη, με τον επεξεργαστή, τα benchmark, τις κάμερες αλλά και τις οθόνες να είναι τα μέτρα σύγκρισης για την ποιότητα της κάθε συσκευής και του πως “στέκεται” απέναντι στον ανταγωνισμό. To Galaxy Note 9 είχε ανακηρυχθεί σαν το smartphone με την καλύτερη οθόνη από την εταιρεία DisplayMate, μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκε iPhone Xs Max και εκτόπισε τη ναυαρχίδα της Samsung από την κορυφή.

Η οθόνη του iPhone Xs Max διαθέτει 22% μεγαλύτερη επιφάνεια από την πρώτη OLED οθόνη του iPhone X, με τη DisplayMate να δηλώνει έχει γίνει μεγάλη βελτίωση στην ακρίβεια των χρωμάτων. Αυτό κάνει την οθόνη του να είναι τέλεια στην απόδοσή της πετυχαίνοντας σκορ 0.8 JNCD (Just Noticeable Color Differences) χρησιμοποιώντας την DCI-P3 κλίμακα χρωμάτων που χρησιμοποιείται στις τηλεοράσεις με 4K ανάλυση, με το ποσό ανάκλασης να φτάνει το 4.7%, μεγαλύτερο σε σύγκριση με το Note 9 το οποίο υπερέχει με ποσοστό 4.4%.

Τα αντίστοιχα στοιχεία για την οθόνη του Galaxy Note 9 δείχνουν πως αποδίδει πάρα πολύ καλά με σκορ 0.5 JNCD (Just Noticeable Color Differences) με τη φωτεινότητά της να είναι χαμηλότερη από αυτήν του iPhone Xs Max. Οι αριθμοί δείχνουν πως η φωτεινότητα της οθόνης του Note 9 φτάνει τα 710 nits κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, τη στιγμή που η φωτεινότητα της οθόνης του Xs Max φτάνει τα 725 nits.

Αναμφίβολα και οι δύο συσκευές διαθέτουν οθόνες κορυφαίας ποιότητας, με αυτήν του iPhone Xs Max να υπερέχει έναντι αυτής του Note 9, και να δείχνει να είναι η καλύτερη οθόνη σε smartphone που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
JD

Μπραβο στην Samsung που με την οθονη του iphone xs περασε τον ευατο της δηλαδη την οθονη του Note 9. Lol

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

κοστος αντικατάστασης απο πιθανο burn in? 😂😂

Don Mitso Mou

Ότι να ναι σχόλιο.

Ευάγγελος

Το ακούσαμε και αυτό 🤣🤣

Chrs21

Ναι μεν η Samsung προμηθεύει τις οθόνες στην Apple, όμως αυτό δεν σημαίνει πως η τελευταία δεν προσθέτει τις δικιές της πινελιές όπως για παράδειγμα μια πιο πιστή αποτύπωση των χρωμάτων έναντι των υπερκορεσμένων χρωμάτων που προσφέρει η Samsung. Ας με διορθώσει κάποιος εάν κάνω λάθος. Τώρα, σχετικά με το κόστος αντικατάστασης δεν νομίζω ότι έχει κάποια σχέση με το άρθρο ή την ποιότητα της οθόνης. Φιλικά πάντα.

GS

Πόσα πρέπει να πλήρωσε η Apple για να το μεταδώσουν? Σε κάποιο άλλο σύμπαν ίσως να ήταν καλύτερες.

Δεινοσαυρος

τι λετε τωρα? Σας ΜΑΘΑΝΕ πλεον ολοι. Γελανε και οι πετρες με τα αστεια και την προπαγανδα της μηλοετερειας. Για πες πιος προμηθευει οθωνες στην Apple?

ahil2

@GS Οσα και η Samsung μάλλον.
@JD&Δεινόσαυρος-Η Samsung προμηθεύει οθόνες κατά παραγγελία τις Apple (δλδ όπως τις θέλει η Apple να είναι) και μετά η Apple τις καλιμπράρει η ίδια.
Το ίδιο είχε γίνει και πέρυσι με το iphone X που είχε βγεί το κινητό με την καλύτερη οθόνη πάλι.
Οταν βγεί το Galaxy 10 πιστεύω η Samsung θα είναι πάλι πρώτη.

Agnostos13

Το ‘χουμε μάθει το παραμύθι…
Όταν ο ανταγωνισμός περνάει την Apple στις μετρήσεις όλα καλά και ωραία.
Όταν η Apple περνάει τον ανταγωνισμό όμως τότε για τους γνωστούς αναλυτές του καναπέ τα τεστ είναι μούφα, οι έρευνες πληρωμένες και οι ειδήσεις fake!
Μα δεν βαρεθήκατε πια;

χρηστος

Προσωπικα εδω και 1-2 χρονια εχω σταματησει να διαβαζω τετοια reviews. Εβγαζαν καλυτερη καμερα το P20 Pro ενω ολοι βλεπαμε τις διαφορες με το Pixel 2. Η Apple πληρωνε το customer report για να μην βγαζει τις αρνητικες κριτικες. Και πολλα αλλα. Τα καλυτερα reviews γινονται -εκτος απο ιδια αντιληψη- απο youtubers που παιρνουν τις συσκευες μονοι τους και δεν ειναι fanboys. Τα παιχνιδια των μεγαλων εταιριων ειναι γνωστα.

Efkairiakos

Ωχ ωχ ωχ ποιος ακούει τώρα….

JD

@agnostos12
Αν διαβαζες λιγο παραπανω θα εβλεπες οτι κατασκευαστης της οθονης ειναι η Samsung. Αντε να κανει τιποτα μικρορυθμισεις μεσω software η Apple αρα για ποιον λογο να παρει συγχαρητηρια;

Agnostos13

@JD:
Εδώ μιλάμε για custom κατασκευές. Τις προδιαγραφές τις δίνει η Apple και ψάχνει τον κατασκευαστή που θα τις καλύψει στην καλύτερη τιμή.
Ή νομίζεις πως η Apple είναι η κυρά-Μαρίκα που πάει βόλτα στη λαϊκή, χαζεύει στους πάγκους και στο τέλος ψωνίζει ντομάτες από τον κυρ-Μέντιο που της φαίνονται οτί είναι πιο γυαλιστερές;

Darth

@JD kata 99% θεμα calibration ειναι (στα δικα της βαραειιχρωμα κλπ στο θεω για να ειναι eyes candy)
@Παπαροκας tiamat – Enûma Eliš κλασσικα 50% αξιας της συσκευης οπος ολα τα samsung amoled

@Efkairiakos τα fanboys από την είδηση ειναι δυο κερδισμένοι apple που εχει κινιτο αυτοδιαφισμση και samsung που πουλάει πανακριβα κομματια με το κιλο

mech.al.

E και; Σε λίγους μήνες το note 9 θα έχει 650€, ενώ το Χs max πόσο θα κάνει για να πέσει σ’ αυτή τη τιμή;; Το Χs max οφείλει να έχει καλύτερη οθόνη…

JD

Agnostos13
Δεν ξερω αν διαβασες το αρθρο αλλα οι διαφορες στην απεικονιση των δυο οθονων ειναι ελαχιστες. Το 99% της δουλειας το εχει κανει η Samsung και το 1% η Apple.
Αλλωστε οτιδηποτε εχει μεσα ενα iphone καποιος αλλος το εφτιαξε εκτος του face id που ειναι τεχνολογια καθαρα apple και γι αυτο ειναι κσι μαπα ( 2 δευτερα για να ξελειδωσει ενα κινητο και η απαιτηση να το κοιτας χωρις γυαλια και με συγκεκριμενη γωνια ειναι too much).

Agnostos13

@JD:
Όλα τα ανταλλακτικά του iphone (και ο μηχανισμός του το Face ID) είναι κατασκευασμένα από συνεργάτες της Apple. Η Apple δεν έχει εργοστάσια κατασκευής hardware. Φασονατζήδες τα κατασκευάζουν.

Τώρα για το πόσο από τη δουλειά έχει κάνει η Apple και πόσο η Samsung είναι σχετικό. Αν θεωρείς οτι το να φτιάξεις ένα πάνελ είναι το 99% της δουλειάς και το να φτιάξεις την καλύτερη οθόνη είναι το 1% τότε η Samsung έκανε σχεδόν όλη τη δουλειά…

Don Mitso Mou

@JD το ένα κακό είναι πως δεν έχεις ιδέα. Το δεύτερο κακό είναι πως δεν έχω την ώρα και κυρίως τη διάθεση να σου τα εξηγώ. Το τρίτο και χειρότερο είναι πως, ακόμα και να είχα χρόνο, δεν πρόκειται να άλλαζες γνώμη γιατί έχεις εμπάθεια

JohnWave

Aν το displaymate είναι αντικειμενικό και όχι τύπου dxomark, τότε λογικά θα ισχύει αυτό που είπε ο Darth = η Apple δλδ να έχει κάνει διαφορετικό καλιμπράρισμα στην οθόνη που της έδωσε η Samsung.

ahil2

Btw φέτος οι οθόνες ειναι κυρίως απο LG και την καλύπτει η Samsung.

Petros

Το Note 9 ειναι για άρχοντες

Agnostos13

@Johnwave:
Το dxomark είναι χρόνια από τα καλύτερα site αξιολόγησης καμερών.
Βέβαια ως γνωστόν όσα δεν φτάνει η αλεπού…

JohnWave

@Agnostos13 , έχω αναφέρει σε άλλα σχετικά θέματα για ποιο λόγο δεν δίνω καμία σημασία στο dxomark για κάμερες κινητών. Εσύ έχεις κάθε δικαίωμα να θεωρείς πως αφού το P20 Pro είναι 1ο στο dxo, έχει την καλύτερη κάμερα. Και εγώ έδινα σημασία στο dxo (είναι πολύ χρήσιμο για dslr αξιολογήσεις), έτσι πήρα το P20 Pro και μετά από λήψη 2000+ φωτογραφιών το πούλησα γιατί άλλες ναυαρχίδες έβγαζαν καλύτερες φωτό πλην νύχτας και zoom και τραβούσαν καλύτερο video. Aπό τότε έπαψα να δίνω σημασία στο dxo. Μου κόστισε και 100€ η μεταπώληση.

Agnostos13

@JohnWave:
Υποτίθεται οτι εξηγεί τι βαθμολογεί. Αν και εγώ δεν βασίζομαι 100% γιατί χρησιμοποιώ την κάμερα της συσκευής μου στο manual που είναι η μέρα με τη νύχτα και το dxo βαθμολογεί με βάση το auto (κακώς). Αλλά μπορώ να έχω μια γενική εικόνα συνήθως. Πάντως στις dslr είναι κορυφαίο.

ΥΓ. Επί της ευκαιρίας επειδή έχω φίλο που είναι έτοιμος να πάρει P20 Pro λόγω κάμερας ποιό αντιπροτείνεις μιας που το έχεις δοκιμάσει;

JohnWave

@Agnostos13, κοίτα τι συνέβαινε με το P20 Pro : Kαταρχάς στις νυχτερινές λήψεις και στο zoom ημέρας είναι με διαφορά το κορυφαίο. Στις ημερήσιες με πολύ καλό φωτισμό (πχ πρωί και μεσημέρι) έκανε το εξής: Υπερβολικό post processing ( με απενεργοποιημένο μάλιστα το AI) με αποτέλεσμα τα κτίρια να φαίνονται ψεύτικα και τα δέντρα με υπερβολικό sharpening. To απόγευμα τα έκανε μαντάρα. Τραβούσα σκούρο πράσινο δέντρο και μου το έδινε πράσινο πολύ ανοιχτό (υπερβολικό exposure). Μετά το γύρισα στο manual. Το θέμα του over sharphening διορθώθηκε κάπως, το θέμα του exposure το διόρθωνα αλλά στο manual έλειπε το καλό dynamic range που έδινε το auto μέσω του post processing. Γενικά ένα παίδεμα στις ημερήσιες και ακόμα περισσότερες στις απογευματινές. Το βράδυ, θεϊκό. Tώρα τι αντιπροτείνω : Δυστυχώς καταρχάς δεν υπάρχει συσκευή που να δίνει τόσο καλό zoom και τόσο καλές νυχτερινές όσο το P20 Pro. Στις φωτό με καλό φωτισμό θεωρώ κορυφαίο το Pixel 2 XL (με θόρυβο όμως στις νυχτερινές). Μετά ακολουθεί το iphone X (εξαιρετικό σε καλό φωτισμό αλλά κακό το βράδυ) και το S9+ (λίγο κατώτερο στον καλό φωτισμό σε σχέση με το iphone X αλλά πολύ καλύτερο στις νυχτερινές). Γενικά η κορυφαία overall πίσω κάμερα για… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.