Το LCD iPhone των 6.1 ιντσών θα εμφανιστεί το Νοέμβριο λόγω προβλήματος στην οθόνη;

lcd iphone 6.1 ίντσες νοέμβριος πρόβλημα οθόνης, Το LCD iPhone των 6.1 ιντσών θα εμφανιστεί το Νοέμβριο λόγω προβλήματος στην οθόνη;

Πληροφορίες θέλουν την Apple να αντιμετωπίζει πρόβλημα με διαρροή φωτός στις LCD οθόνες του iPhone των 6.1 ιντσών στα σημεία που βρίσκεται το notch, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η κυκλοφορία του κατά δύο μήνες από την προβλεπόμενη ημερομηνία.

Τη στιγμή που η Sharp έχει παρουσιάσει LCD οθόνες που μπορούν να λυγίσουν και να έχουν σωστή φωτεινότητα και αντίθεση χρωμάτων, η Apple προσπαθεί να έχει διαθέσιμες τέτοιες οθόνες από τη Japand Display και LG Display με τα πρώτα προβλήματα να κάνουν την εμφάνισή τους. Πιο συγκεκριμένα, το πρόβλημα εστιάζεται στη διαρροή φωτός που προκύπτει στα σημεία που οι LCD οθόνες καμπυλώνουν για να μπορεί να “κουμπώσει” το notch.

Το πρόβλημα με τη διαρροή φωτός επηρεάζει άμεσα τη λειτουργία της TrueDepth camera για το ξεκλείδωμα της συσκευής μέσω Face ID αφού κάθε φορά που ο χρήστης θα χρησιμοποιεί αυτόν τον τρόπο ξεκλειδώματος, θα υπάρχει ποσότητα φωτός που θα “ξεπηδά” από την οθόνη και θα εμποδίζει την κάμερα από το να σαρώσει σωστά το πρόσωπο του χρήστη.

Όσον αφορά το κόστος κατασκευής μιας εύκαμπτης LCD οθόνης, αυτό μπορεί να φτάσει στα επίπεδα της OLED οθόνης, με την Apple να συνεχίζει να προτιμά αυτήν την οθόνη για το “οικονομικό” iPhone που φημολογείται να κυκλοφορήσει το Νοέμβριο, αφού η καθυστέρηση που προκύπτει από το πρόβλημα με τη διαρροή φωτός θα μετακινήσει την παραγωγή του συγκεκριμένου μοντέλου δύο μήνες αργότερα από την επίσημη παρουσίαση των iPhone. Κάτι τέτοιο είχε γίνει το 2017 όπου το iPhone X είχε κυκλοφορήσει δύο μήνες μετά τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus.

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Karl

Άμα Ν… Τι κρίμα… Και ήθελα να το πάρω! Χαχα χαχα.

forneverarrow

Πραγματικά ανούσιο να βγάλεις lcd με notch μόνο και μόνο για να καταργήσεις το Touch ID! Αφού μέχρι το σχέδιο του iPhone 8 έχει τόσο περιθώριο πάνω για να χωρέσει άνετα το Face ID και κάτω για το Touch ID, γιατί πρέπει να βάλει notch; Για να μας σπρώξει σε μεγάλη οθόνη… Στην τελική, θα μας ωθήσει με τον τροπο της στο μεσαίο μοντέλο. Όχι ότι καίγομαι για φέτος ή του χρόνου δηλαδή, αλλά ελπίζω στα επόμενα χρόνια να βελτιώσει το Face ID ώστε να πιάνει απο μεγαλύτερη απόσταση και ευρύτερες γωνίες.

Το γεγονός ότι αντιμετωπίζει θέμα light leaking με panel της LG ακούγεται περίεργο (αν ισχύει η φήμη βέβαια) καθώς στο G7 χρησιμοποιεί LCD με notch χωρίς να αναφερθεί κάποιο πρόβλημα μέχρι τώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.