Το νέο OnePlus θα προσφέρει ταχύτητες τεχνολογίας UFS 3.0;

νέο Oneplus προσφέρει ταχύτητες τεχνολογίας UFS 3.0, Το νέο OnePlus θα προσφέρει ταχύτητες τεχνολογίας UFS 3.0;
Σύμφωνα με ένα screenshot που κυκλοφόρησε στο ίντερνετ, φαίνεται πως οι μετρήσεις αποδόσεων της νέας ναυαρχίδας OnePlus στο AndroBench, δείχνουν ταχύτητες που δικαιολογούνται μόνο με την ύπαρξη τεχνολογίας αποθήκευσης, τύπου UFS 3.0.
Υπάρχουν μερικοί κύριοι παράγοντες που καθορίζουν πόσο αισθητά πιο γρήγορο μπορεί να γίνει ένα smartphone. Υπάρχει ο επεξεργαστής, η μνήμη και στη συνέχεια η τεχνολογία αποθήκευσης. Η αποθήκευση είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας δεδομένου ότι εκεί είναι εγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα, οι φωτογραφίες, τα βίντεο, οι εφαρμογές και ούτω καθεξής. Τα τηλέφωνα OnePlus είναι γνωστά για την ταχύτητά τους και φαίνεται ότι το επόμενο μοντέλο δεν θα αποτελεί εξαίρεση.
Εκτός από τον επεξεργαστή Snapdragon 855 SoC που θα “τρέχει” στην επερχόμενη ναυαρχίδα του OnePlus, το smartphone φαίνεται ότι θα έρθει εξοπλισμένο και με την επόμενη γενιά αποθήκευσης, UFS 3.0. Οι πληροφορίες προέρχονται από γνωστό tech leaker του διαδικτύου, που σημαίνει ότι ναι μεν είναι ακόμα μια φήμη, αλλά το ιστορικό του όταν πρόκειται για διαρροές δείχνει ότι δεν πέφτει πολλές φορές έξω.
Το tweet περιέχει ένα screenshot από ένα εργαλείο αξιολόγησης που δείχνει διαδοχικές ταχύτητες ανάγνωσης άνω των 2000MB/s, πολύ πέρα ​​από το τι είναι ικανό το UFS 2.1 (περίπου 800MB/s) να φέρει. Το tweet ακολούθησε και ένα άλλο το οποίο έλεγε “Μπορείτε να ανυπομονείτε για το επόμενο OnePlus”, αφήνοντας ελάχιστες αμφιβολίες για τα αναφερόμενα δεδομένα.
νέο Oneplus προσφέρει ταχύτητες τεχνολογίας UFS 3.0, Το νέο OnePlus θα προσφέρει ταχύτητες τεχνολογίας UFS 3.0;
Το UFS 3.0 αναπτύχθηκε από τη Samsung, τον κορυφαίο κατασκευαστή flash stick και καρτών μνήμης, και ανακοινώθηκε πριν από λίγους μήνες. Αναμένεται να εμφανιστεί πρώτα στις συσκευές Samsung Galaxy S10 (πιθανόν όχι στο S10 lite λόγω της ελάχιστης χωρητικότητας 128GB που απαιτεί το UFS 3.0) στο τέλος του επόμενου μήνα. Και ενώ η διαφορά θα είναι σίγουρα αισθητή κατά την καθημερινή χρήση, το κύριο πλεονέκτημα της ταχύτερης αποθήκευσης είναι ότι θα επιτρέψει με άνεση την εγγραφή βίντεο πολύ υψηλής ανάλυσης και μεγάλου αριθμού καρέ ανά δευτερόλεπτο, καθώς και την αναπαραγωγή τους.
Μένει να δούμε τελικά αν η εν λόγω τεχνολογία θα ενσωματωθεί και στο επόμενο OnePlus μοντέλο ή όχι. Το 2019 είναι μπροστά μας και ανυπομονούμε για όλα τα καινούρια μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν.
Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tasos Spanos

Συν κάτι αλλά που έχουν ακουστεί για το επόμενο μοντέλο άρα φτάνουμε τα 700-800€
Αρε oneplus από τα 250€ ξεκίνησες και που έφτασες
Επειδή Apple και Samsung ανέβασαν τον πήχη τώρα πήραν φορά και οι Κινέζοι
Οποίος πηδάει όμως πολλά παλούκια…

Baiosss

700-800 και αν, θα κοστιζει το 5G μοντελο, το οποιο δεν θα χρειαζεται σε κανεναν μας. Ειδικα στην Ελλαδα του 2019 που καλα καλα δεν εχουμε ουτε 3G της προκοπης. Το απλο μοντελο θα κυμανθει πιστευω στις τιμες που γνωριζουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones OnePlus

OnePlus Nord 3 5G: Επίσημα στην Ελλάδα από τον Κωτσόβολο με 549 ευρώ

Το OnePlus Nord 3 5G, θα είναι διαθέσιμο στην τιμή των 549 ευρώ, από σήμερα Τρίτη 25/07, σε δύο χρώματα Misty Green και Tempest Gray, αποκλειστικά στο δίκτυο καταστημάτων του Κωτσόβολου.

Smartphones OnePlus OnePlus Android smartphones

OnePlus V Fold: Κυκλοφόρησαν νέα renders

To πολυαναμενόμενο OnePlus V Fold αναμένεται να κυκλοφορήσει από την εταιρεία τον Αύγουστο αλλά τώρα μπορούμε να του ρίξουμε μια ματιά.

Reviews OnePlus 11 5G Hands-on

OnePlus 11 5G review: Ζητάει λίγα, δίνει πολλά;

Δοκιμάζουμε το OnePlus 11 με οθόνη Super Fluid AMOLED, επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2, τριπλή κάμερα Hasselblad και στην έκδοση 16GB/ 256GB με τιμή 899 ευρώ.

Reviews OnePlus 11 5G Unboxing

OnePlus 11 5G unboxing: Φέραμε το εργαλείο στην Ελλάδα

Φέραμε το OnePlus 11 στην Ελλάδα, παραδοσιακά όπως κάνουμε σχεδόν κάθε χρόνο με κάθε νέο flagship που κυκλοφορεί η εταιρεία.