Το Pocophone F1 δοκιμάζεται σε τεστ αντοχής και επιβιώνει

Το Pocophone F1 έχει τραβήξει τα βλέμματα γιατί είναι ένα οικονομικό flagship smartphone και όλοι αναρωτιούνται πως κατάφερε να πετύχει κάτι τέτοιο η Xiaomi. Μήπως η ποιότητα κατασκευής είναι το μειονέκτημά του; Ο JerryRigEverything, γνωστός για τις δοκιμές αντοχής που υποβάλλει όλα τα smartphone στο YouTube, έδειξε το αντίθετο.

Οι δοκιμασίες για το Pocophone F1 ξεκινούν με το χάραγμα της οθόνης, η οποία όπως είναι φυσιολογικό ξεκίνησε να χαράζεται από ένα επίπεδο και μετά, όπως κάθε οθόνη που διαθέτει Gorilla Glass 5, με τη Xiaomi όμως να μην έχει αναφέρει τον τύπο του Gorilla Glass που “φοράει” η συσκευή. Το επόμενο test είχε να κάνει με τη δοκιμή της φωτιάς, όπου μετά από 10 δευτερόλεπτα της φλόγας επάνω στην οθόνη, τα pixel άρχισαν να καίγονται. Έπειτα, μετά το πέρας της φλόγας, τα pixel άρχισαν να επανέρχονται στη φυσιολογική τους κατάσταση, κάτι που δε συμβαίνει στις AMOLED οθόνες.

Όλο το σώμα της συσκευής είναι κατασκευασμένο από πλαστικό, κάτι που διαπιστώθηκε με τη λεπίδα του Zack Nelson (JerryRigEverything) ενώ η δοκιμή τελείωσε με το δυσκολότερο κομμάτι της. Αυτό έχει να κάνει με την άσκηση πίεσης για να λυγίσουμε τη συσκευή και το PocoPhone F1 άρχισε να λυγίζει και από τις δύο πλευρές που του ασκήθηκε πίεση, χωρίς όμως να σπάει, να ραγίζει ή να παραμένει λυγισμένο μετά την άσκηση της πίεσης.

Φαίνεται λοιπόν πως η Xiaomi έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στην ποιότητα κατασκευής, μιας και δείχνει πως το να είναι ένα smartphone πλαστικό δεν είναι απαραίτητα κακό, ειδικότερα όταν πρόκειται για ένα flagship smartphone.

pocophone f1 τεστ αντοχής επιβιώνει, Το Pocophone F1 δοκιμάζεται σε τεστ αντοχής και επιβιώνει

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VG

Σε λίγο όλοι μ ένα Poco στο χέρι θα είναι χαχα…Τα διάλυσε όλα η Xiaomi.

Flagship killer

Το ίδιο και ένα τηλεκοντρολ

ΚώσταςD.

Ότι πιο vfm! Απλά δεν υπάρχει!!! Το iphone, galaxy των φτωχών και δεν έχουν να ζηλέψουν και πολλά… Xiaomi!!! Πήρα σαν δεύτερο πριν καιρό το redmi note 4x στο σπίτι για ίντερνετ και κάνα παιχνιδάκι που και που και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μου αυτή η εταιρεία! Xiaomi λέμε!!! Αν συνεχίσει έτσι θα ανέβει πολύ ψηλά!!!

Baiosss

Τώρα που θα αρχίσει να κλειδώνει αβερτα bootloaders και δε θα επιτρέπει το roll back σε προηγούμενες versions του miui, έχει να πέσει πολύ κλάμα!

dark_master

Βάλε καμία εταιρία δεν επιτρέπει να επιστρέψεις σε προηγούμενη έκδοση αν το σκεφτείς.Για αυτό και κάποιοι επιλέγουν απλα να μην κάνουν τις αναβαθμίσεις.
Επίσης ο launcher του είναι πιο κοντά σε stock Android παρά σε miui

bill

dark
η 1+ σε αφηνει να. κανεις οτι θες
θες ρουτ? θες καστομ ρομ? καντο κ η εγγύηση δν χανετε κ με οφισιαλ guides για. ολα αυτα στο. σιτε. της
αρα δν βαζουμε ολες τις. εταιριες στο. ιδιο τσουβαλι

Petros

Πηρα καινούργιο κινητό.
Ποιο?
Το ποκοφον
Χαχαχαχαχαχαχα

kosi

Εμενα δεν με πειράζει ότι είναι πλαστικό έτσι και αλλιώς θα το φορέσω θήκη,η κάμερα είναι ok από soft και hardware και μπαταρία πετάει,αλλα αυτό το όνομα ρε γαμώτο είναι σαν αυτά τα πεχνιδο κινητά που έπαιρνα τον γιώμου όταν ήταν μικρός.AΚΟΥ ποκοφον..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Civi 4 Pro: Επίσημα το πρώτο smartphone με Snapdragon 8s Gen 3

Η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα στην Κίνα το Civi 4 Pro, το πρώτο smartphone με το chipset Snapdragon 8s Gen 3.

Smartphones Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 4: Μεγάλο leak – Αμφίδρομη δορυφορική επικοινωνία, ενισχυμένος μεντεσές, SD 8 Gen 3

Η Xiaomi κυκλοφόρησε το Mix Fold 3 τον περασμένο Αύγουστο και τώρα ετοιμάζει το Mix Fold 4, που πιθανότατα θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.

Smartphones featured Xiaomi Xiaomi 14

Xiaomi 14: Κυκλοφόρησε Ελλάδα με τιμή 999 ευρώ και δώρο το Xiaomi Watch S3

To νέο smartphone της εταιρείας είναι σχεδιασμένο σε συνεργασία με τη Leica, και ξεχωρίζει χάρη στο παντοδύναμο τριπλό σύστημα καμερών νέας γενιάς φακών Leica.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi HyperOS: Αυτές οι συσκευές θα αναβαθμιστούν το πρώτο εξάμηνο του 2024

Μετά το παγκόσμιο ντεμπούτο των Xiaomi 14 και 14 Ultra στο MWC, κυκλοφόρησε το λεπτομερές πρόγραμμα κυκλοφορίας για το HyperOS.