Το πρώτο post μέσω 5G έγινε από τον πρόεδρο της Xiaomi με το Mi Mix 3;

πρώτο post μέσω 5G πρόεδρο Xiaomi Mi Mix 3;, Το πρώτο post μέσω 5G έγινε από τον πρόεδρο της Xiaomi με το Mi Mix 3;

Ο πρόεδρος της Xiaomi έδειξε πως ετοιμάζεται η 5G έκδοση του Mi Mix 3 μέσω post στο Weibo και δεν αποκλείεται να είναι το πρώτο 5G smartphone που θα εμφανιστεί στην αγορά.

Το Mi Mix 3 παρουσιάστηκε επίσημα πριν από ένα μήνα και έγινε αναφορά στο ότι θα κυκλοφορήσει με δυνατότητα σύνδεσης στα 5G δίκτυα μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019, κάνοντάς το ενδεχομένως το πρώτο 5G smartphone που θα κυκλοφορήσει στην αγορά. Αυτό μάλλον ήθελε να τονίσει ο πρόεδρος της Xiaomi, Lin Bin, ο οποίος φωτογράφισε το Mi Mix 3 λίγο πριν δημοσιεύσει το πρώτο post μέσω σύνδεσης σε 5G δίκτυο, σε ελεγχόμενο περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα, η φωτογραφία που δημοσίευσε εμφανίζει το Mi Mix 3 με την ένδειξη 5G στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης, εντός εργαστηριακού περιβάλλοντος, λίγο πριν κάνει το πρώτο post στο Weibo μέσω 5G, θέλοντας να δείξει πως το Mi Mix 3 είναι σχεδόν έτοιμο για τη νέα γενιά των 5G δικτύων, όταν αυτά γίνουν διαθέσιμα σε όλους τους καταναλωτές, εφόσον φυσικά υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για κάτι τέτοιο.

Επιπλέον, ρίχνοντας μια ματιά στα αριστερά της οθόνης και δίπλα από το ρολόι, βλέπουμε πως υπάρχει το λογότυπο του Android Pie, δείχνοντας πως η Xiaomi όχι μόνο θα τηρήσει την υπόσχεσή της για την κυκλοφορία του Mi Mix 3 σε 5G έκδοση, αλλά πως ετοιμάζεται η αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google, κάτι που από μόνο του αποτελεί μια ευχάριστη είδηση.

Τέλος, αν πραγματικά καταφέρει η Xiaomi να κυκλοφορήσει το Mi Mix 3 ή κάποιο άλλο smartphone, με υποστήριξη για τα 5G δίκτυα μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019, θα την κάνει αυτόματα πρωτοπόρο μιας και θα είναι η πρώτη που θα πετύχει κάτι τέτοιο, προλαβαίνοντας τις Samsung, OnePlus, Huawei αλλά και άλλες εταιρείες στο να δώσουν στην αγορά την πρώτη συσκευή που θα συνδέεται στα 5G δίκτυα.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Λεο

Γνωριζει καποιος εαν το note 9 υποστυριζει 5g

George

Από τα δίκτυα 2G που είχαμε κάποτε και κυριολεκτικά το ίντερνετ “σερνόταν”, φτάσαμε μετά στα δίκτυα 3G που παρείχαν αξιοπρεπές ταχύτητες, και αργότερα στα σημερινά δίκτυα 4G και 4G+ με τις εκπληκτικές ταχύτητες. Στην περιοχή μου ειδικά με την εταιρεία κινητής που έχω, το 4G+ πιάνει ταχύτητες πάνω από 40mb/s. Πιο γρήγορο και από σταθερή σύνδεση ίντερνετ δηλαδή!! Φανταστείτε τι ταχύτητες θα έχουν όταν αναπτυχθούν τα δίκτυα 5G!! Οστόσο για μένα η τεχνολογία 5G δεν έχει αυτή την στιγμή κανένα, μα κανένα ουσιαστικό νόημα. Αυτό γιατί στην χώρα μας οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας προσφέρουν μέχρι και σήμερα πακέτα ίντερνετ με λίγα σχετικά Gb διαθέσιμα προς κατανάλωση. Ακόμα και εάν διαθέτω λοιπόν ένα από τα μεγαλύτερα πακέτα ίντερνετ που δίνουν σήμερα οι εταιρείες, π.χ με τα 10Gb, αυτό σημαίνει ότι βλέποντας YouTube κτλ με ταχύτητες 4G, το έχω καταναλώσει μέσα σε ελάχιστες μόνο μέρες. Τι νόημα έχει λοιπόν να έχω ακόμα πιο γρήγορο ίντερνετ, όταν το ίντερνετ είναι τόσο περιορισμένο; Είναι σαν να έχεις ένα αυτοκίνητο που έχει βενζίνη μόνο για 10 χιλιόμετρα απόσταση να διανύσει και μπορεί και πιάνει μιά μέγιστη ταχύτητα τα 120 χιλιόμετρα την ώρα. ‘Ερχομαι εγώ και σου λέω ότι τώρα με μια αναβάθμιση που του έκανα… Συνέχεια »

Παναγιώτης

Για να ρωτάς κάτι τέτοιο μάλλον δεν διάβασες το άρθρο οπότε διάβασε το.

George

Η ταχύτητες στο mobile internet είναι ήδη παραπάνω από ικανοποιητικές. Στην περιοχή μου και με τον πάροχο που έχω το 4G+ πιάνει ταχύτητα πάνω από 40mb/sec, πιο γρήγορο δηλαδή και από σταθερή γραμμή!! Το θέμα είναι άλλο: Εάν και μέχρι οι εταιρείες αποφασίσουν να δίνουν στους καταναλωτές αρκετό όγκο mobile δεδομένων (τουλάχιστον 30Gb ή και περισσότερο) σε λογικές τιμές, τότε οι ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες είναι πραγματικά δώρο χωρίς καμία αξία.

Νίκος

Έχουν γίνει αναφορές σε διάφορα σημεία της Ευρώπης όπου εφαρμόζεται πιλοτικά το 5g για θανάτους πτηνών και άλλων ζώων..

George

@Νίκος: Το έψαξα λιγάκι και βρήκα ότι κάπου στην Ευρώπη που είχαν σημειωθεί εκατοντάδες θάνατοι πτηνών και κάποιοι είχαν σπεύσει να το αποδώσουν σε δοκιμή δικτύου 5G, τελικά αποδείχθηκε απλά μία θεωρία συνομωσίας, καθώς εκείνη την συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν υπήρχε καμία δοκιμή δικτύου 5G στην συγκεκριμένη περιοχή. Οστόσο υπάρχουν πράγματι έντονες ανησυχίες από ειδικούς και μη ότι τα δίκτυα 5G ενδεχομένως να έχουν περισσότερες δυσμενείς επιπτώσεις στους ζωντανούς οργανισμούς, συγκρινόμενα με τα υπάρχοντα δίκτυα 3G και 4G, για δύο βασικούς λόγους: Τα δίκτυα 5G εκπέμπουν σε πολύ υψηλότερες συχνότητες, και επίσης για να λειτουργήσουν είναι αναγκαία η ύπαρξη πολλών περισσότερων διάσπαρτων και μικρότερων κεραιών εκπομπής. Δυστυχώς η ανθρωπότητα πιθανών να συμμετέχει σε ένα παγκόσμιο “πείραμα” χωρίς καν να ερωτηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Επίσημη η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι προδιαγραφές

Το πρώτο τηλέφωνο της νέας σειράς της Redmi που θα επικεντρώνεται στην απόδοση θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα με το όνομα Redmi Turbo 3.