Το “Face ID” της Xiaomi για 3D αναγνώριση προσώπου εμφανίστηκε σε render

xiaomi μηχανισμός 3d αναγνώριση προσώπου render face id, Το “Face ID” της Xiaomi για 3D αναγνώριση προσώπου εμφανίστηκε σε render

Υπήρχε η φήμη πως η Xiaomi ετοιμάζει τη δική της έκδοση του Face ID της Apple για ξεκλείδωμα μέσω τρισδιάστατης αναγνώρισης προσώπου. Κάτι τέτοιο φαίνεται πως είναι πραγματικότητα μιας και render του μηχανισμού αυτού εμφανίζει τα μέρη από τα οποία αποτελείται.

Εφόσον η Xiaomi παρουσιάσει το μηχανισμό τρισδιάστατης αναγνώρισης προσώπου, τότε θα γίνει ο πρώτος Android κατασκευαστής που παρουσιάζει την πραγματικά εναλλακτική τεχνολογία του Face ID της Apple, με τις φήμες να κάνουν λόγο πως το “Face ID” του Android θα εμφανιστεί πρώτα στο Xiaomi Mi 7 που θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, ρίχνοντας μια ματιά στο render, πέραν του notch και ξεκινώντας από αριστερά προς τα δεξιά, φαίνεται πως θα έχουμε την υπέρυθρη κάμερα για την ακόμα καλύτερη αναγνώριση προσώπου σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ δίπλα βρίσκουμε την εμπρόσθια κάμερα της συσκευής. Στο κέντρο του μηχανισμού βρίσκουμε το ακουστικό με το μικρόφωνο στα δεξιά του.

Συνεχίζοντας ακόμα πιο δεξιά, θα βρούμε το εξάρτημα το οποίο είναι παρόμοιο με το dot projector της Apple ενώ το τελευταίο εξάρτημα είναι αρκετά μεγάλο για να είναι ο αισθητήρας εγγύτητας και πολύ μικρό για μια δευτερεύουσα selfie camera. Αυτό που μένει να δούμε τι τελικά μας επιφυλάσσει η Xiaomi στην παρουσίαση του Xiaomi Mi 7 στις 23 Μαΐου και το πως τελικά θα υλοποιήσει τη 3D αναγνώριση προσώπου, η οποία θα υλοποιηθεί πρώτη φορά σε Android smartphone.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

Θα πέσουν κορμιά για το ποια κινεζική εταιρεία θα κάνει την πιο πιστη αντιγραφή ..
Όμως η xiaomi τωρα με αυτή την υλοποίηση του Face ID σίγουρα έχει τον πρώτο λόγο ..

Υπερβολική η Apple για τα δυο χρονια μπροστά .. !! Μέσα σε ουτε έναν χρόνο γεμίσαμε notch , Face recognition όλων των ειδών και το λειτουργικό Android P έφερε και αυτό με τη σειρά του (μεταξύ άλλων για να μην παρεξηγηθούμε ) τα gestures του X !

Ολα καλα λοιπόν !!!
Κουτόχορτο λέμε και κλαίμε !!!!

Kos

Αυτό που μου άρεσε με τo X είναι ότι όλες οι αντιγραφές της Apple επισκιάστηκαν από το Notch άντε και το face ID!

Nikopoup

@Chris_BMW τουλάχιστον θα έχουμε και δαχτυλικο αποτύπωμα και δεν θα μας πουλάνε φούμαρα ότι δεν ήθελαν να το κάνουν ενώ δεν μπορούσαν.

Kareklas

@Chris_BMW απο στιγμη που δεν υπαρχει κανενα αξιολογο Face ID πλιν της Apple και μονο απο φημες λες αυτα σημαινει οτι εχεις φαει παρα μα παρα πολυ κουτοχορτο στην ζωη σου !

giannis

Και face id και δακτυλικό αποτύπωμα; Είναι χαζοί οι Κινέζοι ωστέ το φορτώσουν και να πάει η τιμή στον θεό…

mech.al.

Αντί να λέτε να κάτσουν να ασχοληθούν κι άλλες εταιρείες με τη συγκεκριμένη τεχνολογία μπας και δουλέψει τέλεια, γιατί δεν δουλεύει, που στο κάτω κάτω είναι και προς το όφελος όλων των καταναλωτών… Μας λέτε για αντιγραφές λες και έχετε τεχνικές λεπτομέρειες ή παίρνετε ποσοστά απο το κέρδος για κάθε υπεράσπιση… Έλεος πια με κάποιους εδώ!

Agnostos13

@Chris_BMW:
Εντάξει αμα το πάρουν στα χέρια τους δεν είναι δύσκολο να το κοπιάρουν. Γι αυτό υπάρχουν οι πατέντες!

Πάντως θυμάμαι κάποιοι έλεγαν εδώ οτι είχαν Face ID στο παλιό τους κινητό. Τώρα Nokia 3210 είχαν ή Motorola Startac…μου διαφεύγει…

wave

Ωραία αντιγραφή από την xiaomi.

mech.al.

@Agnostos13 πρωτοβγήκε στο lumia 950 ως “Windows Hello” facial recognition. Ίδιας φιλοσοφίας σε πιο εξελιγμένη μορφή…

Chris_BMW

Ο @Kareklas ειναι τρανή απόδειξη οτι οταν κάποιος διαβάζει τη λέξη κουτόχορτο σε σχόλιο αυτόματα κράζει Apple …
😂😂😂

Vendetta

Το ωραίο είναι ότι μερικά παιδιά της apple μιλουν για αντιγραφή και διαβάζοντας τα σχόλια τους συμπεραίνεις ότι πρόκειται για εταιρία “παναγία”. Μεγέθυνση οθόνης, bazeless κινητά, αλλαγή τεχνολογίας οθόνης μπλα μπλα μπλα…όταν όμως άλλες εταιρίες αντιγράφουν την apple πετιούνται σαν μανιτάρια. Θέλουν να ικανοποιήσουν το εγώ τους μέσω της ανάδειξης της καλής επιλογής τους.
Συγχαρητήρια στην xiaomi εάν καταφέρει να αντιγράψει την apple με μοναδικό τρόπο και καλυψει τις ανάγκες των πελατών της. Σε αυτό η apple είναι αυθεντία (να δημιουργεί αξία μοναδική μέσω της ενσωμάτωσης ήδη υπάρχοντων τεχνολογιών).
Πάρτε το χαμπάρι. Το να αντιγράφεις σε έναν κλάδο που μπορεί να χαρακτηριστεί τεχνολογικά στην ωρίμανση είναι αναγκαίο…το θέμα είναι να το κάνεις καλά.

Darth

@mech.al. βαικα στην μορφη που εχει η apple μονο αυτη το εχει και εκει δεν δουλευει τελεια

Agnostos13

@mech.al:
Το Windows Hello το υποστηρίζει και ένα laptop που έχω! Λες να έχει και αυτό Face ID και να μην το ξέρω;

ΝΙΚΟΣ

Η xiaomi δεν βιάζεται, και θα υλοποιήσει καλύτερα την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου από την έταιρη Κινέζικη εταιρεία που βιάστηκε να φέρει αυτήν την τεχνολογία.
Όλοι αντέγραψαν-βασίστηκαν στο Kinect.Έτσι κ αλλιώς είναι δευτερεύουσας σημασίας.
Καλημέρα στους ultras του μήλου

wave

Μπράβο στην xiaomi για την πολύ ωραία αντιγραφή του iPhone.

Nikopoup

Μιας και πιάσαμε την αντιγραφή μην ξεχνάμε ποιος έβγαλε πρώτος κινητό με ratio ~92% και μετά ακολούθησαν όλοι..

mech.al.

@Agnostos13 βασικά πρέπει να έχεις infrared camera στον υπολογιστή ή αγοράζεις ένα εξτέρναλ…
“Unfortunately, not every webcam will work with Windows Hello. Your PC will need an infrared (IR) camera to use the feature, which are more common in new laptops and two-in-ones from the past couple years, including those from Dell, Lenovo and Asus. If you’re not ready for a new PC, you can opt to buy a supported external webcam like Logitech’s Brio 4K Pro or Razer’s Stargazer. They’re pricey, but cheaper than buying a new laptop just to get facial recognition. “

Agnostos13

@mech.al.:
Λες να είναι τόσο high-tech αυτή η κάμερα και να μην το έχω καταλάβει;

Theo

Το windows hello ναι παίζει να το υποστηρίζει το δικό σου. Και για κάποιους που το μόνο που λένε είναι αντιγραφή και αντιγραφή, η Microsoft είναι αυτή που το έβγαλε πρώτη. Το ότι το ονόμασε μετά face id η Apple για να βγάλει κάνα δις παραπάνω δεν λέει κάτι.

wave

Ένα μπράβο στην xiaomi για την αντιγραφή του στενόμακρο notch και την εισαγωγή Face ID του iPhone. Και πάλι μπράβο εταιρίαρά μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Επίσημη η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι προδιαγραφές

Το πρώτο τηλέφωνο της νέας σειράς της Redmi που θα επικεντρώνεται στην απόδοση θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα με το όνομα Redmi Turbo 3.