Το τεστ αντοχής του Mate 20 Pro προκαλεί ανησυχία για την ποιότητα της οθόνης

Το Mate 20 Pro έπεσε στα χέρια του JerryRigEverything για να δοκιμάσει τις αντοχές του και φαίνεται πως υπάρχει θέμα με την κυρτή οθόνη των 6.39 ιντσών, κάτι το οποίο δε θα έπρεπε να γίνεται σε smartphone τέτοιο επιπέδου.

Όπως συνηθίζει ο Zack Nelson (JerryRigEverything), οι δοκιμές αντοχής ξεκινούν με τη χρήση της λεπίδας του επάνω στην οθόνη του Mate 20 Pro η οποία απέκτησε σημάδια μετά από το επίπεδο που όλες οι ναυαρχίδες αρχίζουν να χαράζονται. Στη συνέχεια ήταν η σειρά του μεταλλικού σώματος το οποίο χαραζόταν σε κάθε σημείο, μιας και το σασί μαζί με τα κουμπιά στο πλάι είναι κατασκευασμένα από μέταλλο.

Στη δοκιμή με την αντοχή στη φλόγα, η AMOLED οθόνη άντεξε για 25 δευτερόλεπτα πριν αρχίσουν να καίγονται τα pixel και να μην επανέρχονται ποτέ ξανά στην αρχική τους κατάσταση, κάτι το οποίο συμβαίνει με τις LCD οθόνες. Έπειτα ήρθε η στιγμή για την οποία δεν περίμενε ούτε ο ίδιος ο Zack Nelson. Όταν πήγε να λυγίσει το Mate 20 Pro, ακούστηκε ένας ήχος από την οθόνη η οποία έσπασε σε πολλαπλά σημεία, ενώ ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων που βρίσκεται κάτω από την οθόνη, ενώ στην αρχή κατέγραψε το δαχτυλικό αποτύπωμα, στη συνέχεια δε μπορούσε να το διαβάσει για να ξεκλειδώσει τη συσκευή.

Τι μπορεί να φταίει για το σπάσιμο της οθόνης δε μπορούμε να γνωρίζουμε, αλλά πιθανόν να έχει να κάνει με το ότι είναι κυρτή μιας και η οθόνη του Mate 10 Pro, σύμφωνα με τη δοκιμή που του είχε κάνει ο JerryRigEverything, δεν είχε σπάσει μιας και ήταν επίπεδη. Ίσως η Huawei χρειάζεται να πάρει “μαθήματα” από τη Samsung για το πως δένει την οθόνη με το υπόλοιπο σώμα του κινητού, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους προβλήματα.

τεστ αντοχής Mate 20 Pro προκαλεί ανησυχία ποιότητα οθόνης, Το τεστ αντοχής του Mate 20 Pro προκαλεί ανησυχία για την ποιότητα της οθόνης

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Λευτέρης

Η Huawei βιάστηκε με το mate 20 pro. Όπως επίσης με πρόβλημα που προέκυψε με τις οθόνες επέδειξε ανευθυνότητα , μη δίνοντας μεγάλη σημασία στο γεγονός.

Flagship killer

Ήθελε να φτάσει και χιλιάρικο τρομάρα της…
Γι αυτό το μόνο κινητό που μπήκε σε έκπτωση χαμηλότερη από Σκρουτζ ήταν το p20…
Χιλιάρικο κυρά Χαβάη μου όταν πιάσεις τα στάνταρ…

Flagship killer

Και για να είμαι δίκαιος μαζί σου να πιάσει στάνταρ και η google με τα pixel, η LG με τα σάπια της και η Apple με το υπεραποτυχια XR.
Μάθατε μόνο να ζητάτε 4ψηφια και να πουλάτε… premium…

bill

κανετε που κανετε copy paste πριν ανεβασετε ενα. αρθρο δεν διαβαζετε τι γραφετε?
που ακριβως ειδες το. προβλημα στην οθονη?
εξηγησε μ δλδ γτ ενας απτους 2 μαλλον εινακ χαζος
γτ εγω που ειδα το βιντεο του τζερη δεν φαινετε τπτ τετοιο ουτε λεει κτ τετοιο
μιλαει για το τζαμι της οθονης οχι την οθονη την ιδια
επειδη ειναι καμπυλωτο μπορει να εχει καποια weak points αμα χαραχθει σε βαθος οπως εκανε στο σκρατσ τεστ εχει καταντησει αηδια αυτο το σαιτ πια

Flagship killer

Και η Samsung κυρτο τζαμί έχει αλλά και το note 8 (1 χρόνο) και το s7 edge (2 χρόνια) που έχω δεν έχουν ούτε γρατζουνιτσα και χωρίς χαζότζαμακια από πάνω…
Όσο για το πρόβλημα της οθόνης με τη πρασινιλα ποιος άλλος να το πει πια;;;;; ποιος; μόνο στις Ειδήσεις δεν το είπαν, πως ΤΑ ΜΑΤΕ 20 PRO ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΘΌΝΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΊΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η LG ΑΛΛΑ Η ΚΟΛΛΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊ Η ΧΑΒΑΪΑΝ ΤΡΟΠΙΚ …

Tyk

Ευτυχώς που υπάρχει αυτό το site και βλέπουμε και μαθαίνουμε αυτά που πρέπει και όχι παπάτζες παρουσιάσεις..
Αυτό για το φιλαράκι από πάνω…

Κώστας Βλαχάκης

Σε ευχαριστούμε πολύ Tyk.

Με σταματάνε συνέχεια εξω όταν βγαίνω και μου λένε πήρα το τάδε κινητό ή ποιο κινητό να πάρω. Χαμογελάμε και χαιρόμαστε όλοι μαζί τεχνολογία. Μόνο στο Internet ξέρουν να ξετρυπωνουν οι haters.

Tyk

Φίλε Κώστα δεν σε ξέρω δεν με ξέρεις αλλά..
Το ότι μόνο αυτό το site έγραψε από την αρχή για την πράσινη οθόνη του εν λόγω κινητού λέει πολλά όταν ακόμα και σήμερα άλλα δεν έχουν γραφεί τίποτα ..
Και ο άλλος από πάνω λέει ότι εχει καταντησει αηδια…
Αρέσει το σανό σε κάποιους μάλλον…

Nickolas

Σε γενικές γραμμές το κινητό αυτό δεν έχει ξεκινήσει και πολύ καλά με το θέμα τις πράσινες οθόνες. Το καλό της υπόθεσης είναι οτι τα αλλάζουν αλλά και πάλι το σκέφτεσαι να μπεις στη διαδικασία ειδικά με την υψηλή τιμή που έχει.
Τέτοια τεστ πάντως δεν τα παίρνω και πολύ σοβαρά, θα μπορούσε να υπάρχουν ένα κάρο λόγοι που έσπασε η οθόνη, πιο σοβαρά θα έπαιρνα ένα τεστ που θα έδειχνε σε πραγματικές συνθήκες αν είναι ευαίσθητο ένα κινητό π.χ. να καθίσει επάνω και να λυγίσει με ευκολία ή να πέσει από κάποιο ύψος και να σπάσει με τη μία κλπ

Ηλίας

Είστε όλοι καρναβάλια και επειδή δεν μπορείτε να το αγοράσετε το κράζετε ( όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια) και επειδή μας τα έχετε πρήξει με υπέροχη πραγματικά οθόνη του κινητού ότι κάνει πράσινες γωνίες όλες οι QOLED κυρτες το κάνουν δείτε ένα note 9 σε χαμηλω φωτισμό και από γωνία ακριβώς το ίδιο πράγμα γίνεται ότι και με το Mate 20.

Blats

Βιάστηκε να ειρωνευτει η Huawei…..ωραίο κινητό τηλέφωνο αλλά…….

Georgios

Flagship killer δεν θέλεις καλύτερα να σου θυμησω το προβληματακι/άρα με το s7 edge την ροζ γραμμή στην οθόνη και δεν μιλάμε γιαυτό αχνά βάλτε στον πάτο σας και τα s7 Kai note 8 και όσο για σένα <>
Βλαχακη η πως αλλιώς σε λένε μάλλον θα τα αρπάζεις καλά από την Samsung για να κάνεις αυτό το πράγμα σε μια εταιρεία που το λιγότερο προσφέρει κάτι παραπάνω από την Samsung και την κάθε Samsung αν έχεις τα κότσια άσε το σχόλιο όχι όπως το προηγούμενο που έσβησες αντε καληνύχτα νανάκια τώρα

χρηστος

Παντως εγω εχω την συσκευη, εχοντας πολλα flagship στο παρελθον και οχι μονο δεν εχω κανενα προβλημα αλλα το θεωρω ο,τι καλυτερο εκει εξω.

JohnWave

Kάθε εταιρία σε κάποιο μοντέλο της κάποια χρονιά μπορεί να εμφανίσει κάποιο πρόβλημα είτε κατασκευαστικό είτε σε θέμα software. Η αξιοπιστία για μένα χάνεται μόνο όταν τα προβλήματα επαναλαμβάνονται δυο και τρεις φορές. Συνεχίζω λοιπόν να θεωρώ τη Huawei μια αξιόπιστη εταιρία που όμως στην περίπτωση του φετινού Mate, ατύχησε στον κατασκευαστικό τομέα.

ΥΓ: Κ.Βλαχάκη, καλό θα ήταν πιστεύω να γίνει ένα άρθρο και για το παρακάτω εκτός αν έχει γίνει σε άλλη ενότητα και δεν το έχω δει :
https://www.youtube.com/watch?v=hUBsxCcJeUc
Θα σηκώσει πολύ ποπ κορν :p

χρηστος

ωχχχ πρασίνισε

navarxos

χαλαρώστε παιδια κανεις δεν θα αγορασει κινητο και θα παει να το σπασει. αυτα ειναι μονο για βα υπαρχει μια ιδεα. το πιο κακοφτιαγμενο κινητο να αγορασεις δεν θα παθει τιποτα.

Koukoz

Αγαπητό techblog.gr λίγο άσχετο αλλά θέλω να το θίξω. Θα ήθελα να σκεφτείς σοβαρά το ενδεχόμενο ενός dark theme πλοήγησης και την αλλαγή των σχολίων σε discuss. Πιστεύω πως θα το απογειωσουν αυτά τα 2 ακόμη περισσότερο το site.
Στα του θέματος θεωρώ πως αν το quality control της Huawei ήταν αντάξιο του χιλιάρικου που ζητάει, τότε θα είχαμε με διαφορά το smartphone καλύτερο όλων. Στο mate 10 pro πιστεύω ότι τα είχαν δώσει όλα από πλευράς ποιότητας. Από κει και έπειτα διακρίνω μια ελαφριά πτώση σε αυτό τον τομέα… Όπως και να έχει η Huawei αυτή την στιγμή τεχνολογικά είναι από τις εταιρείες που καινοτομεί και δείχνει τον δρόμο στους υπόλοιπους.

Ιωάννης jb

Γιατί τέτοιο κόλλημα τα καλύτερα να είναι και τα μεγαλύτερα;; ή αυτά με τις 15 κάμερες;; με αυτή τη λογική η τηλ 70 ιντσών είναι καλύτερη από μια 50.. Κ όλες οι επαγγελματικές κάμερες που έχουν ένα φακό είναι χειρότερες από ένα smart που έχει 3..
Για να αλλάξουμε λίγο μυαλά γιατί δε μας βλέπω καλά! Ένα iPhone se ή ένα από τα xz1 κ xz2 compact μια χαρά τέλεια κινητά είναι….
Ντε και καλά να έχουμε μαζί μας παντόφλα δλδ

Flagship killer

Αγαπητέ φίλε @Geirgios οι συνήθειες που μπορεί να έχεις με το να βάζεις πράγματα εκεί που λες δε χρειάζεται να υιοθετηθούν από όλους. Σέβομαι τη διαφορετικότητα σου αλλά μη μας τη πουλάς για μόδα!
Από εκεί και πέρα τόσος θυμός, τόσα νεύρα, τόση Αγανάχτηση… μάλλον αγόρασες το mate Και πρασινισες από το κακό σου ΧΑΧΑΧΑΧΑ! Καλή σου μέρα φίλε μου και να μη ντρέπεσαι γι αυτό που είσαι αλλά μη ζητάς και από εμάς να γίνουμε πισωγλεντιδες!
*Επίσης κατανοώ το ζόρι σου… μεγάλο το mate ρε παιδί μου…

John Real

Αυτη την στιγμη απο ναυαρχιδες η καλυτερη επιλογη ειναι μαλλον το oneplus 6T , λεω μαλλον γιατι περιμενω να δω και το Honor Magic 2 και το Xiaomi Mix 3.
ΥΓ. Σε σιτε τεχνολογιας να προτεινει καποιος το iphone se και καποια ανυπαρκτα sony. Για γελια και για κλαματσ.

George

@Ιωάννης Jb: Κανείς δεν είπε οτι τα καλύτερα είναι και τα μεγαλύτερα. Απλά τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο, όλες οι εταιρείες, τίνουν προς την κατεύθυνση να βγάζουν τα κορυφαία τους μοντέλα με μεγάλο μέγεθος οθόνης. Και ούτε είπε κανείς ότι τα κινητά με τις περισσότερες κάμερες ή τα περισσότερα megapixels τραβούν και καλύτερες φωτογραφίες. ‘Οσον αφορά το θέμα της ποιότητας της φωτογραφίας/βίντεο υπάρχει ο ανεξάρτητος οργανισμός αξιολόγησης dxomark τα αποτελέσματα του οποίου δεν αμφισβητούν ούτε καν οι ίδιοι οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων. Τώρα όσον αφορά την αξιολόγηση ενός κινητού στους επιμέρους άλλους τομείς (οθόνη, μπαταρία, GPS, ήχος, κάμερα, βίντεο, απόδοση κτλ), αλλά και την συνολική αξιολόγηση, εμπιστεύομαι πάρα πολύ τα reviews που πραγματοποιεί σε κάθε συσκευή το gsmarena. Μιλάμε-πραγματικά-για τον ορισμό της έννοιας “αντικειμενική, πλήρης και με επιστημονική μέθοδο αξιολόγηση συσκευής smartphone”. Επίσης πολύ ενδιαφέρουσες και αναλυτικές αξιολογήσεις κάνει και το notebookcheck. Για μια συνολική όμως, περιεκτική, αλλά και αντικειμενική “βόλτα” στον κόσμο της τεχνολογίας των κινητών, πιστεύω ότι το site που είμαστε τώρα είναι το πλέον κατάλληλο!

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

flagship killer δηλαδη ο georgios τα κινητα και συγκεκριμενα το σαπακι το mate 20 δεν το βαζει στο αυτι του να μιλησει οπως ολοι μας !;; 😂

Flagship killer

Ξέρω Γωγώ ρε φίλε παπαροκα;;; κάτι για πατους έγραψεη κοπελια! Μπορεί βέβαια να εννοεί πατους παπουτσιών… Δε ξέρω! Αλλά έχει πολύ θυμό! Ίσως να του κάνουν μπουλινκ εξαιτίας της διαφορετικότητας του και να ξεσπάει στο πληκτρολόγιο…. Εγώ πάντως λυπάμαι για το παιδί και ζητάω από το “κακό” techblog να αφήνει τα σχόλια του και να μη τα σβήνει. Είναι κρίμα! Μπορεί να μην έχει παιδεία και στοιχειώδη μόρφωση αλλά αξίζει την ανθρωπιά όλων μας! #je_suis_Georgios

Petros

Παραμένει ο Βασιλιάς στην θέση του… Note 9

Κινητομανής

Θα συμφωνήσω απόλυτα με το φίλο που εξήρε τη στάση του Techblog.gr στο θέμα της πρασινίλας της οθόνης του Mate 20 pro, τη στιγμή που άλλα σάιτ του χώρου αντί να το αναδείξουν, έκαναν πληρωμένες συνεντεύξεις-παρωδίες. Το είχα επισημάνει από την αρχή άλλωστε, ότι μόνο εδώ μέσα μπορούμε να δούμε μια κάποια αντικειμενικότητα. Κώστα Βλαχάκη συνεχίστε την καλή δουλειά κι εσύ και όλη η ομάδα, να ζητήσω κι εγώ με τη σειρά μου να γίνει κάτι με το φορμάτ των σχολίων. Η παρούσα πλατφόρμα πάσχει σοβαρά. Βάλτε disqus ή έστω facebook comments.

Chris_BMW

Το τερμάτισε ο τύπος .. ένταξη αφού δεν είναι apple για να «κράξουμε» δεν τρέχει κάτι αν σπάει η οθόνη όταν ασκηθεί έντονη πίεση ,όπως επίσης δεν τρέχει και κάτι εφόσον σπάσει να μη δουλεύει ο αναγνώστης δακτυλικού αποτυπώματος ..
Ευτυχώς δηλαδή που δεν έχει 1000€ …

yes.it.iz

παιδια μου, καλα μου παιδια… ας ελπισω οτι μιλαω σε ενηλικες βασικα, και να σας εξηγησω..ομως επειδη δεν ξερω αν ειστε 15χρονα ή οχι, θα τα πω με οσο το δυνατον πιο λιγες λεξεις….. αυτο παιδια μου που εχετε λεγετεε.. ΖΗΛΕΙΑ ! οπ το κατραφερα με μια λεξη… ριπ σαμ, ριπ μηλο ! #hua

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.