Το Vivo Nex S δοκιμάζεται σε τεστ αντοχής και επιβιώνει

Το εντυπωσιακό Vivo NEX S, το πρώτο smartphone της αγοράς με pop-up selfie κάμερα και full-screen σχεδιασμό, πέρασε από τα χέρια του JerryRigerything και τα τεστ αντοχής στο κανάλι του στο YouTube για να διαπιστωθεί η ποιότητα κατασκευής και η αντοχή της αναδυόμενης selfie κάμερας.

Ξεκινώντας με τις τυπικές δοκιμές όσον αφορά την οθόνη, η Vivo όπως και αρκετοί Κινέζοι κατασκευαστές smartphone, δεν αναφέρει αν χρησιμοποιεί Gorilla Glass στη συσκευή της αλλά βάσει της δοκιμής η οποία έδειξε την οθόνη να χαράζεται από ένα συγκεκριμένο σημείο και μετά, μας δίνει να καταλάβουμε πως έχει χρησιμοποιηθεί Tempered Glass. Η πλάτη της συσκευής είναι και αυτή κατασκευασμένη από γυαλί, όπως και το προστατευτικό κάλυμμα της διπλής κάμερας στην πλάτη της συσκευής.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του NEX S είναι ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων που βρίσκεται κάτω από την οθόνη, ο οποίος λειτουργεί φυσιολογικά ακόμα και όταν η οθόνη είναι χαραγμένη. Στη δοκιμή με τη φλόγα, χρειάστηκαν 16 δευτερόλεπτα για τα pixel να θερμανθούν και μην επανέρχονται στην αρχική τους κατάσταση, με συνέπεια να καούν. Αυτό γίνεται επειδή είναι έτσι η φύση των AMOLED οθονών με τα pixel τους να μην επανέρχονται στην αρχική κατάσταση όταν σταματήσουν να υπερθερμαίνονται, κάτι το οποίο γίνεται με τις IPS LCD οθόνες.

Προχωρώντας στη δοκιμή που έχει να κάνει με την άσκηση πίεσης για να λυγίσουμε τη συσκευή, η συσκευή λυγίζει χωρίς να σπάει, κάτι το οποίο είναι δείγμα της ποιότητας κατασκευής του Vivo NEX S, η οποία επεκτείνεται και στα μηχανικά της μέρη. Η αναδυόμενη κάμερα της συσκευής δεν επηρεάστηκε από την κακή μεταχείριση του JerryRigerything σε θέματα λειτουργίας του μηχανισμού και της κάμερας, με το γυαλί που καλύπτει το φακό να μη χαράζεται. Το αρνητικό χαρακτηριστικό της συσκευής είναι πως επειδή υπάρχουν μηχανικά μέρη δε μπορούσε να διαθέτει κάποια IP πιστοποίηση για αντοχή σε νερό και σκόνη, ενώ συνολικά φαίνεται πως έχουμε μια πολύ ποιοτική συσκευή.

vivo nex s δοκιμή τεστ αντοχής, Το Vivo Nex S δοκιμάζεται σε τεστ αντοχής και επιβιώνει

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dimitrisdim14

Για σας που φαγωθηκατε ότι θα χαλάει θα χαλάει έχει κινητά μηχανικά μέρη … Η κατασκευή φαίνεται αρκετά στιβαρή και δυνατή …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Διέρρευσαν τιμή και επιλογές αποθήκευσης πριν την κυκλοφορία

Η σειρά vivo X Fold 3 πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο της στις 26 Μαρτίου μαζί με άλλες συσκευές της εταιρείας.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3: Διέρρευσε η ημερομηνία λανσαρίσματος

Πολλές φήμες έχουν κυκλοφορήσει για τα επερχόμενα αναδιπλούμενα της vivo, μεταξύ των οποίων κι ότι το λανσάρισμα θα γίνει στο τέλος του μήνα.