Smartphones

Τουλάχιστον ένα μοντέλο iPhone 14 εκτός χρονοδιαγράμματος λόγω του lockdown στην Κίνα

Νέα αναφορά έρχεται να υποστηρίξει ότι η ανάπτυξη τουλάχιστον ενός μοντέλου iPhone 14 είναι τρεις εβδομάδες πίσω από το χρονοδιάγραμμα λόγω των lockdown στην Κίνα. Αυτό, στη χειρότερη περίπτωση, θα μπορούσε να επηρεάσει τον όγκο παραγωγής.

Αν και τώρα έχουν χαλαρώσει οι περιορισμοί για την αντιμετώπιση της Covid-19, τα lockdown που ξεκίνησαν τέλη Μαρτίου στη Σαγκάη και στις γύρω πόλεις φαίνεται πως είχε παρατεταμένο αντίκτυπο στις αλυσίδες εφοδιασμού.  “Είναι δύσκολο να αναπληρώσουμε τον χαμένο χρόνο… Η Apple και οι προμηθευτές της εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να επιταχύνουν την ανάπτυξη”, δήλωσε στέλεχος προμηθευτή της Apple στη Nikkei Asia. Μάλιστα, πρόσθεσε πως ο ρυθμός της επαναλειτουργίας στη Σαγκάη είναι “σχετικά αργός .”

Απευθυνόμενη στους προμηθευτές, η εταιρεία ζήτησε να επιταχύνουν τη διαδικασία ανάπτυξης προϊόντων για να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο για να μην επηρεαστεί το χρονοδιάγραμμα παραγωγής.

Συνοψίζοντας, φέτος περιμένουμε iPhone 14 6,1″, 14 Pro 6,1″, 14 Max 6,7″ και Pro Max 6,7″. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό ποια μοντέλα επηρεάζονται από την καθυστέρηση. Σύμφωνα με πηγές της Nikkei, και τα τέσσερα μοντέλα iPhone 14 περνούν από engineering verification test, or EVT. Τα νέα μοντέλα iPhone είθισται να περνούν αυτό το στάδιο ανάπτυξης μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνουν οι κύριοι συναρμολογητές της Apple Foxconn και Pegatron για το NPI, που ολοκληρώνεται μέχρι τα τέλη Αυγούστου. «Εάν η διαδικασία ανάπτυξης μπορεί να επιταχυνθεί και να προχωρήσει στο επόμενο επίπεδο γύρω στα τέλη Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου, τότε θα μπορεί ακόμα να τηρηθεί η προθεσμία μαζικής παραγωγής στις αρχές Σεπτεμβρίου. Αλλά εξαρτάται πραγματικά από το αν η διαδικασία μπορεί να επιταχυνθεί σύντομα», δήλωσε μια άλλη πηγή.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.