Ubuntu Touch OS, Hi-end smartphones μέσα στο 2014

Σήμερα για να απολαύσει κάποιος το λειτουργικό σύστημα Ubuntu Touch OS στο κινητό του θα πρέπει να έχει ένα Nexus 4 ή Galaxy Nexus και να προχωρήσει στη σχετική διαδικασία εγκατάστασης κάτι που όμως που δεν συνιστάται για το μέσο χρήστη. Όσοι ανυπομονείτε για περισσότερα, θα χαρείτε μαθαίνοντας ότι μέσα στο 2014 θα κυκλοφορήσουν τα πρώτα hi-end smartphones με προεγκατεστημένο το εν λόγω OS.

Οι ανακοινώσεις έγιναν από τα πλέον επίσημα χείλη αυτά του Mark Shuttleworth ιδρυτή της Canonical πίσω το 2004 ο οποίος δεν θέλησε να αποκαλύψει τον πρώτο partner που θα κατασκευάσει τα hi-end smartphone με Ubuntu Touch συμπληρώνοντας ότι η ομάδα του βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορες εταιρείες και θα έχει να μοιραστεί μαζί μας περισσότερα το επόμενο χρονικό διάστημα.

Το Ubuntu Touch είναι ένα ανάμεσα στα τέσσερα νέα λειτουργικά συστήματα για smartphones και tablets μαζί με τα Firefox OS, Sailfish OS και Tizen. Από αυτά μόνο τα Firefox OS και το Sailfish έχουν βρει το δρόμο τους στην αγορά.

Ubuntu OS Hi-end 2014, Ubuntu Touch OS, Hi-end smartphones μέσα στο 2014

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nikos K

Για να δούμε που θα πάει αυτό το λειτουργικό. Εάν υπάρχει καλό integration με το Ubuntu στα pc θα με ενδιέφερε αρκετά.

Και μια διόρθωση, φιλικά πάντα “Όσοι ανυπομονείτε για περισσότερα, θα χαρείτε μαθαίνοντας”
🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.

Internet Smartphones Social Media WhatsApp

Έρχεται το τέλος του WhatsApp σε συγκεκριμένα smartphones από 31 Δεκεμβρίου

To WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Smartphones Samsung Smartphones

Samsung: Μείωσε κατά 70% τους στόχους για πωλήσεις των Galaxy A23 5G

H Samsung μείωσε κατακόρυφα τους στόχους της για τις πωλήσεις των Galaxy A23 5G, σε ποσοστό που “αγγίζει” ακόμη και το 70%.