UMI X2S, Το πρώτο smartphone με τον οκταπύρηνο MediaTek MT6592

Το πρώτο smartphone που έχει στο εσωτερικό του τον οκταπύρηνο επεξεργαστή της MediaTek MT6592, είναι γεγονός και το κατασκεύασε η Κινέζικη UMI. Η συγκεκριμένη CPU μπορεί να εκμεταλλευτεί πλήρως τον αριθμό των πυρήνων, αφού μπορούν να λειτουργήσουν ανεξάρτητα μεταξύ τους. Η ανταγωνιστική πρόταση της Samsung, με τον Exynos 5 Octa, είναι γνωστό πως μπορεί να εκμεταλλευτεί μόνο τέσσερις πυρήνες κάθε φορά από τα δύο τετραπύρηνα στελεχη του, ανάλογα τις απαιτήσεις του συστήματος.

Το UMI X2S αποτελεί την εξέλιξη του X2 και διαθέτει οθόνη 5 ιντσών ανάλυσης 1080×1920 pixels, 2GB RAM και 32GB storage ενώ δεν λείπουν τεχνολογίες όπως οι WiFi, Bluetooth, GPS και NFC. Στο πίσω μέρος διαθέτει κάμερα 13MP με LED flash που είναι κατασκευασμένη από την Sony. Ο επεξεργαστής MediaTek MT6592 χρονίζεται στα 1.5GHz. Η τιμή του UMI X2S ανάλογα την έκδοση κυμαίνεται μεταξύ $245 και $327.

UMI X2S MediaTek octa, UMI X2S, Το πρώτο smartphone με τον οκταπύρηνο MediaTek MT6592

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

άραγε το θέμα με το GPS λύθηκε με το καινούργιο MTK?

Κωστας

@Darth
Εδω και χρονια φιλε……..εισαι κομματακι πισω στα πραματα μαλλον……..

alxgiann

Δεν φταίει η ΜΤΚ, έχετε δει κανένα Lenovo, Oppo η άλλο “επώνυμο” με ΜΤΚ να έχει προβλημα; Το ανυπαρκτο quality control και R&D των φθηνων Κινέζων κατασκευαστων φταίει. Και το οτι προσπαθούν να βγάζουν απο την μυγα ξυγκι σε οτι κατασκευάζουν.

Κωστας

Eχοντας παρει αρκετα επωνυμα (zte-lenovo κτλ) απο Κινα με mtk,2πυρινα,αλλα και 4πυρινα σε κανενα δεν ειχα προβλημα με το gps.Δοκιμαζοντας igo,dont panic και αλλα γνωστα προγραμματα
πλοηγησης.
Aλλα γραφουμε οτι ναναι καποιοι……παντελως ασχετοι…….

Darth

@alxgiann
oppo r819 (ευρωπαϊκό) και ένα lenovo P780 ναι μεν καλύτερα αλλα παλι έχουν πρόβλημα με καποια apps και το κλασσικό φαινόμενο “έχασα παντελώς όλους τους δορυφόρους με την μια όποτε γουστάρω” το έχουν

@Κωστας βασικά ασχολούμαι πολύ με κινέζικα smartphone (ακομι και το κύριο μου κινιτο είναι κινέζικο απλός δεν φοράει mtk oppo find 5 ), ετσι όχι δεν είμαι πίσω (κατά τα άλλα αν δεν θες να ακούσεις εμένα ρίξε μια ματιά στο myphone στο κατάλληλο section θα σου λυθούν πολλές απορίες)

thamos

εγω που εχω ενα android usb stick με mtk και 4.1.2 το wifi ειναι τερμα απαραδεκτο για να συνδεθει θελει οπτικη επαφη μεχρη 4m αποσταση μετρημενο.

chris

To τελευταίο εξάμηνο ασχολούμαι με mtk κινητά και έχω δει όλες τις καταστάσεις στο gps αλλά και wifi.Απο τελείως άχρηστο για σοβαρή χρήση (π.χ. jiayu κινητά),ελάχιστα καλύτερο (π.χ. umi x2 turbo),καλό που κάνεις άνετα πλοήγηση (π.χ. thl w7s) και άριστο π.χ. zte v967s
Ενα πρόβλημα που υπάρχει με κάποιες ενδείξεις ότι να`ναι σε προγράμματα όπως endomondo λύνεται με μια εντολή στο build.prop
Τα ίδια και στην ισχύ του wifi.Το thl w7s και το v967s μου έχουν wifi καλύτερο και απο επώνυμα κινητά.Ειναι καθαρά θέμα του κινέζου του πόση προσοχή θα δώσει σε αυτά τα θέματα.

tech21man

Μια και οι κινεζοι επιμενουν στο antutu, ηρθε διπλα διπλα με τους s600 εκτος και αν το κανουν optimize (ηταν πρωτοτυπο). Κατα τα αλλα ειναι λιγο να χαμε να λεγαμε οι οκτω πυρηνες, δλδ τπτ το ουσιαστικο, υποθετω οτι ειναι σε συνδυασμο με την τιμη αφου δεν φαινεται οπως παντα να ειναι κορυφαιο το chipset ενος mediatek (μεχρι και το 6589turbo ηταν πισω και απο tegra 3 συνολικα και στα γραφικα ειδικα).

Kωστας

@Darth
Δεν ριχνεις εσυ μια ματια στο επωνυμο zte 967 ας πουμε,να μας πεις τι λενε οι κατοχοι ……

chris

Ρίξτε μια ματιά στο θέμα του zte v967s αλλά και στου v987 στο myphone και θα δείτε οτι δεν υπάρχει η γκρίνια για το gps που υπάρχει σε άλλα κινέζικα.
@techman21
Αυτό ειναι το νόημα.Οι επώνυμοι στα λεφτά που πλασάρουν οι κινέζοι τον mtk65xx έχουν πολύ χειρότερες προτάσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.