Τούρκοι καταστρέφουν iPhone λόγω Ντόναλντ Τραμπ [video]

video πολίτες τουρκία καταστροφή iphone, Τούρκοι καταστρέφουν iPhone λόγω Ντόναλντ Τραμπ [video]

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε από τους πολίτες της χώρας να αλλάξουν τα iPhone και να αγοράσουν Samsung λόγω της διπλωματικής αντιπαράθεσης με τις Η.Π.Α, και ορισμένοι πολίτες εμφανίζονται σε video να καταστρέφουν τα iPhone με κάθε τρόπο, σε μια κίνηση διαμαρτυρίας κατά των Η.Π.Α.

Η Τουρκία βρίσκεται σε διπλωματική αντιπαράθεση με τις Η.Π.Α εξ αιτίας της κράτησης του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον στην Τουρκία, και για αυτό το λόγο της έχουν επιβληθεί κυρώσεις και αύξηση των φόρων στα Τουρκικά προϊόντα. Σε απάντηση προς αυτήν την κίνηση, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως θα προβεί σε μποϊκοτάζ των Αμερικανικών ηλεκτρονικών προϊόντων και απαίτησε από τους Τούρκους πολίτες να αλλάξουν τα iPhone με Samsung συσκευές.

Λόγω αυτής της διαμάχης, ορισμένοι πολίτες της Τουρκίας εμφανίζονται σε video να καταστρέφουν iPhone, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους απέναντι στις Η.Π.Α. Εκτός αυτού, η Τουρκία αύξησε τους φόρους σε προϊόντα που προέρχονται από τις Η.Π.Α, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα αυτή, τη στιγμή που η Τουρκική λίρα κατρακυλάει συνεχώς.

Τα προϊόντα στα οποία η Τουρκία αύξησε τους φόρους είναι τα τουριστικά λεωφορεία με φόρους στο 120%, προϊόντα καπνού με 60% φορολογία, τα αλκοολούχα ποτά με 140% καθώς επίσης τα καλλυντικά, το ρύζι, συσκευές κινητής τηλεφωνίας και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, με το συνολικό ύψος των νέων δασμών να φτάνει τα 533 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τον Υπουργό Εμπορίου της Τουρκίας, Ρουχσάρ Πεκτζάν.

Με τις κινήσεις αυτές, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλει να δώσει μια απάντηση στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διπλασίασε τους φόρους στην εισαγωγή αλουμινίου και χάλυβα που προέρχονται από την Τουρκία, κάτι το οποίο προκάλεσε την πτώση της Τουρκικής λίρας κατά 34% έναντι του δολαρίου.

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Fotis

Δεν πειράζει έτσι κι άλλως η Τούρκοι για κανένα Samsung των 170 ευρώ είναι.

Nikopoup

Στην καλύτερη το iq τους είναι διψήφιο

Jimis

Ακούστηκε οτι ο Τραμπ έκλασε μέντες μόλις είδε τα βίντεο.

Κώστας Ζ.

Το ότι τους δίνεις πρώτα τα λεφτά σου (για να αγοράσεις το iPhone και να το σπάσεις), και μετά ανεβάσεις βίντεο που το σπας (επειδή έτσι γουστάρεις να διαδηλώσεις κατά του αμερικανικου προϊόντος), νομίζω υποτιμά, σαν πράξη, το IQ σου.

Marios X

Τώρα η Apple αν βγάλει μια διαφήμιση στην Τουρκία με την δημοσιογράφο να κρατάει ένα iphone με τον Ταγίπ στο facetime όταν γινόταν το πραξικόπημα ,με λεζάντα “President’s/Sultans choice ,στην αποφυγή πραξικοπημάτων”…θα φταίει;;;;; Όχι λέμε τώρα.
Τα είδαμε και με τον Πουτιν..νταιλικια στην αρχή και μετά χέρια πόδια ψηλά!!!! Εκεί πού φτύνει γλύφει….για νέο μας το δείχνουν;;;

Agnostos13

Φήμες λένε οτι το Apple Store στο Zorlu Center δίνει δώρο ένα σφυρί μαζί με κάθε iPhone/iPad/Apple Watch και μια βαριοπούλα με κάθε Macbook/iMac!
Μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων…

“iHammer & iHammer Plus exclusively @ Turkey !”

ΥΓ. Μποϊκοτάζ και φλωριές…

Thanoslam

Συνεχίζουν και αυτοί σαν τα βόδια. Ότι λέει ένας ψυχάκιας κανουν και αυτοί. Κλασικοί Τούρκοι δίχως μυαλό και κατευθυνόμενοι όπως πάντα.

Dim

Με κινεζικες αντιγραφες iphone ξερω να τα σπαω και εγω

ΚώσταςD.

Ενώ εδώ στην Ελλάδα δεν είναι κατευθυνόμενοι κάτι είναι; Χαχαχαχα! αλλάζουν κάθε φορά το κόμμα η το πρόσωπο και τα πρόβατα να από πίσω… Όλα πάνω στη Γη ελέγχονται ξυπνάτε…

Kagouro

Φτωχοί στο μυαλό μια ζωή οι γύφτοι.

Γιαννης

Ενω εμεις που καιγαμε αποκωδικοποιητες παλιοτερα ειμαστε τζιμανια

Flagship killer

Μονοκύτταροι οργανισμοί

George

Οταν μετά αγοράσουν android με λιγότερα από τα μισά χρήματα που είχαν αγοράσει το iPhone και μετά συνηδητοποιήσουν ότι πήραν και καλύτερο τηλέφωνο, εκεί να δεις κλάμα. Κλάμα για τα λεφτά που πετούσαν τόσα χρόνια σε υπερτιμημένα προϊόντα χωρίς να αξίζουν τόσα χρήματα.

Agnostos13

@George:
Σωστά…ας πάρουν κάποια συσκευή με android που δεν έχει να κάνει με αμερική!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.