Από την Vivo το πρώτο κινητό με in-screen αισθητήρα αποτυπωμάτων

Samsung και Apple ήταν αυτές που μονοπωλούσαν τις συζητήσεις όσον αφορά στην ενσωμάτωση του αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη, εξαλείφοντας την ανάγκη για φυσικό κουμπί, αλλά η Vivo ήρθε στο προσκήνιο και θα κυκλοφορήσει το πρώτο κινητό με in-screen αισθητήρα.

Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα την νέα της τεχνολογία για in-screen αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων και ο πρώτος της πελάτης είναι η Vivo. Κατά τη διάρκεια event στη Shanghai, έφερε δυο prototypes, στο ένα ο αισθητήρας ήταν ενσωματωμένος κάτω από την AMOLED οθόνη και στο άλλο στην πλάτη, κάτω από την μεταλλική επιφάνεια.

Θεωρητικά, ολόκληρη η οθόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αισθητήρας αποτυπωμάτων, αν και κάτι τέτοιο δεν θεωρείται απαραίτητο. Ο αισθητήρας είναι τοποθετημένος στην κάτω πλευρά, επιτρέποντας τα πολύ μικρά bezel.

Η Vivo δημοσίευσε το παραπάνω concept video, αλλά η συσκευή που έδειξε από κοντά δεν ήταν τόσο κομψή όσο το concept.

vivo in-screen sensor, Από την Vivo το πρώτο κινητό με in-screen αισθητήρα αποτυπωμάτων

Η εταιρεία δεν έδωσε σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα κυκλοφορήσει το κινητό, αλλά η Qualcomm έχει πει πως οι πρώτες συσκευές θα έρθουν αρχές του 2018. Σύμφωνα με την Qualcomm, οι νέες λύσεις δαχτυλικών αποτυπωμάτων βασίζονται “στον ενσωματωμένο υπερηχητικό αισθητήρα”. Θα έχει επίσης τη δυνατότητα να εντοπίζει τον καρδιακό παλμό και τη ροή του αίματος και θα “παρέχει βελτιωμένη εμπειρία mobile ταυτοποίησης”.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
cybergeorge

Τους ξεφτίλισε….

Ιωάννης jb

Μέχρι να το βγάλει στη κυκλοφορία έχουμε ακόμα!!!
Παραπλανητικος ο τίτλος.. Θεωρώ ότι πάλι η Apple θα είναι η πρώτη… Τη στιγμή που κατάφερε να βάλει πρώτη αισθητήρες πίεσης, πρώτη θα βάλει και δαχτυλικο αποτύπωμα στην οθόνη….

Agnostos13

“Η Vivo κατά τη διάρκεια event στη Shanghai, έφερε δυο prototypes”
“Η εταιρεία δεν έδωσε σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα κυκλοφορήσει το κινητό, αλλά η Qualcomm έχει πει πως οι πρώτες συσκευές θα έρθουν αρχές του 2018”

H Vivo τους ξεφτυλισε! Ηταν η πρωτη που εδειξε τα prototypes της! Γατακια Apple και Samsung…
Τι μας νοιαζει αν και ποτε θα κυκλοφορησει η συσκευη; Το θεμα ειναι οτι μας το παρουσιασε πρωτη!

Sin

Μόνο μια φορά ήταν πρώτη. Με το πρώτο iPhone. Από εκεί και πέρα έρχεται δεύτερη και ακολουθεί τις εξελιξεις. Σε Οθόνη, κάμερα, ram, screen size, δσσκτυλικο αποτυπωμα, μπαταρία, γρήγορη φόρτιση ακολουθει. Μεγαλώνει οθόνη , ράμ , αυξάνει mp κάμερας , μεγαλώνει μπαταρία. Αν τα είχε κάνει πρώτη, σίγουρα θα τα είχε πατενταρει κ θα τα κυνηγούσε δικαστικά. Και τώρα η vivo πρώτη το κάνει πραξη. Όπως και άλλα πουωδυσκολευομαστε να αποδεχτούμε σαν φαν των μεγάλων.

dionisis

Η apple δεν ειναι μικρουλα εταιρεια να δειχνει prototypes πριν την κυκλοφορία! πρωτος ειναι αυτος που το βγαζει σε μαζικη παραγωγή. Μια φορα εδειξε κινητό που δεν ηταν ετοιμο για shipping (το πρωτο). οποτε ναι αμα το βγαλει το Σεπτεμβρη η πρωτη θα ειναι

James

Όπως και να το δεις ένα λειτουργικό πρωτότυπο είναι ανώτερο από μια φήμη…

dionisis

απο που μπορω να το αγορασω;;; ουπς ειναι ενα απλο prototype… που αμα δημοσίευαν εταιρειες τυπου apple δεν θα υπηρχε λογος για το event. Το θεμα ειναι πιο το βγαζει σε κυκλοφορια, το τι εχει ο καθενας στα labs του ειναι αλλη υποθεση. γιατι σιγουρα καποιες εταιρειες εχουν prototypes με τεχνολογιες 3 χρονια μπροστα.

One

Αν δε δω βίντεο με κανονικη συσκευη δε πιστεύω τιποτα. Το παραπάνω βίντεο δε μου λεει τιποτα.

giannis

Έβγαλε ένα διαφημιστικό βίντεο, το οποίο προφανώς δέχθηκε μεγάλη φροντίδα σε εφέ ώστε να φαίνεται λειτουργικό και αμέσως να μας πούνε ότι το παρουσίασε πρώτη. Συσκευή χωρίς χρονοδιάγραμμα, χωρίς λοιπά χαρακτηριστικά. Είναι ένας από τους λόγους που αποφέυγω Κινέζικα κινητά, πολλές φανφάρες και καθόλου ουσία.

Παναγιώτης

Πολύ χαζό όλο αυτό. Εδώ κατά λάθος πατάς το κουμπί με λάθος δάχτυλο και σου την σπαει η δόνηση της αποτυχίας ξεκλειδωκατος. Τι θα κάνουν με αυτό το θέμα όταν πχ πιάνουμε την οθόνη με σκοπό να μετακινησουμε το κινητό;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones vivo vivo Android smartphones

Vivo X100 Ultra: Τeaser δείχνει καινοτόμες λειτουργίες κάμερας

Το πρώτο επίσημο teaser της επερχόμενης ναυαρχίδας της vivo, του X100 Ultra, είναι επιτέλους εδώ και αποκαλύπτει πολλά.

Smartphones vivo vivo Android smartphones

vivo: Αποκάλυψε το BlueImage για την τεχνολογία της κάμερας – Μάλλον θα το δούμε με το το vivo X100 Ultra

Η vivo παρουσίασε το brand “BlueImage” που θα περιλαμβάνει την τεχνολογία απεικόνισης και θα κάνει ντεμπούτο με το vivo X100 Ultra.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X100 Ultra: Μια επαγγελματική κάμερα που μπορεί να κάνει τηλέφωνα

Το X100 Pro της vivo διαθέτει ήδη μια καταπληκτική κάμερα, μία από τις καλύτερες που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους μήνες σε smartphone.

Smartphones vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 και X100 αποκτούν υποστήριξη 5.5G μέσω ΟΤΑ ενημέρωσης

Την περασμένη εβδομάδα η China Mobile ανακοίνωσε την επίσημη κυκλοφορία του 5G-Advanced (γνωστό και ως 5.5G) στο δίκτυό της.