Vivo: Επίδειξη του in-screen αισθητήρα αποτυπωμάτων σε video

Μπορεί για πολλούς μήνες οι φήμες να επέμεναν ότι Samsung και Apple θα είναι οι πρώτες που θα ενσωματώσουν αισθητήρα αποτυπωμάτων στην οθόνη, όμως η κινέζικη Vivo έκανε την έκπληξη. Συνεργάστηκε με την Qualcomm και είναι η πρώτη που υιοθετεί την τεχνολογία.

Σήμερα βλέπουμε ένα δίλεπτο video με ένα prototype, στο οποίο ο αισθητήρας αποτυπωμάτων είναι ενσωματωμένος μέσα στην οθόνη.

Παρατηρούμε ότι χρειάζεται λίγο περισσότερος χρόνος για την αποθήκευση του δαχτυλικού αποτυπώματος, χρειάζεται σχεδόν 2 δεύτερα για ένα scan, αλλά μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για prototype.

vivo in-screen sensor video, Vivo: Επίδειξη του in-screen αισθητήρα αποτυπωμάτων σε video

Την περασμένη εβδομάδα η Vivo δημοσίευσε ένα demo YouTube video, στο οποίο δείχνει πως θα λειτουργεί ο in-screen αισθητήρας αποτυπωμάτων. Επεσήμανε ότι χρησιμοποιεί πιεζοηλεκτρική τεχνολογία, που ουσιαστικά μεταφέρει το δαχτυλικό αποτύπωμα στον αισθητήρα κάτω από την οθόνη OLED χρησιμοποιώντας υπερηχητικά σήματα.

Ακόμη δεν είναι σαφές πότε θα κυκλοφορήσει η Vivo κινητό με την συγκεκριμένη τεχνολογία, αλλά η Qualcomm έχει πει πως οι πρώτες συσκευές θα έρθουν αρχές του 2018.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannogeorge

Μπράβο τους! Να δω δικαιολογίες από άλλες εταιρείες τώρα.

James

Αντιγραφή από Apple

Agnostos13

Τελικα η τεχνολογια ειναι της vivo η της Qualcomm?

Don mitso mou

” Συνεργάστηκε με την Qualcomm και είναι η πρώτη που υιοθετεί την τεχνολογία.”

“Σήμερα βλέπουμε ένα δίλεπτο video με ένα prototype, στο οποίο ο αισθητήρας αποτυπωμάτων είναι ενσωματωμένος μέσα στην οθόνη.”

“Ακόμη δεν είναι σαφές πότε θα κυκλοφορήσει η Vivo κινητό με την συγκεκριμένη τεχνολογία, αλλά η Qualcomm έχει πει πως οι πρώτες συσκευές θα έρθουν αρχές του 2018.”

Είχαμε την huawei που εισήγαγε πρώτη το διαφημιστικό τρικ “το παρουσιάζω πρώτη, το βγάζω μετά από μήνες δεύτερη”, τώρα πήγαμε ένα βήμα παραπέρα στο “παρουσιάζω prototype κι ας βγει το 2018”. Κι από κάτω οι άλλοι χειροκροτούν. Μνημόνια μέχρι να βγει ο ήλιος από τη Δύση.

James

@Don mitso mou
1) το 2018 είναι σε έξι μήνες, δεν είναι και καμιά δεκαετία μακριά.
2) Αν δεν υπήρχαν οι φήμες για το iPhone, θα σχολιαζες το ιδιο ή δε θα σε πείραζε που είναι prototype;
3) Αν παρουσιαστεί το iPhone 8 το Σεπτέμβρη με την ίδια τεχνολογία και κυκλοφορήσει μήνες αργότερα, δε θα είναι prototype με τον ίδιο τρόπο;

Don mitso mou

Ήταν κάτι από αυτά που είπα λάθος; και μη μου πεις κανείς πως όλες αυτες οι εταιρίες δεν θέλουν να εκμεταλλευτούν το ντόρο που γίνεται γύρω από το όνομα της apple?

James

@Don mitso mou ήταν κάτι από αυτά που είπα εγώ λάθος;

Atix75

James… η απάντηση είναι απλή ΑΝ η apple παρουσιάσει τον Σεπτέμβρη την ίδια τεχνολογία και το κυκλοφορήσει τον Οκτώβρη… θα έχει άδικο ο dom mitso?

Ιωάννης jb

Don mitso mou… +1

wave

Don mitso +1

James

@Atix75 και ο Don mitso mou και οι υπόλοιποι πρέπει να σταματήσετε να ενοχλειστε όταν και άλλοι αναπτύσσουν τεχνολογίες που προσπαθεί να αναπτύξει και η Apple.

Η Qualcomm πχ δε διάβασε τις φήμες για το iPhone και ασχολήθηκε δύο απογεύματα για να κάνει κάτι ίδιο και να το παρουσιάσει πρώτη. Είναι κάτι που αναπτύσσει δύο τρία χρόνια τώρα και έχουμε διαβάσει σχετικά εδώ και πολύ καιρό. Ε συγνώμη κιόλας που δεν περίμενε να το βγάλει πρώτη η Apple και να πάρει τα εύσημα. Οι εταιρίες αυτές είναι στα χρηματιστήρια, έχουν μετόχους, διοικητικά συμβούλια κλπ κλπ και δέχονται πιέσεις για καινοτομία. Δεν παρουσιάζουν prototypes για να χαίρεται ο κάθε Don mitso mou και να κανονίζει μέχρι πότε θα έχουμε μνημόνια.

Ελπίζω να σε κάλυψα

wave

Άλλο πρωτότυπο και άλλο παρουσίαση κινητού.
Αν ήταν παρουσίαση κινητού που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες τότε ναι θα την παραδεχόμουν και μπράβο της.
Γιατί η samsung δεν έχει τη δύναμη να παρουσίασει πρωτότυπο με την τεχνολογία αυτή? Δεν το κάνει όμως.
Κινέζικα καραγκιοζιλίκια. Πέρυσι άλλη κινέζικη την ίδια περίοδο με 3d touch που δεν κυκλοφόρησε και ποτέ.
Αμα έχει τα αρχ@…… ας το κυκλοφορήσει τώρα πριν το Note και το iphone.
Ρε σεις αυτούς αμά τους αφήσουν ξαμολυμένους θα κάνουν όλο το πλανήτη μαιμου οι κομπλεξάρες. Εδώ η τράπεζα μου με έχει ενημερώσει ότι οι μεγαλύτερες απάτες και τις περισσότερες καταγγελίες με vises τις έχουν από διαδικτυακα καταστήματα μαιμου της κίνας. Παραγγέλνεις adidas και σου ρχεται abidas.

Atix75

@james ελπίζω το ίδιο να ισχύει και για το ανάποδο… Στο λέω αυτό γιατί θα ήταν μια μεγάλη ήττα για την οποιαδήποτε Qualcomm να μείνει πίσω ένα… δύο… τρία… χρόνια, όπως έμεινε πριν δέκα χρόνια η Sony Ericsson ή η Nokia…
ΥΓ: δεν με νοιάζει αν είναι η apple ή Samsung ή Vivo, ειλικρινά… με νοιάζει η τεχνολογία να εξελίσσεται στην πράξη και όχι σε demo!

James

@Atix75 εννοείται ότι το ίδιο ισχύει για όλους. Όσο υπάρχει ανταγωνισμός τα “demo” θα γίνονται τελικά προϊόντα το συντομότερο. Η νοκια την πάτησε γιατί για χρόνια δεν είχε σοβαρό ανταγωνισμό και κοιμόταν όρθια. Όταν ήρθε ο ανταγωνισμός, μεχρι να ξυπνήσει την είχε προσπεράσει. Όπως έγραψα και σε άλλο άρθρο, τι σημασία έχει αν η συσκευή σου είναι η πρώτη ή η δεύτερη που θα έχει ένα χαρακτηριστικό; Κερδίζεις κάτι; Σημασία έχει να τη χαίρεσαι

Atix75

Συμφωνούμε απόλυτα… Δεν έχει καμία σχέση ποιος το πρωτοπαρουσίασε αλλά ποιος το “παρέδωσε” προς “κατανάλωση”… ΥΓ: και για το αρθρο… παρόμοιο demo εχει και η Apple και η Samsung κλπ κλπ… η Vivo εκτός από το προφανές (post don mitso) για ποιόν άλλον λογο θα μπορούσε να το κανει;

James

@Atix75 δεν είπα κάπου οτι δεν έχει σημασία το demo. Έχει και παρά έχει. Σκέψου μόνο πόσοι θα έβγαιναν το χειμώνα και θα έλεγαν οτι η Qualcomm και η vivo αντέγραψαν την Apple, αν δεν είχε προηγηθεί αυτό το prototype (ουσιαστικά σχεδόν έτοιμο για κυκλοφορία). Θα μηδενιζε όλη την προσπάθεια τους. Είναι μια τεχνολογία που έχουν αναπτύξει και έχουν κάθε δικαίωμα να την παρουσιάσουν όταν αυτοί κρίνουν σωστό, ακόμα και για λόγους γοήτρου ή για λόγους που εμείς δεν κατανοούμε πλήρως.

Atix75

Και πάλι πόσα prototypes έχουμε δει;
Δηλαδή πλέον θα λέμε η Α πρώτη παρουσίασε το demo, η Β πρώτη το παρουσίασε, η Γ πρόλαβε και πρώτη το κυκλοφορήσε, αλλά το καθιέρωσε η Δ γιατί η υλοποίηση της Γ ήταν άστα να πάνε… 🙂

James

@Atix75 τα prototypes δεν παρουσιάζονται για να κάνουμε κόντρες στο techblog ποιανού η εταιρία το έβγαλε πρώτη. Παρουσιάζονται για να αντλήσουν κεφάλαια, για να ανέβει η μετοχή, για απόδειξη μιας τεχνολογίας, για προσέλκυση πελατών, για γόητρο, για διαφήμιση (η Qualcomm πχ δε βγάζει όμορφα σποτακια για να ξέρει ο καθένας τι φτιάχνει) ενδεχομένως γιατί θα τους ωφελησει σε κάποια δικαστική διαμάχη κλπ κλπ.

Δε γίνονται όλα ΜΟΝΟ επειδή κυκλοφορεί μια φήμη ότι μια αντίπαλη εταιρία ενδεχομένως να βάλει και αυτή (ενδεχομένως και όχι σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες)

giannogeorge

Εδώ η εταιρεία έφτιαξε δακτυλικό σαρωτή κάτω από την οθόνη με ΒΙΝΤΕΟ προς απόδειξη και την ακυρώνουμε λες και ήταν concept design!! Θα το βγάλει τώρα; α, όχι; τότε δεν είναι τίποτα! άκυρο!

Αν είχε κάνει ακριβώς το ίδιο η Apple, θα έκαναν πολλοί εδώ μέσα ΟΥΑΟΥ, καινοτομία. Και δεν θα πείραζε και μια που θα ήταν “πρωτότυπο”.

Παρωπίδες, παιδιά. Παρωπίδες ή εξαιρετικό τρόλινγκ. Αρχίζει και γίνεται κουραστικό, παρόλα αυτά. Όποια εταιρεία κι αν σας καλύπτει.

Άντε και καλό καλοκαίρι.

Don mitso mou

Για τους κινέζους, για όσους δεν ασχολούνται μαζί τους επαγγελματικά δεν θα μπω στη διαδικασία να αναφέρω το επίπεδο της αντιγραφής που κάνουν σε όλους τους κλάδους. Το βιώνω εδώ και παρά πολλά χρόνια. Απλά για να κλείσω το θέμα εδώ θα αναφέρω κάτι που κανείς δεν ανέφερε σε τόσα σχόλια και που φυσικά δείχνει το μέγεθος της αντιγραφής και την εν γένει βαρεμάρα τους να σκεφτούν κάτι πρωτότυπο.

Απλά δείτε στο πρώτο βίντεο, γραφικά πως αναπαριστούν στην οθόνη την διαδικασία εισαγωγής του δακτυλικού αποτυπώματος.

Καληνύχτα σας

OxiRePaidiMou

Ναι ναι παιδιά για την Apple γίνονται όλα μην μου αγχώνεστεεεεε.. χαχαχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X100 Ultra: Μια επαγγελματική κάμερα που μπορεί να κάνει τηλέφωνα

Το X100 Pro της vivo διαθέτει ήδη μια καταπληκτική κάμερα, μία από τις καλύτερες που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους μήνες σε smartphone.

Smartphones vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 και X100 αποκτούν υποστήριξη 5.5G μέσω ΟΤΑ ενημέρωσης

Την περασμένη εβδομάδα η China Mobile ανακοίνωσε την επίσημη κυκλοφορία του 5G-Advanced (γνωστό και ως 5.5G) στο δίκτυό της.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Διέρρευσαν τιμή και επιλογές αποθήκευσης πριν την κυκλοφορία

Η σειρά vivo X Fold 3 πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο της στις 26 Μαρτίου μαζί με άλλες συσκευές της εταιρείας.