Δείτε πως λειτουργεί το διπλό διάφραγμα στα Galaxy S9 και Galaxy S9+

Ένα ιδιαίτερο και πρωτοποριακό χαρακτηριστικό που θα συναντήσει κανείς μόνο στα Samsung Galaxy S9 και S9+ (και σε κανονικές φωτογραφικές μηχανές) είναι το διπλό διάφραγμα της κύριας κάμερας. Πρόκειται για μια πολύ χρήσιμη τεχνολογία στους φίλους της φωτογραφίας.

Πως ακριβώς λειτουργεί η συγκεκριμένη δυνατότητα; Απάντηση στο ερώτημα θέλησε να δώσει ο… συνήθης ύποπτος, Zack Nelson, γνωστός ευρέως μέσω του Youtube καναλιού του ως JerryRigEverything. Εκείνος προχώρησε στην πλήρη αποσυναρμολόγηση του Samsung Galaxy S9, φτάνοντας στο module της κάμερας και αναλύοντας τον νέο μηχανισμό. Όπως θα δείτε και στο παραπάνω βίντεο, ο τρόπος λειτουργίας του μοιάζει αρκετά με εκείνον που συναντάμε στις φωτογραφικές μηχανές. Η εναλλαγή του διαφράγματος από f/1.5 σε f/2.4 επιτυγχάνεται μέσω του λογισμικού που δίνει εντολή σε έναν μικρό διακόπτη να προχωρήσει προς τα πάνω ή προς τα κάτω.

Το χαρακτηριστικό αυτό θα συμβάλλει στην καλύτερη δυνατή λήψη φωτογραφιών με όσο το δυνατόν περισσότερο φως, ακόμα και σε αρκετά σκοτεινά περιβάλλοντα. Όταν όμως ο φωτισμός είναι αρκετός, το διάφραγμα αλλάζει ώστε να οι εικόνες να μην είναι υπερβολικά “εκτεθειμένες” σε εκείνον. Όπως προαναφέρθηκε, πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα τεχνολογία από την Samsung που πραγματικά καινοτόμησε στον συγκεκριμένο τομέα. Τα Galaxy S9 / S9+ είναι δύο εκ των κορυφαίων (αν όχι τα κορυφαία) φωτογραφικών smartphones εκεί έξω. Αν θέλετε να αποκτήσετε ένα εκ των δύο βέβαια, θα πρέπει να καταβάλλετε και ένα τσουχτερό πόσο. Όπως λέει και ο λαός, “ό,τι πληρώνεις, παίρνεις”…!

δείτε λειτουργεί διπλό διάφραγμα Samsung Galaxy S9 S9+, Δείτε πως λειτουργεί το διπλό διάφραγμα στα Galaxy S9 και Galaxy S9+

δείτε λειτουργεί διπλό διάφραγμα Samsung Galaxy S9 S9+, Δείτε πως λειτουργεί το διπλό διάφραγμα στα Galaxy S9 και Galaxy S9+

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John

Η Apple ειναι συνηθως 2 χρονια πισω οποτε θα δειτε αυτη την τεχνολογια σε iphone γυρω στα 2020. Lol
ΥΓ. Στο video το λεει ο σχολιαστης.

Φωτης

John@ το x εχει απο τις καλυτερες καμερες σε κινητο..Δεν λεω οτι ειναι σαν του s9 αλλα εχει τον καλυτερο σταθεροποιητη βιντεο που εχουμε δει!!

JohnWave

Το πολυδιαφημισμένο διπλό διάφραγμα δεν έδωσε το αποτέλεσμα που πολλοί περιμέναμε. Όπως έχει αποδειχτεί τελικά αυτό που μετράει πάνω από όλα στις κάμερες των κινητών είναι το λογισμικό της κάμερας με την μετεπεξεργασία που κάνει στην εικόνα. Πρώτα αυτό και μετά το f-stop. Το καλύτερο λογισμικό μετεπεξεργασίας το είχε η Samsung και για αυτό έδινε το καλύτερο αποτέλεσμα στο αυτόματο. Από πέρυσι ήρθε η Google και κατάφερε να φτιάξει ακόμα καλύτερο λογισμικό από εκείνο της Samsung με αποτέλεσμα ακόμα και το περσινό της μοντέλο (Pixel 2) να δίνει καλύτερο overall αποτέλεσμα σε σχέση με το S9+ παρά τη μονή κάμερα και παρά την απουσία διπλού f-stop. Στο συγκριτικό του supersaftv η κάμερα του S9+ δεν κατάφερε να ανταγωνιστεί το εκπληκτικό dynamic range του pixel 2. Επίσης δεν κατάφερε να το φτάσει στις λεπτομέρειες. Αν παρατηρήσετε πχ τη φωτό με το κίτρινο λουλούδι, η λεπτομέρεια στα πέταλα του λουλουδιού είναι ανώτερη στο Pixel 2. Aπό την άλλη στις νυχτερινές υπάρχει μια ιδιόμορφη κατάσταση μεταξύ των δύο καμερών. Το S9+ δίνει αποτέλεσμα με λιγότερο θόρυβο και πιο καθαρό αλλά λασπώνει κάποια μέρη της φωτογραφίας λόγω της επιθετικής μείωσης θορύβου ( δείτε τα τούβλα του σπιτιού). Συμπέρασμα: Το λογισμικό μετεπεξεργασίας πάνω από όλα… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.