Windows 10 Mobile: Ξεκίνησε η αναβάθμιση των παλαιότερων Lumia

Οι πληροφορίες αποδείχθηκαν σωστές και η Microsoft ξεκίνησε να αναβαθμίζει σήμερα σε Windows 10 Mobile τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα που τρέχουν Windows Phone 8.1. Η αναβάθμιση δίνεται μετά από μήνες δοκιμών που έκανε για να σιγουρευτεί ότι όλα θα πάνε καλά.

Ενώ η αναβάθμιση ξεκινά σήμερα, το πότε θα έρθει εξαρτάται και από τους παρόχους πότε θα την κάνουν διαθέσιμη. Η Microsoft έχει δημιουργήσει το ειδικό Windows 10 Upgrade Advisor app, που σου επιτρέπει να δεις αν η συσκευή σου είναι έτοιμη να αναβαθμιστεί σε Windows 10 Mobile και μπορείς να το κατεβάσεις από το Windows Store.

windows 10 mobile update, Windows 10 Mobile: Ξεκίνησε η αναβάθμιση των παλαιότερων Lumia

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

42 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VasilisWP

Επιτελους ηρθαν.Μολις ελαβα ειδοποιηση για windows 10 mobile στο 640XL

dimitris

φιλε αν μπορεις να μας πεις χωρα προελευσης της συσκευησ να ξερουμε..

VasilisWP

640 XL 3G DS UK ειναι η συσκευη

Mary

Παιδιά η ενημέρωση ειναι διαθέσιμη και στα ελληνικά μοντέλα.

dermann

To 925?? Αργοτερα ή θα φαμε ακυρο, ξερει κανεις παιδια?

Reflection

Ρε ‘σεις έχω το Lumia 730(που είναι το ίδιο με το 735 μόνο που έχει 2 κάρτες) ξέρετε αν παίρνω τώρα την ενημέρωση?

oti_nanai

Μακαρι να την παρουμε και εμεις (κατοχος 925) Εγω θα πρεπει να περιμενω κ αλλο καθως το κιν μου ειναι απο vodafone δυστυχως

Νίκος 31

Εμείς με τα φτωχά πλην τίμια Lumia 530, Insiders λένε ότι θα πάρουμε την αναβάθμιση μέσω υπολογιστή με ειδικό πρόγραμμα. Έχει ακούσει κανένας κάτι σχετικό;

andreas

Συγγνώμη θα ήθελα να ρωτήσω κάτι . Έχω την windows 10 mobile Insider Preview , για να πάρω την κανονική έκδοση των w10 mobile , θα πρέπει να απεγκατάσταση την insider και να κάνω ενημέρωση , η δεν χρειάζεται και η ενημέρωση θα γίνει και πάνω στην insider έκδοση ..?

Γιώργος

Εγώ πάλι ακόμα περιμένω με το Lumia 535 ……. Αντε να δούμε…..

ανδρεας

Συγγνώμη θα ήθελα να ρωτήσω κάτι . Έχω την windows 10 mobile Insider Preview , για να πάρω την κανονική έκδοση των w10 mobile , θα πρέπει να απεγκατάστασω την insider και να κάνω ενημέρωση , η δεν χρειάζεται και η ενημέρωση θα γίνει και πάνω στην insider έκδοση ..?

giorgos

Γεια σας στο store τηλεφωνου μου λεει οτι δεν υπαρχει η εφαρμογη Upgrade Advisor ξερει κανεις κατι;; ευχαριστω.

nikmourn

Downloading. Πηγαίνετε στο windows central για να δείτε αν θα τα πάρετε στο πρώτο κύμα.

Mary

Νικος31 δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά αλλα έχω την εντύπωση ότι το 530 θα μείνει απ έξω, λόγω ram και εσωτερικής μνήμης.

Γιωργος

Γεια σας ξερει κανεις γιατι στο store του τηλεφωνου μου λεει οτι η εφαρμογη Upgrade Advisor δεν υπαρχει;; lumia 640xl

Nickolas

Παιδιά οι κάτοχοι κινητών με 512MB Ram, αλλά και παλαιότερων όπως 920, 925 και 1020 πολύ πιθανό να μην την πάρουν αλλά και αν την πάρουν τελικά θα αργήσει.

Πάντως δεν είναι και πολύ δύσκολο να την περάσει κανείς σαν insider, κατεβάζει από το store την εφαρμογή windows insider preview όταν ανοίγει πατάς το κουμπί που λέει “Get Preview Builds” και στην επόμενη οθόνη επιλέγεις είτε slow ring, είτε fast και τα δυο βρίσκονται στην ίδια έκδοση (.164) την οποία δίνουν και αυτή τη στιγμή σε όλους τους άλλους.
https://www.microsoft.com/en-us/store/apps/windows-insider/9wzdncrfjbhk

Σε 920 που τα χρησιμοποιώ τρέχουν καλά αν και κακά τα ψέματα δεν είναι τόσο γρήγορα όσο τα 8.1

Giorgakis

Τωρα που το κοιταω το εχουν κατεβασει το apps.

Alexboom

Microsoft Lumia 535….για να την πάρω έπρεπε να κατεβάσω την εφαρμογή Upgrade Advisor ώστε να την ενεργοποιήσω πρώτα από εκεί……στο Lumia 1520 ακόμα περιμένω…

teo

Πειτε μου σας παρακαλω καποιος που ξερει 100% τι ακριβως παιζει με win10 για το lumia 1020 γιατι καπου διαβασα οτι δεν θα παρει την κανονικη εκδοση

Alexboom

Δεν υπάρχει το 1020 στη λίστα προς το παρόν:
https://www.microsoft.com/en-us/windows/windows-10-mobile-upgrade?4161f8f5-7e1c-4e98-a5ed-28262407d074=1

bill

τοσο δυσκολο να διναν την δυνατοτητα να το κανεις απο τις ρυθμισεις (ενημερωση τηλ)

Sotiris

Με βάση αυτά που γράφονται στα forums κάποιες συσκευές-αυτές που τελειώνουν σε 20 δηλαδή- ή θα αργήσουν πολύ να πάρουν update ή δεν θα το πάρουν καθόλου. Θεωρητικά μπορούν μέσω insider να πάρουν τα 10άρια αλλά δεν θα υποστηρίζονται μετά από κάποια έκδοση ενώ προκαλούνται διάφορα ερωτηματικά όπως αν ο χρήστης κάνει reset στα 8.1, μετά μπορεί να διαπιστώσει πως insider μπορεί να μην υποστηρίζει την συσκευή του.

Όπως και να έχει τα 10άρια φέρνουν κάποια πράγματα στους wp χρήστες, από την άλλη τίποτα το συνταρακτικό σε σύγκριση με τα άλλα δύο ολοκληρωμένα os. Λογικά εντός του 2016 θα έχουμε ποσοστό λιγότερο από 1 τοις εκατό.

Lorentzos

Lumia 532 Μόλις αναβαθμίστηκε σε 10. Όλα άψογα👍 ωραία γραφικά και εύκολο μενού.!!!

Panagiotis

Δεν μπωρο να κατεβάσω την εφαρμογή upgrade advisor Lumia 535

Sakis

Παιδια για το upgrade advisor googlarete το. Η αναζήτησή στο store δεν το βρίσκει. Για Lumia 925 Δεν ειναι διαθέσιμη λεει.

Andreas

Καλημερα παιδια.
Απο Κύπρο ειμαι. ουτε εγω εβρισκα το upgrade advisor και αλλαξα region ==> united states. εκανα επανεκκινηση το βρηκα το κατεβασα, κατεβασα τα 10αρια αλλα δεν εχω μπαταρια για εγκατασταση αποψε θα το προχωρησω

κανεις που τα εχει εγκαταστησει σχολια?

Panagiotis

Andreas# Είσαι μέγηστος φίλε ευχαρηστώ το βρήκα

Alexboom

Στο 535 παρατήρησα ελάχιστο stuttering στην αρχή…με μια επανεκκίνηση λόγω αλλαγής ρυθμίσεν ψιλο-έφτιαξε. Στο 1520 αν κι έχω πάλι το Upgrade Advisor, μου λέει οτι το κινητό υποστηρίζεται κι οτι θα το προχωρήσουν σε συνεργασία με τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας. Το έχω πάρει απο ΑΤ&Τ, ξεκλείδωτο.

Γιάννης

Καλημέρα,
Μπορεί κάποιος να πει την έκδοση λογισμικού που έχει μετα την αναβάθμιση? (Ρυθμίσεις->Σύστημα->Πληροφορίες)

Γιώργος Κ.

Για το lumia 930 μου εμενα λέει: έκδοση λογισμικού 10.0.10586.164

michelangelo

Reflection κι εγώ το 730 έχω και τώρα κατεβάζω την ενημέρωση. Γενικότερα σε όσους δε μπορούν να βρουν τo upgrade advisor να αλλάξουν region και να βάλουν ηνωμένες πολιτείες και μετά την επανεκκίνηση θα το βρουν. κι απο κει θα πάρουν και το update όσοι το δικαιούνται

Θανάσης Σ.

Παιδιά για Lumia 1520 γνωρίζεται άμα υπάρχει έκδοση για windows 10 ;;;

Alkibiadis

Εχω lumia 640XL που το βρίσκεις το upgrade advisor στο store δεν υπάρχει και το googlara αλλα και παλι τίποτα .
Η συσκευή μου είναι cosmote μαλλον VIETNAM ,εκανα και ενημέρωση τηλεφώνου και πάλι τίποτα

Γιώργος Κ.

Για να κατεβάσετε το advisor πατήσε μπείτε στον παρακάτω σύνδεσμο από το lumia κινητό σας

https://www.microsoft.com/en-us/store/apps/updateadvisor/9nblggh0f5g4

και πατήστε το εικονίδιο get the app. Αν δεν είναι ενεργό το εικονίδιο πηγαίνετε στις ρυθμίσεις του internet explorer του Lumia και κάπου στις επιλογές έχει προβολή για κινητά κι όχι για υπολογιστές. Γυρίστε το στο “για κινητά” και μετά κάνετε τα ίδια βήματα. Έπειτα θα τα κάνε όλα μόνο του.

Με γεια!!

LEF

Που ειναι το update?! Το Update Advisor μου λεει οτι συνεργαζεται “με τον παροχο κινητης τηλεφωνιας και τον κατασκευαστη του κινητου μου” (Lumia 640 btw). Ποσο να περιμενω ακομη, μια μερα περασε! 😛

sotiris

Πατάω το σύνδεσμο που γράφει ο Γιώργος Κ.,το εχω γυρισμενο σε εκδοση για κινητα Και ενώ μου εμφανίζει την εφαρμογή από κάτω γράφει You can’t get this App. This page is for info only.Έχετε καμμοια ιδέα?

Alexboom

κι εμενα το ιδιο λεει για το 1520, ενω το 535 παιρνει ηδη το δευτερο update

sotiris

Alexboom και γω το 535 dual έχω και μου εμφανίζει το μηνυμα.πως ακριβώς το έκανες και παίρνει τις αναβαθμίσεις?

Stratos

Τα εγκατέστησα μόλις σε 640XL. Είναι γρήγορα, και με ένα μικρό fine tuning δουλεύουν οκ. Δυστυχώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το sync των contacts από το outlook account, και δεν βλέπω επαφές, ενώ κρασάρει και στο add new contact. Από ότι διαβάζω στο web, έχει γίνει χαμός με αυτό το bug , και είναι γενικό το πρόβλημα! Ξυπνάτε στην MICROSOFT , αλλιώς πάμε αλλού!

ΝΙΚΟΣ

Αυτό ήταν παιδιά. Μη το ζαλίζετε άλλο. Game is over. Και εξηγούμαι: Τηλέφωνα όπως το 920,925,1320,1020 δεν αναβαθμίζονται. Βάλε μια preview ως Insider και ότι σε βρει. Αν έλεγαν πριν ένα 8μηνο πως δεν θα πάρουν 10αρια και το αιτιολογούσαν, θα έλεγα ok. Δε θέλουν να δώσουν το update απλά για να το δώσουν και να μη δουλεύει. Δεύτερο και για εμένα πιο σημαντικό. Κάποιος χρήστης των παραπάνω συσκευών που θέλει να συνεχίσει με wp έχει ή τα 950 ή κάτι σκατοτηλέφωνα όπως 435,532,535,540,640 ,ένας αχταρμάς από συσκευές των 100 ευρώ , και καμία μα καμία αξιοπρεπής επιλογή με εναν μεσαίο επεξεργαστή, fhd, 2 giga ram . Είτε γίνεται ηθελημένα ή από λάθος , το ίδιο μου κάνει. Κάποιοι θα πούν πως ετοιμάζεται το surface και πως θα αφήσει το Mobile σε OEMS όπως με τα Laptop και θα κρατήσει για τον εαυτό της μόνο την σειρά surface. Οκ . Ε ΚΑΙ?? Πόσοι μπορούν ή θα μπορούν στον κόσμο (ΑΝ κ όποτε βγει ) να το αγοράσουν? Πόσοι που μπορούν να το αγοράσουν θα θέλουν να το αγοράσουν? Εγώ πάντως όχι , όπως και η πλειοψηφία των ανθρώπων που έχουν wp ειδικά Ελλάδα. Κοινώς : update δε δίνεις, επιλογή για… Συνέχεια »

tasosgatos

Θα συμφωνήσω με τον stratus.εκανα κι εγώ αναβάθμιση σε 640xl και δεν δουλεύει το outlook.ουτε ενημέρωση ούτε συγχρονισμός, δεν βλέπω επαφές και mail ότι κι αν κάνω.υπάρχει πρόβλημα.

l.kostas

Όσοι έχετε συμβατή συσκευή, θα πρέπει να κατεβάσετε από εδώ τον Σύμβουλο αναβάθμισης ο οποίος θα σας βοηθήσει να εγκαταστήσετε τη νέα ενημέρωση. Μέσω αυτού του προγράμματος υπάρχουν 3 περιπτώσεις που μπορεί κάποιος να συναντήσει: Η εμφάνιση του μηνύματος «τα Windows 10 δεν είναι συμβατά για αυτή τη συσκευή», καθιστώντας ξεκάθαρο ότι η συσκευή σας δεν θα πάρει τα 10, Η εμφάνιση του μηνύματος «η συσκευή είναι συμβατή, αλλά είμαστε σε επικοινωνία με τον πάροχο κινητής και τον κατασκευαστή…» που σημαίνει ότι η συσκευή σας είναι branded σε κάποιον πάροχο κινητής ο οποίος πρέπει να δώσει την έγκρισή του για να λάβετε την αναβάθμιση Η ενημέρωση ότι η συσκευή σας είναι έτοιμη για τα Windows 10 και ότι είναι άμεσα διαθέσιμη. Έτσι, θα λάβετε τα Windows 10 Mobile (έκδοση .164) χωρίς firmware update που σημαίνει ότι θα πάρετε τα ίδια Windows που έχουν ήδη οι Insiders και δεν θα είναι βελτιστοποιημένα κατάλληλα για κάθε συσκευή ξεχωριστά, πράγμα που σημαίνει ότι ενδεχομένως να μην έχετε όλα τα features (π.χ. ρυθμίσεις Glance Screen) ή να δείτε χαμηλότερη ποιότητα στη λήψη φωτογραφιών. Τώρα, για όσους δεν έχουν συμβατή συσκευή, οι επιλογές είναι δύο, είτε μένουν στα 8.1 χωρίς καμία περαιτέρω αναβάθμιση του λειτουργικού… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.