Windows Phone 8.1 Blue, Πρεμιέρα με τα Nokia Goldfinger και Moneypenny;

Αν και οι Microsoft και Nokia δεν έχουν ακόμη διαθέσει τα Microsoft Windows Phone Update 3 (GDR3) με τις βελτιστοποιήσεις της Nokia “Lumia Black”, συνεχίζουμε να διαβάζουμε φήμες για τα Windows Phone 8.1 Blue. Τα Windows Phone 8.1 Blue θα φέρουν το αναβαθμισμένο κέντρο ειδοποιήσεων, καλύτερο multi-tasking και την υπηρεσία ψηφιακού βοηθού, με την κωδική ονομασία “Cortana”.

Λέγεται, ότι οι δύο εταιρείες θα παρουσιάσουν τα Windows Phone 8.1 Blue στο MWC (Mobile World Congress) στην Βαρκελώνη του χρόνου. O γνωστός λογαριασμός στο Twitter, @evleaks, διέρρευσε πριν από λίγο ότι οι δύο πρώτες συσκευές των Nokia και Microsoft που θα “ντεμπουτάρουν” στο MWC και θα “τρέχουν” Windows Phone 8.1 Blue έχουν τις κωδικές ονομασίες “Goldfinger” και “Moneypenny” (κάπου τις θυμόμαστε αυτές τις ονομασίες).

Δεν υπάρχει η παραμικρή πληροφορία για αυτές τις δύο συσκευές, ωστόσο λέγεται ότι η συσκευή Goldfinger, θα είναι η ναυαρχίδα της Nokia και θα είναι εξοπλισμένη με την τεχνολογία 3D Touch.

Φημολογείται, ότι η τεχνολογία 3D Touch είναι κάτι παρόμοιο με τις Air Gestures του Samsung Galaxy S4, αν και πολύ πιο εξελιγμένη. Η συσκευή θα διαθέτει έναν ξεχωριστό αισθητήρα για αυτή την τεχνολογία, που θα ανιχνεύει τις κινήσεις των χεριών, θα αναγνωρίζει το πρόσωπο κ.ά (μήπως… Kinect-ίζει λίγο η τεχνολογία;). Για να δούμε. Λογικά, όσο περνάει ο καιρός θα διαρρέουν όλο και περισσότερα στοιχεία για την τεχνολογία 3D Touch.

Windows Phone 8.1 Blue, Windows Phone 8.1 Blue, Πρεμιέρα με τα Nokia Goldfinger και Moneypenny;

Windows Phone 8.1 Blue, Windows Phone 8.1 Blue, Πρεμιέρα με τα Nokia Goldfinger και Moneypenny;

Πηγή 1,2

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dinos

Μακάρι! Αντε γιατι τα notifications ειναι πολυ μπερδεμενα.. :-/

Awaker

Ta notification και η αξιοπιστία αυτών είναι το μεγάλο πρόβλημα των WP8 ..
όποιος έχει γνωρίζει…

groa61

Όχι απλώς μπερδεμένα τα notification,σχεδόν ανύπαρκτα,τα δε feeds άσε να πάνε.Έχω περάσει απο το Symbian N8 στο 1020, στον τομέα της ενημέρωσης υστερεί σημαντικά,καθώς και στην οργάνωση λιστών μουσικής.Στην φωτογραφία βέβαια άπαιχτο άξιος διάδοχος του θρυλικού Ν8.

Βασιλης

Εμενα παλι το notification center δεν μου λεει και πολλα,ειμαι κατοχος lumia 1020 και δεν με ενοχλει,μια χαρα τα βλεπω ολα στην αρχικη,τωρα θα μου πεις γουστα ειναι αυτα.

920

εχει κανεις windows phone 8? εχω το lumia 920, ειδα σε παλιοτερο αρθρο οτι βγηκε η αναβαθμιση σε 8.1. ισυχει αυτο γιατ σε μενα δεν ηρθε τπτ….

Βασιλης

φιλε 920 οχι,πρωτα θα ερθει η αναβαθμηση gdr3 με το ονομα nokia black σε οσους δεν ειστε προγραμματιστες και στις αρχες του 2014 ισως το 8.1

iceman

tile μπαταριας, ρολογιου, ημερομηνιας, που θα δειχνουν σε πραγματικο χρονο δεδομενα και οχι καθε…. μιση ωρα θα εχουν; μια εφαρμογη της προκοπης για αναπαραγωγη της μουσικης θα βαλουν; θα διαχωρισουν την ενταση του ηχου κλησης απο αυτη της αναπαραγωγης μουσικης και βιντεο; θα υποστηριζουν τα wp περισοτερα φορμα ηχου και εικονας; θα μπορεις να δεις τις φωτο της pro cam στο camera roll (συλλογη φωτο); το….. cortana και τα «Air Gestures», τους μαρανανε….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.