Το Windows Phone 8.1 είναι πλέον επίσημο – δείτε τι αλλάζει

H Microsoft παρουσίασε και επίσημα την τελευταία έκδοση της πλατφόρμας Windows Phone 8.1. Η έκδοση αυτή φέρει πολλά νέα features και βελτιώσεις στο mobile λειτουργικό. Τα περισσότερα από αυτά είναι ήδη γνωστά από διάφορα leaks καθώς και το pre-release της SDK. Πάμε λοιπόν να δούμε τα νέα features της ανανεωμένης Windows 8.1 πλατφόρμας.

Update: Προστέθηκαν βίντεο.

Cortana, η νέα ψηφιακή βοηθός των Windows Phone
Το νέο update έρχεται μαζί με τη νέα ψηφιακή βοηθό η οποία έχει το χαρακτηριστικό όνομα Cortana. Η Microsoft, μετά την Αpple και την Google εισήγαγε και αυτή στην Mobile πλατφόρμα της μια ψηφιακή βοηθό.

Η Bing-Powered Cortana θα έχει κεντρικό ρόλο στα WP 8.1, καθώς θα μπορείς μέσω φωνητικών οδηγιών να βάζεις υπενθυμίσεις, να ανανεώνεις το ημερολόγιο, να καλείς τις επαφές σου ακόμη και να ζητάς πληροφορίες για τα μέρη που θέλεις να επισκεφτείς. Γνωρίζει επιπλέον για τα σπορ, τον καιρό και γενικά θα ανταποκρίνεται σε αυτά που θα περίμενε κανείς από μια ψηφιακή βοηθό. Θα είναι προσβάσιμη μέσω του Search Key και θα έχει προηγμένη φωνητική αναγνώριση και θα μπορείς να κάνεις Search στο Web μέσω φωνητικών εντολών.

Επιπλέον, η Cortana θα είναι ικανή να τροφοδοτήσει τον χρήστη με notifications προσαρμοσμένα στον χρήστη, όπως με το Google Now. Αρχικά η Bing και το Foursquare θα παρέχουν πληροφορίες για μέρη και events, αλλά σύντομα περισσότερες online υπηρεσίες θα ακολουθήσουν. Η Cortana θα είναι αρχικά διαθέσιμη στην Αμερική και αργότερα στην Αγγλία και στην Κίνα. Σταδιακά θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες χώρες.
Windows Phone 8.1, Το Windows Phone 8.1 είναι πλέον επίσημο – δείτε τι αλλάζει

Action Center
Τελικά τα WP 8.1 θα αποκτήσουν το δικό τους Notification Center με την ονομασία Action Center. Θα είναι παραμετροποιήσιμο και θα έχει toggles για γρήγορες ρυθμίσεις όπως φωτεινότητα, τοποθεσία, περιστροφή οθόνης, Wi-Fi, Bluetooth και άλλα. Από κάτω θα έχεις μια λίστα με ειδοποιήσεις όπως Email, SMS, κλήσεις και ειδοποιήσεις από την Cortana.
Windows Phone 8.1, Το Windows Phone 8.1 είναι πλέον επίσημο – δείτε τι αλλάζει

Ανανέωμένη Lock Screen και παραμετροποιήσιμα Tiles
Χάρη στα διαθέσιμα APIs, τα WP 8.1 θα επιτρέπουν σε εφαρμογές να πάρουν τον έλεγχο της lockscreen και να αλλάξουν το θέμα αλλά και την λειτουργικότητά της.

Ο Joe Belfiore έδειξε μερικά «cool» lock screens με ημερολόγιο και ωραία σχέδια.
Windows Phone 8.1, Το Windows Phone 8.1 είναι πλέον επίσημο – δείτε τι αλλάζει

Η άλλη σπουδαία αλλαγή είναι η δυνατότητα επιλογής για custom background για τα tiles. Μικρή αλλαγή αλλά αρκετά σημαντική για μια πιο προσωπική συσκευή.

Internet Explorer 11
Τα WP 8.1 έρχονται με την τελευταία έκδοση του Internet Explorer. Θα φέρει νέες επιλογές όπως reading view που θα απομονώνει το κείμενο από τα websites για εύκολη ανάγνωση, καθώς και password management και συγχρονισμό αυτών με άλλες συσκευές. Επιπλέον θα έχει InPrivate Mode για incognito browsing.

– Επιπλέον αλλαγές –

On Screen πλήκτρα
Τα WP 8.1 θα έχουν την δυνατότητα για on-screen Keys κάτι ανάλογο με το Android.

Υποστήριξη για Low-End συσκευές
Γίνεται δυνατή η υποστήριξη επεξεργαστών όπως ο Snapdragon 200 και 400. Αυτό θα επιτρέψει την κατασκευή ακόμη πιο οικονομικών συσκευών που θα τρέχουν αρκετά καλά την τελευταία έκδοση των WP 8.1.

Quiet hours
Μπορείς πλέον να ορίσεις «ώρες ησυχίας» κατά τις οποίες μόνο οι επαφές που επιθυμείς θα μπορούν να επικοινωνήσουν. Αυτή η επιλογή θα υπάρχει στα Settings για όποιον ενδιαφέρεται να την ενεργοποιήσει.

Η αναβάθμιση θα ξεκινήσει να διατίθεται μέσα στους επόμενους μήνες.
Windows Phone 8.1, Το Windows Phone 8.1 είναι πλέον επίσημο – δείτε τι αλλάζει

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

63 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
momo

Εχω ερθει σε οργασμο,μηπως ξερουμε ποτε θα τα παρουμε εμεις?Αλλιως του φλασαρω μια μπετα πανω δεν μπορω να περιμενω………

Ngavoun

Πολύ καλές μου φαίνονται οι νέες προσθήκες, το notification centre ( action ) κάνει επιτέλους το λειτουργικό πιο ολοκληρωμένο.και από ότι ξέρω θα την πάρουν την αναβάθμιση και όλες οι συσκευές αντε να δουμε ! Γνωριζει κανένας αν τελικά θα προστεθεί και η δυνατοτητα χρήσης swype στο πληκτρολόγιο;

Λευτέρης

Ισχύει ότι τα 8.1 θα τα πάρουν όλα τα windows phones ?? (εννοώ αυτά που είχαν τα 7άρια κ μετά?)

Aris

Έχω το lumia 625 και δεν μου το κάνει ακόμα το update

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά, η αναβάθμιση σε Windows Phone 8.1 θα ξεκινήσει να διατίθεται μέσα στους επόμενους μήνες.

“WindowsPhone 8.1 will start rolling out to consumers in the next few months.”

Aris

Ε και εγώ πήγα και άνοιξα το wi-fi και χάρηκα 🙂

Τομ

Πολυ ωραια πραγματα. Το notification center μια χαρα και το background που διανυει τα tiles φοβερο. Μπραβο ms μπραβο αποδεικνυεις και παλι σιγα σιγα γιατι εισαι η εταιρια που εισαι. Στα λογισμικα παντα

MWesten

Το καλο γίνεται καλυτερο.Κατα τον Ιουνιο θα ξεκινησει να μοιραζεται αλλα στα Lumia θα υπαρχει καθυστεριση λογο του οτι πρωτα πρεπει να περασει απο την Νοκια για να βαλει τα εξτραδακια της και μετα απο τους παροχους και να παρει εγκριση.Δυστυχως αργει…

Alexboom

Ρε Άρη….επίσημο λέει, όχι διαθέσιμο…
Για την υποστήριξη εξαρτάται τι επεξεργαστή έχει το κινητό…
οι παλιοί μονοπύρηνοι δε νομίζω…

nikos

Κώστα είδα ένα κομμάτι της παρουσίασης των wp 8.1 και δεν είπε τίποτα για αποθήκευση εφαρμογών στην κάρτα μνήμης ούτε για file manager και σε όσα ξένα site διάβασα για τα νέα features σε κανένα δεν ανέφερε κάποιο από τα παραπάνω…Μήπως γνωρίζεις κάτι σχετικά με αυτό???

gpoly7

Ωραία πράγματα

Aris

Εντάξει ρε Alexboom μην βαράς απλά είχα πάρει μια γεύση για το πως θα είναι και χάρηκα να το βάλω. και είναι διπύρηνο στα 1.2 το 625 άν το λες για εμένα περί του cpu

Πανος

Ρε παιδιά αναφέρθηκε κατι για την εγκατάσταση εφαρμογών στην SD;;;

spyros

Έχετε ακούσει,για το αν θα έχει το ποσοστό της μπαταρίας στη μπάρα;

Mike

Παιδια εγω εκανα search και κατεβαζει το 8.1 θα σας πω εντυπωσεις

km2111

Αν δεν βγαλουν dual sim συσκευες και windows phone να το υποστηριζει, δεν αλλαζω το Android.

Nickolas

Παιδία όσοι έχουν λογαριασμό σαν developers θα πάρουν την αναβάθμιση τις επόμενες μέρες. Σε βίντεο που είδα στο wpcentral πρόσθεσαν πολλά ακόμη πράγματα απλά δεν είχαν χρόνο να τα παρουσιάσουν όλα.
Για τα παιδιά που ρωτάνε παραπάνω, swype λειτουργία υποστηρίζει κανονικά το πληκτρολόγιο, το ποσοστό της μπαταρίας φαίνεται όταν κατεβάζει κάποιος προς τα κάτω το action center και εγκατάσταση εφαρμογών γίνεται πια και στην κάρτα μνήμης.

azriel84

Αναβάθμιση μέσα στους επόμενους μήνες; Καλά ΟΚ, άντε γεια.

DarthJim

Στης 10 Απριλίου το Preview for Developers Update σύμφωνα με το GSMArena
https://mblog.gsmarena.com/windows-phone-8-1-preview-launches-april-10-for-developers/

μιχαλης

Κώστα έχει και άλλες αλλαγες πιο μικρές βεβαια όπως παραμετροποιηση της οθόνης κλειδώματος , ανεξάρτητο ελενχο έντασης ήχου , swype στο πληκτρολόγιο , background εικόνα, 3 γραμμες με live tiles για όλα τα κινητά , vpn , αποθήκευση εφαρμογών στην κάρτα μνήμης .
Μπορώ να πω απο τώρα αντίο στα android και στο note 3 που έλεγα να πάρω

JohnWave

Μάλλον δεν ήμουν ο μόνος που έκραζε τη Microsoft για την έλλειψη swipe και μάλλον η Microsoft δεν θεώρησε ανούσια την έλλειψη αυτή όπως κάποιοι πωρωμένοι κάτοχοι windows κινητών εδώ στο blog. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόοδος μέχρι στιγμής που έχει κάνει η Microsoft στο να φέρει τα windows πιο κοντά στους χρήστες android. Μάλιστα μου άρεσε που ως πρότυπο η Microsoft είχε το εξαιρετικό Swype της Nuance. Ελπίζω να είναι ισάξιο. Aν έχει γίνει πρόοδος και ως προς το θέμα “file manager” τότε από δω και πέρα θα αρχίσω να ασχολούμαι σοβαρά με windows κινητά.

Μιχαλης

@johnwave file manager υπάρχει στα wp8 . Είναι η εφαρμογή pocket file manager και έχεις πρόσβαση στα πάντα και κανείς οτι θες από εκεί

lumia

Τρομερη αναβαθμιση ελπιζω μονο μην βγαλει προβληματα το λογισμικο με τα πολλα αυτα εξτρα ….παντως τα WP ανεβηκαν και επισημα επιπεδο και πλεον θα τραβηξουν ακομα πιο πολυ κοινο !!

ironmanmark40

“επισημος” file manager και usb otg υποστηριξη δεν φαινεται να υπαρχει μεχρι στιγμης… Κριμα, μακαρι να τα προσθεσουν. Ολα τα υπολοιπα πολυ καλες προσθηκες, τα wp επιτελους…. “ενηλικιωθηκαν”!!!. Nokia cyan τελικα η αναβαθμιση μαζι με την wp8.1 το καλοκαιρι.

Dimitris F.

Φαίνεται και είναι αρκετά ενδιαφέρον αλλα για να λέμε και του στραβού το δίκιο οι περισσότερες προσθήκες και βελτιώσεις έγιναν σε πράγματα που σε αλλά λογισμικά τα θεωρούσαν αυτονόητα,όπως το να ελέγχεις ξεχωριστά τις εντάσεις,να μπορείς να διαλέξεις διαφορετικό notification tone για κάθε εφαρμογή κ.α (ειμαι κάτοχος lumia 820)

Mimis

Τα Windows Phone 8.1 ρουταρονται??

tiamat

δυναμωνουν και γοητευουν επικινδυνα τα windows….

σκεφτειτε οτι ερχεται και συσκευη με snap805 απο microsoft (nokia) βλεπω να τo τρωνε τo ios για πρωινο το πολυ σε 3 χρονια

tech21man

Η ελλειψη swype ηταν το τελευταιο και ανουσιο για μεγαλες οθονες ολα τα αλλα καλοδεχουμενα. Σε 7 μερες θα την κατεβασω με το preview!

Κοινως ασε μας ρε JW.

antonis

αυτα που αλλοι εφαρμοζουν εδω και τρεια τεσσερα χρονια να ανακαλυψε η microsoft χθες? φωνητικος βοηθος? ουαου! να πεις ακομα αλλαγη του wallpapper στο αθλιο αυτο ui? καινοτομια!

Τομ

Αντωνη συγκεκριμενα τον voice assistant και να μην τον εβαζαν.. Αληθεια τωρα ποιος νοιαζεται και οκ να μασταν αγγλοι γερμανοι κλπ που θα μιλουσαμε στην γλωσσα μας. Τωρα ως ελληνες ειναι σαν να κοροιδευουμε τον εαυτος. Οκει γκουγκλ χαου ιζ δε γουεδερ τουμοροου. Ω ρε μαστορα ειδες τι κανει το εργαλειο!?

Στα αλλα καλο ειναι που τα windows φτανουν τα συστηματα της apple σιγα σιγα. Να δεις που καποια στιγμη θα ειναι το ιδιο καλα σε features αλλα επιπλεον θα ειναι ταχυτερα και με πιο συγχρονη και ξεχωριστη εμφανιση. Και τοτε θα το εχει γυρισει εντελως.

Εγω ειμαι υπερ των windows phone. Ναι τωρα ερχεται τριτο σε συγκριση με ios και android αλλα δεν χρειαζεται να κραζουμε ισα ισα μια χαρα ειναι και εχει και υποστηριξη απο την μαλλον καλυτερη εταιρια hardware στα κινητα.

Ασχετο αλλα εγω που σκεφτομαι να παω απο windows σε max os x και απο android σε windows phone ποσο αναποδος παιζει να ειμαι 😀

Sot

@Τομ
Χα χα χα…!
Η μεγαλύτερη ανάποδα θα έρθει όταν η Google φτιάξει Android λειτουργικό ειδικά για desktop.. Οπότε μετά θα έχουμε Android desktop, MacBook και Windows Phone.. 😛
Τότε θα είναι πολύ μπερδεγουεη!

Μιχάλης

Όλα αυτα υπήρχαν στα αλλα λειτουργικά και για αυτο ήταν πολύ ανώτερα απο τα wp8 . Τώρα όμως που ήρθαν και στα WP για μένα έγινε το καλύτερο λειτουργικό . Ειμαι χρηστής και των τριών αλλα αυτη η ομορφιά και η σταθερότητα των wp δεν συγκρίνεται με κανένα αλλο . Για αυτο το επόμενο κινητό μου θα είναι μάλλον το Lumia 930 και θα έχω και το κεφάλι μου ήσυχο για 36 μήνες που προσφέρει υποστήριξη με updates η Microsoft και όχι σαν τα αντροιντ που παρακαλας και πάλι δεν περνεις .

alexandros

1)λευτερης (σχολιο 3) θα το παρουν ολα οσα ξεκινησαν με τα 8.
2)spyros (σχολιο 14) το ποσοστο της μπαταριας απ’οτι ειδα θα το δειχνει μ’ενα σουαιπ προς τα κατω στη νοτιφικεισον μπαρ. θα το δειχνει ακριβως κατω απο τη μπαταρια.
3)mike (σχολιο 15) πιθανον κατεβασες καποιο update της 8. 8.1 με τιποτα ακομα!
4)km2111 (σχολιο 16) το 630 θα βγει σε 2 εκδωσεις. μια με single sim και μια με dual sim… 🙂 ετοιμασου ν’αλλαξεις συντομα χεχεχεχε!
5)azriel84 (σχολιο 18) ενω εσυ στο μη νεξους android σου (αν εχεις ανδροιδ) την κιτκατ την πηρες νωριτερα? οταν τρολλαρουμε ας το κανουμε με καποια καλυψη να γινει και πιστευτο απο καποιους…
6) mimis (σχολιο 27) για να βγαλεις το bloatware? χαχαχαχα, δεν υπαρχει λογος να ρουταρεις τα wp .
7) antonis (σχολιο 30) πριν 4 χρονια δεν υπηρχαν τα wp… εσυ ηθελές voice assistant? ΛοΛ

sosimple

Θεμα χρονου να περασουν 2α πισω απο android τα windows.. Αυτο που βλεπω 3ο και καταιδρωμενο σε 3-4 χρονια ειναι το ios. Σχεδον δεν εχει λογω υπαρξης πλεον στην τιμη που προσφερεται..

antonis

ελα ρε alexandre!! τεσσερα χρονια για να αλλαξεις το φοντο? με τι ρυ8μους δουλευουν αυτοι εκει? στρατα στρατουλα? οπως ειναι τωρα το λειτουργικο ετσι επρεπε να ξεκινισει.. και συνεχως να το βελτιοναν.. μηπως και φτασουν τους αλλους 2..

Alexandros

Antoni κανει μπαμ το οτι μισεις κατι που δεν εχεις χρησιμοποιησει ποτε…
Το φοντο ειναι καθαρα υποκειμενικό για το αν αρεσει, δεν ειναι ομως και χρησιμο. Ειναι μονο για ομορφια. Το ui που λες “αθλιο” αν δεν το δουλεψεις για καποιες μερες δε μπορεις να φερεις αποψη. Αν θες να εχεις ενα μινι pc μεινε με android. Αν ομως θες ενα τηλεφωνο πρωτίστως δες το ζεστα για wp…

Tom

@Sot Πηξαμε στα λειτουργικα! Desktop μονο windows ομως για games! Η steam OS αν εχει καλο μελλον 😀

Sot

@Tom
Μα εκεί προσπαθούν να μας πάνε όλοι τους. Μόνο έτσι μπορούν να μας τα περνούν τσουκου τσουκου. Παν οι εποχές που έπαιρνες ένα Οκ και το κρατούσες χρόνια (βλέπε ΧΡ).
Θα μας οδηγήσουν στη συνδρομή και αγορά υπηρεσιών.

tom

Ετσι ειναι sot και το κακο ειναι οτι δεν θα μας χαλαει κιολας

APPO

ΚΩΣΤΑ ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΓΝΩΜΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ 7,8 ΤΑ 8,1……..ΚΑΤΟΧΟΣ LUMIA 900…

momo

@APPO,σοβαρα?Εδω δεν πηραν την 8 σιγα μην παρουν τα 8.1

Γιάννης

το 520 θα την πάρει την αναβάθμιση αυτή?

kostas

Εντάξει τα wp δεν τα προτιμούσαν οι (power users) μέχρι στιγμής αλλά περισσότερο αυτοί που θέλουν να μπουν στο χώρο των smartphone . καλοδεχούμενες οι νέες προσθήκες .

antonis

alexandre αγορι μου καλα κανεις και σου αρεσουν.. εχω δουλεψει ομως! ξερω πως ειναι! εγω θα απαντισω με ρητορικο ερωτημα.. γιατι ολοι βαζουν σε ναβαρχιδες και οχι μονο android? η νοκια οκ ειναι της μικρομαλακην.. οι αλλοι? αφου χαλια ειναι ολοι το λενε.. προς το παρον.. στο μελλον ποτε δεν ξερει κανεις.. 🙂 καλημερα σε ολους

Alexandros

Ολοι το λενε? Εσυ που γραφεις δηλαδη τους εκπροσωπείς ολους? Με την ιδια λογικη γιατι αφου το λενε ολοι οτι ειναι χαλια, γιατι κερδιζουν μεριδιο αγορας? Και μαλιστα αξιολογο? Αυτοι οι ολοι που ξερουν οτι ειναι χαλια πανε και τα αγοραζουν? Η νοκια ξεκινησε με wp πριν γινει της μικρομαλακην. Antoni παλικαρι μου αληθεια τωρα, το δουλεψες σαν κυρια συσκευη σου, σαν μοναδικο smartphone για αρκετες μερες (πανω απο βδομαδα) και δε σ’αρεσε? Αλλο το να πας στο καταστημα να το δουλεψεις λιγο και αλλο να το εχεις σεταρει στα δικα σου δεδομενα. Τις 1ες μερες παθαινεις ενα πολιτισμικο σοκ. Μετα που συνερχεσαι βλεπεις ποσο πιο ομαλο, απροβληματιστο και πιο σωστα γραμμενο ειναι το os… Και τα μονοπυρηνα βλεπεις δεν κολλανε…

antonis

ρε αλεξανδρε μου τωρα θες να σου απαντισω σοβαρα? ποιοι ολοι? ενας στους τριαντα εχει windows phone που συναντω.. ενταξει μην το τραβαμε πολυ, γουστα ειναι ο καθενας οτι του αρεσει παιρνει και οτι δεν του αρεσει το αποριπτει..τι να κανουμε τωρα..

Alexandros

Και οι υπολοιποι 29 δηλαδη θεωρουν οτι τα wp ειναι χαλια? Το οτι τοσες εταιριες βγαζουν android και βομβαρδιζουν με διαφημίσεις δεν παιζει ρολο? Το οτι αυτο εχουν συνηθίσει δεν παιζει ρολο? Το οτι αυτο τους προτεινουν δεν παιζει ρολο? Το οτι προυιμουν το μενου της samsung (τραγικη απάντηση απο φιλη που της εδειξα το 820 μου) δεν παιζει ρολο? Πιστευεις οτι και οι 29 ξερουν τι θα παρουν αν πανε σε nokia και το αποφευγουν γιατι ειναι (οπως λες) χαλια?
Δε σε κακολογω, δεν τα εχεις δοκιμασει αναγκαστικα λογω έλλειψης αλλου (android πιθανον) smartphone.
Οντως ο καθενας αγοραζει αυτο που του αρεσει οπως λες. Δεν “πολεμαω” αυτο, πολεμαω την παραπληροφορηση και τον προσηλυτισμο. Γι’αυτο και επιμενω να σου γραφω.

Τομ

Τις προαλλες ειχα ακουσει μια αποψη σε αυτο το site που κατεληγε στο εξης συμπερασμα: “Νομιζεις οτι η προσωπικη σου αποψη μετραει περισσοτερο απο οτι λεγεται σε ολο το internet;”

Η απαντηση μου σε αυτην την ρητορικη (και βλακωδη ερωτηση) ειναι οτι ΜΟΝΟ η προσωπικη αποψη μετραει. Πχ οσους ξερω με Nokia και windows phone τα κραζουν αλλα εγω θα πηγαινα ανετα εκει γιατι μου αρεσουν. Δεν εχει σημασια τι λεει καμια κριτικη και καμια διεθνης κοινοτητα ο καθενας δινει τα λεφτα του εκει που του αρεσει γιατι οτιδηποτε αλλο περα απο αυτο φευγει απο τα ορια της λογικης. Αλλο να μην εχεις ιδιαιτερη προτιμηση και να πας σε κατι που λεγεται οτι ειναι καλο. Εκει οκ.

Chris

Mε το λειτουργικό αυτο η nokia δεν πάει πουθενά, όσο ‘ομορφες καλοφτιαγμένες και ποιοτικές συσκευές να δημιουργεί.

Γιάννης

μάγκες γούστα είναι αυτά, αλλά προτιμούν android άλλοι windows phone, άλλα σε αυτούς που δεν έχουν δοκιμάσει τα wp μην κριτικάρετε, εγώ είμαι κάτοχος του samsung galaxy core και ο αδερφός μου έχει το 520 το οποίο το δοκίμασα και έπαθα πλάκα, ούτε δείγμα lag ενώ το samsung μου τρώει αρκετά, έχει ένα κακό η google το λειτουργικό της ναι μεν πολύ καλό αλλά πολύ βαρύ, πρέπει να τα σκάσεις γερά για να μην έχεις κωλύματα ενώ στα wp ούτε δείγμα lag, εντάξει ξενερώνω και εγώ μερικές φορές με τα wp όταν δεν έχουν κάτι που έχει το android αλλά σιγά σιγά θα τα βάλει και η microsoft αυτά.

εγώ πάντως το μετάνιωσα που πείρα το galaxy core και οχι το 520, είδα ότι έχει δεύτερη κάμερα καλύτερο επεξεργαστή και ram και είναι χωρίς φλας αλλά από ότι κατάλαβα αυτά στα wp δεν παίζουν ρόλο, εκτός του φλας,πάντως για όσους ψάχνουν ένα φθηνό σαν δεύτερο κινητό συνιστώ ένα ΝΟΚΙΑ 520 θα μείνετε ικανοποιημένοι, και για όσους δεν έχουν δοκιμάσει wp, από κάποιο φίλο η σε κάνα μαγαζάκι να δοκιμάσετε για 20 – 30 λεπτάκια να δείτε πως είναι αξίζει,

για μένα μόνο wp δεν ξαναπαίρνω android….

Jim

Παιδια ακουστε πως την ‘επαθα’ εγω με τα Windows.Ειχα ένα s4 κ αφου μου επεσε μια μερα εσπασε,κ το πηγα για οθονη στο service.Μου λεει λοιπον ο αδερφος μου παρε ρε συ ένα 920 πουχω για καβατζα αφου κι εκεινος χρησιμοποιει ένα 1520 τωρα.Το παιρνω λοιπον μεχρι να φτιαχτει το δικο μου κ στην αρχη όπως είναι φυσικο μου φανηκε καπως..Αφου ξεπερασα τους laouncher και τα windget το αποτέλεσμα ηταν να μη πολυλογω να παει για πουλημα το s4 εχοντας το 920 3 μηνες τωρα κ περιμενοντας το 930 για αγορα.Δε ξερω πως να το περιγραψω τη σιγουρια την αισθηση γρηγορα απλα ευκολα smooth ,το περιβαλλον εργασιας, το’καθαρο’ λειτουργικο με εκαναν όταν επιασα ξανα android να πω δε μπορω δε θελω.Αυτα που λεω είναι υποκειμενικα βεβαια κ για καποιον να ισχυει κ το αντιθετο.Τελος πιστευω με τις επερχόμενες αναβαθμίσεις κ εννοω κ μετα την 8.1 τα Windows θα απογειωθουν πραγματικα.

Γιάννης

φίλε jim ακριβώς το ίδιο έπαθα και εγώ με το lumia 520 του αδερφού μου, το έπαιρνα το δοκίμαζα έτσι για να δω πως είναι, κάθε φορά όλο και πιο πολύ και μου κώλυσε η αίσθηση αυτή.. χωρίς ούτε ένα μικρο lag είναι απερίγραπτη, φορτώνουν όλα αμέσως, τώρα εγώ κοιτάω μπροστά στο να το δώσω το galaxy μου και να πάρω το lumia 520, η το 625,
άσε το άλλο με τα tresure tags που έρχονται, άλλο ένα καλό, γιατί αρκετές φορές χάνω τα κλειδιά μου 😀

babinos

θυματα του καταναλωτισμου

γιωργης

Πως βρεθηκε εδώ ενας ακυρος…?

Manolis

@babinos θυματα του λανγκ θες να πεις

Αλέξανδρος Σ.

Μικρά και σταθερά βήματα… Ο, τι πρέπει.. Μπράβο ms

Aris

Developer Preview και από 14 Απρίλη με τα 8.1. Λαικ ε μπος.

xristina

ως χρηστης και android και ios και windows εχω να πω οτι τα windows ειναι μακραν καλυτερα απο τουσ δυο ανταγωνιστες τους. Προσωπικα δεω εχω την υπομονη να περιμενω τα 3 δευτερολεπτα που καθυστερει το android και εχω καταφερει να μπλοκαρω αρκετες συσκευες λογω αυτου. το ios δεν θα ελεγα οτι εχει καποιο ιδιαιτερο προβλημα σε αυτον τον τομεα αλλα η τιμη του μου φαινεται εξωφρενικη. Επισης το γεγονος οτι τα iphone δεν συνδεονται με καμια αλλη συσκευη ειναι απαραδεκτο (ουτε μεταξυ τους δεν συνδεονται). ειμαι κατοχος του lumia 625 και δεν θα αντεχα να γυρισω σε android σε καμια περιπτωση διοτι λατρευω τα windows και πιστευω οτι με το update θα απογειωθουν. και για εσας που λετε οτι δεν ειναι καλα πρεπει να τα δουλεψετε καθως ειναι ενα ιδιαιτερο λειτουργικο (εγω το λατρεψα απο τη στιγμη που το επισα στα χερια μου) 🙂

oh yeah

ρε θα μας τρελάνετε? το android δεν είναι στο 2011 πλέον αλλά στο 2014. δεν είναι στην Froyo & Eclair αλλά στην KitKat , τι κολλήματα και πράσινα άλογα λέτε? ξεκολάτε λίγο και σταματήστε να αναφέρεστε στο android λες και μιλάτε για 3 χρόνια πριν. για να μην μακρυγορώ ούτε κολλάει πλέον ούτε τίποτα.

inspector.error

καλησπερα στην παρεα…
αλλαζω τον χρονο πανω απο 5 με 7 κινητα ασχετο δουλευω σε μαγαζη με κινητα κιολας ..
ξεκινησα με το 610 σαν πρωτο windows στην αρχει δεν το πολυ γουσταρα δεν μπορουσα να κανω κατι με αποστολη αρχειον οποτε και το αφησα στην ακρη η το ειχα για navigator…αγορασα μολις βγηκε το 520 ιδιο μενου περισοτερες δυνατοτητες ποιο καλο φτιαγμενω πηρα τιν μπλακ εκδοση κανενα προβλημα….Πλεον αγορασα και το 625 και λεω οτι το μονο μιον στη υποθεση τον windows phone ειναι οι προγραμματιστες αν ειχανε και τα windows phone χιλιαδες εφαρμογες θα ητανε ακομα καλυτερα και θαητανε ποιο δυνατα στο χορο τον κινητον…

Γιάννης

oh yeah ξέρεις πόσα άτομα έχουν παράπονα από το android? και ας είναι και φαν του, δεν ξέρω αν στην κιτ κατ το φτιάξανε το lag ξέρω πάρα πολλά άτομα που μένουν android λόγο ότι έχουν ποικιλία και επειδή για να έχεις IOS πρέπει να τα σκάσεις γερά, το android είναι πολύ καλό αλλά όλα τα κινητά με αυτό το os έχουν έστω και λίγο lag, ειδικά στα μικρά low-mid range κινητά εκεί να δεις lag, και επειδή ανέφερες κάποιες παλιές εκδόσεις της android, αυτό από τι google τόσα χρόνια να μην μπορούν να κάνουν το os τους να θέλει τόσο πολύ ram γιατί πλέον ούτε η 1gb δεν μας φτάνει ενώ στα ios και wp 512 είσαι μια χαρά, είναι απαράδεκτο τελείως.
και εμένα προσωπικά μου αρέσει το android αλλά η αλήθεια πρέπει να λέγεται…..

προδρομος

παιδιά έχω τα 8.1 στο lumia 520 και τα 8.1 στο pc. πως θα δω την οθόνη του κινητούu μου στο pc;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.