Windows Phone 8, Το OS “συμβιβάστηκε” από Κινέζους hackers. Έρχεται Cydia-like marketplace

Σύμφωνα με ένα video που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, μία ομάδα hackers από την Κίνα (όπως δημοσιοποίησε η εταιρεία ασφαλείας Silen std) κατάφερε να “συμβιβάσει” το λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8 σε ένα Nokia Lumia 920, το οποίο βλέπουμε να “τρέχει” Windows Phone 8 GDR3, και μάλιστα με έξι μικρά tiles ανά γραμμή. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό τελικά δεν θα φτάσει από όσο γνωρίζουμε με την επίσημη αναβάθμιση στο δημοφιλές smartphone της Nokia.

Σύντομα, και άλλα Windows Phone smartphones αναμένεται να “σπάσουν” από τον hacker “PoandSoul” και την ομάδα του. Οι Κινέζοι hackers έχουν ήδη έτοιμα τα εργαλεία αλλά δεν σκοπεύουν -τουλάχιστον ακόμη- να δημοσιοποιήσουν την μέθοδο -ουσιαστικά ακολουθείται μία παρόμοια μέθοδος με αυτή που χρησιμοποιείται για το “jailbreak” στις iOS συσκευές- για να αποτρέψουν, όπως λένε κάποιο ξέσπασμα της πειρατείας.

Παρόλα αυτά, θέλουν οι ίδιοι να δημιουργήσουν όπως λένε ειδικό… marketplace, σαν το Cydia, πριν δημοσιοποιήσουν το “hack”. Ίσως θέλουν να “μιλήσουν πρώτα” με την Microsoft, ποιος ξέρει;

Windows Phone 8 hacked jailbreak, Windows Phone 8, Το OS “συμβιβάστηκε” από Κινέζους hackers. Έρχεται Cydia-like marketplace

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostas

Επεσε πολύ google translate 😛

anonis

jailbreak win.phone και π@π@ριes.Που είναι οι παλιές καλές μέρες των win.mobile που έκανες ότι γουστάρεις;

kostas

Συμβιβάζομαι με, όχι από.Για αυτό μοιρίζει translate

tasos

Jailbreak = NO WARRANTY 🔧

manolis

“θέλουν οι ίδιοι να δημιουργήσουν όπως λένε ειδικό… marketplace, σαν το Cydia” αυτό είναι το ζουμί της υπόθεσης κι όχι τόσο για πειρατείες και άλλες βλακείες!!!!

keysmith

@anonis
Πες τα δικέ μου.. Που ‘ναι τα χρόνια.. Δεν το “έχει” πια η Microsoft, όχι με τα wp

bgfd5

Interop unlock ειχε γινει επι καιρο στα samsung. Με τα .xak μπορουσες να βαλεις ουτως η αλλως, apps απο την SD. Και ετρεχαν και με 6 tiles. Δεν ειναι τιποτα το συνταρακτικο σαν νεο.

iceman

ολα τα αρθρα εδω (techblog), ειναι μεταφορα απο ξενα blogs. ειδησεις μεταφερουν με αυτουσιο κειμενο ή με μεταφραση. δεν ειναι και κανα νεο. (gsmarena,pockethow,engadget,phonearena,κτλπ). τωρα στο θεμα μας, η ms-nokia καλο ειναι να ξυπνησουν και να δωσουν σε πιο γρηγορους ρυθμους οσα λοιπουν απο τα wp. ελεος ποια….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Windows 10 Mobile Windows Phone

Windows Phone: Ο τρίτος παίκτης smartphone OS που τα παράτησε [Fails]

Αυτή την εβδομάδα θα μιλήσουμε για τα Windows Phone, μία χαμένη προσπάθεια της Microsoft να μείνει στο χώρο των mobile λειτουργικών.

Smartphones featured Lumia Lumia 920

Nokia Lumia 920: Η επανάσταση των Windows Phone και της κάμερας [Throwback]

Σήμερα θα θυμηθούμε ένα από τα αγαπημένα Windows Phone και στην κυριολεξία τη συσκευή που έβαλε τη Microsoft στον χάρτη.

Software Microsoft Windows Phone Windows Phone 7.5

Σταδιακό τέλος υποστήριξης για τα Windows Phone 7 και 8

Ήταν γνωστό από καιρό πως οι ημέρες του Windows Phone λειτουργικού είναι μετρημένες. Η Microsoft έχει γνωστοποιήσει πως δεν θα ασχοληθεί περαιτέρω με την συγκεκριμένη πλατφόρμα και πλέον όλες οι εκδόσεις της απλώς περιμένουν να… καταλήξουν στην λήθη.

Smartphones Nokia Nokia Smartphones Windows Phone 8

Το ακυρωμένο Nokia RX-100 με Windows Phone 8 και QWERTY

Την ώρα που η BlackBerry με το BlackBerry KEYone έστρεψε τα βλέμματα και πάλι στο QWERTY, μια νέα διαρροή μας δείχνει τα σχέδια της Nokia για Windows Phone το 2012, το οποίο είχε στόχο τους επαγγελματίες. Αυτό που ξεχωρίζει φυσικά στο κινητό είναι το QWERTY πληκτρολόγιο.