Windows Phone 8.1, Νέα screenshots από το SDK

Πρόσφατα η Microsoft έδωσε την δυνατότητα σε περιορισμένο αριθμό προγραμματιστών να δοκιμάσουν το SDK (Software Developer Kit) της νέας έκδοσης των Windows Phone 8.1, το οποίο χρησιμοποιείται για ανάπτυξη εφαρμογών της πλατφόρμας. Χάρη σε αυτό βγήκαν στην δημοσιότητα νέα screenshots της πολυαναμενόμενης έκδοσης οι οποίες μαρτυρούν νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες.

Αρχικά, η νέα έκδοση του λογισμικού δίνει την δυνατότητα μεταφοράς των εφαρμογών στην κάρτα SD καθώς και την επιλογή προκαθορισμένης εφαρμογής για τα μηνύματα. Επιπλέον, παρέχει υποστήριξη VPN αλλά και την δυνατότητα ενημέρωσης για το ποσοστό μπαταρίας που καταναλώθηκε από την κάθε εφαρμογή.

Κάποιες εφαρμογές έχουν αντικατασταθεί, ή τουλάχιστον μετονομαστεί, σε Xbox Music και Video, ενώ το SkyDrive μετονομάστηκε πλέον σε OneDrive λόγω των ενστάσεων για πνευματικά δικαιώματα που ασκήθηκαν εναντίων της Microsoft. Φήμες αναφέρουν επίσης ότι η νέα έκδοση 8.1 θα μπορεί να υποστηρίξει Cloud Login, αν και αυτό φαντάζει μάλλον απίθανο.

Η προσθήκη που έχει κινήσει το ενδιαφέρον όλων είναι η δυνατότητα διατήρησης ανοιχτών εφαρμογών στο προσκήνιο, καθώς το Back key δεν θα κλείνει πλέον τις εφαρμογές, λειτουργώντας ακριβώς όπως το iOS και το Android.

Αναμονή λοιπόν μέχρι τον Απρίλιο, όπου η Microsoft θα αποκαλύψει και επίσημα το Windows Phone 8.1 στο συνέδριο προγραμματιστών BUILD, αναμένοντας την διάθεση του λίγο καιρό αργότερα…

, Windows Phone 8.1, Νέα screenshots από το SDK

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

53 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
obi

“Η προσθήκη που έχει κινήσει το ενδιαφέρον όλων είναι η δυνατότητα διατήρησης ανοιχτών εφαρμογών στο προσκήνιο, καθώς το Back key δεν θα κλείνει πλέον τις εφαρμογές, λειτουργώντας ακριβώς όπως το iOS και το Android.”

Γιατί τώρα δε γίνεται να αφήσεις ανοιχτή μια εφαρμογή, πατώντας το windows κουμπί.
Και πατώντας παρατεταμένα το back, δεν εναλλάσσεσαι ανάμεσα σε ανοιχτές εφαρμογές και τώρα;…

MANOS

Παιδια μακρυα απο windows phone ΜΑΚΡΥΑ σας μιλάω σαν παθών.Android και βρήκα την υγειά μου καλύτερα στα πάντα στα πάντα στα πάντα

Πέτρος Π

Ως χρήστης windows phone έχω να πω οτι μακράν η σημαντικότερη είδηση είναι η δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών στην κάρτα sd!! Για όσους γνωρίζουν από Windows phones ουσιαστικά αυτό είναι το μόνο αρνητικό αυτή τη στιγμή, ειδικά για τις συσκευές με μικρή εσωτερική μνήμη (πχ HTC 8S, Lumia 820)…
@ Manos εσύ ζεις σε άλλο πλανήτη?? Αν δεις τα windows phone έχουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη το τελευταίο διάστημα, ενώ και τα νέα λειτουργικά όπως το tizen είναι σχεδόν αντιγραφή από Windows… Πέρσι κινητό της χρονιάς είχε βγει το Lumia 920, και πάει λέγοντας…

obi

@ΜΑΝΟΣ

Ως χρήστης και WP υποκειμενικά βρίσκω το σχόλιό σου άτοπο.
Διαφωνώ.

Και αντικειμενικά, βρίσκω το σχόλιό σου κακόπιστο
διότι όχι μόνο δεν το αιτιολογείς
αλλά και πολύ περισσότεροι το κάνεις χωρίς να λαμβάνεις υπόψη το γεγονόςτης επικείμενης ριζικής αναβάθμισης στην έκδοση 8.1 .
Ακόμα κι αν είχες χρησιμοποιήσει WP κάποια στιγμή,
δε γίνεται να παραβλέψεις την εκ βάθρων ανανέωσή του με την καινούρια έκδοση.

Τελος κι αν πάλι δεχτώ ότι ήσουν όντως ‘παθών’ όπως λες,
το σχόλιό σου που για πολλοστή φορά νομίζω το παραθέτεις σχεδόν αυτούσιο,
αποπνέει τόση εμπάθεια που αυτοακυρώνεται.

mikekodima

@MANOS τα Windows Phone 8 είναι μια χαρά λειτουργικό είμαι κάτοχος NOKIA Lumia 520 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος,είχα 2 τηλέφωνα Android το Sony Ericsson Xperia X8 & το Motorola Defy Mini και τα δυο τηλέφωνα ήταν άθλια για τα λεφτά που ζητούσαν 169€ και το X8 & το Defy mini το καθένα αγόρασα το Lumia 520 118€.Αν θα επερνα ξανά android τηλέφωνο θα ήταν μόνο το Nexus οποιοδήποτε Google Nexus

Sot11

@manos: ” παιδιά μακρυά απο windows phone ” ……. Ειναι κάποιου είδους χιουμορακι αυτο η σε πληρώνουν άλλες εταιρείες για να γράφεις αυτές τις βλακείες;

Γίαννης

εγω παντως που εχω android 3-4 χρονια ψαχνομαι απεγνωσμενα να παω σε windows phone

vagelis

αντε παμε δυνατα ρε microsoft!! νεος κατοχος lumia 520 (πρωιν android) και πιστευω οτι θα ανεβουμε στην κορυφη με τα wp 8.1

alexandros

Πετρος
το 820 έχει 8gb.
για το 8s που έχει 4 ναι, έχεις δίκιο. Αλλα στα 8 είσαι οκ,
obi
οι εφαρμογές στο παρασκήνιο παγώνουν στα 8αρια. Δεν τρέχουν κανονικά. Εκτως βεβαια απο κάποιες όπως το here drive (GPS) που μοιάζει να τρέχει κανονικά στο παρασκήνιο.
πάντως βλεπω πολλές αλλαγές προς το καλύτερο! Well done MS!
MANOS
παραλήρημα ανευ προηγουμενου!!! LOL!!!

lefteris-crete

Αντε να δούμε πότε θα την πάρει το ativ s γιατί η Samsung μας εχει ψιλογράψει…..
Βέβαια κάτι που μου κάνει εντύπωση είναι ότι τις εφαρμογές της Samsung link , ativ beam και άλλες τις ανανεώνει συνεχώς…..α να δούμε….

obi

@alexandros

Το άρθρο λέει
«Η προσθήκη που έχει κινήσει το ενδιαφέρον όλων είναι η δυνατότητα διατήρησης ανοιχτών εφαρμογών στο προσκήνιο, καθώς το Back key δεν θα κλείνει πλέον τις εφαρμογές, λειτουργώντας ακριβώς όπως το iOS και το Android.»
Δεν είναι ξεκάθαρο τί εννοεί ο καθένας λέγοντας ότι κλείνουν οι εφαρμογές ή ότι απλώς παγώνουν. Δηλαδή δε μου ξεκαθαρίζει τελείως, γι’ αυτοπ κρατώ τις αμφιβολίες μου μηππως ο συντάκτης έχει κάνει κάποιο λάθος.
Μακάρι να κάνω εγώ λάθος, και όντως να υπάρξει πλήρες multitasking.
(πάντως σε κάποιες εφαρμογές (ειδικά native) και τώρα, φαίνεται να υπάρχει κανονικά multitasking πλήρες)

jon

Obi +1 σε ολα

tasos

Παιδιά μακριά από android. Μακριά, σας μιλάω σαν παθών. Πήγα σε Windows Phone και βρήκα την υγειά μου…ακόμα κλαίω τα 320€ που έδωσα για τη σαπίλα το android. Πήρα το Nokia Lumia 920 και όλα πάνε ρολόι.

Φάνης

Οτι και να γραφει ο καθενας για τα win phones, εγω ενα εχω να πω. Σταθερα γινονται ολο και καλυτερα, και αυτη τη στιγμη λειτουργω με ενα Lumia 820 και ενα iPhone 5S. Τα καλυτερα τηλεφωνα στην αγορα, το ios και το windows phones. Ανεβαινει πολυ δυνατα η microsoft, με πολυ smooth λειτουργικο, το οποιο σε μεγαλο ποσοστο εμφανισης αντεγραψε η Apple. Τελος, για μενα, η Nokia ειναι μονοδρομος προς το παρον σε win phones.

Δημήτρης

Να ξεκαθαρίσω αρχικά ότι δεν ήμουν ποτέ κάτοχος windows phone από την 7η έκδοση και μετά.Μου είχαν δανείσει πέρσι για μερικές μέρες το Lumia 610 και παρ όλο πού με είχε εντυπωσιάσει το UI καθώς και το ποσο smooth ήταν η περιήγηση,το βαρέθηκα μετά απο μερικές μέρες,μου ελειπαν παρα πολλα πραγματα προερχομενος απο note και πήρα την καινούρια συσκευή που ηθελα μια ώρα αρχύτερα.πρόσφατα είχα στα χέρια μου για ένα 2ημερο το 925.Η μέρα με τη νύχτα…μεσα σε ένα χρόνο αρκετες αναβαθμίσεις γεματες ουσία,οι εφαρμογές της Nokia πληθαίνουν και είναι ασύγκριτα καλύτερες απ ότι κυκλοφορεί(ειδικά όσες έχουν να κάνουν με κάμερα και πλοήγηση που έχει και παράδοση) και το λειτουργικό παραμένει ελαφρύ και μικρό σε χωρητικότητα.η 8.1 θα φέρει ένα βήμα πιο μπροστά το λειτουργικό απ το οποίο περιμένω πολλά.το σημαντικότερο κομμάτι της είδησης πιστεύω πως είναι η αλλαγη πληκτρολογίου γιατι δειχνει τις διαθέσεις της ms να αρχίσει σιγά σιγά να το κάνει παραμετροποιησιμο το λειτουργικό αφηνοντας τους developers να παίξουν μπάλα γι αυτο και θα ασχοληθούν σε μεγαλύτερο βαθμο.κάνει ταχύτερα βήματα απ την apple αυτο είναι το μόνο σιγουρο

Μιχαλης

Εμένα πάλι γιατί με ενδιαφέρουν πιο πολύ οι εφαρμογές ; Ήρθα από αντροιντ και έμεινα τελικώς δυσαρεστημένος . Πριν μια βδομάδα πήρα και ένα iPod τελευταίας γενιάς και τώρα σπάνια χρησιμοποιώ το lumia 820 μου . Και ο λόγος είναι οι ελλείψεις μερικών εφαρμογών και η άθλια εκτέλεση μερικών άλλων . Δεν λέω ενδαφεροντα παρά πολύ όλα αυτά αλλά τι να το κανείς το smartphone χωρίς πολλές και κυρίως ποιοτικές εφαρμογές

demetrius

Ρε παιδιά έχω Huawei Ascend W1.γνωρίζει κάποιος αν θα πάρει αναβάθμιση;;

Dimi G.

@manos εχεις καθολου ιδεα για ποιο πραγμα μιλάς; Αν ειναι να λες κατι, τεκμηρίωσε το. Αλλιως διαβαζε μονο τις ειδησεις και μη σχολιάζεις.
Εγω προσωπικα εδω και εναν μηνα περασα σε windows phone με το nokia lumia 925 και μονο θετικα εχω να πω για το κινητο. Ειχα ενα samsung galaxy s το οποιο εσπασα απο τα νευρα μου, ενα htc desire hd το οποιο ειχα βαρεθει να μου βγαζει λευκη οθονη και να φορτωνει τις εφαρμογες της !!!gingerbread!!!! Συνεχεια, και ενα s3 mini που κι αυτο κολλούσε συνεχεια. Ενας απο τους λογους που ευχαριστιεμαι τα windows 8 στην εκδοση black, ( μολις αγορασα τη συσκευη αναβαθμιστηκε αμεσως) ειναι οτι επιλεγω εγω, ποιες εφαρμογες θα τρεχουν στο παρασκηνιο και ποιες οχι. Κατι που σε android δεν παιζει. Τωρα, αν πανε να μιμηθουν το android στην 8.1 δεν ξερω κατα ποσο οι συσκευες τους θα συνεχισουν να λειτουργουν τοσο αψογα οπως τωρα. Εκτος αν δοθει παλι η δυνατοτητα να επιλεξει ο χρηστης τι θελει να τρεχει στη συσκευη του και τι οχι.

Odin69

Καλησπέρα και από μένα. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο μίσος για τα wp, αν δεν μας αρέσει ένα προϊόν δεν το αγοράζουμε και τέλος. Πέρασα από όλα τα os ξεκινώντας από τα windows mobile, η android εμπειρία μου δεν ήταν και ότι καλύτερο(sensation xe), από το ios κανένα παράπονο( 3GS , 4) αλλά με τα wp (trophy,lumia800,ativ s)την είχα κατα βρει και λέω είχα γιατί τώρα έχω το iPhone 4, αλλά μόλις το δώσω στην κόρη μου βουρ για lumia 925(λευκό). Με τα wp όλα γίνονται απλά και γρήγορα παράδειγμα στο fb δεν χρειάζεται να κατεβασεις την εφαρμογή (η εφαρμογή fb δεν δουλεύει καλά σε κανένα is )όσο για τις εφαρμογές εμένα προσωπικά με καλύπτουν και το πράγμα βελτιώνεται. Και σε αυτές τις τιμές τι να πω!!!

obi

Εγώ από εφαρμογές είμαι σχεδόν ικανοποιημένος.
Μπορώ βέβαια να καταλάβω και κάποιον που θα διαφωνεί μαζί μου,
αλλά σίγουρα δε θα καταλάβω κάποιον που θα πει πόσο χάλια είναι το WP Store.

Και ειδικά στα Lumia βρίσκεις πάρα πολύ ποιοτικές και χρήσιμες εφαρμογές δωρεάν.
Και εννοείται πως πολύ ποιοτικές εφαρμογές υπάρχουν άφθονες κι από τρίτους.

Άλλο ένα που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι πως μέρα με τη μέρα το Store βελτιώνεται θεαματικά
ενώ ειδικά άμα ασχοληθεί κάποιος μπορεί να βρει εφαρμογές που δε θα ήξερε ότι υπήρχαν (λόγω του ότι η εφαρμογή store του κινητού λειτουργεί κάπως περίεργα).

Αν μάλιστα δώσουμε και ένα ελαφρυντικό πως πρόκειται για το λειτουργικό με το μικρότερο χρόνο ζωής σε σχέση με IOS, android, εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως η όποια διαφορά σε εφαρμογές δεν οφείλεται σε αδιαφορία απλώς των devs για τα WP, αλλά ότι είναι μάλλον περισσότερο θέμα χρόνου μόνο για να κλείσει το όποιο κενό σε εφαρμογές τυχόν υπάρχει (που και πάλι είναι υποκειμενικό θέμα πώς το βλέπει ο καθένας).

Αυτό που θέλω είναι η Microsoft να δώσει περισσότερα API,
κάτι λέγεται για τα 8.1 οπότε και αναμένουμε.

Nasos

Τα πράγματα είναι απλά και έχουμε

α. Smoothness wp8 –> άντε γεια κι αντίο !!! (οποιος μου πει κατι αλλο περιμενω τεκμηριωμένα)
β. Marketplace –> πονάει ακόμα αλλα σιγά σιγά θα γίνει καλο. Μέρα με τη μέρα στρώνει
γ. UI προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ, είναι to the point ρε παιδι μου πως να το κάνουμε (υποκειμενικό παντως)
δ. Value for money ???? Εδώ αν πει κανενας τιποτα του στυλ ότι δεν είναι να παει να κοιταχτεί σε γιατρό (τρολάρω λιγο αλλα γουσταρω). Ας μου βρει καποιος ενα καλυτερο πακετακι απο το Lumia 920 η 925 all around.
ε. Με τα 8.1 θα πάει ακόμα καλύτερα
στ. Αγοράστε μετοχές MSFT αμα γίνει η ενοποιηση στο developing εφαρμογών (xbox,win,wp κλπ) οι developers θα κανουν ουρά τύπου κατοχής στα μαναβικα.

Αυτά τα ολίγα. Με φιλικούς χαιρετισμούς.

Apostolis Vlv

@demetrius όλες οι windows phone 8 συσκευές θα αναβαθμιστούν σύμφωνα παντα με την μαμά Microsoft. Πιθανότατα εσείς που δεν έχετε Nokia να πάρετε την αναβάθμιση πιο γρηγορα απο εμάς.

Panagiotis GP

Μακάρι να έκανε κάτι και με το Search Button η MS.
Να έδινε και άλλες δυνατότητες στον χρήστη, όπως το να ψάχνει στις επαφές ή στη μουσική ή στις εφαρμογές.
Ήθελα να ήξερα ποιος χρησιμοποιεί το Bing Search;
Ένα κουμπάκι άχρηστο ενώ θα μπορούσε να διευκόλυνε απίστευτα τον χρήστη.

Jordan

@Panagiotis GP συμφωνώ απόλυτα με το κουμπί για τη bing. Τις πρώτες μέρες είπα να τη δοκιμάσω μήπως είχε κάποιο πλεονέκτημα σε σχέση με τη google, αλλα το μετάνιωσα. Τώρα πλέον χρησιμοποιώ τη google απο τον browser μου. Σταθερή αξία.

MANOS

@MANOS Χρησιμοποιώ 2-3 χρονια αυτό το όνομα στο techblog και θα σε παρακαλούσα θερμά αν θέλεις βεβαια να χρησιμοποιείς κάποιο άλλο παραπλήσιο πχ. MANOS95/Manos/ΜΑΝΟΣ κτλ. Δυστυχώς το συγκεκριμένο site δεν έχει εγγραφη ώστε να κατοχυρωθεί σε έναν χρηστη και είναι λίγο παραπλανητικό για τα άτομα που συζητάμε.
Αν πάλι δεν σκοπεύεις να το αλλάξεις θα το κάνω αναγκαστικά εγώ, ευχαριστώ 😉

Για να μην αρχίσουμε τις μηνύσεις ala Apple έτσι? :p:p:p

obi

Δυστυχώς το wp8.1sdk που δόθηκε, έχει ακόμα κλειδωμένη τη λειτουργία του κουμπιού αναζήτησης.
Αναμένουμε…

el_mac

Βασικα στο wpcentral αναφερει οτι το bing search θα αλλαξει και θα γινει οπως των windows 8.1 οπου εκει λειτουργει για γενικοτερη αναζητηση ακομη και εσωτερικη της συσκευης… Αν εχει καποιος περισσοτερες πληροφοριες ας τις μοιραστει μαζι μας…

Panagiotis GP

@el_mac αν ισχύουν τα… γραφόμενά σου, οι αλλαγές στο Bing Search μαζί με την δυνατότητα ενημέρωσης για το ποσοστό μπαταρίας που καταναλώθηκε από την κάθε εφαρμογή, θα είναι οι σημαντικότερες αλλαγές που θα φέρει η έκδοση. Για να δούμε._

Stefanos

Έχω μια απορία. Μετά τα νέα αναβάθμιση πιστεύω τα Windows Phone γίνονται πια σχεδόν ολοκληρωμένη πλατφόρμα αλλά σε εσάς που σας άρεσε το μέχρι τώρα τι ακριβώς σας άρεσε βόλεψε (βλέπουμε πόσες ελλείψεις έχουν)?

obi

Μας άραεσε το ότι είχαμε το πιο ζωντανό , φρέσκο , όμορφο και μοντέρνο περιβάλλον εργασίας .

Το ίδιο περιβάλλον εργασίας που τώρα θα το πλαισιώνουν μερικές λειτουργίες παραπάνω για να το κάνουν ακόμα πιο υπέροχο.

Και ναι, το λένε live tiles και modern/metro UI,
εύχομαι να υιοθετήσουν κάτι ανάλογο και στα άλλα λειτουργικά
ώστε οι χρήστες εκεί να καταλάβουν τί απολαμβάνουμε τόσο καιρό στα Windows Phone.

Το εννοώ, δεν τρολάρω.

υγ: μερικές λειτουργίες και βελτιώσεις ζητάγαμε εμείς οι WP χρήστες,
και ακούγαμε από τρίτους ότι λείπουν κάτι χαζο notifications centre…
ό,τι να ‘ναι ήταν η κατάσταση πραγματικά!

Dimi G

@obi το notification centre είναι απαραίτητο στα άλλα os. Αν είχαν live tiles, τότε δεν θα ήταν.

Μιχάλης

Παιδια μακρυα απο Android ΜΑΚΡΥΑ σας μιλάω σαν παθών.Windows Phone και βρήκα την υγειά μου καλύτερα στα πάντα στα πάντα στα πάντα

sokinfragoul

Μακραν το πιο ελαφρυ λογισμικο.το πιο γρηγορο και το πιο προσωπικο και φιλικο.Δεν θες ουτε 700 ευρω ουτε 3Gb RAM για να δουλεψει απροβληματιστα

ironmanmark40

παιδια, κακα τα ψεματα, τα wp αυτη την στιγμη ειναι στο πουθενα σε συγκριση με android-ios, ειδικα με android, για αυτο και η ms με την βοηθεια της nokia, αποφασισε επιτελους να δωσει τα αυτονοητα που ελειπαν απο το λειτουργικο (βασικες λειτουργιες-ξεκλειδωτα apis στους devs). καλο θα ειναι και οι εφαρμογες της nokia να ενσωματωθουν στο νεο λειτουργικο και να μην ειναι “ξενο” σωμα μεσα σε ενα κινητο lumia(δεν φαινεται ωραιο αυτο το “φορτωση” στις εφαρμογες της νοκια!). και εδω μιλαμε για ενα εντελως νεο λειτουργικο, -για μενα οπως θα επρεπε να ειναι απο την πρωτη διαθεση-, αλλα καλιο αργα παρα ποτε. εαν προσθεσουν και file manager με usb on the go support και ενα music-video player (οχι στο xbox video-music), αναλογο του wmp των pc με υποστηριξη φορμα ηχου-βιντεο ac3,mp4,flv,mkv, τοτε πραγματικα θα ειναι ενα ολοκληρωμενο mobile λειτουργικο.

_nokia 808 pureview : the mobile king.

obi

@dimi g
“το notification centre είναι απαραίτητο στα άλλα os. Αν είχαν live tiles, τότε δεν θα ήταν.”

Συμφωνούμε απολύτως.
Όσοι κρίνουν τα wp με βάση το σκεπτικό που τους επέβαλλαν στα ios/Android, είναι εκείνοι που νομίζουν πως υπάρχουν ελλείψεις.

ironmanmark40
giannogeorge

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι σε συγκριτικό τεστ για την κατανάλωση μπαταρίας ανάμεσα στα νέα μοντέλα συσκευών: Galaxy S4, iPhone 5S και Nokia Lumia 1020, η κατάσταση ήταν τραγική για το συγκεκριμένο Windows Phone, τουλάχιστον. Παραθέτω και το βίντεο. Μιλάμε για 52% το S4, 20% το 5S και 3% (!!!) το 1020. Θα ήθελα την γνώμη όλων έχουν Windows Phone, μιας και δεν έχω. Νομίζω πως η διάρκεια μπαταρίας παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο.

https://www.youtube.com/watch?v=JZQYOllsFnQ&feature=youtube_gdata_player

machineman

Πολυ καλα κινητα τα windows phone ειχα ενα 620 αλλα χωρις flash player στο ινερνετ το χανει

GiannisMix

Με την ίδια χρήση. Εγώ με lumia920 και φίλος με SGS4 το θίξαμε,το θέμα μπαταρίας και εν τέλει το παρατηρήσαμε και τα φορτίζουμε και οι δυο κάθε βράδυ κ η μπαταρία ειναι περιπου στα ίδια επίπεδα. Απενεργοποιημένες όλες οι λειτουργίες κάθε εταιρείας που τρώνε έξτρα μπαταρία. Ενεργοποιημένα μονιμως τα δεδομενα και το location.

gian

@giannogeorge δε καταλαβαινω γιατι προβληματιστηκες κ δινεις λινκ το συγκεκριμενο τηλ .Η μπαταρια είναι αρκετα μετρια δε συνισταται για βαρια χρηση το γνωριζουν οι πιο πολλοι ,είμαι κ κατοχος του.Η χρηση μονο της καμερας κατεβαζει τη μπαταρια περισσοτερο από οτιδήποτε αλλα Κ γενικοτερα συμπεριφέρεται οπως τα περισσοτερα τηλ στο θεμα μπαταρια αναλόγως τη χρηση τους βεβαια.Αν οντως σε ενδιαφερει η μπαταρια πηγαινε σε 1520 g2 note 3 1320 κ ερχονται κ νεα νοκια με ισχυρες μπαταριες.

gian

Το 1020 να αναφερω φορτιζει από το 20% εως τη πληρη φορτιση του σε 1.10′ .

MANOS

@Dimi G
έχεις λάθος, το NC είναι απαραίτητο σε όλα τα OS.
Θα σου δώσω ένα απλό παράδειγμα, έχω εγκατεστημένο πχ Viber αλλα λόγο των ήδη πολλών Live tiles από άλλες εφαρμογές δεν το βάζω και αυτό μπροστά γιατί γίνετε Ο χαμός, πως θα ξέρω-ειδοποιούμε όταν μου στείλουν κάτι?
Επίσης μαζί με το NC συνήθως έρχεται πακέτο και η άμεση πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες όπως WiFi/Data/GPS/Bluetooth/Περιστροφή οθόνης/Φωτεινότητα κτλ. Γιατί να γεμίζω την αρχική οθόνη με Tiles για κάθε ένα από αυτά?

Με λίγα λόγια το NC θα βοηθήσει παρα πολύ στο συμμάζεμα και τακτοποίηση της αρχικής οθόνης.

Το δεν χρειάζεται και είναι απαραίτητο μονο στα αλλα λειτουργικό είναι κουραφέξαλα γιατί ακόμα και αν εσύ η οποιοσδήποτε άλλος λέει δεν το χρειάζεται δεν εκροσωπεί όλους τους κατόχους, οι περισσότερες επιλογές δεν έβλαψαν ποτε κανένα.

Γιώργος Κ.

Όντας κάτοχος και των 2 λογισμικών (Nokia 820, nexus 4) δυστυχως θα συμφωνήσω με κάποιους ότι τα 2 λογισμικά δε συγκρίνονται. Τα WP είναι νεογνά μπροστά στα android και γενικά η όλη εμπειρία χρήσης ενός smartphone είναι καλύτερη στο nexus. Κι όσοι λένε για smoothness ας λειτουργήσουν ένα nexus 4/5 με 4.4.2 και ας μας πουν μετα αν είδαν λαγκαρισμα η απότομο κλείσιμο εφαρμογών. Δεν κακολογώ τα WP μιας και το 820 μου στέκεται επάξια διπλα στο nexus αλλα βρίσκεται ένα μικρό σκαλακι πιο κατω

MWesten

@ironmanmark40 για βιντεο υπαρχει ο Moliplayer ο οποιος παιζει ολα τα format με ξεχωριστους υποτιτλους.

Εχω το 820 οταν το ειχε προσφορα η Voda. ειμαι παραπολυ ευχαριστημενος.
Το μονο που μου λειπει ειναι το ΝC ,εχω τα tiles αλλα τρωνε μπαταρια, και ενας καλος music player.
Πιστευω οτι η voda με της προσφορες σε wp που εχει ολο αυτο τον καιρο εχει κανει πολλους να τα δοκιμασουν και να κρινουν.

Μακαρι να σηκωσει το 820 τa 8.1 θα κανω καιρο να αλλαξω κινητο.

obi

@MANOS Χωρίς να ξέρω αν είσαι χρήστης WP ή IOS, κατά τη γνώμη μου κάνεις ένα λάθος και θα εξηγήσω γιατί το λέω: Άλλο πράγμα NC=’κέντρο ειδοποιήσεων’ και άλλο πράγμα ‘toggles συνδεσιμότητας’. Δεν ταυτίζονται γιατί επιτελούν διαφορετικό σκοπό, ακόμα κι αν τύχει να συνυπάρχουν σε άλλα λειτουργικά. Το ένα μπορεί να υπάρχει δίχως το άλλο όπως πχ στο iPhone όπου αυτά είναι διακριτά. Σε σχέση με τη χρησιμότητά τους, σε ένα λειτουργικό απαραίτητη είναι η άμεση πρόσβαση σε γρήγορες ρυθμίσεις. Επίσης πρέπει να υπάρχουν ειδοποιήσεις, στα WP αυτό το κάνουν τα live tiles, ειδοποιούν. Το να ειδοποιεί όμως και το NC είναι μεν καλοδεχούμενο αλλά περιττό. Αναφορικά με την ουσία, το θέμα είναι αν υπάρχουν καλύτερες λύσεις που να εξυπηρετούν το χρήστη… Καλύτερη λύση είναι τα live tiles ή το NC; Μια φορά πάντως χάρη στα live tiles για να δεις τις ειδοποιήσεις σου δεν μπαίνεις σε κανένα NC, δεν κάνεις καμία κίνηση, τα έχεις όλα άμεσα μπροστά σου. Σχετικά με αυτό που λες ότι δε θα σου έφταναν τα live tiles για να έχεις την ειδοποίηση από την εφαρμογή που θες, είναι λίγο περίεργο αυτό γιατί στην αρχική οθόνη υπάρχει αρκετός χώρος ώστε να έχουν θέση αμέσως αμέσως 24-36… Συνέχεια »

alexandros

MANOS
αν δε σου φτάνουν 28 tiles που είναι στην πάνω θέση (χωρίς scroll down) τότε… Μπορείς βεβαια να κατεβασεις κάποιο μεγάλο tile (βλεπε: καιρός) χαμηλότερα και να εξοικονομήσεις 8 θεσεις. Αν χρησιμοποιείς το viber αρκετα τότε εννοιεται πως το βαζεις μπροστά. Αυτο που έχει καταφέρει να κάνει η ms ειναι να έχει βρει τρόπο ν’αντικαθηστα το NC που καλύπτει το 99% των χρηστών και ταυτόχρονα να μαζί με όλα τα υπόλοιπα να της φτάνουν 512 Mb ram!
μην ξεχάσω…. Μπορείς να βαλεις το viber στη glance screen (τα notifications των apps που σε βολεύουν θα τα βλεπεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ απ’οτι με το NC!)
Γιώργος κ.
αν δηλαδη παραφορτωσεις το νεξους σου με apps θα παραμένει smooth? An η ram του εξαντλείται θα’ναι όπως όταν το πρωτοανοιξες? Δε νομίζω.
συμφωνώ στο ότι όταν ειναι και τα 2 χωρίς εφαρμογές το nexus μη έχοντας το animation ειναι πιο γρήγορο. Αλλα όλα αλλάζουν όταν παραφορτώσεις και τα 2. Τα WP θα έχουν ΠΑΝΤΑ την ίδια ταχύτητα. Τα ανδροιδ όσο το φορτώνεις τόσο ταλαιπωρείσαι!

nik

Σωστός ο alexandros, εγώ έχω πάνω απο πενηντα apps στο 1020 κ το κινητό δουλευει ακατάπαυστα ομαλα.

Γιωργος Κ.

Φίλοι μου δεν αντιλέγω. Είχα 2 συσκευές αντροιντ και μου χάλασε η μια κι αποφάσισα να περάσω σε WP λόγω του smoothness. Πήρα αρχικα το 520 και μετα πέρασα σε 820. Και με τα 2 έμεινα απολυτα ικανοποιημένος. Μου δοθηκε η ευκαιρία να περάσω και στο nexus κι εκεί που κατηγορούσα το αντροιντ άλλαξα άρδην αποψη με αυτή τη συσκευή. Και μην μπερδεύεστε με τις εφαρμογές που έχετε κατεβάσει. Το θέμα smoothness αποδίδεται κυρίως στο πόσες και ποιες εφαρμογές τρέχουν στο παρασκήνιο. Τωρα μέτρησα 38 εφαρμογές στο nexus μου κ είχε ελεύθερα 1.2 GB ram και δεν υπάρχει κανένα θέμα. Τα WP ακομη δεν έχουν αμιγώς multitasking κ επίσης υποστηρίζουν μέχρι και 8 εφαρμογές τις οποίες μπορείς να ανοίξεις και να κλείσεις σαν και καλά να είναι multitasking με αποτέλεσμα να θεωρείται και πιο ελαφρύ και,επίσης, όταν πχ ανοιγω το viber απο το multitasking κάνει 2-5 δευτερα να το ανοιξει γράφοντας ” συνεχίζεται” Τέλος ναι, σε όσους είπαν ότι τα 8gb εσωτερικής μνήμης κινητού είναι λίγα για το 820 κ οποιοδήποτε 820, έχει δίκιο καθότι τα 3 περίπου τα τρωει το σύστημα. Εγω τώρα πχ έχω μόνο 1.2 GB ελεύθερα χωρίς να έχω και πολλές εφαρμογές(το angry birds go μου… Συνέχεια »

Γιωργος Κ.

Να πω επίσης ότι κάποια live tiles δε μου βγαζουν σωστά τις ειδοποιήσεις (πχ του Facebook) και,τέλος, πως μετα τη black το κινητό μου έχει κολλήσει 3 φορές σε σημείο που να βγαλω τη μπαταρία. Αλλα πιστεύω ότι θα στρώσει

Γιώργος Κ.

Να πω ότι πριν το 47 σχόλιό μου είχα γραψει αλλο ένα μεγάλο σχόλιο αλλα για κάποιο λόγο δε δημοσιεύθηκε

ironmanmark40

@ MWesten, γνωριζω τη συγκεκριμενη εφαρμογη (ειναι ομως επι πληρωμη και πρεπει να μεταφερεις τα αρχεια μεσω του pc σε συγκεκριμενο φακελο για να τα δει!) και την εχω ηδη προτεινει σε αλλο ποστ μαζι με την nt player για μουσικη εαν σε ενδοιαφερει να κοιταξεις! :). καλο θα ειναι να εχουν τα wp δικη τους εφαρμογη που να τρεχει τα παντα οπως εχω καλομαθει εγω με το νοκια 808 μου.

MANOS

@obi το Android δεν χρειάζεται LiveTiles, έχει Widgets που κάνουν πολλά περισσότερα και είναι πιο διαδραστικά από τα Tiles. Eπίσης για να έχεις πολλά Tiles μπροστά όπως λες θα πρέπει να τα κανεις μικρά και έτσι χάνουν την χρησιμότητα τους γιατί το μονο που θα κάνουν είναι να σου λένε ότι έχεις 1/2/5/10 ειδοποιήσεις, όπως κάνει δηλαδή ένα απλό εικονίδιο εφαρμογής στο Android που βάζει μέσα σε bubble τον αριθμό των αδιάβαστων ειδοποιήσεων. Eδώ ακριβώς λοιπόν είναι απαραίτητο ένα NC ώστε να μπορείς να δεις-διαβάσεις Full τις λεπτομέρειες της κάθε ειδοποίησης χωρίς να χρειάζεται να ανοίξεις την εκάστοτε εφαρμογή.

Από τα λεγόμενα σου φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν έχεις δουλέψει Android συσκευή οποτε καταλαβαίνω γιατί αποθεώνεις τα LiveTiles 🙂

Pantel1s

ΜΟΝΟ Windows phone απο δω και περα…..τελος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.